| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 23:30
- Nahlásit
brut
jop a jsou to dobrmani,tak mi řekni k čemu Pp??a není to od nás daleko prej.. stejně tohle téma nemůžu řešit protože mně točí jen ten fakt tý reklamace...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 23:33
- Nahlásit
sarax
Tak to jsme dvě, co nás vytáčí tahle blbost. A k čemu jsou papíry? Jak je vidět tak k ničemu.....
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 23:38
- Nahlásit
sarax
A tak mě to zase nepřekvapilo vůbec,jen se potvrdilo,to co si myslím už dávno. Klídek,tohle fakt nevyřešíme.Jen jsi tu napsala pro mě o důvod víc,proč s chovem papírových štěňat nechci mít nic společnýho.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 23:39
- Nahlásit
brut
Tak to já už vím dávno.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 23:41
- Nahlásit
žofka
Já taky, ale stejně mně to štve....rozčilovat se kvůli tomu nebudu, mám se na to dost ráda
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 23:46 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit
brut
Mně to neštve,ale se..,ale řešit to už nechci.Já jsem spokojená s tím co mám.Noví majitelé jsou vždycky taky spokojení,tak nevím,proč bych to měnila.Mě nic nechybí.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 23:47
- Nahlásit
žofka
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 23:48
- Nahlásit
brut
A nemám snad pravdu?!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 23:49
- Nahlásit
žofka
Máš...
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2006 23:53
- Nahlásit
brut
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 00:33
- Nahlásit
To je porad dokola... Ale uz mi to taky neda, a musim neco napsat.
Vsechny tri fenule mam s PP, coz je pro me skutecne jen zaruka plemene. Pokud nejaky chovatel podvadi a vymenuje stenata, no comment, ale stale jeste v chovatelskych klubech existuje neco jako DNA zkouska, takze pokud se nekdo ozve, jde takoveho podvodnika lehce odhalit.
Asi jsem taky naivni(a nejsem provokaterka) a verim, ze chov psu s PP k necemu vede, at uz k upevneni povahy, exterieru a vyberem spravnych jedincu a vyloucenim tech druhych, i zdravi. Chov psu bez PP nezatracuji, jen me proste nezajima. Tecka.
K zdravi jedincu s PP - psi nejsou stroje, priroda si nekdy umi dupnout i proti chovatelove nejlepsimu umyslu. Moje nejstarsi fenka je po 4 operacich s kolenama, ostatni sourozenci jsou zdravi, nekteri i maji nejvyssi zkousky z vykonu atd...
Prijde mi, ze aby se tady v posledni dobe clovek bal napsat, ze chce mit jen psy s PP a jeste se tohoto chovu zastaval. Chapu, co Anne chtela napsat, jen se to tady drobet rozpitvalo do zbytecnych detailu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 00:36 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Fifi
hele Anne napsala že může reklamovat...toť fše co třeba mně vytočilo,,a že se zamilovává postupně.Já jsem se do svého psa zamilovávala postupně...prostě já svý psy miluju hnedka a věci řeším jak příjdou...prostě mně se tento přístup nelíbí a to je můj názor postupnost a reklamace mi navozoje citovou chudost,nešlo mi o PP nebo tak a ta záměna štěnat...pokud by se to týkalo mne,asi bych s tím něco udělala..
a ještě toto mně naštvalo kdybys po koupi nějakou objevila, máš právo psa vrátit nevrátím psa....max.můžu požadovat slevu...ale miláčky nevracím
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 00:46
- Nahlásit
sarax
Ja si taky proste jednou stene vyberu, a pak je se mnou cely zivot. Ale kdyz to vezmes z ryze pravnicke stranky, je vse, co Anne napsala, pravda (neresim nejaky to postupny zamilovavani se do stenete.) Pes je dle prava vec, mas opravdu moznost do 6 tydnu od koupe psa /stenete reklamovat, a pokud mas nejakou slusnou kupni smlouvu od slusneho chovatele na stene, u ktereho se v budoucnu objevi vrozene vady, mas pak sanci na nejake vyrovnani - at uz vyber dalsiho stenete nebo vraceni casti ceny stenete.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 00:53
- Nahlásit
Fifi
ale jop,s tím s tebou souhlasím..prstě se mi nelíbila ta formulace a Anne psala že na psa nechce pohlížet jako na věc ale pak se reklamuje...prstě mi vadí fakt vrácení...dle smlouvy sleva z ceny atd.je v poho...slušnej chovatel jí i sám nabídne...já bych si jiný štěně neuměla vybrat,pokud bych si jedno odvezla....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 00:59 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
sarax
Tak o cem se tady vlastne vede tak bourliva diskuse? Stene se reklamovat muze, nekdo na to zaludek ma, nekdo ne. PP jest (pro me) zarukou plemene, urcitych zdravotnich, povahovych i exterierovych predpokladu (ale nelze to brat 100%). Toto u psu bez PP neni - ale tez mohou byt tito psici zdravi a krasni. Tak jako tak je jejich spravni majitele a tudiz pejskari budou milovat. Byly tyto tri stranky zhruba o tomto? nebo jsem neco vynechala???
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 01:32
- Nahlásit
Fifi
myslím že náš názor si trefila...jsem za to že PP je plemenná příslušnost a ve zdraví nezbývá než doufat v solidnost chovatele...a i u některých psů bez Pp můžeš vědět co bude zhruba...třeba úžasné spojení PP psů..nicméně vyřazených z chovu...já mám takto štěndo od známých..ale to nebyl až tak úmysl,spíš nehoda..a když už byly tak sem si vzala chybějící zub otce mně nechal v klidu...štěnda mít nebudeme a je to
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 01:46 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
sarax
ja taky jeste nespim
myslím že náš názor si trefila...jsem za to že PP je plemenná příslušnost a ve zdraví nezbývá než doufat v solidnost chovatele
Ja bych k tomuto bodu jeste dodala, ze chovatel s PP treba nesmi prodat stenatka treba driv nez - dle radu tusim 50. den, a solidnost chovatele - cili jak vrh at s PP ci bez si muze kazdy overit navstevou.
a i u některých psů bez Pp můžeš vědět co bude zhruba...třeba úžasné spojení PP psů..nicméně vyřazených z chovu...já mám takto štěndo od známých..ale to nebyl až tak úmysl,spíš nehoda..
Ted se nejak ztracim - spojeni psu s PP a pak vyrazenych z chovu a nasledne pak stenat bez PP?
Jak jsem uz psala, jsem zastancem chovu s PP. Psovi chybi zub, je nechovny, bohuzel. Pes je kryptorchid, neni chovny, bohuzel. Pes je mensi/vetsi nezli standard - bohuzel. Pes ma dysplazii vyssi nezli chov s PP pripousti - bohuzel.. Ma bazlivou ci agresivni povahu - nebude uchovnen, bohuzel...Prave tyto zakladni zaruky pro me PP znamena! A kdyz nejsou splneny, pes neni uchovnen a ani pouzit do chovu. Cili sva negativa dale nesiri... A pokud siri, pak v jinem chovu.......... jiz mlcim........
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 10:22
- Nahlásit
Fifi
A to jest, oč tu běží. Ale ne každý to chce slyšet
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 11:11
- Nahlásit
Fifi
mno bylo pozdě,takže znova...prostě psi s Pp ,otec neuchovněn,a nebylo to plánované krytí,ale nehoda a vynalézavost obou...a z tohoto spojení sem si štěndo vzala...prostě už byly,tak sem s ním ale nejsem sama zastáncem takovýhle vrhů..prostě toto se stalo ,ale moje feňule nikdy mít štěnda nebude...není důvod..PP nemá a tím to je pro mně daný,doufám že je jasný,že negativa otce dál šířit nebudeme...
ale budu ti oponovat v tom,že pokud se uchovňují i jedinci s vadama,kde to jsme???aže se to děje,to ti řekne jistě i víc lidí,takže tímto já ty záruky nemám,než solidnost chovatele a zjištění jak na tom byly vrhy před tím
shiba
hele já jsem v zásadě PRO....jen mi vadí,že i poradce chovu třeba radí jak uchovnit psa s vadou
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 11:43
- Nahlásit
shiba
jo to mi vadi taky,solidnost chovatele je opravdu zaruka!prvniho psa jsem mela NO bez PP,byl jedinecny,ale mel taky zdrav.problemy,ted mam druheho NO s PP,taky jsou tam zdrav.vady i ma tezkou vadu,je kryptak,takze si myslim,ze zaruka jedince s PP neexistuje,i kdyz mate kupni smlouvu atd.,ale kdybych zase chtela psa,tak jedince s PP.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 12:46
- Nahlásit
nemethova5
mno takže se shodneme,že PP zaručí plemennou příslušnost a zbytek je na štěstí a solidnosti chovatelů
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 13:12
- Nahlásit
sarax
asi tak nejak,jak se rika,genetika je hrozna osidna vec,ale rikam,pokud budu mit dalsiho psa,tak zase jenom s rodokmenem,aspon vim,jaci jsou predci,jestli tam je nejaka dispozice,treba RTG DKK,to je fakt pokud je spatny chovatel,neni co resit,nejhorsi je,ze podle me zacinajici psickar spatneho chovatele nepozna,proto bych se nejradeji obratila na poradce chovu,i kdyz se nekdy stane,ze ruka ruku myje,to uz je vec solidnosti.dana
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 13:18
- Nahlásit
shiba
Mně v tý době bylo 10 let a vyřvala jsem si svýho prvního psa. Nikdo tomu doma nerozumněl. Z ničeho tě neobviňuji, já už to teď vím taky, že za takových podmínek psa nebrat, ale v tý době se o tohle nikdo nezajímal. Teď holt máme doma nervního nemocnýho psa, narvali jsme do něj spoustu peněz za operace, ale nikdo mu to nevyčítá, jsme rádi, že ho zrovna nic nebolí a vidím to na něm, že je nám vděčný a miluje nás. A o tom to je, už si nikdy takhle psa nepořídím
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 13:20
- Nahlásit
aren
Víš co, v tý době jsme prostě chtěla nějakýho psa a naši mi jasně řekli, že musí být bez PP. Nevěděli o čem ten průkaz původu vůbec je. Bral se ohled pouze na finanční stránku věci, takže je fakt, že nějaká zodpovědnost šla jaksi stranou.....Teď už to vím a proto si dávám pozor
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 13:23
- Nahlásit
sarax
Nesouhlasím s tím, že bych svýho psa šla reklamovat! Našeho chcípáčka jsme si taky nechali a nikdo ho nevracel! A to nemluvím o tom, kolik peněz jsme do něj nacpali za veta, operace, léky,....A ani by ho nikdo kvůli tomu nedal utratit,prostě je náš. Ale teď prostě chci mít určitou záruku a nemyslím, že na tom je něco špatnýho, když vím, co mám doma!
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 13:47
- Nahlásit
ko4ka
mas pravdu,ja bych toho sveho raracha taky nesla reklamovat,i kdyz jsem mohla,mela jsem kupni smlouvu a urcite zaruky,ja si myslim,ze porizovaci cena papiraka je asi nejlevnejsi,protoze clovek se o neho stara cely zivot,kde je veterina,krmeni,zkousky vystavy,atd.,atd.rikam porizovaci cena je asi to nejmensi,co za psa clovek da,nemam pravdu?
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 13:49
- Nahlásit
ko4ka
Celkem vím, o čem píšeš. Taky jsem si ve 13 vybrečela prvního psa. Ročního, nemocného, zablešeného, začerveného, nevychovaného. Prostě psa, kterého bych si dnes nevzala ani ze soucitu. Ale měl tu výhodu, že byl levný (zadarmo) a rodičům se tohle hodně líbilo. Je bez PP a za nějaký čas se dal celkem dokupy. Až na zdraví. 9 let ho v podstatě udržujem (není to tak tragické, ale párkrát měl namále) při životě, nikdo radši ani nepočítal, kolik nás stál a ještě bude stát. Ale je to naše zlatíčko. Jen když padla volba na druhého psa, bezrozmýšlení musel být s PP. A vyplatilo se to.
Tohle je asi životní zkušenost, která mi na tohle změnila názor. Snažím se chovu bez PP co nejvíc vyhýbat a nemít s tím nic společného.
Prostě při pořízení psa bez PP by ve mně pořád hlodala myšlenka, proč nemá PP? Co se stalo tak vážného, že byli jeho předci vyřazeni z chovu?
Pes není stroj, aby šlapal jako hodinky. Zdraví žádný cár papíru nezaručí, ale proč zbytečně riskovat?
|
airin
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 13:50
- Nahlásit
Tu svoji věc jsem milovala jen jsem ji uviděla.A modlila jsem se ,aby původní majitel neřekl,že mi ji z nějakého důvodu neprodá. Můj drobek je 10měs.RR a PP má,ale je nestandart protože nemá ridge. Jednou ,když jsme byly na procházce,tak jsme potkaly paní,která má taky RR a byla z toho celá hotová ,že nemáme ridge a naznala,že to teda vlastně RR není.Tak teď neví ,jestli mám RR nebo třeba bernardýna?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 14:24
- Nahlásit
airin
máš jedno, že nemá ridge, hlavně, že to není takovej hajzlík jako jeden místní RR, který je s PP, má ridž, ale je pěkně agresivní! Člověk, aby se bál vylést se psem z baráku A pokud ho máš s PP, tak aspoň víš, že je to fakt RR, kterého jsi určitě chtěla
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2006 14:26
- Nahlásit
nemethova5
přesně tak, akorát tyhle věci si některý lidi jaksi neuvědomujou...což je bohužel dost častá chyba. Někdo chce s PP jen kvůli výstavám, chovu a najednou kouká, že to něco stojí
|