| Autor |
Zpráva |
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 14:38
- Nahlásit
ko4ka
ja rikam,ze porizovaci cena je minimum,mas pravdu,pak lidi se divy,co vsechno kolik stoji,ze to neni hracka na chvilku,ale nejmin na 10let,ze je to horsi,nez starat se o deti.dana
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 22:11
- Nahlásit
...<i>Tak jako se lidé pejskaři, kteří se neumějí smířit s pravdou, staví mezi skutečné kynology a neustále se hádají a hádají...</i>... .hádala ses ty Anne ,je zbytečné pořád dokola opakovat ty samé nekončící diskuze .
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 22:13
- Nahlásit
nemethova5
není to náročnější než starat se o děti
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 23:17
- Nahlásit
mac1
ja to spatne napsala,jestli to jsou deti,nebo zvirata,tak je to jstarost o ziveho tvora,a hlavne zodpovednost,ta bohuzel chybi.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2006 13:11
- Nahlásit
mac1
Anne se zaregistrovala v ten den kdy to sem napsala, tudíž asi nezná ty předchozí diskuse PP x bez PP a neřekla bych že se až tak moc hádala, vyjadřovala se umírněně...jinak já už k tomuto tématu mlčím, jenom snad z pozice mámy tří dospělých dětí můžu říct že se psem je víc radosti a míň starostí než s dětma...hlavně při pubertálních dětech je pes doslova balzám na nervy, neb nedělá "tssss..." a neobrací oči v sloup na všechno, co člověk řekne, naopak je ze všeho nadšený
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2006 17:14
- Nahlásit
neb nedělá "tssss..." a neobrací oči v sloup na všechno, co člověk řekne, naopak je ze všeho nadšený
Ketrin
Proč je mi to tak povědomé???!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2006 18:22
- Nahlásit
davidkova renata
No to já nevím-nejspíš asi budeš mít jednoho nebo více potomků ve věku zhruba 12-16... ?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2006 19:47
- Nahlásit
Ketrin
Tak to je mi také povědomé.....mám dětičky ve věku 16 a 13.....a tsssss je to nejmenší, co předvádějí. ...zlatí psi
A Anne jsem na předchozí diskuse odkazovala hned na začátku
|
Chris
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 06:33
- Nahlásit
Prosím Vás o čom to tu hovoríte, veď PP nedáva nikdy záruku kvality, / môže byť z akejkoľvek CHST / je to len doklad o tom, že hafan je skutočne čistokrvný, nič viac ani menej. A hovoriť o psovi, že je to vec, tak to sa my zdá naozaj strelené a vypovedá to o myslení pisateľa/ky. A či si má niekto kupovať psa z PP, alebo bez, no tak to by som tu už vôbec neriešil, je to na každom z nás, ako sa rozhodne.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 07:35
- Nahlásit
davidkova renata
brut
Ketrin
holky, taky vám ti drobečci ve zhruba 13 letech ohluchli a slyší jen co potřebujou ? Můj nejstarší má 17 a je pořád hluchý. Tak si říkám, že jako chlapovi mu to už asi zůstane
A co se týká tohoto tématu : k tomu tady bylo už spousta diskuzí a nikam to nevede. Máme prostě doma kamaráda a myslím, že je nám srdečně jedno, jestli má PP nebo ne. Je to zpřízněná duše, která vás vyslechne a neremcá, je ochotná s váma jít kdykoliv kamkoliv, je vděčná za pozornost, kterou mu věnujete a myslím že to, jak vás vítá, tak to vám nikdo jiný nepředvede.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 07:56
- Nahlásit
monika
presne tak..taky mi prijde o tomhle zbytecne diskutovat...protoze psi laska je stejne ohromna a jedinecna a nezalezi na PP..a o to prece jde ne?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 08:15
- Nahlásit
monika
...ohluchli a slyší jen co potřebujou...
mám podezření, že to zdědili po otci...
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 09:58
- Nahlásit
Ketrin
Tak to si poříď shibu, protože ta oči převracet umí a i když to tsssssss z tlamky nevyjde, stejně poznáš, že to tak myslí
Orry
psi laska je stejne ohromna a jedinecna a nezalezi na PP
Mohla by to být fakt nekonečná diskuse, ale neodpustím si glosu - máš pravdu, dokud nenarazíš na psa s blbou povahou (agresivita, bázlivost), který ti moc té lásky není schopen vyjádřit, a těch je rozhodně víc bez PP.
Ale už opravdu mlčím.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:02
- Nahlásit
shiba
Shibu opravdu, ale opravdu nepotřebuji, mně to stačilo u těch dětí, psy mám právě proto (mimo jiné) že to NEDĚLAJÍ!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:07
- Nahlásit
Orry
protoze psi laska je stejne ohromna a jedinecna a nezalezi na PP..a o to prece jde ne?
Mluvíš mi z hloubi srdce.
shiba
dokud nenarazíš na psa s blbou povahou (agresivita, bázlivost), který ti moc té lásky není schopen vyjádřit, a těch je rozhodně víc bez PP
Tomu nevěřím, a nemyslím, že to máš nějak podložené.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:11
- Nahlásit
aren
To je přece logické-agresivita je u většiny plemen vylučující z chovu, výstav i zkoušek. A po takových rodičích pak jsou bezPP štěňata.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:16
- Nahlásit
shiba
dokud nenarazíš na psa s blbou povahou (agresivita, bázlivost), který ti moc té lásky není schopen vyjádřit, a těch je rozhodně víc bez PP.
Souhlasím s aren, myslím, že to podložené není.....jinak musím říct, že téměř vždy hlavně záleží na páníčkovi.......v neděli jsem byla na výstavě v MB a těch psů s PP agresivních, tam bylo tolik, že se mně ježily vlasy.
Ketrin
Já mám syna hluchýho už teď a je mu 13. Ale ještě pořád to není to samé jako 16letá dcerunka....pane jo, to jsou galeje.. , ještě že mám psy, ty neremcaj, nemlátí dveřma, nedělají obličeje ....
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:17
- Nahlásit
Ketrin
stejne to vidim porad na stejno...tak bud budu mit agresivniho pejsu bez PP a nebo toho sameho zrovna tak s PP
aren
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:19
- Nahlásit
Ketrin
No logické by mi to přšlo, pokud by se nedělaly podvody u uchovnění. A to nemluvím o výsledcích na výstavách....v posledních dvou týdnech jsem si prošla dvě a musím říct, že se mně začalo dělat zle.....jak z agresivity, tak z páníčků a nakonec i z rozhodčích..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:19
- Nahlásit
Ketrin
No. Mám v úctě Tvé vědomosti, ale z chovu se vylučuje i z mnoha jiných příčin. A do jaké míry je agresivita dědičná a do jaké míry je důsledkem špatných zkušeností a zkažené výchovy, nevím. Existují agresivní psi s PP a existují i mraky miluškých voříšků.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:22
- Nahlásit
ketrin jeste by me zajimalo co si vlastne predstavujes pod pojmem agresivni pes??
pes muze byt agresivni vuci ostatnim (lidem, psum) ale svemu panu umi dat psi lasku najevo...
mam hodne sverazneho psa...a ostatnim lidem se muze zdat hodne nepratelsky, ale ver, ze sve rodine UMI DAT SVOU LASKU bezkonkurecne najevo!!!! presto bys mohla rict, ze je agresivni...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:24 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Pořád je to jen a jen o zodpovědnosti majitele a chovatele. Ta istituce přidělování PP by byla jistě ideální, kdyby fungovala spravedlivě a neměli ji v rukou lidé.
Venčívá tady s námi jedna rozhořčená paní, a ta mi vyprávěla, že sebelepšího pejska jim neuchovní, protože předsedkyně jejich plemene má sama dvanáct chovných fen a importovaného psa a nepřipustí konkurenci. Též na výstavách lépe boduje psy z vlastního chovu.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:30 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Pořád o těch podvodech u uchovnění. To jsou hnusné výjimky, ne pravidlo!
aren
S poslední větou (o miluškých voříšcích) naprosto souhlasím. Do teorií o dědičnosti se nebudu pouštět, nejsem takový odborník, já bych rozhodně neriskovala chov na povahově vadných rodičích. Povaha je pro mě nejdůležitější.
brut
Já jezdím na výstavy už 10 let a vždycky si to tam užiju-setkání se známými -stejně potrefenými - krásní psi, popřípadě i radost z pěkného umístění mého psa.
Nenechám si kazit radost ze psů od pár namachrovaných jedinců, kteří se vyskytnou všude. A nezakysnu proto, že můj pes jednou nevyhrál. Vítězi poblahopřeji a i když si budu myslet, že lepší je ten můj a měl vyhrát, nebudu za tím hned vidět spiknutí a podplácení. Doprčic, vždyť nejde o život-výstavy stojí dost peněz i času, tak to chce si to tam užít a né se tam jet nas**t!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:33
- Nahlásit
ůj nejstarší má 17 a je pořád hluchý. Tak si říkám, že jako chlapovi mu to už asi zůstane
Chlapovi je sluch stejně k ničemu..Je to jenom chlap,že jo?A krátce k tématu s nebo bez PP:všichni víme,že pes s PP může být uplný mrzák a pes bez PP ztělesněné zdraví.Stejně tak to ale může být obráceně.Anebo mohou být mrzáci klidně oba.Co se týče jistoty,jsme na tom v obou případech stejně-nemáme žádnou.Koupí psa s PP si jen zvýšíme šanci na uspěch.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:34
- Nahlásit
Ketrin
já bych rozhodně neriskovala chov na povahově vadných rodičích.
To bych taky neriskovala. Ale to snad nikdo zodpovědný taky ne.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:36
- Nahlásit
aren
No právě-zodpovědný ne.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:38
- Nahlásit
Ketrin
Já nepsala o našem plemeni....víš, já se pokaždé ještě chodím dívat na jiné a musím říct, že to co píšeš je ideální stav. Jenže ten skoro nikde neplatí. Možná by stálo za to, aby jsi se chodila dívat do jiných kruhů a poslouchala rozhodčí...zároveň sledovala psy, jak se chovají k jiným psům a lidem ( kolikrát i k vlastním páníčkům) než výstava vůbec začne nebo po skončení. Možná že by jsi názor změnila nebo si ho alespoň upravila. aa možná taky ne...občas mně přijdeš jako dost zaslepená ( i když tvoje vědomosti jsou k závidění). Neber to prosím jako útok na tebe, ale jako radu..zkus se opravdu zajímat, jak to jinde vypadá.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:39
- Nahlásit
aren
Ketrin
Já bych taky neriskovala, ale je dost těch, co riskují, bohužel....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:45
- Nahlásit
brut
Nejsem tak naivní, abych nevěděla, že zdaleka všecko není ideální. Jenom prostě to, že někdo možná podvádí s PP nebo s uchovněním, nepovažuju za důvod, abych to začala dělat taky anebo zanevřela na celý organizovaný chov. Jak jsem psala, nenechám si tím kazit radost ze psů a dál si to budu dělat po svém-tj. jak nejlépe umím.
Zaslepená jsem možná v tom smyslu, že se orientuju ve svém momentálně velmi početném plemeni a opravdu nemám čas a ani možnosti sledovat další.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:47
- Nahlásit
brut
aren
Jo a díky za poklonu, ale nemyslím že by moje vědomosti byly nějak výjimečné
|