| Autor |
Zpráva |
Citera
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:00
- Nahlásit
Jimmi
Většinou nadávají na výstavy lidi, kteří zrovna neuspěli.
Před pár měsíci jsme babičce z burzy dovezli štěně "jezevčíka". Prodávající tvrdili, že jsou to čistokrevní jezevčíci. Náš prcek byl nízkonohý, ale kratší, jeho sestra vysokonohá delší. Dle babičky je to nejhezčí podvraťák, jakého kdy viděla, my ho nazýváme skorojezevčíkem - přece jen má nějakého předka jezevčíka
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:01
- Nahlásit
Jimmi
Pokud jsem to dobře pochopila, tak to, že výstava je týrání zvířat není názor Abby,ale jejích rodičů! Takže nechápu, proč se za to do ní takhle navážíš....
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:04
- Nahlásit
Abby omlouvám se, že se do tebe navážím.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:05
- Nahlásit
Jimmi
hele,netvrdím,že je to týrání zvířat,ale oni ten pocit mají.A jejich pes doma sám není Mě samotné je líto,že ho nenechali uchovnit,protože je to opravdu šikovný pes.Ale je to jejich názor a já tady nejsem od toho,abych je soudila.
Eimy
Nesežeru tě,protože s tebou souhlasím.Ale každý není ochoten jít do psa z útulku.Není to kvůli nemoci nebo tak,ale protože neví,co má za sebou a tak.Nechi to tady vysvětlovat,ale znám hodně lidí ze svého okolí,kteří by si psa z útulku nevzali.Já lidí,co si vezmou pejska z útulku velmi vážím a obdivuju je za to.
A celkově,oni jsou spíše nadšení z našeho psa a možná i proto by od ní chtěli štěně.Asi je to nezodpovědné tuhle fenmku dál rozmnožovat,a ve spoustě věcí s váma souhlasím .....
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:06
- Nahlásit
Psů ja na světě spousta, víc, než jsou lidi schopní zvládnout, tak proč přidávat v podstatě zbytečně další a další...?
tak s tim souhlasim, podivejte se tady http://pavliskop.blogspot.com/ na všechny stránky útulků v ČR, jsou přecpaný pejskama a nejvíc právě křížencema
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:10
- Nahlásit
Citera
No,voni toho psa nevystavovali.Jen se tam byli podívat,když byl malinkej a vrátili se zhnusení....
Ketrin
Asi si nerozumíme.Já bych si psa bez PP nekoupila,protože mi příjde,že když už si chci kupovat psa,tak proč si nekoupit rovnou s PP.Ten cenovej rozdíl není zase tak hroznej.Ale pořídit si psa bez PP tak,že ho máš z útulku,někdo ti ho daruje,tak v tom problém nevidím.
Jimmi
Klidně do mě navážej.O tom ta diskuze je.Každej máme jinej názor,jinej přístup.
Hele,všechno může být jinak.Naší fence je 8 měsíců a co já vím,co bude za pár let.Každopádně vyšetřit jí nechám,to nemá s případnou chovností nic společnýho.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:13
- Nahlásit
oni jsou spíše nadšení z našeho psa a možná i proto by od ní chtěli štěně
Abby, nenech se zlbnout. Myslím to dobře. Hele, já tohle znám - skoro obden slyším zhruba toto: Jé ty vaši psi jsou tak hezký a hodný, to my bysme taky chtěli takovýho... nebudete náhodou mít štěňátka?
Jenže to jsou jen takové sny a touhy těch lidí, až jim budeš nabízet štěně tak skoro určitě se jim to nebude hodit, už se dávno rozmysleli nebo to vůbec nikdy nemysleli vážně. Bacha na to.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:17
- Nahlásit
Ašopsa nazývám "něčím jako německý ovčák". Zvenku vypadá jako docela hezký hrbatý znakáč, ale povahu má z oranžového bagru. V životě bych si nekoupila psa bez PP. Jediná možnost, jak mít psa bez PP, je pořídit si ho z útulku nebo k němu nějak přijít, ale nikdy jsem za psa bez PP nedala peníze a nikdy ani nedám.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:17 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Ketrin
Proto jsem ráda,že mi tady říkáte svoje názory,protože já o tom přesvědčená opravdu nejsem,ale můj přítel (na kterýho je pes napsanej) je takovej blázínek,že on je opravdu schopen si nechat i těch 10 štěňat.A co na tohle chceš říct
Právě,že jsou 2 typy lidí.U jedněch vím,že by psa opravdu chtěli.A pak jsou třeba rodiče mého přítele,kterří by psa nikdy předtím nechtěli,ale z našeho jsou nadšení,takže by chtěli psa (ale těm bych ho rozhodně nedala)
Mucholabka
I můj názor
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:28
- Nahlásit
Tak teď konečně k tématu
pro mně:
1) pokud je štěndo rodičů stejné rasy pouze bez PP, je to bezpapírák
2) všechno ostatní je voříšek
Pokud bych si mohla vybrat, tak bych si raději zajela do útulku pro vořecha. Protože dávat peníze za psa bez PP nikdy nebudu.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:36 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
abby
on je opravdu schopen si nechat i těch 10 štěňat.A co na tohle chceš říct
Domluvit návštěvu u někoho, kdo v bytě (nikoli v domku se zahradou) odchovává početný vrh, aspoň tak 10 štěňat, v době kdy štěňatům je 6 týdnů.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:37
- Nahlásit
Jimmi
Pokud bych si mohla vybrat, tak bych si raději zajela do útulku pro vořecha. Protože dávat peníze za psa bez PP nikdy nebudu. , bohužel takových lidí moc není...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:39
- Nahlásit
Jimmi
Asi tak
Uzavírám téma my a štěňata s psem bez PP.Tohle si musíme vyřešit my a je zbytečný do toho zapojovat ostatní.Ale díky za názory a že jste mě úplně neukamenovali
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:48
- Nahlásit
Ketrin
Tak s tímhle neuspěju,protože šťěňata mít v bytě nebudem.On zastává názor,že štěňata ano,ale pouze v domku,kde by si je opravdu mohl nechat všechny.
Nevím,jestli to správně vysvětlím,ale on fenku kastrovat nechce.Podle něj je to zbytečná operace s nejistým výsledkem.A má strach,že pokud by neměla štěňata,tak se zvýší pravděpodobnost rakoviny.Ptali jsme se na to několika vetů a každej nám řekl něco jinýho
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:50
- Nahlásit
abby
Já právě lidem, co chtějí "plemeno, ale bez PP, protože na výstavy nechcou, nechcou za něj davat tolik peněz,..." říkám, ať si koupí psa s PP, protože u psa bez PP jim z toho možná stejně vyroste něco úplně jinýho jak vzhledově, tak i povahově (to hlavně)... Prostě je lepší alespoň rámcově vědět do čeho jdou a ne riskovat psem bez PP.
U nabízení útulkových psů takovým lidem si dávám pozor, protože věštinou by útulkáče nemuseli zvládnout a nadělat tím víc škody než užitku...
A s tím, že spousta lidí ti řekla, že by štěndo chtěli. Už několikrát jsem psala, jak to bylo s mojí feňulí, napřed chtěl jedno štěndo každej, už když kamarád přišel s tím, že štěnda budou a nakonec jsem z těch původních zájemců zůstala jen já a snad ještě jeden člověk, jinak zbylý dvě štěnda šly na inzerát, i když ze začátku bylo zájemců z řad známých spousta... A to naštěstí štěnda byly jen 4...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:52
- Nahlásit
Eimy
Sepíšem smlouvu o smlouvě budoucí a nebudou se moct vyvlíct
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 12:03
- Nahlásit
Můj poslední příspěvek na toto téma:
Koupit psa bez PP je stejný, jako koupit u Větnamce originál Addidas tričko. Vypadá to zhruba stejně, ale po delším použití se to divně chová.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 12:16
- Nahlásit
Jimmi
Můj poslední příspěvěk:víc proužků,víc Addidas
|
petl
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:02
- Nahlásit
Podle mého názoru lidi chtějí bezpapíráky hlavně kvůli nižší ceně. Jenže člověk kterému se nechce platit cena "pořizovací" obvykle také nechce platit cenu "provozní" - kvalitní granule, očkování, spot-ony - všichni víte co to stojí.
I přes svůj dlouhý život s bezpočetnými milovanými voříšky já sama nikdy žádného bezpapíráka nekoupím ani nevyprodukuji. Vždyť z nich i jejich potomků rostou jen další kandidáti na útulek.
Ano, Adidas je trefné přirovnání, PP jsou značkou originálu, ostatní je falzifikát.
|
bess
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:31
- Nahlásit
No a když se podíváte kolik lidí u větnamců nakupuje, nedivte se, že lidi chtějí psy bez papírů. Netrvají na tom, že musí mít originál. Kámoška teď prodávala štěnda jorků bez PP, ukazovala lidem jak vyholit, případně vylepit ouška, aby na 100% vstaly. Většina lidí odpovídala že jim je fuk i když nebude mít uši nahoru, nevadí jestli bude větší nebo světlejší či tmavší, prostě chtějí psa v typu jorka. Netrvají na originálu, protože jim to příjde jako vyhazování peněz. Já než bych si koupila originál adidas bundu s ooobrovitým nápisem adidas, zajdu si do sekáče pro něco levnějšího a bez nápisu. Ze zásady odmítám vyhazovat peníze za značku (u věcí, abyste mě nesežrali). Čubiny mám jednu s PP a druhou bez. Ta s PP je uchovněná, ale štěnda s PP mít nebude, když někdy, tak bez PP. Je to celkem malé plemeno, ve vrhu bývají tak 3 štěňata. Když neprodáváte vyloženě na výstavy, ale na mazlíky, cena se pohybuje v rozmezí 8-10 tisíc podle toho jestli pes nebo fenka. Obvolávala jsem pár majitelů krycích psů a i za krytí průměrným psem mi bylo řečeno jednorázová částka za krytí 12 - 15 tisíc!!!!! No nezlobte se, ale nejsem blázen. I když budu mít hooooodně moc štěstí, narodí se 3 štěňátka a podaří se mi sehnat jim hodné páníky za "plnou" cenu, tak za krytí dám víc než polovinu! Jenže na štěnda si musím vzít dovolenou atd atd., kdo jste už štěňata měl, víte co je to nákladů nejen finančních. Když jsem se ptala proč tak vysoká cena za krytí, bylo mi řečeno, že si mám pořídit vlastního psa (kvůli tomu, že bych chtěla od fenky 2x za život štěňata) nebo sjezdit s fenkou výstavy, aby štěňata byla dobře prodejná mezi chovatele (což nemá smysl, moje fenka je prostě průměrný jedinec bez vad, ale ne extra špičkový interšampion). Takže až na to dojde, budu mít bezpapíráky na uchovněné fence, otcem bude pes mé kamarádky, který nebyl uchovněn - ani s ním na bonitaci nešla- protože vyrostl 1cm nad povolený výškový limit. (oba jeho rodiče jsou interšampioni Žádné zdravotní testy se u tohoto plemene nedělají, skus, zuby a varlata má ok,až na ten centimetr navíc je úžasný představitel svého plemene.
Ráda bych, aby štěnda PP měla, ale tohleto vydírání ze strany ostatních chovatelů tedy podporovat nehodlám. Když k nim jiní blázni chtějí jet krýt, ať jedou.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:36
- Nahlásit
bess
Vydírání? O tom to snad je. Kdybys měla chvoného psa, taky by ti nestačilo, že si skočí, ale chtěla bys, ať z toho něco kápne. Holt vložili do toho nějaké peníze a energii, tak by chtěli i cosi zpátky.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:39
- Nahlásit
bess
Ano, tobě nejde o chov ale o rozmnožení plemene. Chov samozřejmě něco stojí a málokdy je finančně návratný. Jako ostatně většina koníčků.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:42
- Nahlásit
petl
výborně napsané. Nejde ale o rozmnožení plemene, nýbrž o rozmnožení-to je rozdíl, protože pak už to nebude plemeno. To, že ten pes přerostl, znamená, že to není standardní pes určitého plemene-už je to jenom pes.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:42
- Nahlásit
bess
já osobně si nemyslím,že to je vydírání ze strany majitelů.Když si vezmeš kolik stojí výstavy atd.To se má jako "vydělávat" jen na fence? A do psa se vrazí též desetisíce za výstavy a aby se neřeklo,tak tady máte tisícovku a buďte rádi,že jsme si vás našli? Tak to nefunguje.Ted jsem poznala štěně,kdy jeho hodnota přesahovala můj roční příjem...ani to mi nepřišlo divné.Když jsem přičetla co všechno lidi od obour rodičů do něj dali,tak to je úměrné....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:47 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Mucholabka, petl, Anu
Holt vložili do toho nějaké peníze a energii
hele, tohle ted neni primo proti vam, ale obecne to je vec, ktera se mi na chovu s PP desne prici - ja mam proste ke psum jinej pristup.
Snad kdyz mam psa, venuju se mu naplno, vycvik delam pro nas oba, vystavy, protoze chci ukazat, jak (a jestli) odpovida standardu a pripadne si pohonim ego, ze teda fakt jako je extra krasnej. Ale delam vse pro sebe a pro toho psa.
Argument, ze to delam proto, aby bylo kryti po nem co nejdrazsi a vsechno mi to zaplatilo, nebo aby byla stenata po fene dobre prodejna, sorry, ale to je fakt mimo. Pro me. Prepocitavat peci a lasku na penize...?
Nase voriskoidni mrnata jsme davali za cenu ockovani a ocipovani, pricemz do novych domovu sli se seznamem literatury, pytlikem zradla, hrackou z pelechu a nekolikastrankovym povidanim od nas do zacatku. Na krmeni stenat jsem se podilela s majitelkou fenky (aspon financne), za svy stene jsem ji taky zaplatila ockovani (cipovala jsem ho sama). No, taky to byla stenata po mem psovi a citila jsem za ne spoluzodpovednost...
Dobre, ja jsem v tomhle trochu OT, jen jsem tim chtela rict, ze ty "ztraty", o kterych hovori tolik majitelu papiraku, nemusi byt zas tak velke.
Takze cenu urcuje trh. A jestli jsou lidi schopni platit desitky tisic za neco, co ma v realu hodnotu par tisic, tak se taky titiz chovatele nesmeji divit, ze lidi, co kaslou na znacku, a staci jim, ze pes proste bude "vypadat jako retrivr" (o povahach toho vi takovy clovicek stejne houby), vemou neco, co je 10x levnejsi...
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:54
- Nahlásit
bess
Promiň, ale si pro mě krásný příklad "množitelky" nebo jak to nazvat. Copak to je nějaké vydírání? Nebo myslíš, že na tom někdo extra vydělá? Odchovala jsem 2 vrhy po interšampionce a zisk nikde. Ale nelituji. Možná proto, že na rozdíl od někoho to nedělám pro peníze. Kdybych chtěla vydělat, nemusím s fenkou jezdit po výstavách, ale nakryju doma svým bezpapírákem zadara. Vždyť on můjbezpapírák taky připomíná plemeno, jen se trochu odchyluje od standardu....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:56
- Nahlásit
wami
Musím s tebou souhlasit.Já tohle přepočítávání taky nechápu.A to není nic proti holkám.
Mě se líbil přístup jedné paní,která prodávala štěňata s PP.A stěžovala si mě,že vůbec neví,za kolik je má dávat.Že by je nejradši dávala zadarmo,ale to by si je nikdo nevzal,protože by to působilo divně.Nakonec je prodávala za tržní cenu,ale s tím,že se jí stejně finančně nevrátí ani první rok života psa.Byla z toho chudina tak hotová
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:58 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
wami
Jenže to potom to stejný, co Mucholabce, můžeš napsat i bess, protože ona taky radši bude mít štěnda bez PP, protože s PP by byly náklady kvuli zaplacení krytí moc vysoký.
A osobně pochybuju, že bude štěnda prodávat jen za cenu očkování, příp. čipování (jestli ano, omlouvám se ).
Nevím, já pořád přemýšlím o dalším psisku a říkám si, že po zkušenostech s feňulí bych chtěla jen psisko s PP po ověřených rodičích atd. Ale zároveň bych radši fenku než psa (taky po zkušenostech s mojí psicí). Jenže zároveň nechci odchovávat štěňata... A byla by škoda, kdyby fenka byla třeba i kvalitní, abyty štěnda neměla, pokud by mohla plemeni něco dát.
A tak to vypadá, ež další pes bude ňáká chudinka vořešice, nejlip kastrované, z útulku, kterou si vezmu a budem si (doufám) spokojeně žít
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 14:00
- Nahlásit
wami
no já ti nevím. Já s Anu už nebudu chodit na výstavy neb ho to nebaví a moje ego to rozhodně nijak nezvedá neb za to jak vypadá bohužel nemůžu já ale příroda.Něco jiného jsou zkoušky z výkonu.To se budu čepýřit jak páv…ale já už s Anu nebudu chodit na výstavu,neb je např.vím,že si ho na krytí nikdo nevybere.Nevybere si ho jen proto,že není známý a nemá před jménem ICH. Když napíšeš do inzerátu,že nabízíš krytí krásným psem odpovídající standartu ale bez titulu ,tak po tobě neštěkne na pes (možná majitel feny co chce štěňata bez PP a jen jeden chov aby jako měl štěnata,ale pro sebe a né na zlepšení a zkvalitňování chovu).Na výstavu chodí feny též částečně pro tituly aby se zvedly na ceně.Že je nějaká věc kvalitní je sice super,ale každý potřebuje alespoň minimální reklamu…jak by jinak o tobě věděli….jak se jinak porovnáš? A bohužel ty výstavy něco stojí. A pokud já budu mít psa co jezdí po výstavách a nějakým způsobem se prezentuje (dobře) a vedle na zahradě budou mít psa,který tam jen tak je a občas zajedena civičák.tak se nezlob ale rozhodně mám pocit,že má větší hodnotu v krytí neb jeho jméno je slyšet,prošel (např.u basenji)dost drahým zdravotním vyšetřením,že může být krycí atd…když mi řekli cenu štěněte 150tisíc tak jsem šla do kolen.Když mi řekli náklady na chov,tak též a moc jim z toho nezbylo….
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 14:03 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Eimy
ono to plati obecne o vsech lidech, co odchovaji aspon jeden vrh...
Jenze prave chovatele psu s PP se temi "naklady na zaplaceni" ohaneji jako argumentem pro vysoke ceny nejvic...
já pořád přemýšlím o dalším psisku a říkám si, že po zkušenostech s feňulí bych chtěla jen psisko s PP po ověřených rodičích atd
Ja to mam podobny, miluju CsV, a fakt si rikam, ze teda bych mohla konecne mit jednou papiraka...
A nebudu - kouknu na tohle skorovlce, a jsem jasna, mame rozhodnuto, za rok, az budem s chlapem zabydleni oba na baraku a budem vedet, ze to financne utahnem, si najdem nejakou skorovlcounku utulkovou...
Anu
Jenze tohle je presne to, co vede k te tolikrat diskutovane degeneraci spousty plemen - zuzovani genofondu. Znas Gaussovu krivku? To, co je idealni, toho je minimum, vetsina prislusniku ma takove nebo jine odchylky, ale na tech je zalozena priroda, bez toho dojdes k tomu, ze mas v plemeni sice vsechno po intersampionech, ale pribuzne (u malopocetnych plemen i uzce pribuzne). A zacne ti tam vylitavat problemovost povah, zdravi...
A promin, ale podle toho, co pises, tak vystavy jsou tu jen proto, aby uzka skupina prislusniku nejake rasy mela co nejvic titulu, ktere si nasledne nechaji majitele zaplatit potomky po techto psech. Nuze dobra, ja na vystavy moc nechodim, a ani nebudu, tohle mi opravdu prijde (vuci prirode) zvracene...
|