Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Příprava na zkoušky
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Walda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:57
- Nahlásit

stamir

To s tou žárovkou je dobrej fór. Je to docela přesný. Konečně už vím, proč jsem si vybral svoje plemeno.

rendik
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:58
- Nahlásit

Mel
Než jsem koupila činku aportoval uzel, doma krásně, sebral ho, přiběh, předsednul (sice překusoval, ale měl o uzel zájem). Na cvičáku se mi na uzel ani nepodíval. Koupila jsem činku a že začátku jsme s ní cvičili jen na cvičáku. Nedostával jí, narozdíl od uzlu, jako hračku, jako odměnu. Prostě činka byla na aport a uzel na hraní. Takže pro činku běhá i jinde než na zahradě, na balónek a uzel se mi na cvičáku vždycky vykašle...

Walda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 11:01
- Nahlásit

Eimy

Konkurence to je v jeho teritoriu, tedy třeba na zahradě a v domě. Jak se vzdaluje na procházce dál, u socializovaného psa tenhle projev slábne a pak už je to "neutrální půda".

wami
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 17:34
- Nahlásit

Eimy
Jo, vim co myslis... Jak pise Walda - pri beznem venceni se psi potkavaji na neutralni pude...

Ale na to, co se ptas - jasne, ze se nemusi chovat pratelsky. Ja to myslela obecneji - jedine ve smecce, v bezne komunikaci s vice jedinci (nejlepe ruznych plemen) se pes jako jedinec nauci dobre rozeznavat komunikacni signaly jednotlivych plemen.

Zase vemu priklad - kdyz spousta psu potka francouzske buldocky, vyjizdeji po nich. Nezda se jim to jejich chrceni, povazuji ho za vyhruzne vrceni, dochazi k neporozumeni v mezipsi komunikaci. Kdyz ale stene ma moznost poznat kratkoleba plemena, az uz boxery nebo treba ty buldocky, tak s timhle problem nema, kdyz jako dospely nejakeho toho placatce potka. Ale tu socializaci, zkusenosti - to podle me ziska ve smecce. Bez ohledu na to, ze to neni smecka stala, domaci, ale je to jen kratkodoba "vencici" smecka...

Tedy, nejde o to, ze se pes nutne musi chovat pratelsky. Jde o to, aby co nejmene dochazelo k neporozumenim mezi jednotlivymi plemeny. Aby labrador poznal skutecnou hrozbu cevecka a siperka nepovazovala za hrozbu chrceni buldocka. Zbytek je na vychove, pricemz znova zopakuju me oblibene heslo, kterym se ridim: "Kdyz citite vzajemne sympatie, tak spolu blbnete. Kdyz citite vzajemne antipatie, tak se ignorujte."

Walda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 18:52
- Nahlásit

wami

Se závěrečným heslem naprosto souhlasím. To je přesné.

Venčící nebo cvičáková smečka je podle mne dokonce lepší než stabilní smečka, protože se utváří pokaždé znova, podle toho, kdo je k dispozici.

wami
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 19:05
- Nahlásit

Walda
Venčící nebo cvičáková smečka je podle mne dokonce lepší než stabilní smečka, protože se utváří pokaždé znova, podle toho, kdo je k dispozici.

Souhlas, zejmena z hlediska socializace, ale ver mi, ze kdyz mas smecku doma... hmmm... vlcounci jsou krasne komunikativni a srdce etologovo plesa...

Walda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 22:36
- Nahlásit

wami

Chtěl bych smečku doma, ale žena zatim odolává, mám povoleného jen jednoho psa. Všeho dočasu. Doufám.

wami
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 22:55
- Nahlásit

Walda
žena zatim odolává
chicht, ja uz udolala chlapa na tretiho... Ten je sice zatim planovany az za rok, zato ale uz jiste...
Prvni byl driv nez chlap, na druheho jsem se neptala a sla si za svym, tretiho jsem ukecavala dlouho, ale asi pochopil, ze je lepsi se mnou souhlasit, nez me porad poslouchat, jak bajim...

Takze pristi leto pribude fenulka...

Walda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 23:02
- Nahlásit

wami

Taky postupuju. Už jsem pořídil větší auto ( Renault Espace ), abych anuloval původní argument "... kde bysme je vozili?". Protože jsme ( lidi ) jenom tři, tak by se do něj vešla opravdu smečka. Teď se zas vynořila řada dalších argumentů...

No jak říkám: Dočasu.

wami
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 09:28
- Nahlásit

Walda
my na to vsechno budeme mit felinu combi...

Ale jsme zatim jen dva...

No jak říkám: Dočasu.
Nekde jsme tu s babama resily, jak na chlapa, kdyz nechce povolit dalsiho psa. Je jedina rada - vymrcet si ho. Mluvit o tom tak dlouho, nez to protejsk pochopi. Beru, ze ty si kvuli toho nepoplaces, asi by to nebyla ta spravna zbran, ale rekla bych, ze vymrcovani zabere i u vas...

(BTW coze mas za psika? )

micsa
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 10:55
- Nahlásit

Garfield

Chapu te, ale mozna ze te mohl prekvapit!!!! Skoda.

wami
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 11:54
- Nahlásit

stamir
konecne jsem si nasla chvilku casu na zarovku...
Dost dobry...

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 20:01
- Nahlásit

Walda
wami
Díky oběma za vysvětlení, fakt mě to v tu chvilku napadlo, když jsem to četla... A říká se, že "Líná huba, holý neštěstí"

"Kdyz citite vzajemne sympatie, tak spolu blbnete. Kdyz citite vzajemne antipatie, tak se ignorujte."
Víš jak funguje ta moje "veverka". V podstatě na podobným principu... "Neprovokovat, být co nejmíň vidět a když je "čistej vzduch" tak dělat blbosti a hrát si. Ono to bylo vidět i o té úterní procházce, kdy lítala jak blboun, ale stačilo, aby si ji nějakej podle ní "moc velkej pes" všiml a dělala, že ona tam není a vlastně ani nikdy nebyla

wami
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 20:05
- Nahlásit

Eimy
prave to je na Veverce fakt docela fajn... Ze se zbytecne nechyta... Tem velkejm blbounum je neustale treba tohle pravidlo pripominat...

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 20:08
- Nahlásit

wami
No já jsem ráda, že už při každým setkání s velkým psem a jeho pokusu očichat ji neječí jak hysterka... A kňučí fakt až ji ten pes trošku silnějc vezme košem nebo tak a to fakt jen trochu, proti tomu, co předváděla třeba ještě před rokem.

wami
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 20:10
- Nahlásit

Eimy
Ty uz ses ve vychove na ty strane kopce, co je to dobry... Ja s Lumpem teprve cekam na nejhorsi, zatim ho odervu z kazde i lehce zapocate rvacky, ale roste a dospiva, ve trech letech se uvidi...

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 20:14
- Nahlásit

wami
No budu držet palce Ale Lump je fakt úžasnej Moc se mi líbí
mmch. mam fakt psa blbce, dneska sme čistili akvarko, postavila sem kelimek od jogurtu na vodu v kýblu dnem nahoru a foukala sem na to, aby plaval Veverka z toho byla na nervy a měla z toho šílenej strach a kýbl obcházela obloukem, protože si v tom svym pidimozečku nedokázala srovnat, že ten kelimek ji fakt nesežere

wami
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 20:25
- Nahlásit

Eimy
Ale Lump je fakt úžasnej Moc se mi líbí
oooo... dekujem...

No co,kazdy ma svoje... Ja zas dneska nebyla schopna Lumpovi vysvetlit, ze si ten obrovskej kus vazovice, co dostal, ma sezrat a ne zahrabat, pac jinak jak dedek dozere svuj kus, najde si to a vyhrabe a sezere mu to...

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 20:34
- Nahlásit

wami
Já vim, ale mě to na ní hrozně štve, ona se bojí třeba i průvanu Ale začla takovýhle kraviny vyvádět až teď poslední dobou. V podstatě všechno, co si nedokáže spojit s tím, že to dělá nějakej člověk, je pro ni "nebezpečný" a musí se před tím schovat za mnou... (no ještěže aspoň za mnou a nemá tendence před tím utíkat) Jen jsem ráda, že se takhle nebojí petard a bouřky, protože to už bych si šla asi fakt hodit mašli...
A zahrabávání neřešim, ona to stejně nikdy nevyhrabe, takže jsem rada, že dojde na návštěvu třeba babiččin haf a všechno jí to vyňufe a sežere Protože já bych to hledala do soudnýho dne

wami
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2006 23:01
- Nahlásit

Eimy
mozna je to blbej napad, ale... nema treba neco se sluchem...? nekdy je pes bojazlivejsi, kdyz zacina ztracet nektery ze svych smyslu...

ja nevim, porad nejak nedovedu rozlisit, jaka byla driv, a jaka je ted, co nedelala a najednou dela a naopak, co delala a ted nedela, mam v tom zmatek...

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 09:09
- Nahlásit

wami
Myslim, že slyší dobře... Aspoň jsem si teda nevšimla, že by reagovala na to, co jí říkám hůř nebo míň než dřív... Ale teďs mi teda nasadila brouka do hlavy a docela mě vyvedla z míry, protože tohle mě nenapadlo...

No já mám pocit, že dřív na ty podněty - průvan, něco se samo pohne... nereagovala tolik, jako na ně reaguje poslední dobou. Fakt stačí, abychom seděli v pokoji, kde je průvan a už se mi schovává za záda a má strach Dřív jsem u ní třeba tohle neznala...

wami
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 09:56
- Nahlásit

Eimy
nevim, ja to u dedka taky neumim urcit presne, nekdy mam pocit, ze fakt slysi hur, nekdy si myslim, ze to jenom hraje a slysi dobre...

Ale kazdopadne malokdy se strach takhle objevuje pro nic za nic, to mi na tom strasne nesedi, tak spis porad hledam duvody, proc by se zacala takhle bat beznych veci...

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 10:39
- Nahlásit

wami
Mně přijde, že slyší dobře, když třeba něco zašeptám, reaguje v pohodě, normálně... Ale je možný aby hůř začla slyšet jen určitý spektrum zvuků? Takže třeba lidskou řeč by vnímala normálně a to, co člověk ani neví, že je slyšet začla vnímat hůř a to jí vadilo? Fakt nevím.

Já právě taky nechápu, co se to s ní stalo, vždycky si z ní dělám srandu, když se něčeho takhle bojí, nesnažím se ji utěšovat, ale ona je fakt úplně hotová, namáčklá na mě, oči vytřeštěný a nechce se ode mě hnout... Kdyby takovýhle reakce měla od mala, nepřekvapí mě to, ale dřív tohle nedělala...

wami
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 10:57
- Nahlásit

Eimy
Ale je možný aby hůř začla slyšet jen určitý spektrum zvuků?
myslim, ze to mozny je, lidi taky nejdriv prestanou slyset vysoky tony...

nevim, je to zatim jedinej duvid tech zmen v chovani, ktery me napada, ale samo netusim, jak se to da zjistit ani co s tim...

Asi nema symsl ji nejak zvlast utesovat, ale dat ji najevo, ze u tebe neni v zadnem nebezpeci, mozna to vysmivani bych zkusila tak nejak pretvorit na zvedavost (Lumpovi rikam: co se bojis troubo, pojdme se na to kouknout)... Ale asi to takhle delas, nevim, nejspis se s tim proste neda nic jinyho delat.

Na ty vychajde mi prisla, jakoze prave neni primo bazliva, a mozna zkus hledat spolecnyho jmenovatele v tech vecech, kterych se leka (je to blby a nevim, na co by to melo ukazovat, ale zatim mi prijde, ze by to mohl byt pohyb vzduchu - pruvan, foukani do kelimku...)

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 11:04
- Nahlásit

wami
Třeba konkretně k tomu kyblu s tim kelimkem jsem ji právě lákala, ať se na to jde kouknout sice k tomu přišla, očichala, ale jakmile se to pohlo, tak uhla kus od toho.

Já vím, že se bojí věcí, u kterých nechápe, proč se pohly, jak se to stalo. Ještě mě napadá jeden příklad. Dělali jsme doma akvarko a pod pytlem od granulí byl natahlej kabel, když jsem za ten kabel zatahla ten pytel se "sám" pohnul a psisko se toho zase leklo a kolem procházela stylem "já tu nejsem, honem projít a do bezpečí". Protože (podle mě) zase nedokázala pochopit, proč se ta věc sama pohla. To stejný třeba když někdo drbne do kytary a ona se "sama" o kousek posune.
Pokud vezmu do ruky ten pytel já a začnu s ním šustit, nevadí jí to a nebojí se, to stejný, když hraju na kytaru...

Prostě jediná společná věc u všech těch věcí je ta, že ona nevidí nikoho, kdo by to mohl dělat a ty věci se pro ni hýbou "samy" a bojí se jich... Ale proč se toho začala bát, to je mi záhadou...

wami
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 12:52
- Nahlásit

Eimy
hmm...

proč se toho začala bát, to je mi záhadou...
treba videla poltergeista...
(trocha odlehceni )

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 17:07
- Nahlásit

wami
No prostě to asi budu dělat jako to dělám doteď, protože nic jinýho mě ani nenapadá... a v nejhorším si prostě zvyknu, že mám místo psa veverku, která si učrne strachy pokaždé, když se v okně kvuli průvanu trochu víc pohne záclona...
Vzhledem k tomu, že tu povahu jakou má nebude předávat nikam dál ji asi nechám v klidu žít... I když si myslim, že klidněji by se jí žilo, kdyby neměla bobky u zadku pokaždé když se něco bez zjevné příčiny pohne... Achjo...

A k tomu odlehčení - ještě toho trochu kdyby se koukala na telku, už ji asi vůbec nedostanu ven, telku má prostě zakázanou a šmitec

wami
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 17:40
- Nahlásit

Eimy
asi jo, pokud je to vylozene jen unikova reakce na necekany pohyb, tak fakt nevim, jak to odnaucit...

leda ji vystavovat takovym podnetum co nejcasteji, aby si zvykla, ale zas vedet, ze psa clovek vedome vystavuje nejakemu stresu...

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 19:02
- Nahlásit

wami
O tom právě přemýšlím, zase nevím, jestli ji určitým způsobem "nezrazuju" pokud se ji snažím k té věci, které se bojí přivést a ukázat jí to. S tím kelímkem by to, myslim si šlo, vysvětlit jí že to je jen přitroublej kelímek, třeba jí ho potom dát na hraní a tak. Ale co s tím průvanem, kterej prudce hejbe se záclonou, to fakt netuším, protože tam není, co jí ukázat... Fakt nevim nevim... Achjo, chtěla bych normálního psa Nebo teda hlavně psa

Každopádně jsem ráda, že nemá tendence utíkat a schovávat se pryč, ale že se chodí schovat ke mně, když ji něco fakt vyděsí...

wami
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2006 20:21
- Nahlásit

Eimy
myslim, ze by za "zradu" povazovala, pokud bys ji v tom nechala, takhle se ji to mozna nelibi, ale chapej - kdyz panicka chce, abych byla statecna, tak ja to zkusim...

Achjo, chtěla bych normálního psa Nebo teda hlavně psa
vsechno jednou bude... A az bude, treba si budes rikat "zlata veverka, ta byla tak v pohode, nervala se, neskakala mi po hlave..."

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání