| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:31
- Nahlásit
wami
Ne, ta skoro BOM je z jižních Čech... takových chovatelů bude víc, NO a BOM se podle všeho kříží hodně, tyhle kříženci se používaji i u policie...
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:32
- Nahlásit
abby
Nedivím se, jen je to smutné. Ani já bych si nikdy bezpapíráka a nota bene z místa kde je množí systematicky a záměrně nepořídila. Vždycky jsme měli pejsky z útulků, až teď jsem se vzepřela tradici a chtěla jsem rasu, ale v tom případě jedině s PP.
Množitele kteří se snaží vydělávat na momentálně poptávaném plemeni opravdu podporovat nechci.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:36
- Nahlásit
rendik
NO a BOM se podle všeho kříží hodně, tyhle kříženci se používaji i u policie...
Vic jich urcite bude, policie pouziva ale jen F1 (josu to tzv. "uzitkovi krizenci"), hodnota tech prvnich generaci je spickova, ale pri dalsim krizeni se misto toho nejlepsiho objevuji zvirata naopak se vsemi chybami a slabostmi danych plemen... Takze prave NO x BO jsou dela, ale kdyz se tihle krizenci spoji dohromady, je to nic moc.
Tim, ze se tam znova prihodi malinak, se z toho jeste neco vymami, ale taky uz to neni ono.
Jinak me to zaujalo prave proto, ze ta stenatka, o kterych mluvim, jsou ted cca 3-4mesicni, takze cerstva, a jsou taky jenom tri (aspon myslim) a taky vypadaji dva jako malinaci a treti jako ovcoun...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:41
- Nahlásit
wami
Téhle feně už je něco přes 3 roky... ta stenatka, o kterych mluvim, jsou ted cca 3-4mesicni, takze cerstva, a jsou taky jenom tri (aspon myslim) a taky vypadaji dva jako malinaci a treti jako ovcoun... , tak to je dobrá náhoda!
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:54
- Nahlásit
petl
Tak my jsme Abby dostali a je bez PP.Osobně bych si taky nekoupila psa bez PP.To bych si ho radši vzala z útulku.Pokud bude náš pes zdravý,tak bysme taky rádi štěňátka,protože bysme je snad všechny rozdali po kamarádech (protože si je u nás zamlouvají už teď) a rádi bysme jedno její miminko pro sebe.Osobně se hádám sama se sebou,jestli jo,ale přítel je v tomhle nekompromisní.Prostě štěňátka chce a klidně si je prý necháme všechny.No,nevím )))
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:59
- Nahlásit
abby
Jste odvážnější než já, a přeju se štěňátky hodně štěstí. Já jsem se nikdy neodvážila na svých útulkářích štěňata mít, protože jsem měla strach že i když je rozdám po hodných lidech, nikdy nebudu vědět jak se budou oni a jejich případní potomci mít. Víš, jsem materialista a tvrdím že lidi si neváží toho co dostali zadarmo nebo lacino. Není pro ně problém uvázat takového chudinku někde uprostřed lesa atakdále. Tohle si snad přece jen rozmyslí se psem který je stál pár tisíc. Takového si snad přece jen pořizují s trochu větším rozmyslem než jen, jééé to jsou hezká štěňátka, tak my si teda jedno vezmeme...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 14:02
- Nahlásit
petl
No, nevím, některým lidem nejde o peníze.... je zrovna módní doga za několik tisíc? koupí si tu nejdražší, jen ať všichni vidí, že ne to mají. a když jí nezvládnou, proč by jí neuvázali v lese? vždyť stála přece "jen" pár tisíc...nebo ne?!
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 14:12
- Nahlásit
rendik
No, já netvrdím že všichni, ale je to pravděpodobnější, nebo tomu alespoň takhle chci věřit.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 14:15
- Nahlásit
petl
Víš, jsem materialista a tvrdím že lidi si neváží toho co dostali zadarmo nebo lacino.Tohle si snad přece jen rozmyslí se psem který je stál pár tisíc.
Absolutne nesouhlasim...
Zrovna ted je to hodne cerstve (cca tyden), kdy se dostali 4 vynikajici psi s PP do utulku, byli odebrani, a cena jednoho kazdeho z nich coby stenete je okolo 15.000... (Fakt tu nebudu rikat plemeno, jednak to neni podstatne, a druhak jde o u nas malopocetne, takze snadno dohledatelne - a ja nektery lidi okolo tehle psu znam a nechci zbytecne delat potize.)
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 14:18
- Nahlásit
wami
Achjo, bereš mi i tu malinkou naději která mi doposud v lidské chování zbývala
|
wami
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 14:23
- Nahlásit
petl
zakladat nadeji v lidske chovani jen na penezich by stejne nevyslo...
Proste jako chovateli (pokud nechovas ve velkem, ale fakt mas jen par vrhu, bez ohledu na puvod psu) ti nezbyde nic jineho, nez se spolehnout na svuj odhad lidi... Nam se to povedlo a vsichni stenici maji skvele a zodpovedne paniky, ale nevim, jestli bych zvladala profiltrovavat budouci majitele, kdybych mela rok co rok odchovy po cca 10 stenatech...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 14:33
- Nahlásit
na penezich podle me tady zas tak nezalezi ...
zrovna ja mam psa bez PP jehoz porizovaci cena se rovna nebo je vyssi nez ceny nekterych plemenes s PP
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 14:45
- Nahlásit
petl
že lidi si neváží toho co dostali zadarmo nebo lacino... já si myslím, že opravdu akorát můžeš tím, že pes stál určitou vyšší cenu, vyselektovat takový ty týpky co bez rozmyslu vezmou psa, i když ho vlastně ani tak nechtějí, ale je to zadara tak proč nemít psa že jo... takový ty týpky ze sociálně slabších vrstev (to myslím obecně, vím, že někteří se ke psům chovají skvěle), co pak nemají na žrádlo pro psa a nezaplatili by nikdy operaci atd. a takový ty lidi co berou psa moc jen jako pomocnou sílu na hlídání dvorku nebo nějakýho pochybnýho objektu... takový ty co myslí na to, aby ten pes nic nestál a nic po nich nechtěl...
ale jinak je to zase jako u všeho jen a jen o lidech...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 14:52
- Nahlásit
Denisa
Mě osobně udivilo to, koik lidí si klepalo na hlavu, že do psa za karton cigaret vrážíme x tisíc, když má zlomenou tlapku a je to přece jen štěně... ;) Kdyby to bylo štěně s PP za třeba 10 tisíc, nikdo by se nad tim nepozastavil, ale protože to byl "jen vořech" za karton cigaret, tak to všem přišlo divný. A to ti lidi mají psy, starají se o ně dobře, ale stejně by do psa "za malo peněz" ty prachy nevrazili... Takže si nemyslim, že automaticky by takoví lidi platili třeba operaci za x tisic... :-/
A k tomu označování... Už jsem spala, že znám psa, kterej je kříženec RR a NO a vypadá úplně jako RR - jen ridge mu chybí... I tak o něm paneček říká, že je to kříženec, i když by klidně mohl tvrdit, že je to RR bez ridge...
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 15:03
- Nahlásit
Já si myslím, že pokud by více lidí, kteří investují do psa s PP si dali trochu práce se psem( na případnou zkoušku) a utratili nepatrnou částku z pořizovací hodnoty psa za výstavu, tak by přiylo chovných psů a fen.
Genový materiál by se zvrozšířil. Zvedla by se úroveň papírových psů, určitě by klesla cena a lidé by raději dali svoje peníze za psa s PP než bez PP.
Já nějak ty výmluvy, že "pes na uchovnění má, ale nám se nechce, nebo na něm nechceme vydělávat..." nemůžu strávit.
Já přeci nemusím na svém psu s PP vydělávat, proč taky.
Může být uchovněn a nikdy nemít štěňata.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 15:09
- Nahlásit
Jimmi
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 15:50
- Nahlásit
Já mám westíka bez PP, myslím, že je čistokrevný, protože se mě už pár lidí ptalo jestli je s PP a když jsem jim řekla, že ne, tak se divili. Ale za pár let až si pořídím dalšího westíka, tak to bude určitě s PP, protože kolikrát potkávám westíky, kteří vypadají fakt hrozně, řidká, jemná srst a celkově mi připadají takoví nehezcí, tak si často říkám, že jsem měla fakt velké štěstí. Nejen, že je pěkný, ale naštěstí i zdravý
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 08:49
- Nahlásit
no tak já mám rtw bez PP, známým říkám, že je to rtw, pač ti věděj, že je bezpapírák a cizím říkám, že je to kříženec, a tak se hrozně diví, že vypadá fakticky jako rtw
Rotvíka jsem si chtěla koupit již dřív s PP k druhému psovi, a tak jsem sháněla informace atd. pak nám ale Toma zastřelili sousedi a bez psa to bylo hodně smutné, zrovna jsem na žádná štěňata s PP nenarazali, bůhví, třeba jsem jen blbě hledala, to jsem ještě neznala takové ty časopisy jako pes přítel člověka apod. takže jsme vzali to co bylo, měli jsme štěstí, i když ta povaha asi neni taková, jaká by měla být, takže příště si radši půl roku počkám a s PP
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:21 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
petl
Tak já mám jinou zkušenost.Zrovna s lidma,od kterých máme Abby.Že jsou s náma v neustálém kontaktu je jasný,protože jsou to naši velmi dobří známý,ale jsou v kontaktu se všema štěňatama.Pořád novým majitelům volají,nechávají si posílat fotky a na většinu se už byli podívat.Jedno štěně dokonce vezli k novým majitelům přes celou republiku a nic si za to nevzali.A tak bych to chtěla praktikovat i já.Ale to je předčasný,protože ještě nemáme rentgen .... a bez všech vyšetření do toho nejdu.
Jimmy
Tak to nestrav,ale z vlastní zkušenosti vím,že to tak je.Naši třeba nesouhlasí s výstavama psů.Byli na jedné a jejich závěr byl,že je to týrání zvířat a oni by tomu nikdy svýho mazlíka nevystavili.Možná to není správný názor,ale stejně jako ty jsi přesvědčená,že pes by se měl uchovnit,tak proč nerespektovat názor,že ho někdo uchovnit nechce.A nemusí jít vždycky o prachy (což si myslím,že většinou nejde).Některý lidi to prostě nechtějí.A nevím,co je na tom tak nepochopitelný.Prostě si pořídili psa s PP,protože chtěli mít jistotu,že bude splňovat veškerý požadavky,pro které si toto plemeno vybrali.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:37
- Nahlásit
Prostě si pořídili psa s PP,protože chtěli mít jistotu,že bude splňovat veškerý požadavky,pro které si toto plemeno vybrali.
A proč teda potom tito lidé mají štěňata bez PP a neposkytnou tu zmiňovanou jistotu i těm dalším.
Jimmi
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:40
- Nahlásit
Ketrin
A proč teda potom tito lidé mají štěňata bez PP a neposkytnou tu zmiňovanou jistotu i těm dalším - ne všichni na neuchovněných psech odchovávají štěňata!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:44
- Nahlásit
rendik
Ale řeč byla o těch, co odchovávají. Sama abby
o kousek výš píše, že na feně bez PP bude asi mít vrh a že její přítel říká, že si klidně nechají všecky. A co když jich bude třeba deset? Mi to připadá hrozně nerozumné, sorry.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:47 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Ketrin
Neříkala jsem nic o štěňatech.A nezlob se na mě,ale každý člověk má právo si vybrat,jestli si vybere psa bez PP s tím,že si nemůže být jistý,že opravdu kupuje danou rasu nebo psa s PP.Mě osobně nevadí,že je na trhu výběr z obou alternativ.Měla jsem psa s PP i bez PP a v žádném případě bych nemohla tvrdit,že jeden byl lepší nebo horší.
To jsem psala o úplně jiném psu.Nechci tady obhajovat,proč ty štěňata mít budeme,protože to je zbytečný a nechci tím ztrácet čas.Ale psala jsem,že už teď mám o psy zájemce mezi svými přáteli a všichni ví,jakého máme psa a odkud je,takže by do to šli s tím rizikem.
Já jsem dostala psa bez PP,dělá mi max. radost,tak proč tu radost neudělat jiným (podotýkám,pokud bude zdravá a všechna možná vyšetření dopadnou dobře).A navíc mi byla navržena varianta,darovat psa na výcvik pro nevidomé.A na tom nevidím už vůbec nic špatného.
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:49 - Změnil/a: milovnikpejsku
- Nahlásit
pokud je pes po rodičích např. vlčák x vlčák, tak je to bez PP pokud je to vlčák s buldočekm tak je to ořech
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:49
- Nahlásit
Odpověď na dané téma zní:
" V O Ř E C H "
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:51
- Nahlásit
abby
Tak my jsme Abby dostali a je bez PP.Osobně bych si taky nekoupila psa bez PP.To bych si ho radši vzala z útulku.Pokud bude náš pes zdravý,tak bysme taky rádi štěňátka,protože bysme je snad všechny rozdali po kamarádech (protože si je u nás zamlouvají už teď) a rádi bysme jedno její miminko pro sebe.Osobně se hádám sama se sebou,jestli jo,ale přítel je v tomhle nekompromisní.Prostě štěňátka chce a klidně si je prý necháme všechny.No,nevím)))
To jsi psala ty, ne?
A jinak - lituju, že jsem zase zasáhla do tohohle provařeného tématu a už jsem zticha.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:52
- Nahlásit
abby
Milá Abby výstava je zrovna tak týrání zvířat, jako čekání psa až páníček přijde domů z práce. Asi o výstavách nic nevíš, tak to prosímtě nedramatizuj.
Jinak proti rozhodnutí tvých rodičů nic nemám.
Tady na fórum chodí tolik šikovných lidí, se psem dělají různé sporty, učí je všechno možné a nemožné, takže naučit psa klidně pět minut stát v kruhu mi přijde opravdu jednoduché.
Jo! ještě tam musíš uběhnout kolečko(nebo dvě). Tak to je to týrání milá Abby.
Omlouvám se zadavatelce, že jsem napsala asi něco jiného o křížencích, než měla v úmyslu si přečíst.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:55
- Nahlásit
abby
Ale psala jsem,že už teď mám o psy zájemce mezi svými přáteli a všichni ví,jakého máme psa a odkud je,takže by do to šli s tím rizikem.
Asi mě sežereš, ale oni ti zájemci by mohli poskytnout domov psovi, kterej to opravdu potřebuje, pokud jim nevadí riziko, že ze psa možná nebudou mít to, co by z něj mít měli...
Prostě v tomhle ohledu souhlasím s Ketrin na 100 %... Psů ja na světě spousta, víc, než jsou lidi schopní zvládnout, tak proč přidávat v podstatě zbytečně další a další...?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:55
- Nahlásit
Ketrin
Psala.A zatím si stojím.Příjde mi zbytečný dávat peníze za psa bez PP.Ale respektuju,že to někdo dělá.A nikde jsem nepsala nic o tom,že bysme ty štěňata prodávala.Já osobně nejsem přesvědčená o tom,chovat na téhle feně štěňata,protože si uvědomuju,že ona může být O.K.,ale její děti už ne.Doufám,že když ona je,její matka taky,tak snad to dopadne dobře.Ale respektuju přání svého přítele,že on štěňata chce,protože by rád měl jejího potomka.A jak říkám,jsem ochotná do toho jít,pouze pokud budeme mít jistotu,že šťěňata rozdáme po rodině a známých.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:57
- Nahlásit
abby
Sama by sis nekoupila psa bez PP, ale přitom je budeš produkovat. A je úplně jedno, jak si to obhájíš.
Jak můžeš vědět, že bude vhodný na slepecký výcvik?
Jestli chceš potomky po svém psu /feně kvůli tomu, že jsi spokojená s jeho/její povahou, tak se taky můžeš dočkat zklamání. Klidně mohou potomci mít povahy po prapradědečkovi, o kterém nevíš nic.
Ale dělej, jak myslíš.
|