Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Psí škola Falco
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Autor Zpráva
Kivanka
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 17:58
- Nahlásit

aren
Aren a ty teda jedeš? Přála bych ti aby se to tam změnilo, ale co letmo zahlídnu nebo zaslechnuzážitky lidí tak mám spíš pocit že se moc nezměnilo.

aren
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 19:29 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Kivanka
Já asi nepojedu.Víš, je to přece jen daleko a my letos nemáme moc peněz.
Mně jsou názory pana Dostála sympatické, například jak píšeš, že se v Šedym vidí víc, než je zdrávo, tak to asi platí o mém vztahu s mým Píďou taky.
Myslím, že některé jeho názory musí u tradičních kynologů hodně "narážet". Pes jako přítel hodný úcty a ne jako věc na plnění příkazů a zákazů, ne jako něco, co musíme za každou cenu narvat do skulinky mezi "nesmíš" a "musíš". Pokus domluvit se se psem jeho řečí. Možná by bylo mnoho lidí z této diskuze i překvapeno, že by si s ním nakonec rozuměli. (myslím nejen se psem, myslím i s panem D)
A možná se mýlím. Nevím. Mám o panu D málo informací. Z jeho stránek jsem čerpala jedny z prvních poučení, když si mně pořídil můj první pes, a pořád pro mně mají příchuť z těch prvních týdnů našeho seznamování.
A ta setkání u pana D. se každoročně opakují, takže určitě existují i lidé, které oslovil a kteří se k němu vrací.

gabi
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2006 15:56
- Nahlásit

Dobry den, ci sa to niekomu paci alebo nie, p. Dostal je meno, ktore sa este dlho bude pretriasat medzi ludmi.
Na jeho poradnu a stranky som narazila uz par rokov dozadu a preluskala som ich poriadne podrobne vcetne siahodlhej poradne.
Bola som nadsena a zvedava, na jeho postojoch bolo vela veci, ktore ma lakali a nadchynali a nedalo mi, musela som vyuzit moznost ist a presvedcit sa na vlasnej kozi.
NEmam ziadnu kvalifikaciu hodnotit ludi, moj pes je rovnako drbnuty neurotik ako pred rokmi, ked si nas osvojil za panickov .
Takze ak si pozriete historiu na jeho strankach, boli sme prvi, ktori sa trepali za nim taku dialku az z vychodneho slovenska.
Mala som tu cest bavit sa o jeho metodach aj na strankach aj v mailoch, rozny ludia sa ma pytali na moj nazor, pretoze som sa snazila ho neosocovat a popisat to tak ako sme to skutocne prezili.
Pravda je, ze to nebol prazdninovy dovolenkovy tabor, pravda je, ze Dostal nieje ucitel a s ludmi obcas jedna ako slon v porcelane. Aj svoju lajku ospravedlnoval viac ako sa mi zdalo vhodne.
V jednu chvilu som bola na pokraji nervoveho zrutenia
Ale prezili sme to, a som rada, ze sme tam boli. Mam skusenosti a mam vlastny nazor.
Predtym som travila na jeho strankach vela casu, teraz si spomeniem len prave pri takychto oziveniach.
Mam stastie, na skvelu cvicitelku Danku Tothovu a prave sa chystam na leto ze navstivim Ovcary pri Prahe.
Clovek si ma zo vsetkeho zobrat to najlepsie a co ta nezabije, to ta posilni.

Lucy
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 09:13
- Nahlásit

gabi
Gabi Mám úplně stejné pocity a stejné zkušenosti. Když jsem objevila stránky pana Dostála, byla jsem nadšená.Stránky jsem si vytiskla a křížem krážem přečetla a s p. Dostálem jsem si vyměnila pár příjemných mailů. Proto jsme se při nejbližší příležitosti za p. Dostálem vydali.
Bohužel stránky a realita jsou velký rozdilV jednu chvilu som bola na pokraji nervoveho zrutenia téhle větě rozumím.
Taky jsem ráda, že jsme to přežili, získali zkušenost jak příště ne. Díky této zkušenosti jsem potkala fajn lidi,přes které jsem se dostala k p. Desenskému. Spočátku jsem tam jela s velkou obavou,čekala jsem druhého pana Dostála.Obávala jsem se, že zažijeme zase obrovský tlak,,stres,hněv. Čekal nás ale úplně pravý opak. P. Desenský je zlatý člověk.
Kivanka
V mnohém s tebou souhlasím. Opsala jsi to sice zdánlivě otře, ale vím o čem mluvíš a souhlasím.
aren
Rozumím ti, byla jsem úplně stejně nadšená jako ty a nikdo a nic na světě by mi to nevymluvil. Jak píše v závěru gabi Clovek si ma zo vsetkeho zobrat to najlepsie a co ta nezabije, to ta posilni. tak bych to shrnula i já

aren
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 14:13
- Nahlásit

Lucy
Clovek si ma zo vsetkeho zobrat to najlepsie a co ta nezabije, to ta posilni.
Přesně tak .

Kivanka
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 16:50
- Nahlásit

aren
Aren asi hodně lidí na tomto fóru se ve svým psovi vidí a má ho moc rád. V mým případě to ale neznamená,že pokud můj pes udělá chybu, že ho nezkoriguju a nebo naopak, že se ho nezastanu. Mně se filozofie pana Dostála taky líbíla,ale víc se mi líbila když jsem byla v té fázi jako ty: jenom teoretická znalost jeho přístupu z jeho stránek. V praxi se mi vůbec nelíbil. Je to velký rozdíl. Co se ovšem týká přirozené komunikace, jsem jí pořád zastánce. To se mi líbí moc. Mnoho lidí dělá se psy na této úrovni. Teda na úrovni přirozené komunikace ne pod nepřirozeným stresujícím tlakem p. Dostála. To bys ale pochopila až na jeho táboře. Některé zkušenosti se nedají převyprávět. Jsem ráda, že už tuhle zkušenost mám za sebou.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 21:24
- Nahlásit

ja p.dostala neznam,ale cetla jsem o nem v casopise pes pritel cloveka,psala tam holcina,hlavne o te jeho nevychovane lajce,kterou omlouval za jeji rvani a napadani psu,dost me to sokovalo,ale je to pravda,co cloveka nezabije,toho posili,zdravim vas vsechny.dana

Makina
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 15:24
- Nahlásit

Tuhle hlášku si nechci nechat pro sebe. Kamarádka je v tyhle dny na psím táboře školy Falco a byla zvědavá naV.Dostála protože ty story co tady běžely byly někdy dost hustý.
Zatím to tam prý vypadá jako na venčení v parku za extrahnusnýho počasí s jedním pánem co se dělá důležitějším než je a tváří se u toho něco mezi šamanem a pokoutným umělcem. Dál mi psala že na tom jeho pověstným seznamování s pejskařkama na jeho akcích asi něco bude.Rentgenuje ji očima a vysílá dost intenzivní signály.Už to připomínkovala i její spolubydlící v chatce

Kivanka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2006 13:30
- Nahlásit

Makina
To mě nepřekvapuje.Tím je v Liberci mezi pejskařkama pověstnej. Moje kamarádka si to po jeho psím táboře vyzkoušela na vlastní kůži.A zase její známá jí po nedávným táboře poslala jeho mail s otázkou jestli se nám nezná dvojsmyslenej.Nezdál,byl jednoznačej až to hezký nebylo.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání