| Autor |
Zpráva |
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 11:37
- Nahlásit
Omlouvám se tímto Kačence že srovnávám děti a psy pardón
Uš jsem za to jednou dostala téměř vynadáno, a nedám si pokój. Jdu za roh si nafackovat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 11:43
- Nahlásit
denyk
to bylo něco
no jo, vižlí klasika, vidím to naprosto v jasnejch barvách , ale určo je to o tom jakej vliv má člověk - ať už jako rodič na dítě a nebo pánik na zvíře. Myslim, že já bych asi rovnou místo dítětě porodila pinpongáč . A taky je to o tom, co člověk dovolí. U nás se skákání pořešilo, takže se neskáče, u nás se preclíkuje a mručí, tzn, že se hošíče vytvaruje do takovýho preclíkovitýho tvaru a pohybuje se prostorem, nastavuje zadnici a hlavu zároveň na podrbání a dělá u toho Luise. Armstronga
kucí sice ze začátku po sobě trochen vrčákovali, ale po chvilce to bylo o.k. prostě se ignorovali. A gdyš jsem zavolala toho druhýho ať si jde pro kokíno tak můj to respektoval a přihlížel z úctyhodné vzdálenosti.
no vidíš . Oni jsou ti vižláci prostě - no cáklí a podle toho se k tomu musí přistupovat. a taky myslím, že jsou často nejistí, že jak jsou potrhlí, tak nemají tak pevnou nervovou soustavu
ale to je jen názor laiky. Když se pak oťukají a nevšímá si jeden druhýho, tak je to v cajku.
A počasí dnes?
tady ráno šedivo, teď chvílemi sluncuje, ale je to takový, že čekáš, že každou chvíli seshora vylejou kýbl.
Včera jsem si na vás vzpomněla, když jsme blbli v polích. Ešus naprosto nejvíc miluje hledání z odložení. Tzn. že ho nechám na místě, jdu schovat hračku, pak se vrátím, pochválím ho, ale ještě ho chvilku držím na místě - o to víc pak vystřelí. Někdy mu to natáhnu ještě tím, že mu dám k noze. Když pak dám Hledej! letí, že se může přerazit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 11:44
- Nahlásit
denyk
mně je to jedno , von je ten princip výchovy dost podobnej. Vadí mi to jen u jedné známé, ale ta je buď úplně blbá, nebo mě chce naštvat (nevím)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 11:48
- Nahlásit
denyk
trapás takže v těchto situacích raději nejmenova
no jo, kdo chce kam , pomožme mu tam . Já ty SMS posílala naprosto prázdný , říkal tehdy šéf, že z toho fakt byl dost už nervózní páč vono to bylo krátce po tom co jsem nastoupila na oddělení a nijak jsme se navzájem neznali, nemoh tůůšit.
Uš jsem za to jednou dostala téměř vynadáno, a nedám si pokój. Jdu za roh si nafacko
tak já myslím, že zrovna kachně_ to vadit nebude a navíc co se principů výchovy týče je to prostě podle mýho názoru stejný u lidí i u zvířete.
a s tím klikrem to mě zajímá
mně přijde klikr jako dokonalá věc - taky ho každýmu cpu , myslím, že kdo mu přijde na chuť pak pochopí proč. Neuměla bych ho použít na profi úrovni - myšleno třeba jak to fkt používají při učení vyhledáváni cadaveru a tak, neuměla bych to dobře použít u lovečiny- pokud by to šlo, a to nevím, jestli by šlo, ale na takový běžný použití mi to přijde fakt moc dobrá věcička. Navíc to pak čokla prostě baví, vymyslel si to sám, má z toho radost a myslím, že je pak o fousek sebevědomější.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 11:49
- Nahlásit
kachna_
mně je to jedno , von je ten princip výchovy dost podobnej. Vadí mi to jen u jedné známé, ale ta je buď úplně blbá, nebo mě chce naštvat (nevím
jsi mě předeběhla
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 12:04
- Nahlásit
PetraK
Nevím, já až tak klidná nejsem, jen je toho opravdu málo, co mě umí vytočit do běla. Což je taky blbý, protože to nikdo nečeká a mně se to pak vždycky vrátí znásobeně zpátky, jako bych provedla bůh ví co.
Přitom mi většinou fakt jenom ujedou nervy.
A třeba psy fakt potřebuju mít aktivní, jinak jsem nešťastná já i ten pes. Aktivní smečku, co si občas vystačí sama a já jenom koukám jak kravěj, ale jsou připravený jít NĚCO DĚLAT.
Denyk
hele nám trvalo nejmíň půl roku, než jsme se naučili před dítětem "táta máma" a ne "páníček panička"
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 12:05
- Nahlásit
tak já myslím, že zrovna kachně_ to vadit nebude a navíc co se principů výchovy týče je to prostě podle mýho názoru stejný u lidí i u zvířete.
u nás byla totiž ségra s dvojčaty tehdá jim byli necelý 3 roky a Hafí byl štěně 4 měsíční...
Přijela i se s koromužem (on jen na víkend ona chtěla týden zůstat). A on si někde přečetl (než přijeli tak získával potřebné informace) že pes si chce prostě děti podmanit a hotovo. Tak jsem mu řekla že to jako ještě pes není no a samo, že pes se k ním přibližoval, jednomu z dvojčat chtěl olíznout hubu a otac rázně zakročil (dle mého nepřiměřeným způsobem aniž by psu něco řekl, naznačil mu, že to se nedělá tak ho chytl a psa trochu odhodil) tak jsem se prostě nasrala, že jsou u mě na návštěvě a toto? tak jsem hned vyhrkla, ať se probere, že já mu taky nebiju děti a on prý dík, že srovnáváš mé děti s tvým psem a ségra to rozsekla: "no ona to tak má tak jí nech" ..nicméně otec dětí odjel, a my si s dvojčaty a hrozitánským psem užili krásný týden aniž by někomu chyběly prstíky atd....
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 12:08
- Nahlásit
kachna_
táta máma" a ne "páníček panička"
no jste dobrá rodinka
já mít dítě, tak se snad ani nenaučí chodit po čtyřech...prostě Mauglí
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 12:21
- Nahlásit
denyk
chodit po čtyřech
ehm, po dvou?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 12:31
- Nahlásit
kachna_
ehm, po dvou?
ty vo*e to jsem kus
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 12:33
- Nahlásit
denyk
. A on si někde přečetl (než přijeli tak získával potřebné informace) že pes si chce prostě děti podmanit a hotovo. Tak jsem mu řekla že to jako ještě pes není no a samo, že pes se k ním přibližoval, jednomu z dvojčat chtěl olíznout hubu a otac rázně zakročil (dle mého nepřiměřeným způsobem aniž by psu něco řekl, naznačil mu, že to se nedělá tak ho chytl a psa trochu odhodil)
to mám tak ráda, tyhlety samozdělaný lidi, co o živým tvoru (a je fuck jestli jde o zvíře, nebo dítě) akorát tak nastudujou a pak uváděj podle sebe do praxe
No musím říct, že psa jako dítě nemám, ale tohle mi udělat se štěnětem, tak jede z fleku. Kretén. Akorát tak může spojit psu to dítě s nepříjemným pocitem. No, nic nebudu to rozebírat, páč bych pak musela jít do oddělení nasranejch
Psa beru jako psa, (obecně zvíře jako zvíře) a člověka jako člověka, nicméně si trvám na tom, že určité principy ve výchově a učení všech živých tvorů a tam patří jak člověk, tak pes, tak kočka, tak fógl, jsou prostě stejné. Jen je třeba přihlédnout k určitým specifikům toho konkrétního druhu. ale dokud jsou to mláďata tak to základní to, co je musí rodič / u zvířete posléze majitel / naučit je prostě stejné. Ta příroda to naprogramovala všem stejně v rámci přežití druhu .
kachna_
jen je toho opravdu málo,
to bych chtěla umět
Což je taky blbý, protože to nikdo nečeká a mně se to pak vždycky vrátí znásobeně zpátky,
jo páč voni nejsou zvyklý. U magora jako já, si řeknou, aha vono už jí to zas bere, ale když nejsou zvyknutý, vykolejí je to. Brtnik je hrozně klidnej čék a když náááááhodou, ale to fakt jako málokdy, "vystartí" /u něj to ani není vystartění, spíš že je tak jako nečekaně protivnej/ ešče to chudák ode mne odnese, páč prostě von je přeci ten dokonalej, nejsem zvyklá, že by se rozčiloval, nebo měl blbou náladu, kterou bych odnesla já. Je to nespravedlivý vůči vám. to bez debaty.
než jsme se naučili před dítětem "táta máma" a ne "páníček panička"
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 12:35
- Nahlásit
denyk
kachna_
chodit po čtyřech
ehm, po dvou?
ty vo*e to jsem kus
pooooooooooooooooooooooooomoct!! Pooooooooooooooooooooomoct!!
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 12:57
- Nahlásit
PetraK
Psa beru jako psa, (obecně zvíře jako zvíře) a člověka jako člověka,
jéžiši je to pořád pes já vím, nechtěl ajsem to srovnávat samozřejmě, ale prostě jsem mu to tak řekla.No jó je to učitelky syn, děsně důležitej... člověk, se kterým jsem se nigdá nazasmála, kterej furt jen řeší kolik vydělá....brrr mám husinu jen si na něj vzpomenu ále což, už spolu nejsou
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 13:35
- Nahlásit
denyk
jéžiši je to pořád pes já vím, nechtěl ajsem to srovnávat samozřejmě, ale prostě jsem mu to tak řekla
joooo! Jasně, já vím, to já jen rozváděla svoje vlastní myšlenky,v podstatě to bylo jakoby směrovaný na něj a jemu podobný
kterej furt jen řeší kolik vydělá....
divnej patron, kašli na to.
eh hele hodím sem jeden odkaz. Tuhle na Zvířetníku vyšel Matyldě článek , který pak hodila na nějaký server o rodině. No podle pár reakcí na článek, to bude asi dost zběsilej server
hele tu článek i s reakcema:
http://www.rodina.cz/clanek8169.htm
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 14:11
- Nahlásit
PetraK
No podle pár reakcí na článek, to bude asi dost zběsilej serve
podle mě ten nejmíň zběsilej, ale ono je to asi i o tom, jak pořád každý každého přesvědčuje o své pravdě a pak prostě už seš háklivá na každý našlápnutí, byť v dobrym myšlený.
holt je to spíš citlivý téma
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 14:30
- Nahlásit
kachna_
podle mě ten nejmíň zběsilej
aha , no já to vůbec neznám, tohle mě kapek zaskočilo
holt je to spíš citlivý téma
asi jako granule vs. maso?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 14:41
- Nahlásit
PetraK
hele tu článek i s reakcema:
merknu se o víkendu, bo krom slopání a vycházek nebudu dělat nic
asi jako granule vs. maso?
a co je teda lepší?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 14:51
- Nahlásit
denyk
a co je teda lepší?
jasně že flákota nic jinýho než flákota nemůže bejt dobrý kdo nekrmí flákotoj je nýýýmand
hm, tak teď už abych radši šla...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 14:56
- Nahlásit
kachna_
podle mě ten nejmíň zběsile
načíhla jsem o fousek víc, jo máš pravdu, není to tak zběsilý,jen jsem při prvním narazila na ty příšernostě
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 15:00
- Nahlásit
denyk
a co je teda lepší
asně že granule nic jinýho než granule nemůže bejt dobrý
kdo nekrmí granuloj je nýýýmand
hm, tak teď už abych radši šla...
Dobrý je to, co vyhovuje zainteresovanejm stranám (po stránce chuťový, zdravotní, organizační, finanční). Pro každýho něco jinýho.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 15:01
- Nahlásit
kachna_
asně že granule nic jinýho než granule nemůže bejt dobrý
kdo nekrmí granuloj je nýýýmand
Dobrý je to, co vyhovuje zainteresovanejm stranám (po stránce chuťový, zdravotní, organizační, finanční).
|
inu
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 15:06
- Nahlásit
PetraK
asi naklikat víc, něčím luxusnějším. Ale Orisláfka asi moc na žrádlo není, co?? to se přiznám, že nevím,
von je právě na žrádlo docela dost a měla jsem sýr a vařený játra, ale jediný, co dělal bylo, že se mě furt neustále snažil dobývat za těma odměnama, ale voko nezved, packou nešťouch, prostě nic
Pak ho to přestalo bavit, tak šel do paďous.
Zejtra máme další seminář, tak jsem zvědavá, jestli bude pokrok
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 15:10
- Nahlásit
inu
jak dlouho jsi naklikávala? Má to tak, že klikneš, když je třeba v jiný místnosti a on se přiřítí?
Zejtra máme další seminář, tak jsem zvědavá, jestli bude pokrok
no tak to jsi ve zkušenějších rukách než já a hlavně vás vidí na živo. takže řeknou, kde děláš chybu.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 15:12
- Nahlásit
inu
já si dávám pamlsky na vejšku. Tam nevyskočí a tak se na ně nedobývají. Holt to prostě musim rychle podat.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 15:46
- Nahlásit
PetraK
jak dlouho jsi naklikávala?
před prvním tréninkem asi tejden. Po prvním tréninku jsem doma zkoušela ten "pohled", což sice už relativně pochopil, ale nedělá to pokaždý, a když chci zkusit něco jiného, tak jenom sedí a čučí a když z toho nic nekape, tak odejde.
Nechápu to, za normálních podmínek dělal tanečky, zkoušel všechno možné, teď je jak po vypitém mozku
hlavně vás vidí na živo. takže řeknou, kde děláš chybu.
mě spíš dére, že nemám možnost ho odměnit, když v podstatě nic nedělá.. Ale halt jsem začátečník.. a nebo mám Dutohláfku místo Orisláfky
kachna_
á si dávám pamlsky na vejšku. Tam nevyskočí a tak se na ně nedobývají. Holt to prostě musim rychle podat.
já jsem měla ten problém, že když jsem pamlsky držela vysoko, tak jsem nepoznala, jestli čumí na mě a nebo na pracku. Takže jsem dycky klikla, ale pak mě výcvikářka řekla, ať dám ruku dole a bylo vymalováno. Milá Orisláfka totiž hypnotizovala pracku s pamlskama a na zbytek se ouplně vybodla
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 15:49
- Nahlásit
inu
a štěká na povel? na tom to pochopila Bebinka. jsem tam stála s klikrem jak tvrdý Y a beska kolem mě lítala a kopala do mě jako že naval pamlsek, naval pamlsek a pak se ozvalo kýžené "ňaf ňaf"
no a od té doby spolu s klikrem přemýšlíme, jak to zastavit
|
inu
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 16:00
- Nahlásit
kachna_
a štěká na povel?
jo, jo, teda spíš řve. Mě připadá, že on klikr bere jako něco.. já nevím.. prostě abnormálního a podle toho se taky abnormálně chová.
---
Jinak dneska mi přišly poštou dokumenty, že se jedno výběrové řízení ruší, páč se pan řídící rozhodl to místo neobsazovat. What the ****?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 16:12
- Nahlásit
inu
Jinak dneska mi přišly poštou dokumenty, že se jedno výběrové řízení ruší, páč se pan řídící rozhodl to místo neobsazovat
|
inu
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 16:16
- Nahlásit
kachna_
no, jsem nasratá, protože škoda času, peněz, papíru a nadějí
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2011 16:25 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit