Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / POZOR! KRÁSNÝ ČISTOKREVNÝ BEZ PP!!!!!! JEN ZA 4 999,-
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Aknah
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:08
- Nahlásit

daliva
ze jo, ja to taky rikam, na auto taky musi byt povinne ruceni, tak proc ne na kousajici, nevychovanou bestii, ktera bezduvodne napadne psa jdouciho po ceste, pravda bez voditka, ale cca 2 metry od panicky, takze kdyby byl na voditku bude zhruba stejne daleko. Sarax muze potvrdit, ze si me prcek hlida a rozhodne se nevzdaluje.

ja mam psa s PP, protoze jsem chtela mit jistotu plemene a jsou tam i urcite raruky povahy, ale.....

Anne
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:11
- Nahlásit

Já jsem napsala: JE NANEJVÝŠE PRAVDĚPODOBNÉ

Anne
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:12
- Nahlásit

Tak to asi nejsem člověk. Pes je brán jako věc z právního hlediska, sarax. Já psa jako věc neberu. Musíš se naučit číst a nenechat se unést... Lidé jsou různí a stále přibývá těch, kteří mají psa a nedokážou se o něj postarat... Takový pes skončí i v útulku. Jak může přijít nějaký asociální člověk ke psovi? Když nemá peníze, žije na podpoře, byl v kriminále...Mám před sebou takový případ. Denně potkávám takového jedince a je jich mnoho...Už psa nemá-odebrali mu ho. Chudák pes. A kdepak se asi ten pes vzal???
Hádejte..
Člověk, který dá za psa s PP velkou částku, je i rozhodnutý, že se o něho bude starat. Každému jsou totiž peníze blízké. A stejně tak se každému svým způsobem uleví, když např. zemře pes, který pro jeho zdravotní problémy nemohl už ani sám pořádně chodit. Tak to je ať se vám to líbí- nebo ne. A to je právě ta podstata lidství-pohodlnost.

smilers
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:12
- Nahlásit

Aknah
pěkně si to řekla, že si chtěla s PP, protože jsi chtěla mít jistotu plemene a tak to má být, každý máme jinou zálibu, někdo raději s PP, někdo bez PP, je na každém jakého psa si pořídí, a taky musí vědět co to obnáší.. Já si brala útulkáče , protože jsem takovej samaritán prostě, a jsem smířená s tím, že nějaká ta nemoc se vždycky dostaví..

Anne
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:14
- Nahlásit

Já neberu psa jako věc. Právník ano.

Orry
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:19
- Nahlásit

ááááááááááá zase jedna bezva diskuseeeeeeeeee

sarax
tak to ja mam hovnivala a hovnozrouta

Anne
koukni jak je venku hezky..a sviti slunicko!!tak jdi se svym PSEM radsi ven

smilers
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:19
- Nahlásit

lidé jsou různí a stále přibývá těch, kteří mají psa a nedokážou se o něj postarat...

Anne
s tím souhlasím, ale co když ten dotyčný musí do nemocnice a nemá už rodinu, nebo mu ta rodina nechce pohlídat na pár měsíců psa? Tak pak ho dá do útulku na dobu co bude v nemocnici..aspoň tak to je v jednom útulku

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:24
- Nahlásit

smilers
já měla nalezence,pak útulkáče a tedka první štěně další bude asi taky z útulku
a já naprosto chápu,že zvířato není věc...páč věci si do postele nedávám,jen miláčky

smilers
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:26
- Nahlásit

sarax

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:27
- Nahlásit

Anne
tys psala že pes je věc a že se zamilováváš postupně a proto můžeš reklamovat..to nepsal právník ale ty nebo ne??
a to je teda věc co se mi nelíbí..a ano svýho křečka upířího sem viděla hnedka po narození a během týdne sem si vybrala kterou holku chcia neměnila bych a ani nereklamovala...toť fše

daliva
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:31
- Nahlásit

sarax
No, on to jako "věc" nikdo podávat nemusí, tak to v našem zákoníku je (ale tam je věcí ), přestože neznám žádného majitele psa, který by to tak bral. Ačkoliv u těch lidí, kteří si pořizují psa-určité plemeno jako doplněk nebo známku prestiže, nevím, ti to tak možná berou. Každopádně koupě je obchodní vztah a toto opatření v zákoníku je forma právní ochrany obou stran...u psa bez PP je to dost značně omezeno.

Vrácení psa si taky nedovedu představit a naštěstí jsem to nikdy řešit nemusela, ale o slevu z ceny bych si klidně řekla a na mém vztahu ke psu by to vůbec nic neměnilo...

Anne
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:33
- Nahlásit

Psala jsem nejpravděpodobnější-nejpravděpodobnější neznamená na 100%. A taky jsem psala z právního hlediska- je věc!
Pořád je pravděpodobnost zdraví u psa s PP vyšší než u psa bez PP ať se vám to líbí-nebo nelíbí.-To je základ. A taky to, co pejskaře-nepejskaře tak moc dráždí.
To co popisujete o psím čumáčku, špatných rozhodčích a podplatitelných rozhodčích- To jsou stále jen ty výjimky,které potvrzují pravidlo.
Jsem šťastná se svým psem. A vy jste pejskaři nepejskaři-neznám vás, ale to, co píšete mi stačí k tomu, abych to poznala. (pejskaře s pejsky z útulku nepočítám- ty já upřímně obdivuju)

Ps: Proč jednoduše nenapíšete: mám psa bez PP a jsem spokojený/ná. To vám nikdo nevezme. Dráždí vás jen věta:
Pořád je pravděpodobnost zdraví u psa s PP vyšší než u psa bez PP ať se vám to líbí-nebo nelíbí.-To je základ.

Pps: Sarax- naivita je tvůj problém

Tak se mějte hezky na netu já už nemám čas

Orry
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 17:45
- Nahlásit

Anne
to jsem si oddychla..mej se taky hezky

brut
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 18:10
- Nahlásit

Anne
Musím říct, že jsem moc ráda, že jsi diskusi ukončila. Raději si příště přečti co píšeš, ať zase do budoucna neplácáš nesmysly. Pokud jsi schopná se do pejska zamilovávat postupně, tak mně tvoje názory nepřekvapují. Už na začátku jsem ti doporučovala, aby jsi si přečetla předchozí diskuse na toto téma. Možná by jsi si ušetřila čas a raději ho věnovala svému pejskovi.

brut
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 18:13
- Nahlásit

Anne
A pokud zde je někdo naivní, tak to není sarax, ale ty........přeji ti, aby jsi si nikdy nepořídila psa s PP a teprve po čase nepřišla na to, že má genetickou či jinou vadu po narození nezjistitelnou. Ale dle toho, co jsi napsala, by jsi pejska klidně vrátila, takže asi nehrozí, že by jsi se o něj starala až do jeho smrti.
PP ti totiž zaručují jen a jen plemennou příslušnost a ne zdraví.

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 18:16
- Nahlásit

Anne
mno moje naivita můj problém a jsem za to ráda,stejně jako za to že končíš....nevidím jedinej příklad mý naivnosti...
brut
brrr...moje řeč,a aspon někdo chápe co mi na tom vadilo...mi je fuk zda pes má nebo nemá PP...ale postupnost mi vadí víc

aren
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 18:33
- Nahlásit

sarax
já jsem svoje vybraný štěndo milovala asi tak 3 hodiny po narození a nevyměnila bych ho ani náhodou a člověk co bere jakkoliv psa jako věc je jakože pejskař jo??já dneska zírám...takže vrátím at se trápí jinde,abych měla ze sebe děsnej pocit??já teda svý blízký dle aktuálního zdravotního stavu nevracím...si je nechávám
a pro mě je pes...jedno jestli s PP neboi bez prostě blízká bytost...

Moc hezky napsáno. A na city to může hrát jen těm, kdo city mají...
Jedna věc je, že "Já chci kvalitní zboží se záručním listem a když mi nebude 100pro fungovat tak si ho odvezte"
a druhá věc je "hledám kamaráda..."
a ještě je třetí věc: "dám domov opuštěnému trpícímu..."
Je jisté, že ten první přístup je velice rozumný. Ale který z nich je skutečně lidský?

aren
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 18:36
- Nahlásit

Anne
Zdá se, že po setkání s protiargumenty jsi přestala mít čas...

žofka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:04
- Nahlásit

Koukám,že tu zas kejhá nějaká potrefená husa,ale asi už odletěla kejhat někam jinam

žofka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:06
- Nahlásit

A nebo,že by ještě neposkvrněná najivka?

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 23:37
- Nahlásit

žofka
hele potrefená husa i naivka bylo na mně....nechápu proč šiješ do mně?já tohle fakt nerozpoutala

žofka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 00:09
- Nahlásit

sarax
Jé to jsi špatně pochopila a nebo já blbě napsala,ale já to myslela tak,že když může šít do jiných,jako třeba do tebe,tak já zase do ní.Prostě jsem to myslela úplně naopak.Tak se nezlob.Já se do toho už raději plést nebudu.Jednou mi to stačilo.

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 00:28 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

žofka
ok..pohoda já se zapletla zas..protože mně to nedalo...zamilovávat se postupně a reklamovat a pak mi napíše že nemám psa...no jasně že nemám...to sou přece věci,tak jdu s oběma věcma ven,protože blbě koukaj

žofka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 07:41
- Nahlásit

sarax

ko4ka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 12:54
- Nahlásit

Anne
musím s tebou souhlasit v jedný věci. Před 12ti rokama jsme si pořídili prvního psa - byl to pudl, který byl inzerován jako "čistokrevný", trpasličí pudl bez pp. V životě bych už tuhle blbost neudělala. Pejsek byl v příšerným stavu, zablešený, nemocný, povahově v háji...Vůbec popisu pudla neodpovídá, ale v tu dobu jsme mysleli, že PP je pouze o výstavách a na papíráka nebyly peníze...A samozřejmě vyhrálo svědomí, přece by ho tam člověk nenechal...
Teď už vím, že je to opravdu jistý druh záruky. Takže teď si pořizuji štěně s PP ( golden ), pečlivě jsem vybírala rodiče, chovku ( byla jsem se v několika podívat ) a budu mít k pejsovi i kupní smlouvu. Nekupuju fén, ale chci mít jistý druh záruky proti tomu co teď ještě pořád prožíváme s naším milovaným pudlíkem. Už nikdy bych nekoupila štěně bez pp a pokud bych fakt nechtěla papíráka, zalezu do útulku a pomůžu některýmu z těch chudáků, na kterýho jsme se my lidi vykašlali, o kterým hned budu vědět, že ho trápí "to a to" a nebudu podporovat množitele "zaručeně čistokrevných psů bez PP".
Takže naprosto souhlasím s tebou

shiba
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 13:21
- Nahlásit

ko4ka
Napadá mě k tomu jedna známá větička - Nejsem tak bohatá, abych mohla kupovat levné věci...
Jistě se teď na mě sesype, že jsem další, co považuje psa za věc. Není to tak, ale myslete si, co chcete. Štěně z podmínek, o jakých píše ko4ka, bych si nevzala. Můžete mě obvinit z necitelnosti, že bych tam štěně nechala, ale není to věc citu ani svědomí, ale toho, že prostě nebudu takového zmetka /myšleno prodávajícího/ podporovat svými penězi. Může se zdát, že bych zachránila ono štěně, ale přivedla bych tím do stejné situace další, která onen člověk po úspěšném prodeji vyprodukuje.
Měli jsme doma mnoho psů z útulku, moje maminka si pořizuje zásadně útulkové dodnes, to je o něčem jiném. Ráda si zase dalšího vezmu, když pro to bude vhodná doba. Ale pokud si vyberu nějaké plemeno, pak jedině s PP. A když na to nebudu mít, šup do útulku, tam se pro mě kamarád jistě najde
I když abych byla upřímná, ne vždy jsem tak radikální - s radostí jsme si koupili koně ve velmi zbídačeném stavu, protože jsme mu tím zachránili život. Byla to ale velmi nadějná mladá klisna, u které byla veliká šance, že se z toho vyhrabe. A povedlo se. Podařilo se nám ji dát dohromady nejen fyzicky ale i psychicky, takže nám dnes dělá velikou radost a vlastně nás i živí. Ale to je přece jen něco jiného, než štěně od množitele...

aren
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 13:24 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

ko4ka
pečlivě jsem vybírala rodiče, chovku ( byla jsem se v několika podívat )
Teď k tomu přistupuješ odpovědně. Možná, že kdybys takto pečlivě nevybírala, mohla by sis zase pořídit pejska, který by byl "v příšerným stavu, zablešený, nemocný, povahově v háji", akorát by měl PP.
A na druhé straně, kdybys takto odpovědně postupovala při výběru prvního pejska, a nenaletěla na první inzerát, mohla jsi mít i bez PP psa zdravého a bezvadného.

brut
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 13:39
- Nahlásit

ko4ka
Já bych si takového psa nevzala. Naprosto souhlasím s shiba, jen se tím podporují množitelé.
Zároveň mně předběhla aren, která napsala přesně to, co jsem chtěla říct.

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 23:21
- Nahlásit

ko4ka
souhlasíš naprosto??s tím,že půjdeš svýho mazla reklamovat ???No tak zas nesouhlasím prostě psa si nechám a je to....a asi bych si taky zbídačený štěně nekoupila,páč proč cpát debilům prachy to je fakt...ale prostě se bavíme o tom že PP zaručí JEN plemennou příslušnost,zdraví nikoliv...a dneska sem se dozvěděla bezva věc,chovná stanice u Prahy měla štěnda co byla nic mnoho a té samé rasy fenka jejich snad známých měla štěnda stejně...hádej který dostali PP...jasně že ti hezčí,to znamená že ty od mámy bez PP a tímto zjištěním už nechápu co od PP očekávat sakra

brut
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2006 23:28
- Nahlásit

sarax
To snad ne...ale mně už vůbec nic nepřekvapí

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání