| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:51
- Nahlásit
Anu
Kdyz ti na ZZO zustane Anub jen stat, misto aby sebou kocka buchla, mas to za nulu.. Bohuzel.
wami
Vsak joo, taky jsem to tak myslela!! A ja su taky zacatecnik vecny...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:51
- Nahlásit
Fifi
Ono jde o to, ze si myslim, ze zacatecniky (jako treba mne ) netreba strasit sundavanim bodu, ale naopak podporit, jakoze nejakej ten bod dolu fakt nevadi...
jo moje slova.Proč mě Fifi strašíš.Já jdu jako první v historii na zkoušku s čičinkou a budu ráda,že to přežiju a ty mi vyčteš takovou blbost ))
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:53
- Nahlásit
No třeba na cvičáku si Gaf teď už lehá, aniž bych se jakkoliv skláněla, jen naznačím pohybem ruky směrem nad jeho hlavu. Ale tam mi to přijde jako davová psychóza, jakože lehá každej, co bych nelehl. V civilu musím třeba dvakrát mírně nahnout trup dolů a ukázat mu rukou před očima k zemi, napotřetí už to udělá zase normálně.
O tom to asi je, já chci vidět, jak to vypadá v reálu u zkoušek, abych měla z čeho vycházet.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:53
- Nahlásit
Anu
Co ze me delate za bubaka???? Vsak jsem psala, ze lepsi psovi pomoci, aby sebou prastil a nechat si strhnout par bodu, nez mit to za nulu a dodrzet pokyny NZR..
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:54
- Nahlásit
Fifi
Kdyz ti na ZZO zustane Anub jen stat, misto aby sebou kocka buchla, mas to za nulu.. Bohuzel.
aha tak začnem pilovat.Jinak nechápu proč odložení ve stoje je až při té těžší zkoušce....mě to přijde lehčí než po něm chudákovi chtít aby svoji prdelku sunul k zemi....
šmejd jeden,od teď bude padat k zemi jak parašutista co se mu neotevřel padák.Jinak dostane čočku do kebule,že lehne nedobrovolně...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:56
- Nahlásit
Anu
Tak to mě to odložení za chůze ve stoje přijde horší. To lehnutí je definitivní, prostě buch a pak už nevstane. Kdežto, když má stát, má pořád tendence pár krůčku kráčet, případně se otáčet, když ho obcházím a tak. Ale co chcu po drůbeži.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:59
- Nahlásit
Hm, tak to ja mam temer normalniho "psa", ale odlozeni umi jen v treninku... By ho clovek pretrh jak hada...
A odlozeni v chuzi se nam taky moc nelepsi, taky porad zastavuju...
(bych mela ale mlcet, ze kdyz ty ZZO a ZOPky mame... No, ted se nase neschopnost projevi, az se odhodlam k tem ZMkam ci ZPU1... )
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:02
- Nahlásit
Garfield
to já to pochopila,že to je jednoduší pro normální psi a (různé poddruhy drůbeže).Já ten smysl jako chápám,že to je definitivní.Jenže řekni tomu mému blboci,že když tam je mokro,že má sebou ceknout do trávy?On tak postojí,pokouká kde co a stojí-ani se nehne,ale stojí. A když mu dám odložení a nedejbože je mokrá tráva,tak leží na loktech a dřepí na zadku a v této pozici fakt 30minut nevydrží....prostě já musím dělat zkoušky až bude polojasno,tak 22stupňů,v poledne za suchého počasí a podkladu.Pes bude muset být dostatečně unaven.Dostatečně den předem seřezán ať si nedovoluje,tak tři dny hladový atd.atd
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:04
- Nahlásit
Anu
Hele, a vis ty, ze pro hladkosrsty si muzes prihnet na zkousky vlastni podlozku pro odlozeni...?
Takze kup karimatku, nauc ho "misto" a "zustan" na karimatce a pri odlozeni pak mas naopak vyhrano...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:05
- Nahlásit
wami
Hele, nase neschopnost se projevila s erdelem nedavno na ZPU1. To bys tu cubu musela zabit!!! Ono na ni, na chudinku, totiz hrozne prselo, mela cerstve upravenou hlavu, takze asi pres krapance destove neslysela moje povely... To vam byla ostuda.. Jako kdybych vytahla naprostyho mongola poprvy na plac.. Proste se terierka sprajcla a bylo vymalovano.. Byla jak tyrany pes, smajdala metr za mnou, nasrata, u metrovky se kousla definitivne.. Krasny rozbeh - aaaaaaaaaaaa nic.. Malem prekazku zbourala hlavou..
Takze - zkouska od slova zkouset, taky nehazim flintu do zita...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:09
- Nahlásit
wami
Hele, a vis ty, ze pro hladkosrsty si muzes prihnet na zkousky vlastni podlozku pro odlozeni...?
To joo, ale - zase jen u ZOPky.. ci radu KJ Brno.. U ZZO by to asi neproslo..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:09
- Nahlásit
Fifi
chicht, tak to si umim predstavit...
Ja kdyz naposled poprvy zkousela obranu podle ZM (v treninku), tak Lump nepochopil, proc se mu tam motam, a pri odvolani z vystekani figuranta jsem ho honila okolo plenty jak liska zajice... To bylo baaajo...
Jooo, a to jeste predtim absolutne nepochopil, co je na tom cvicaku plenta! Takze mi tam obehl vsechno, od 5 stromu az po prekazky...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:12 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
wami
něco jsem slyšela o tom,ale dlouhodobé odložení mi zas až tak problémi nedělá.Já prostě obdivuji psi co dostanou povel "lehni"a seknou sebou na zem. To Anub se nejdřív podívá,zda není mokro,moc bahno,nedejbože mravenci,pak se rozhlídne jestli neběží nějaký zajíc,pak se podívá na mě ještě jednou,jestli se náhodou nepřeslechl.Dle mého výrazu uzná že fakt ne ,tak pomalu souká prdel jak velbloud co si lehá a pak když už skoro leží tak se ještě podívá jestli by to jako nestačilo,že tam je kámen a ten jako tlačí...když ho přinutím násílím si lehnout tak jsme skončili pro tento den se vším.To je uražený a je konec....
Fifi
jsem ráda,že se takový psi najdou a nebudu jediná.....ačkoliv ode mě každý čeká že to neudělá než že udělá...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:18
- Nahlásit
Anu
Ja na tu zkousku sla taky jen do poctu.. Po psi matersky dovoleny jsem nejaky extra body necekala, ale teda takovej propadak taky neee. A to s ni jeste pri dlouhodobym odlozeni pekne skubaly vlastovky, co to, lapajic mouchy, krouhaly par cm nad zemi vsude kolem ni..
To Anub se nejdřív podívá,zda není mokro,moc bahno,nedejbože mravenci,pak se rozhlídne jestli neběží nějaký zajíc,pak se podívá na mě ještě jednou,jestli se náhodou nepřeslechl.Dle mého výrazu uzná že fakt ne ,tak pomalu souká prdel jak velbloud co si lehá a pak když už skoro leží tak se ještě podívá jestli by to jako nestačilo,že tam je kámen a ten jako tlačí...když ho přinutím násílím si lehnout tak jsme skončili pro tento den se vším.To je uražený a je konec....
Skoda, ze nema neco spolecnyho s terierama.. Neco mi to silne pripomina....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:20
- Nahlásit
Fifi
Skoda, ze nema neco spolecnyho s terierama.. Neco mi to silne pripomina)
no já myslím,že když je Anubis Prapes a primitiv tak všichni psi mají od něj něco.Jen někteří více a někteří méně.....
tak to já čekám propadák,ale v hloubi duše úspěch.Pokud se takhle předvede,což je dost možné,tak do té překážky vrazim hlavou sama.....
PS:Na otravné mouchy,co si dovolují lítat kolem čumáku a kvůli kterým se utíká z odložení jsem jaksi zapoměla.....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:25
- Nahlásit
Anu
Pokud se takhle předvede,což je dost možné,tak do té překážky vrazim hlavou sama.....
Nejsem skodoliba, ale presne znam ten pocit...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:25 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Anu
A na co ty s Buzumbirem vlastne chces jit?? Na ZZO nebo ZOPku? Muzu te uklidnit, ani na jedny zadna prekazka neni.. To by sis na ni opravdu musela v zachvatu zoufalstvi nabehnout sama z velke dalky...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:29
- Nahlásit
Fifi
To by sis na ni opravdu musela v zachvatu zoufalstvi nabehnout sama z velke dalky...
néne já budu dohánět zdrhajícího psa a nevšimu si že tam je ačáko...už to vidim.Ježiši to bude trapas
Já chci jít na všechno.Na ZOP ZZO-ale to se nejdřív předtím ožeru a psovi nedám týden nažrat a na jaře chci zkusit barvařinu:Teda takhle já na ni nemám co zkoušet.Anub je lovecký pes k pohledáníl:jako dohledání zvěře po krvi atd je pro nás brnkačka...akorát mi nějak nejde vysvětlit,že ten bažant tam je jako pro mě a né pro něj a že mi z něj má aspoň trochu donést..
Jestli je fakt udělá tak budu v lihu týden
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:34
- Nahlásit
Anu
Ja vam samozrejme drzim palce a packy, a treba nakonec budete za hvezdy zkousek!! Nebudou brablenci, nebude prset, mouchy nebudou litat, listecek se ani nepohne, nikdo nebude napetim ani dychat..
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:36
- Nahlásit
Fifi
no ale až na jaře. Já chtěla teď ale mám smůlu kvůli těm ledvinám. A v říjnu už nejdu,nejsem blázen,jestlï nachumelí...no uvidíme. Štve mě to,že nemůžem ani cvičit....
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 18:42
- Nahlásit
Tedy Anu a Garfielde, už jsem zase řvala smíchy /cizí neštěstí potěší/ vlastního psa by člověk zardousil když tohle dělá..
Suprově napsáno, ostatní dobře sekundovali, zvedlo mi to podstatně náladu, fakt mě tekly slzy - smíchy.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 19:07
- Nahlásit
Garfield
Hele, fakt to běžte s Garfieldem zkusit... do papírů vám to zapsat nemůžou, tak v čem je problém? Já šla taky zkusit ZZO s tím, že můj pes aport na 100% procent nedonese... No, a jak to dopadlo? Já odhodím aport, dávám povel aport a pes vybíhá a dokonce k aportu (což nedělal), u aportu si to rozmyslel a šel čuchat vedle. Tak velím znovu aport, pes se k němu vrací, bere ho do huby - to už si říkám pohoda, tak aspoň jeden bodík by nám mohl hodný pan rozhodčí dát... nicméně, pes pouští aport a dál na mě totálně kašle... velím tedy potřetí... nic. Pan rozhodčí nám dává ještě asi minutu a pak mi říká, ať teda psa přivolám. No, dostali jsme nulu, ale vůbec jsem nebyla zklamaná, protože s tím já tam šla. Spíš mě překvapilo bodové ohodnocení ostatních cviků, protože jsme ztratili jenom 3 body.. za dlouhodobé odložení mě rozhodčí chválil, Gary zůstal ležet i když se na něj začal vrahat mladej labrador (měl přivolání, ale na paničku hodil bobek a šel si hrát s Garym).
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 21:33
- Nahlásit
To lehnutí je definitivní, prostě buch , no nevím, ale můj hafan udělá prostě buch jen když se na něj naštvu a řvu na něj, se sebou mrští úplně ukázkově, ale jakmile má ¨buchnout při odložení za pochodu, tak se na pvel "lehni" přikrčí, kousíček se zkusí plížit za mnou a když se otočím, tak pomalu začne skládat tu svojí prdel k zemi což mu trvá neuvěřitelně dlouho...
Jinak co je u ZZO u aportu horší - když přinese, sedne a překusuje jako o život nebo když přiběhne a plivne mi tu činku k nohám?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 00:30 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
rendik
Jinak co je u ZZO u aportu horší - když přinese, sedne a překusuje jako o život nebo když přiběhne a plivne mi tu činku k nohám?
Mno, pokud ti tvuj mamut prinese Aportik aspon
na 2 kroky od tebe, neres to.. Hlavne po psovi nesahej, pripadne tam neukracuj a necouvej... At jiz provede u ZZO tvuj pesan cokoliv z vyse receneho, bude zalezet uz jen na rozhodcim, jak to ohodnoti - nejakym tim bodikem do minusu, nebo taky ne.... Ale je to zkouska Zakladni Ovladatelnosti, a tam by se mely hodnotit hlavne ty projevy a chut psa do prace...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 06:30
- Nahlásit
Fifi
Tak jsem to včera nevydržela a šla s Anu cvičit na naši louku.Bylo krásně teplo,svítilo sluníčko,zem vyhřátá...tak jsem vzala poprvé "doopravdický aport" co jsem koupila ve zverimexu-dřevěnou kost. Asi 5x jsem mu ji vrazila do huby se slovy drž a pak pust...na po třetí to už pochopil.Tak jsem ji odhodila,pes samozřejmě vyrazil-což je špatně tak sedni a čekej. V tu chvíli jsme se bála aby o to nepřestal mít zájem.Vyslala se slovy aport (které absolutně nezdá,je to pro něj španělská vesnice,mohla bych zařvat buřt,slepice a on poběží stejně)vzal to huby.Tak jsem si ho přítahla na stopovačce se slovy ke mě. Sednul zmetek,předsednul a pustil až když jsem řekla....na to že to byl jeho první aport v životě fakt dobrý....
a teď otázka můžu mít na zkouškách dřevěný aport a ten prostředek co berou psi do huby obalený kouskem kůže? Jinak mi to ten zmetek nevezme do huby,nějakou dřevěnou kost
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:08 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Rád bych podotknul něco k probíranému potkávání pejsků, zvlášť různých plemen retrieverů. Předem říkám, že já s tím problémy nemám, řídím se podle druhé strany - když je pejsek na volno, zůstane i můj na volno, jen se zastaví a zeptá se, jestli za tím druhým smí; když je druhý u nohy, jde i můj k noze; když je druhý na vodítku, jde můj opět k noze.
A teď k tématu: Slyšeli jste už něco o socializaci?
copak ten retrívr nepozná, že mu anub nebo gaf nebo podobní (třeba mí) psi říkají psí řečí "....mě, stejně te sežeru"
Pes je od přírody zvíře smečkové, a proto takovýhle vzkaz v psí řeči vlastně vůbec neexistuje. Pokud jsou oba dobře socializovaní na psy, mají se v tu chvíli dohadovat o tom, kdo má navrch. Ten kdo nemá, to musí dát rychle najevo, a ten kdo má, to musí bleskově akceptovat, jinak je průšvih na světě.
Dokonce u některých zkoušek, je testování socializace, jak na lidi tak na psy, na pořadu dne. Psovodi se psy u nohy stojí v řadě a rozhodčí jde od jednoho k druhému, podá ruku psovodovi a pozdraví se se psem. Nebo: Všichni stojí opět v řadě a každý psovod se psem u nohy musí projít podél celé řady a zařadit se na konec. Pes nesmí po celou dobu projevit jakýkoli náznak agresivity. Jinak jde rovnou a ke zkoušce není vůbec puštěn. Jeden rozhodčí říká: " tak se podíváme, kdo je tu na padáka".
Jedna z variant je i u ZOP.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:09
- Nahlásit
Anu
jednak super, o tomhle si leckteri sportovaci muzou nechat jenom zdat...
teď otázka můžu mít na zkouškách dřevěný aport a ten prostředek co berou psi do huby obalený kouskem kůže? Jinak mi to ten zmetek nevezme do huby,nějakou dřevěnou kost
No, dreveny aport by nemel byt nicim obaleny, ale na ZZO muzes mit jako aport "vlastni predmet psovoda", takze kdyz udelas aport jen z tech kuzi, tak neni zadny problem...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:18
- Nahlásit
Walda
Slyšeli jste už něco o socializaci?
ooo panko velkomozny, jeste nikdy neee... osvitte nas...
Omluva za trochu ironie...
Ale to, co melo z te diskuuze vyplynout (a co asi nebylo zcela pochopeno), je nasledujici:
1. vicemene nema nikdo problem s vlastnim psem, ale se psy cizimi, pravidla socializace neakceptujicimi. Pricemz nevidim zadny rozdil v tom, cos citoval:
copak ten retrívr nepozná, že mu anub nebo gaf nebo podobní (třeba mí) psi říkají psí řečí "....mě, stejně te sežeru"
a tim, cos psal ty: Pokud jsou oba dobře socializovaní na psy, mají se v tu chvíli dohadovat o tom, kdo má navrch. Ten kdo nemá, to musí dát rychle najevo, a ten kdo má, to musí bleskově akceptovat, jinak je průšvih na světě.
Oboji je totez, problemem je v danem konkretnim pripade retrivr, ktery neakceptuje, ze navrch nema, a tudiz prusvih je na svete. To, ze jsme zaroven rozcileni na majitele, kteri neakceptuji bezny pejskarsky provoz, cos psal: řídím se podle druhé strany - tak to je snad pochopitelne.
No a k te komunikaci - to uz je vztazeno trosku dale v etologii, na to, jake moznosti psi komunikace vyuziva (a muze vyuzivat) labrador, a jake treba cevecko. Cevecko je mimicky i gestikularne i postoji mnohem vyraznejsi a vyuziva mnohem vice nuanci, nez rada civilizovanejsich plemen. Proto casto muze dochazet k neshodam - treba pro me vlcouny (a potazmo i pro Gafa) je beznym komunikacnim prostredkem vrceni. Gaf s Lumpem nebo Denym dojdou k sobe, vrknou si a v nejcastejsim pripade jdou dal. Kdyz dojde Lump napr. k labradorovi a vrkne si, ten ho okamzite napadne. Nerozlisi proste druhy vrceni - pro civilizovanejsi plemena je vrceni vicemene jen jedno.
Pricemz - trochu jine to je u civilizovanejsich plemen, ktera ziji ve smecce, nejlepe ve smecce s plemenem prirodnim ci primitivnim. Ti se pak nauci komunikovat mnohem lepe, nez jedinci chovani samostatne...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:39 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
wami
aha tak to je blbé,že nemůžu mít obalenou kost. No tak ho to budu učit s kůží a až to bude 100% tak bez kůže-týden před zkouškama to dřevo vyvařim v kůži či slepečím vývaru a bude to.....na ZOP si vezmu svoji kabelku ušitou z kůže (teda to je samozřejmě králíčí kůže s balónkem uvnitři,ale vypadá jak kabelka)
Walda
já vidím hlavně problém retrívrů za prvé v jejich majitelích,kteří si myslí,že když jejich pes nekouše,že může kamkoliv na volno a ke komukoliv.A druhý jak píše wami-prostě nechápu ,když vidí útočícího mého psa,že jde k němu...u žádného jiného plemene se mi to nestává...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 08:43
- Nahlásit
wami
Možná jsem opravdu nepochopil, jak to myslíte.
Já to vlastně takhle neznám, my na cvičáku pěstujeme velkou smečku, hodně různých plemen, včetně CV, takže problémy vůbec nenastávají. Ale je fakt, že když přijde do smečky někdo nový, musejí občas na chvíli dostat koš starý páky, aby začlenění proběhlo v klidu.
|