Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Příprava na zkoušky
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Walda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:46
- Nahlásit

Anu

Asi jsem se zas tak nesplet. Proč "útočícího" psa?

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:48
- Nahlásit

Walda
neboť máme psychický problém s retrívry-jednoho máme v rodině a absolutně se nesnáší,nemůžu se ani vidět. A tak si spojil,že každý je jako on a útočí.Samozřejmě že můj pes je na vodítku a nikdy nedovolím,aby kousnul a ví že nesmí,ale absolutně mě vytáčí ty lidi,když na ně řvu ať si ho odvolají tak nic a nechají ho dojít k nám. A Anub vrčí ,cení zuby,vzteká se je naježený,prská a kouše do vzduchu a retrívr vrtí ocesem a čuhá mu k zadku,zatímco já držím Anuba ve vzduchu za krk..... No a před 14dny nás napadnul retrívr. Takže dílo "zakousnout každého retrívra co vidím" je dokonáno definitivně.

wami
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:53
- Nahlásit

Walda
my na cvičáku
ano, v tom je ten problem...

My na cvicaku pestujeme kde co, cviciem s haravkama, smeckujeme, pracujeme se psy ruznych plemen.

Ale neziju ve vzduchoprazdnu nebo jen na cvicaku. Kdyz jdu na bezne venceni, potkavam na sidlisti kde co. Lidi, kteri na cvicaku v zivote nebyli, se psy, kteri byli z ruznych prapodivnych duvodu drzeni do casto vysokeho veku v izolaci (at uz si stene nesmelo hrat kvuli kloubum, nebo treba kvuli strachu majitele z vetsich psu). A tady nastavaji ty problemy, ktere se tu resily. Ne na cvicaku, ale za jeho plotem, kde zije 60% "pejskaru"...

Jinak to je to, o cem je rec - jestlize pes odmala ma moznost chodit na cvicak, seznami se se smeckovym chovanim (ano, socializuje se), pak si bude umet prelozit i ruzne druhy vrceni. Ale podle meho - civilizovanjesi plemena se to nauci. Kdyz se potkaji dve cevecka, ktera na cvicaku nikdy nebyla, budou si rozumet rovnou. Kdyz se potka cevecko a treba ten tolikrat zminovany labrador, rozumet si nebudou, dojde k nedorozumeni, labrador vicemene nezvladne siri komunikace cevecka. Ja v tom tedy vidim podstatne rozdily, no snad nejsem sama, spousta etologu plemena porovnavala z hlediska komunikace, a nejvetsi cast rejstriku komunikacnich signalu, nejpodobnejsi vlkum, meli severani, cevecka a primitivni plemena. Civilizovana plemena i podle techto renomovanych etologu koncila nekde vzadu.

Tim nechci tvrdit, ze civilizovana plemena jsou hloupejsi, nebo tak neco. Jsou jina, vyslechtena ke svemu ucelu, a za leta slechteni clovek absolutne nebral ohled na moznosti psi komunikace. Proto ted muze dochazet k neporozumeni mezi psy prirodnejsimi a civilizovanejsimi. => mysleno na psy, kteri se nemeli moznost (treba na tom cvicaku) poradne naucit komunikaci jinych plemen...

(P.S. Jeste jeden priklad - majitele bulterieru tvrdi, ze jejich psi jsou napadani ostatnimi plemeny casteji, nez je bezne obvykle. Zamysleme se, proc asi...)

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:02
- Nahlásit

wami
no píšeš to moc hezky.Je to asi pravda.Jen jsem si myslela že výhružné vrčení znamená VÝHRUŽNÉ jenže já mám bohužel případy opačný,kdy si oni opravdu chtějí hrát ale Anub ne. A když se několikrát serval retrívr (tátův) s Anubem tak ten kdo to teda fakt odnesl je retrívr.Vůbec se neuměl bráti,ba bych řekla,že šel dál a Anub mu vysel na zádech.....někdy žasnu.....jako by (retrívr)vůbec nechápal o co jde. Oni (Anub a Andy)si fakt nerozumí-Anub je dominant a dává mu najevo svojí vyvýšenost,ale Andy ji nerespektuje a je problém....

wami
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:06
- Nahlásit

Anu
ja to hlavne zobecnovala...

jako by (retrívr)vůbec nechápal o co jde. Oni (Anub a Andy)si fakt nerozumí-Anub je dominant a dává mu najevo svojí vyvýšenost,ale Andy ji nerespektuje a je problém....
v podstate sama potvrzujes, co tu s Waldou resime...

Jinak - ano, Anub nesnasi retrivry (Deny nesnasi labradory), ale porad je podstatne, jak to v konecne situaci resis - obe to resime tak, ze v pripade setkani s nenavidenym psem mame psy u nohy a zajistene. Jestlize druha strana nas postoj a nase varovani nerespektuje, taky me to opravdu nase*e...

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:08 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

wami
Jen příklad. Anub zavrčí a (dle mého názoru fakt zle) na Ritu ale ona to nebere zle a on ji nekouše jako napadení ale dává ji najevo např.tuto kost mi brát nebudeš (Rita rotvajler) a když to Rita fakt přežene,tak po ní (po hlavě)skočí Anuba a ona si klekne předníma a hlavu dá úplně na zem. A je klid,naprosto si spolu vyříkali kdo a co. Nikdy snima není problém.Anub to vede a ona ho respektuje,následuje a uznává.Jenže todle když udělá na Andyho (naprostý flegmouš,který utíká i před kočkou) tak to nefunguje? Proč ne? A kdy Anub vysvětlí Ritě,že např.todle mu brát nebude tak ona to respektuje a jde jinam.Andy uteče a hned se otočí a vezme mu to.....fakt mám pocit že této komunikace nerozumí.Ještě jsem zapoměla napsat,že takto komunikaje anub i s přítelovým psem (kříženec malamuta)9let. Podřídil se Anubovi,nevím jak to ten Anu dělá,že ho každý respektuje a není v ničem problém.Oříšek je u boudy na řetězu a nepustí vlastní majitelé do misky.Ale jakmile tam přijde Anub tak ustoupí a nechá mu ji sežrat.....nikdy snima nebyl problém.Má logiku co píšeš,když to teď přemítám v hlavě

Jinak - ano, Anub nesnasi retrivry (Deny nesnasi labradory), ale porad je podstatne, jak to v konecne situaci resis - obe to resime tak, ze v pripade setkani s nenavidenym psem mame psy u nohy a zajistene. Jestlize druha strana nas postoj a nase varovani nerespektuje, taky me to opravdu nase*e...
to mě točí víc než ty psi. prostě si nemůžu pomoc...

wami
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:13 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Anu
vidis, ten priklad s rotikem a retrivrem kontra Anub je taky peknej... Rita ho bere, naucila se komunikovat po jeho (a je to fena), tak je pohoda. Retrivr je jednak pes, druhak evidentne vyrostlej sam (bez psu), a se snizenym komunikacnim rejstrikem... Na rozdil od malamutaka, ktery to pochopi rovnou a bez uceni...

No, a jeste k tem zkouskam - tak me napadlo, ze jestli nechces delat vic, nez ZZO ze sportovky, tak klasicky aport (dreveny) ani nepotrebujes. Na zkousky ti muze donest cokoliv, co mu hodis.

Ale jinak jo - taky jsem kdysi Denyskovi potirala dreveny aport salamem...

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:20
- Nahlásit

wami
A ještě jeden poznatek.Když jsme např.na dálku na louce tak přiběhne stylem ohař,že si lehne od nás tak na 20metrů a čeká.anub též zaléhává k zemi a číhá co se bude dít.Po chvilce se ohař zvedá a jde pomalým krokem nebo klusem k nám.Před Anu se zastaví.Anub se též zvedá ze země,začínají se očůchávat a je klid.Jenže jdu v parku a tam se na nás přířítí cvalem labrador že narazí až do nás. Co naplat,že to je fenka,ale vraží do nás,běží bez jakéhokoliv seznamování a Anub bere takové přiblížení jako útok a vůbec nečeká na nic (jestli jde v dobrém či zlém,fena a pes).

Jinak Ritě asi nic jiného nezbylo než se to naučit.Ale je fakt,že na nich je krásně vidět komunikace a laik,řekne že je na ni někdy Anu zlý,ale mi vidíme,že ji jen dává mantineli co smí a co ne-přeci jenom je o 2roky staří a je to pes.

ze jestli nechces delat vic, nez ZZO ze sportovky
myslíš že bych zkusila nějaký ten závod IPO jako že místo atrakce "možná přijede i kouzelník " by bylo zpestření basenjim ? Uvidíme,nejdřív ho to naučim a co on jednou pochopí v tom není problém.Problém byl v tom,že nikdy neaportoval a jen díky kůže se to změnilo. Pak už bude mít smůlu když budu vědět že to umí....

wami
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:25
- Nahlásit

Anu
no, tak se v podstate na chudacich labradorech shodnem... Ale nejhorsi na tom je, ze me se fakt jinak docela libi, byvaji to takovi pohodari, mezi lidma... Jen vuci psum s nimi mam docela blby zkusenosti...

zpestření basenjim
hele, proc ne...
Pak už bude mít smůlu když budu vědět že to umí....
Jo, ja to myslela spis tak, ze je lepsi, kdyz aport psa vylozene bavi (kuze), nez ho do neceho tlacit... Aport pak muze byt vynikajici motivace pri vycviku, kdyz z toho neni "mus" (jakoze povinnost...

Garfield
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:27
- Nahlásit

wami
Já furt musím myslet na tu Tvou včerejší činku. Jsem na prášky z toho, že jsem ji rozbila. Ale mě nenapadlo, že činka určená na aporty nebo hraní a kousání pro psa je tak křehká.

wami
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:30
- Nahlásit

Garfield
je jedno, jestli by to povolilo u mne nebo u tebe...
Proste to neres, az se to rozpadne uplne, tak to spravim, no me by taky nenapadlo, ze je to smejd, ale hadat se s nima nepujdu...

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:38
- Nahlásit

wami
Já zas mám pocit,že bude lepší mít jednu věc jako aport a druhou na hraní.Když si sním hraju s tou kůží tak to nenosí předpisově,ale prostě blbnem."znechucovat" mu to předsednutím a přiřazením k noze..to nevím.Když však má jednu věc,která ho sice láká-kůží ale nemůže si sní dělat co chce a přinese mi ji předpisově,já mu dám pamlsek a hodím mu tu hračku,že to bude lepší...než aby bral jako hračku samotný aport

stamir
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:41
- Nahlásit

wami, Anu
tak vidím, že moja verlyba asi predsa len mala mamu labradorku ... On každého zdraví presne tým labro-štýlom "JEEE, TO JE SUPEEEER žE ŤA VIDIIIIIIM... IDEM SA S TEBOU HRAAAAAT !!" a berie to tryskom k psovi, len akosi zabudne zastaviť a rovno otestuje, či má na to aby aj tohoto psa povalil na chrbát (úspešnosť 99%). No a keď sa stretnutý pes zasa vyformuje z placky naspäť do tvaru psa a vyzerá nepoškodený, tak sa hrajú. Zvyšné 1% prípadov vyzerá ako bitka. Takže zoznamovanie robíme len na vodidle hrúbky konského úvazu. Ako mám blbovi vyvetliť, že tú konskú silu má krotiť ? Robí akorát ostudu...

wami
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:43
- Nahlásit

Anu
jooo, takhle presne jsem to myslela, jen jsem netusila, ze mas v tom takhle jasno, myslela jsem, ze mu chces delat predpisovy aport ze vseho...

stamir
trenovat - a hodne stesti...

stamir
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:54
- Nahlásit

wami
jj, trénovat... na cvičáku poriadneho PSA nevidíš, samé tinežerky s chlpatými hračkami veľkosti rukavice... to sa trénuje zle Iba ak by som trénoval aporty.

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:56
- Nahlásit

wami
já nevím co mi dvě řešíme...kdyť si rozumíme ne? )))

stamir
to je přesně to o čem mluvíme,pak je problém.Nedaří se ti odvolání?KDyž se už rozběhne?

rendik
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 09:57
- Nahlásit

Fifi
Chuť psa do aporu bývá taková, že si činku splete s míčkem, čapne ji za tu kouli a paláší ke mně. většinou neodhadne kdy má začít brzdit, druhou koulí činky mi odrovná koleno a zastaví tak dva metry za mnou. Takže ho učím nosit tu činku pořádně, to zas hrozně překusuje, když k ní doběhne, tak si jí občas i nadhodí...
wami
No, dreveny aport by nemel byt nicim obaleny, ale na ZZO muzes mit jako aport "vlastni predmet psovoda", - tak to bych teoreticky mohla na aport použít proutěný košík na jablka, že jo? Ten nepřekusuje

stamir
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:07
- Nahlásit

Anu
neboj, ono to nie je tak hrozné. Ja len aby reč nestála, bo sa mi nechce zarezávať v robote... Len keď je niekedy pes nevyblbnutý, tak sa stane, že sa prejaví ako labík... S tým veľkým mám menej trablov (v poslušnosti) ako s mojim druhým - malým zasranom ušatým poľovníckym anglickým - s bíglom

Niekde som videl stránku, kde opisovali typické reakcie niektorých plemien, keď dostali za úlohu vymeniť žárovku... Labíci boli úplne presní. Počkaj, pohľadám to...

stamir
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:12
- Nahlásit

aha, tu je to URL

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:13
- Nahlásit

stamir
no ať se to někomu líbí nebo ne a ať někdo věří či ne,tak dělali test o nejinteligentnější psi v ohledu řešit věci samostatně (né co se naučí,ale co vymyslí sami v té hlavě). Nejhorší na tom byli německý ovčáci,ty absolutně selhali v těchto situacích.No a jedna studie postavili basenji v inteligenci nad samé vlky!!!! můžu ten článek sem dát.Asi se to některým majitelům nebude líbit ale vlčák,labrador a jiné druhy retrívrů byli úplně na konci.On pojem inteligence u psa je dost zavádějící.

rendik
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:17
- Nahlásit

Anu
Asi se to některým majitelům nebude líbit ale vlčák,labrador a jiné druhy retrívrů byli úplně na konci - Anu, nechci buzerovat, ale vlčák je kříženec psa a vlka, ten na tom s inteligencí asi tak zle nebude...

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:19
- Nahlásit

rendik
Anu, nechci buzerovat, ale vlčák je kříženec psa a vlka, ten na tom s inteligencí asi tak zle nebude...
oni všichni psi mají předky vlka....teda skoro všichni (basenji např.ne)

tam nešlo o vlky ale o plemena teď co jsou.ale to je jedno.Já jen že inteligence psa není to samé jako schopnost se učit

stamir
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:20
- Nahlásit

aha. vy ste to nečítali. Tak hamujte, pretože to s tou žárovkou bol samozrejme iba fórik

rendik
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:27
- Nahlásit

Anu
Jo, já to s tou psí inteligencí pochopila... Tím vlčákem jsi opravdu myslela vlčáka (třeba československého vlčáka) nebo německého ovčáka? Reagovala jsem proto, že nemám ráda když někdo říká německému ovčákovi vlčák, vlčák je pro mě buď plemeno které má slovo vlčák v názvu (československý vlčák a pak ještě jeden, ale teď si na něj sakra nevzpomenu) nebo pes který má jednoho z rodičů vlka...

Anu
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:30
- Nahlásit

rendik
aha já se v nich nevyznám.samozřejmě německého ovčáka. Jestli tam bylo cévečko už nevím. Každopádně mě to překvapilo. A taky to,že jsou psi co nepochází z vlka.....a zrovná já ho mám,zmetka jednoho přechytralího....

rendik
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:34
- Nahlásit

Anu
Ono se ovčákovi říká vlčák, ale jak jsem už psala, nemám to ráda... Buď ráda, že je tvoje číča chytroučká, až bude třeba něco vymyslet, tak si poradí, zatímco všichni ostatní (v čele s retrívry) budou v háji... (Nevíš jak skončili novofundlanďani?)

Mel
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:38
- Nahlásit

rendik
teoreticky mohla na aport použít proutěný košík na jablka, že jo
Hele, omezený to sice je, nesmí se nosit úplně všechno ...
Jako předmětu psovoda při aportování nelze použít hračky nebo část výstroje psa (míček a krátký pešek bez poutka je povolen).
Ale o prouteném košíku na jablka tu není ani slovo

rendik
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:45
- Nahlásit

Mel
No vidíš, košík zrovna nosí tak krááásně. Ale blbě by se mi odhazoval do vzdálenosti minimálně 10 kroků ... Takže budem trénovat tu činku, zkoušky máme až v říjnu, takže času dost...

Mel
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:49
- Nahlásit

rendik
já aport neřeším... už jsem se smířila, že z něj budem mít vždy a všude nulu...
Doma nosí krásně, s předsednutím, bez překusování, ale jakmile jdem ven, je konec mého náruživého aportéra.. všechny myšičky a všechno okolo je přece důležitější než trapně poskakující panička, snažící se zaujmout nějakým trapným balónkem nebo nedejbože ještě činkou...

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:49
- Nahlásit

wami
K té etologii mě ještě napadla taková asi kravina... Pes sice je smečkový zvíře a z chování vlka už mu toho hodně chybí. Ale i tak je přece rozdíl mezi jeho vlastní smečkou a tím, když potká smečku cizí - psa na procházce. K tomu se přece přátelskychovat nemusí, protože ho do jisté míry může vnímat jako konkurenci?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání