| Autor |
Zpráva |
monika
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 23:33 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
younglady
u nás byla první doga na tři kola jako v boxu. Manžel řekl ani náhodou, ale já o tom tak dlouho mlela, že kapituloval. Mezitím jsem stihla mateřskou s třetím prckem. Jak nám doga rostla tak jsem víc a víc toužila ještě po jedné, tentokrát s PP. Manžel opět prohlásil že ani náhodou. Dlouho jsem do něho hučela, vzala jsem ho na klubovku kde viděl spoustu dogin a taky to, že většina dogařů má dva a více psů. Naše Dorka byla divoch a co máme Fanku tak se zklidnila. Držím palečky aby přítel povolil, vydrž a nedej se. Zkoukni jak se naše holky mají www.splnenysen.estranky.cz
|
Puna
|
# Zasláno: 19 Srp 2006 17:59
- Nahlásit
younglady
kolo uprostred kuchyne
tak to ti rozumím, můj přítel nemá kolo v kuchyni, ale v ložnici, a ještě ke všemu ne jedno, ale dvě...
Tak si vyber, co je lepší
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2006 18:04
- Nahlásit
monika
pritel uz se mnou byl na mnoha akcich se psi, ale ani to ho neobmekcilo, takze budu muset asi chvili vyckat jestli se trochu nerozhoupe sam
Puna
tak to je hustyyy to bych ho asi vystehovala - mame totiz jen 40 metru
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2006 18:58
- Nahlásit
taky bych chtěla ke svému westíkovi druhého a taky nemůžu
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2006 00:29
- Nahlásit
Hm, a ja zas mam teraz problem, ako priatelovi vyhovorit, ze k novofundlandanovi do trojizbaku doga uz by problem byt mohla (Samozrejeme, druhy fundlak nie )
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2006 12:56
- Nahlásit
rendik
Pořiď si perskou kočku, to je něco úplně jiného. Drží se doma, pokud zrovna nemrouská, má placatý čumáček a je mlsná, takže nežere otrávené myši, je líná, tak si akorát oňufá zahradu, maximálně se podívá k sousedům do krbu a jde zpátky, ale přitom je pořád kočka, je hravá, jde si za kuličkou...fakt, nebo stejnou povahu má exotická kočka, která se oproti peršance nemusí ani česat. Normální evropské kočky nám taky nikdy nevydržely, nanejvýš tři roky, souběžně s peršankou jich bylo víc, ale jedině tu peršanku nikdy nic nepřejede, nikdy nic nesežere a navíc se nám ji soused hovado bojí zastřelit nebo otrávit, protože ví, že by platil jak mourovatý a ještě bych mu rozbila hubu-to přísahám.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2006 16:17
- Nahlásit
Mucholabka
rendik
muj bracha ma britskou modrou a to je taky uzasna kocka..posloucha i na pistalku a je to mazel...mazanej, chytrej kocourek
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2006 16:42
- Nahlásit
Orry
Mucholabka
Kámoška si pořídila kočku křízěnce peršanky a nejspíš siamský, je super, drží se doma, opravdu vyleze jen na zahradu a to ještě jen občas. Zkusím to doma navrhnout, ale nevím no... Našim se to asi nebude moc líbit, "proč si pořizovat nějakou perskou kočku když máme koček plnej dvůr" - už to vidim, je to s nima těžký ... a já bych přece jen radši toho menšího pejska...
pigie
Ty jo, doga k Hugouškovi, to by zabrali všechny postele a ty s přítelem byste spali na zemi .No a časem by sis pořídila ještě druhého novofundlanďana a každý pes by měl jednu místnost ...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2006 21:22
- Nahlásit
rendik
Musíš jim říct, že tahle kočka fakt vydrží, je to o něčem úplně jiném. Navíc je hrozně mazlivá a chytrá. Musíš to u ní ale umět vypozorovat. Kdo k ní má od začátku neutrální nebo negativní přístup, moc to nepozná, ale fakt dokáže rozeznávat lidi, vítat, být smutná, veselá, rozjařená, hladová, unavená-no, to není moc často, hrozně přizpůsobivá...Ta moje strašně ráda jezdí autobusem, když vidí moji sportovní tašku, vleze do ní a myslí, že už jedem. Na nádraží potom čumí po autech. Přitom si hlídá svůj revír. Peršanky jsou strašně zvláštní, trochu nepřístupné pro cizí lidi, ale svoje oblíbence fakt milujou. Kdo peršanku nepoznal nebo si k ní nenašel tu cestu, mi nebude věřit. Mám už druhou a je to o něčem úplně jiném než sebevychovanější evropka. Siamka je ale taky o něčem jiném, ta je víc nezáislá a zase až moc živá. Peršanky umí krásně komunikovat mňaukáním, ještě lépe, než normální kočky, umí poprosit, poděkovat, řeknou si, co chtějí, ta moje umí i způsobně klepat na dveře, když chce domů.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 06:27
- Nahlásit
rendik
Ty jo, doga k Hugouškovi, to by zabrali všechny postele a ty s přítelem byste spali na zemi.No a časem by sis pořídila ještě druhého novofundlanďana a každý pes by měl jednu místnost...
To je fajn napad, ale planujem mat aj deti
Inak, este na prehovaranie proste staci doniest stena domov. Niektori jedinci to rozchodia, hlavne, ak Vas maju radi
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 06:52
- Nahlásit
K tématu musím poznamenat, že kdybych dala na manželovy řeči, tak nemám buď žádného, anebo maximálně jednoho psa.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 06:58
- Nahlásit
Ketrin
Ja som bola na tom podobne.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 07:04
- Nahlásit
pigie
A jaké pejsky máte? No jo no, chlapi hold nejsou takoví pejskaři jako baby
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 07:08
- Nahlásit
Můj muž nechtěl ani jednoho psa, tedy spíš bych řekla, že nechtěl tu starost o psa, je to prostě lenoch a z dospívání si pamatoval, že pejsek je krom radosti i nějaká ta starost. Takže sem hučela a hučela a hučela, až v jedné slabé chvilce souhlasil a tak máme Michelle.
Ovšem na druhého pejska ho nejspíš nepřemluvím, jediná šance by byla ujmout se někde na ulici nějakého psího bezdomovce. Už sem jich pár dotáhla domů, ale zatím sem vždy našla ztraceného pána. Takže máme takovou tichou úmluvu, že pokud půjde o nalezence, který vskutku nebude mít svého pána a my mu nenajdeme adekvátní domov, tak ho přeci nestrčíme do útulku
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 08:43
- Nahlásit
Monty
No jo no, chlapi hold nejsou takoví pejskaři jako baby
dovolim se ohradit... vikendova bilance byla ze skoncime se 4 psama a uz jsme podle toho vybirali i auto, ze transit by mohl stacit
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 09:19
- Nahlásit
pigie
No, tak to se asi budete muset přestěhovat do většího bytu, dva novofundlanďani, doga a děti se vám do třech pokojů asi nevejdou . No, kdybych donesla štěně domů, mamka by to nejspíš rozdejchala, ale taťka by mě zabil... Takže jsem na tom asi jako fromeli, kdybych našla nějakého psího bezdomovce, určitě by se nad ním slitovali a mohl by u nás zůstat ...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 10:01
- Nahlásit
michalm
tak Vy jste asi vyjímka, ne dělám si srandu, jen že tady skoro všechny ženské nadávají, že nemůžou mít dalšího psa kvůli chlapa
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 14:46
- Nahlásit
Dneska jsme debatovali na téma "chci nového kompa, tenhle už mi nestačí, nevyhovuje mým nárokům, je starý a už ni nezvládá". Vyrukovala jsem se stejnými argumenry, ale že chci psa. Ašopes je jenom na koukání a mazlení, ale už je stará, nestačí mi
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 03:21
- Nahlásit
Monty
Ja mam novofundlandana a prave naopak, u nas chlap chce este dogu a ja mam pocit, ze to uz je prilis (a hlavne ma odradza kombinacia dlhych a kratkych chlpov ). Skor som chcela bud druheho novofundlandana alebo nejakeho maleho utulkaca
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 06:52
- Nahlásit
já též oroduji za druhé psa...stále se mi dostává odpovědi že an náhodou. Koupila jsem časopis PPS a moje milovaná polovička mi řekla,že chce druhého psa...nadšeně jsem to přivítala,bylo mi jedno co to je za plemeno....brala bych od čivavi po kavkázaka.Když mi však ukázal foto Urugvajského simarona...tak jsem lehce zbledla....nevím jestli se mám radovat,že tady ještě žádný není (a dlouho žádný ani nebude) a nebo litovat...jiného prý nechce to je jeho srdce šampion...tím se otázku druhého psa odložili...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 07:04
- Nahlásit
Anu
Tak to mame podobne
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 08:27
- Nahlásit
Mucholabka
Pořiď si perskou kočku, to je něco úplně jiného. Drží se doma, pokud zrovna nemrouská, má placatý čumáček a je mlsná, takže nežere otrávené myši, je líná, tak si akorát oňufá zahradu, maximálně se podívá k sousedům do krbu a jde zpátky,
Já mám pocit, že u nás co zvíře, to vyjímka potvrzující pravidlo Děda s babičkou měli perskou kočku a ta jim vyskládvala ulovený myšičky hezky v kuchyni vedle sebe
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 08:34
- Nahlásit
Holky, chyba je úplně evidentně ve špatném výběru partnera . Chce to provést změnu U nás jsme nediskutovali o druhém, nýbrž o čtvrtém psovi a Lájoš řekl jenom: " když Ti to udělá radost, tak si ji klidně vem lásko, ale starat se o ni budeš ty"... Winky už máme doma dva týdny a staráme se pochopitelně všichni
....a když tak o tom přemýšlím, jedno malinké pumí miminko by se sem určitě ještě vešlo...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 08:38
- Nahlásit
když Ti to udělá radost, tak si ji klidně vem lásko, ale starat se o ni budeš ty
no jo, když můj muž se nejspíš obává, že by se s dalším psem už nevešel do postele
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 08:39
- Nahlásit
Biluška
No já druhýho psa oznámila jako holej fakt (ex)příteli A dokonce to i strávil. Jediný diskuze, co probíhaly byly o 3. psovi Tam už byl problém, ale momentálně mi to stejně ještě pořád blokuje maminka Prej až se odstěhuju, můžu mít psů třeba 50, ale teď jedna veverka stačí
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 08:54
- Nahlásit
Eimy
maminkám nevěř to říkají všechny a ta moje doteď řve kvůli každému křečkovi, nebo pakobylce (a to už s ní nebydlím 10 let)
Fromeli
kupte větší postel
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 08:56
- Nahlásit
kupte větší postel
Biluška
v tom případě i větší byt Máme postel širokou 2 metry a je to na knop, víc se tam fakt nevleze
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 09:06
- Nahlásit
Biluška
No jako je fakt, že jsem měla rybičky, křečky a všechno, jen abych nechtěla toho psa, teď mám psa a místo 20 l akvárka (který mělo nahradit toho psa ) máme 100l A občas se tady otočí i nějaký jiný zvířátko, třeba křeček pro (ex)přítele a tak... A maminka se pak hodně vytáčí, kdž zvířátko má jít "domů".
Ale druhýho psa by už asi fakt nerozdejchala Hlavně je problém brácha nooo Tak třeba až on se odstěhuje, bude i ten druhej pes
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 09:08
- Nahlásit
Fromeli
hm, tak to je problém. A zkoušeli jste zkrátit jezevčíka?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 09:12
- Nahlásit
A zkoušeli jste zkrátit jezevčíka?
no to zatím ne, spíš vyzkouším zhubnout starýho
|