| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 06:56
- Nahlásit
Jí hrozně ráda jezdím po voříškiádách a chlubím se ovčandou. Chlubím se třeba i tím, že se naučila chodit mezi psama a chci to všem ukázat. A plánuju papíráka, protože chci mít aspoň dvakrát štěňata, ale hlavně chci vystavovat a užívat si to
|
petl
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 07:54
- Nahlásit
abby
No, to je přesně to o čem mluvím, slovo "množárna" pro tenhle tvůj příklad ze života asi jen chabě vystihuje situaci. Tohle už je přímo týrání té feny. Ale to se bavíme jen a jen o lidech. Takovíhle by ta štěňata mrskali úplně stejně i na PP feně, jenže by vybírali psa hlavně aby byl co nejblíž
wami
Ano, takových chovatelů je málo, ale asi se shodneme na tom, že tohle jsou teprve ti praví chovatelé. BTW: asi nikdy nezapomenu ten výraz se kterým přebírala ten certifikát anglického šampióna : Jééé? On je to šampión?
Jimmi
Takže v Krči? Tak až se naleštíte, přijďte se ukázat určitě. My budeme načesávat
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:54 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Ebony
Ale jo, ja prece netvrdila, ze se tam clovek nemuze bavit, na brnensky vystavy taky chodim i se psama, prave kvuli socializaci, a nakoupim tam hromadu blbosti...
Jen tady z toho vylezl takovej trochu pokrivenej princip tech vystäv, smysl... Urcite je poradatel neporada proto, abychom se tam dobre bavili a socializovali pejsky, nemyslim, ze by to byl jeho prvotni zamer...
A Konina je uzasna, je to snad jedinej malinak, kteryho znam osobne, co se mi fakt libi...
petl
Ano, shodnem, tohle jsou ti pravi... Jenze ti celej ten "chovatelskej" svet stejne nezachrani...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:58
- Nahlásit
wami
Mi se maliňáci hrozně líbí, jsou takoví špičatí . Vyloženě špičatí psi, nemůžu si pomoct.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 09:00
- Nahlásit
wami
Nezachrání, ale je dobře že jsou a že lidem můžeme říct, že jsou.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 09:16
- Nahlásit
Mucholabka
Mi se maliňáci hrozně líbí, jsou takoví špičatí
Kazdej ma holt jinej vkus... Me tam vetsinou chybi poradny kus psa - Anakonda od Ebony takova je, ma predhrudi, hlubsi hrudnik, peknou hlavu...
Ale vetsina ostatnich malin jsou proste jen zuby na chudach... Ja maline rikam "zebrovnik radiatorovy"...
petl
Nezachrání, ale je dobře že jsou a že lidem můžeme říct, že jsou.
To jo , ale prijde mi skoda, ze by je mel clovek hledat jak spendlik v kupce sena...
Kazdopadne, myslim, ze zaverem z toho stejne vyplyne to, co se tu radi kazdemu, kdo si psa porizuje: at jde o vorecha nebo papiraka, tak je podstatny koukat na chovatele, co jsou to za lidi, jak se ke psum chovaji, jak koukaji na chov... A pak zjistit zdravi a povahy zvirat...
|
petl
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 09:17
- Nahlásit
wami
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:14
- Nahlásit
nejhorší jsou ty co maj bezpapíráka po bezpapírácích, to už je prostě "vořech", to mám já
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:16 - Změnil/a: Orry
- Nahlásit
vim o nekom kdo takhle taky mnozi na fene (bez PP) velmi ted popularniho plemene a je to fakt nechutny kazde harani stenata a fence je teprv 2,5 roku...majitelka ted vsak nezvlada jeji temperament (podle me se ji tolik v tomto smeru nevenuje) a chce se ji zbavit...bohuzel chce i tak jeste na ni vydelat a hodla ji prodat za 10 000,- protoze bezproblemove rodi na te fence me moc zalezi, s kamaradkou se nejak snazime najit ji domov, ale problem je trosku ta cena bojim se, ze si ji za tu cenu koupi zase nejaka mnozarna, aby se jim fenka vyplatila
|
abby
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:22
- Nahlásit
Orry
A co je to za rasu?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:23
- Nahlásit
abby
krasnej JRT
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:34
- Nahlásit
abby
ja osobne hodlam o te cene s pani diskutovat tak dlouho dokud neslevi a pak ji snad sezeneme s Orry hezkej domov, kterej si zaslouzi
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:42
- Nahlásit
younglady
jen aby byla ochotna diskutovat , myslim ze kdyz se ji ozve nejaka mnozirna tak ji klidne za tu cenu koupi, protoze se jim to z dalsiho vrhu vrati..navic i vidi, ze je sice fenka bez PP, ale vypada jako orginal jack...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:48
- Nahlásit
Orry
no zatim mi vubec neodpovedela, tak uvidime :/
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:50
- Nahlásit
younglady
ji to nekdy trva...tak pockej..pak kdyztak zkus ten tel
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:53
- Nahlásit
Mám psa bez pp protože: léta jsem chovala psy s pp a ze zkušenosti vím, že z vrhu nejsou všechna štěňata tzv. výstavní, některé mají světlejší oko nebo nos, některá jsou vyšší atd. Dříve se taková zabíjela-nevím jak teď. Také se mi nechce chodit na výstavy, protože je to nyní jen a jen obchod-nic pro psy . Voříšek je pes, kde jsou namíchaná dvě i více plemen. Pes bez pp je jedno plemeno, ale to které neprošlo bonitací - v případě pudla např. psík přerostl nebo je delší, světlejší, u dalmatina skvrny nejsou tam kde mají. Shitzu nemá nos jen 2,5 cm atd atd. Znám psíky s pp, kde ti chudinky zemřeli ve třech letech, ale byli výstavní. Mám ráda každého psa s pp i bez. O lidech to bohužel říci nemohu. Howk.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:57
- Nahlásit
Lesanka
Voříšek je pes, kde jsou namíchaná dvě i více plemen
Jenže jde právě o to, že u psa bez PP nemáš jistotu, že tam jiný plemeno přimíchaný není... Podle vzhledu to kolikrat fakt nepoznáš... A to je to, na co většina lidí poukazuje ;)
|
petl
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:49
- Nahlásit
Eimy
No, přesně. Chci plemeno, pořídím papíráka. Chci "něco jako plemeno" pořídím bezpapíráka. Uchovnění bych nechala na uvážení majitele ale jsem toho názoru že u psa je to to nejjednodušší. U nás třeba jen absolvuje výstavu s bonitací a je to. Jenže zatímco odchovat na feně štěňata je dost náročné z důvodů časových i finančních, takový uchovněný pejsek si prostě skočí a je to
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:59
- Nahlásit
já jsem uvažovala takto: nechci chodit na výstavy, chci dělat agility a chci zdravého pejska Tak jsem zvolila bezpapíráka.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 14:04
- Nahlásit
Lesanka
To jsi měla kliku že jsi věděla hned co chceš. Mně se zase mockrát stává že lidi říkají, nechci výstavy nechci výstavy ale já pak známým vyprávím kde jsme zase byli, nebo přivezu pohár a pak vidím ty lítostivý pohledy a doporučuju holt voříškiády
Výstavy jsou pro mě i mé psy legrace a zábava, kdybych měla psy co se v kruhu neradi předvádějí, nikdy bych tam nešla.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 14:07
- Nahlásit
Lesanka
A to jsi teda znala zdravotní stav rodičů, prarodičů, praprarodičů, když jsi chtěla na agility zdravého pejska?
To by mě zajímalo, jak se u bezpapíráků zjišťuje zdravotní stav předků.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 14:47
- Nahlásit
Lesanka
nechci chodit na výstavy, chci dělat agility a chci zdravého pejska
Pejsan s PP přece neznamená, že s ním na výstavy musíš. A právě u mě je jedním z důvodů proč psa s PP i to, že bych chtěla co nejmíň omezit riziko dědičných onemocnění, případně měla pejsana po rodičích, kteří agility běhali třeba taky dobře...
Ale jak jsem tady psala už včera, stejně na 90% skončím zase u nějakýho vořecha
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 15:01
- Nahlásit
Docela mě rozesměje, že lidi co mají voříška argumentují, že chtějí zdravého pejska, přitom vůbec neznají rodiče a nemají potuchy co si takový pes nese do budoucnosti. O tom, že velké procento psů bez PP má různé vady, nebo umírají poměrně mladí na docela hnusné choroby se taktně mlčí. Jako o nákladech zoufalejch majitelů, kteří se svého psa snaží zachránit. Mnohdy náklady na léčbu překročí dvojnásobek ceny zdravého psa s PP a není konec....
Pořád se probírá genetika a linijovky psů s PP, ale o škodách co na psech udělají majitelé bezpapíráků se jaksi mlčí.
Kdykoli se řekne voříšek, každý si představí pejska nejméně 16letého, já žádného takového neznám.
Věřím, že někteří z vás ano, ale je to výjimka. Není to pravidlo.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 15:03
- Nahlásit
Jenom chci podotknout, že proti voříškům nic nemám. Jestli budu mít někdy druhého, nebo dalšího psa, bude to útulkáč nebo papíráč
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 15:08
- Nahlásit
Lesanka
Já jsem uvažovala takhle:
nechci bezpapíráka, nedám za něho peníze, chci konečně normálního psa.
Dneska jsem dotáhla domů bezpapíráka. Z útulku ovšem. A můj názor zůstává nezměněn. Kdyby si týpos toho psa koupil s papírama a dal za něj 15 000 místo 3 500, asi by se ho nezbavoval tak lehkomyslně-a s lehkou pěněženkou.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 15:09
- Nahlásit
Jimmi
Mužeš se zajet podivat k nám na chalupu a jednoho takovýho uvidíš je fakt, žeu něj nikdo nevi, kolik mu přesně je, ale když ho děda s babičkou brali z utulku bylo mu 5 nebo 6, možná víc, možná mín a bylo to v roce 1996
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 15:11
- Nahlásit
když já viděla psíky, co jejich rodiče kůli výstavám byli co nej a nej a dlouho nežili...a chovatelé chovali plemena, která letí a měnili je jak kabelky. Jinak i u psa bez pp můžeme znát rodiče. Asi nejdůležitější bude pořádně si prohlédnout kromě rodičů i chvatele psa
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 15:13
- Nahlásit
Mucholabka
jo to je pravda. Pro začínající majitele psíků rozhodně papíráka (z kvalitního chovu), alespoň ten pes neskončí v útulku.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 15:14
- Nahlásit
Eimy
jezdit nebudu ale věřím ti
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 16:25
- Nahlásit
Lesanka
já jsem uvažovala takto: nechci chodit na výstavy, chci dělat agility a chci zdravého pejska Tak jsem zvolila bezpapíráka
Chtěla jsem to samé co ty a zvolila bezpapíráka. No a pes má na jednu kyčel snad víc než 4, druhou kyčelní jamku nemá vůbec. Dále špatné srdce, slinivku, alergik a totální disbalance hormonů. Výsledek: na výstavy nechodíme, agility neděláme a zdraví taky neslouží.
Naštěstí jsou papírandy pravý opak.
|