Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Psí škola Falco
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Tchor
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 21:07 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Lidi proboha, ta metodika funguje, ale musi byt provadena presne opacne, na nekolik naprosto bezproblemovych sehranych psu muze byt jeden dva psi kterym je potreba upravit chovani. U p. Dostala je jeden, zdaleka ne bezproblemovy, pes na nekolik desitek psu jez si tam prili pro radu, to opravdu fungovat nemuze.

wami
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 21:13
- Nahlásit

Aknah
pan Desensky, verim, ze je odbornik a vi co dela, ale nektere jeho metody mi prijdou velmi drasticke a rozhodne bych je na sve stene nepouzila,

jen jednu drobnost. Ruda Desensky rozhodne nevychovava a necvici STENATA! u nej jde vzdy o DOSPELE PSY!

- to je duvod, proc vetsina rad pres net jsou uplne nanic. On nekdo rekne, jak resit problem dospeleho psa a jiny to vyzkousi na steneti a rekne, ze je to drasticke...

evina
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 21:22
- Nahlásit

Myslím,že můžu říct,že jsem nestranný člověk...neznám ani Dostála ani Desenského.Ale podle rad na netu věřím Desenskému,jeho rady jsou na skutečné úrovni.Vyzkoušela jsem jeho dvě rady nyní na psu a opravdu to funguje správným směrem.Ale musí člověk vědět zda doporučená rada se dá aplikovat i na vlastního psa a ne zkoušet,co si kde člověk přečte.Zkrátka to chce trošku u toho přemýšlet.A k radám pana Dostála...u vážnějšího konkrétního problému na netu neradí,každého odkazuje na přímé spojení na sebe-i to o něčem svědčí!

Aknah
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 21:30
- Nahlásit

wami
no cetla jsem jeho stranky, fakt jsem se snazila zjistit velmi mnoho informaci a pak jsem si je prebirala co je pro mne pouzitelne, a co ne. Treba ten, ha jak se to jmenuje, no ten oblouk, nez psovi neco dojde , nevim on tam pise o PSU, ale ja osobne si myslim, ze ta prodleva 2-3 vterin je u velkych plemen, ale to tam jiz napsane neni, leda ze by maleho psa, nepovazoval za psa

taky jsem psala, ze si kazdy musi vybrat co je prouzitelne a co ne, ja po psovi hodit klice, obojek ci neco jineho, tak ho zlomim a nebo kdyz se blbe trefim, tak mu ublizim, kazdy si musi vybrat co je pouzitelne a nejde pausalne rici......., ale to jsem jiz psala

chodime do steneci skolky, hlavne z duvodu socializace a nektere veci, ktere udelal cvicitel se mi taky nelibili a jine zase nacvicuji i doma, proste nejde rici pausalne.........

Tchor
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 21:31
- Nahlásit

Aknah
U malych je to cca ty 2 vteriny u obrich klidne 5

Aknah
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 21:40
- Nahlásit

Tchor
nebudu se dohadovat, urcite mas vice zkusenosti nez ja a tve rady si velmi rada vzdy prectu a pokud jsou aplikovatelne na meho prcka, tak aplikuji

ale ty dve vteriny se mi nezdaji, nebo apson na neco reaguje okamzite, jako je slovo bonbonek, basta, povel ke mne uz je horsi, to i pul minuty

Tchor
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 21:49
- Nahlásit

Aknah
Ono je to slozitejsi pes se nauci "predsledovavat" co se bude dit, ale pokud ma byt uplne v kliduNemela by jsi to prilis urychlovat pod ty dve vteriny minimalne v dobe uceni daneho povelu. Pozdeji po upevneni povelu a plneho propojeni s odpovidajici cinnosti psa se da zrychlit.

Jinak Ruda se zkutecne vice specializuje na vetsi psy, presto tam k nemu jezdi pravidelne mnoho lidi se psy malymi a poradi jim naprosto v pohode.

Muzu rict ze nekolik navstev u Rudy mi hodne zmenilo nahled na mnoho veci kolem vycviku i vychovy, ale taky na to co sde da poradit pres net a ktere rady mohou byt potencialne nebezpecne a ty se na net davat nedaji neb nikdo nezkontroluje zda je clovek pro ktereho byli urceny (ale i jini co si to prectou) spravne pochopil.

Aknah
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 22:05
- Nahlásit

Tchor
myslim si, ze to neurychluji, jednak j eto zatim opravdu prcek a jednak ho nehodlam mit vycviceneho "na slovo" potrebuju, aby poslouchal, ale nemusi byt vycviceny, jestli chapes jak to myslim. Potrebuju aby se umel chovat ve spolecnosti, neloudil u stolu a tak podobne.
nemyslim si, ze maly pes nepotrebuje vychovu, potrebuje, nepotrebuje vycvik.

S tema radama pres net mas urcite pravdu a proto asi i vznikla tahle diskuze.

Rexxy88
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 22:42
- Nahlásit

P.Dostál má přinejmenším divné metody, u něj na letním soustředění nechává pobíhat lajku volně mezi psy(a že tam samo jsou i psi problémoví,rvaví,bázliví atd.),lajka psy často (někdy i bezdůvodně !!)napadá .Když se pes brání,tak je to prý špatně,a když si lehne na záda,tak toto lajka nerespektuje a stejně jde po něm dál a pere ho a p.Dostál říká, že je to dobré a v pořádku, že si jen upevňuje hierarchii a psa si neodvolá.Zakazuje lidem mluvit o jeho soustředěních a celé mi to připadá jako nejapný píokus o skautský tábor.

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 23:20
- Nahlásit

za sebe musím říct že rady Rudy desenského nám zabírají na malýho starýho vořecha
A po osobním setkání používám některé "drastické"metody k výchově štěněte,tak jak mi poradil,a musím říct,že po 14 dnech doma,poslouchá líp jak staroch,kterej neposlouchá vůbec
Prostě každej at si vybere,ale pročíst si poradnu pana dostála mi stačí.....

wami
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 00:30
- Nahlásit

Aknah
no cetla jsem jeho stranky, fakt jsem se snazila zjistit velmi mnoho informaci a pak jsem si je prebirala co je pro mne pouzitelne, a co ne

Ale o tom to prece je... cely je to o tom, umet si prebrat, co se na meho psa hodi nebo nehodi...

Ani Desensky neni vseved, a nemyslim si o nem jen to nej, ale porad jeho rady maji hlavu a patu a hlavne jsou o necem...

Nairobi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 10:25
- Nahlásit

Na tomhle táboře jsem byla jednou a nikdy víc.
aren
Stránky a realita je jako bílá a černá. Nezapomeň,že jeho stránky jsou něco jako inzerce. Hledá přes ně klienty.
Tábor mi připadal jako pokus o show jednoho muže,ostatní neměli práva jen povinnosti.Jakýkoliv pokus o diskuzi byl zadupán hluboko do země.

Nairobi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 10:30
- Nahlásit

navíc jsem měla štěstí na jeho asislečnu,která nám neustále dávala najevo jak to Viktor myslel, co tím chtěl říct.Plnila funkci jeho tlumočnice,tím spíš mi to přišlo uhozený, že kolem sebe potřebuje lidi z Liberce který rozestrká po táboře a ti mu to žehlej. Fakt divný.

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 10:49
- Nahlásit

Tchor
Kludne 5? to ako vazne? Ja psovi davam tri max.

Inak k reflexnemu obluku. Tento cas sa zakonite musi pocitat tak, ze sa jedna o vec, ktoru pes neocakava - potom to tolko trva. Inak aj obrie psy su schopne reagovat rychlo, ak maju s vami kontakt a "ocakavaju". Dufam, ze som si to spravne vysvetlila.

aren
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 11:24
- Nahlásit

Nairobi
pokus o show jednoho muže,ostatní neměli práva jen povinnosti
No jasně, přece když se k někomu jedu něco naučit, tak ho hodlám poslouchat, ne?

monika
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 11:45
- Nahlásit

aren
no je poslouchat a "poslouchat". Můžeš, nebo musíš.Když máš názor, smůla. Není nikdo než on.Něco jako diskuze se nepřipouští.

aren
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 12:02
- Nahlásit

monika
No, když se potkám s někým na louce nebo v parku, tak ho poslouchat nemusím. Ale když jedu na kurz, který on organizuje, tak přece musím, jinak kazím program a neměla jsem tam jezdit.

aren
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 12:04
- Nahlásit

monika
Samozřejmě za předpokladu, že se tam jedu něco naučit. Jet ale na něčí kurz, abych tam prezentovala a prosazovala svůj názor, mi přijde divné.

Eimy
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 13:42
- Nahlásit

aren
Ale přece nebudu slepě dělat to, co mi někdo říká, jen proto, že on to organizuje. To je přece totální nesmysl... Sama nejlíp vím, co na mýha hafa platí, tak nebudu dělat něco přesně opačně, protože podle někoho je to jediná správná cesta ...

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 14:32
- Nahlásit

aren
takže když ti někdo přikáže na kurzu vláčet psa na ostnáči, tak poslechneš? Ty si asi pleteš naslouchat a poslouchat. Ale nakonec je to tvoje věc. Jen by sis měla uvědomit, že jen ty jsi zodpovědná za svého psa a jeho duševní a jiné zdraví, a ne někdo, kdo vidí tvého psa pět minut na place.
Ale tahle debata myslím už tu byla a nikam nevede, ať si každý zkusí sám, je to každého věc, jak a proč bude koho slepě poslouchat.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 09:10
- Nahlásit

Eimy
Ale přece nebudu slepě dělat to, co mi někdo říká, jen proto, že on to organizuje
No jestli přijedu na nějakou akci, kde je víc lidí, tak je jaksi slušné poslouchat organizátora nebo odjet. Jinak jestli jsem se tam fakt přišla něčemu naučit, pak je poslouchání užitečné i pro mně.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 09:14 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Ebony
takže když ti někdo přikáže na kurzu vláčet psa na ostnáči, tak poslechneš?
Troufám si tvrdit, že takové kurzy odfiltruji při prvním čtení a nejedu na ně. Z používání ostnáče tady snad pana D ani pana D neobviňují ani ti nejzarytější.
Právě po prvním čtení stránek pana Dostála mi bylo jasné, že psi budou na jeho soustředění navolno, budou se učit žít ve smečce a lajka Šedy je bude usměrňovat. A to bylo přesně to, proč jsem tam chtěla jet - socializovat své malé poděsy, naučit je vycházet s velkými psy.
No, a kdyby pan D přece jen vybalil ten ostnáč, tak samozřejmě prcháme.

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 09:49
- Nahlásit

aren
A nemyslíš, že člověk, kterej psům rozumí se na přání majitele dokáže potřebám jednotlivých psů přizpůsobit? A dokáže přiznat, že na každýho psa platí něco trošku jinýho?

Prostě si troufnu tvrdit, že když trávím se svým psem většinu času, tak dokážu odhadnout, co je pro něj OK a co už ne, pokud by to instruktor kdekoliv nedokázal pochopit a nerespektoval to, tak bych asi fakt odjela. Ale vyjádřit svůj vlastní názor snad není nic hroznýho...

Ale faktem je, že při počtu psů, kterej je na soustředění pana Dostála je pojem individuální přístup asi docela scifi... I když bych se ráda pletla.

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 11:18
- Nahlásit

aren
Zjisti si jak ma vychovany psy pan organizator, treba se nane prijed podivat do Liberce. Osobne znam cloveka ktery ho podkava pri venceni a nektera story jsou uzasna. Treba pan instruktor nedokaze privolat sveho psa od jinych psu a pod. (mimochodem ten clovek je ucastnik MS ve vykonu VK) P. Dostal za svuj zivot dokazal problematicky vychovat dva psy, tomu rikam ohromna zkusenost. Kde tenhle clovek bere tu drzost psat ze jen a jen on ma pravdu pritom vedome lze v mnoha vecech ktery se mu nehodi do kramu (treba ohledne cvicaku a jinych vycvikovych skol). Radi v oborech kterym vubec nerozumi (veterinarni problematika). Radi nebezpecne - rady ohledne deti a psu (vysoke riziko pokousani deti) nebo stvani zvere (nebezpeci opravneneho zastreleni psa nehlede na to ze v zime staci pro smrt srny i nekolik malo desitek metru stvani).
I jeho etologicke teorie jsou velice odvazne a hodne pribarvene.

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2006 11:25
- Nahlásit

Eimy

Ale faktem je, že při počtu psů, kterej je na soustředění pana Dostála je pojem individuální přístup asi docela scifi... I když bych se ráda pletla.

Jde to ,ale musi se uplne jinak na tabory na ktery jezdim jezdi cca 20lidi vetsina z nich ma vic jak jednoho psa takze je tam bezne pres tricet psu a jde to individualne, ale jaksi nejde pustit dohromady 30-40 psu a divit se ze neni vse optimalni.

vidrbína
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 13:57
- Nahlásit

Tak já patřím k těm, co pana Dostála a jeho metody zažili osobně a říkám nikdy více!!!
Nebudu to tady rozviřovat, ale vrátila jsem se s pokousaným psem, kterýho jsem ještě kdovíjak dlouho musela léčit a jediný co mi na to Dostál řekl, že Šedy nezvládl situaci, že je moc mladej (bylo to pře 2 roky) a je toho na něj moc.
A když mu někdo řekl svůj názor? Škoda mluvit........

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 14:06
- Nahlásit

Malinko odbočím. Mohl by mi někdo prosím poradit slušný cvičák v Liberci, kde budou respektovat specifika plemene (LR, tedy např.nenutit do obrany apod.) a přání majitele, co chce dělat a co ne? Jde mi o to, poradit kam se obrátit lidem, kteří si cca za 3 týdny budou brát ode mě štěně. Jde jim jen o zvládnutí zákl.výchovy pod dohledem dobrého odborníka, socializaci mezi psy atd. Jak tuším, p.Dostál to asi nebude. Díky.

Nikita
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 14:25
- Nahlásit

Ketrin
Nějak si nevybavuji cvičák, kde by někoho NUTILI do obrany. Zejména dneska, kdy figurant je pomalu úzkoprofilové zboží
A specifika plemen už se naučili respektovat snad všude, je hodně málo cvičáků, kam by chodili jen NO...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 16:49
- Nahlásit

Nikita
No, jestli je to tak, tím lépe. Osobně mám jinou zkušenost, pravda cca 5 let starou. A viděla jsem pár labradorů, s nimiž jejich páníčci z neznalosti dělali tento typ výcviku, a nebylo to ku prospěchu věci.
Takže pokud se vrátím ke svému dotazu, lze doporučit kterýkoli liberecký cvičák kromě školy Falco?

Ebony
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 16:54
- Nahlásit

Ketrin
Já jsem zase viděla pár labradorů, který to ohromě bavilo, oni ty obrany už nejsou tak o bránění, ale spíš o aportování rukávu, a pro ty psy je to ohromná zábava, samozřejmě mimo jiné, ale nutit jsem už dávno do obran taky nikoho neviděla.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání