| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 17:01
- Nahlásit
Ebony
Jasně, jasně... zkrátka ale výcvik retrívrů se v ideálním případě ubírá trochu jiným směrem. Nejde jen o obranu, to jsem uvedla jako příklad.
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 17:38
- Nahlásit
Ketrin
Jak jsem se už zmiňoval jinde...zmiňoval jsem se o pokročiým výcviku. Že je tam i obrana. Oni nám to po ukončení základního výcviku sdělovali a jednim dechem dodávali, že obranu bude dělat jenom ten, kdo chce. A kdo ne, bude pilovat pokročilou poslušnost. Tak jsem se s Handíkem ještě tam přihlásil. Takže myslim že s nucenim do obrany by problém neměl bejt...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 19:52
- Nahlásit
k tomu oblouku, vlastně spíš k těm vteřinám...my jsme si kdysi ve škole měřili rychlost reakcí. Prst na tlačítku a po rozsvícení světla jsme tlačítko zmáčkli. Průměrná rychlost byla tuším 18-20 setin vteřiny. A taky mi to nejde dohromady třeba s povely v agility, kdy pes reaguje okamžitě, přesto že je třeba právě ve vzduchu...asi tomu nerozumím, ale ty časy se mi nějak nezdají
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 19:56
- Nahlásit
gabifi
ty časy souvisejí hodně s koncentrací, pozorností... Té se pes může dobře naučit (to je vidět na těch agi).
Ale když si pes myslí na svoje, chvilku mu trvá, než "sepne"...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 19:57
- Nahlásit
Dneska můj pes myslel furt na svoje.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 20:12
- Nahlásit
wami
na procházce jdou psi přede mnou, čuchají, v pohodě si poklusávají svou rychlostí. Zavolám "ke mně" a okamžitě otáčí. Nejsou připravení, že bude nějaké cvičení, reagují hned. Proto se mi ty časy zdají divné.
PS: když jde o mytí nádobí, můj manžel má oblouk asi 5 let
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 20:37
- Nahlásit
gabifi
muj pes to udela uplne stejne. Pisknu, on se otoci na ctvrtaku, a jde zpet. Druhy muj pes reaguje s drobnym zpozdenim, ale reaguje taky. Severanka od kamosky ale nezareaguje docela dlouho. Ji to fakt proste trva, nez ji to sepne. Kdyz s ni cvici poslusnost, fenka maka taky pekne (soustredi se), tam ten rozdil skoro neni videt. Ale kdyz je nesoustredena, trva ji to o hodne dyl, nez mym psum...
Fakt to zalezi jak na plemeni, tak na jednotlivci.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 20:47 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
gabifi
Já osobně si nemyslim, že pes reaguje jen na slovní povely (teda jak kterej)... že než člověk vydá povel, tak taky chvilku přemýšlí a pes už v tu chvilku může vycítit, že se něco bude dít.
Na mojí feňuli třeba vídám docela často, že si čmuchá, ale jedním uchem poslouchá, co po ní budu chtít...
No a kdyz mi pak pri agi psice na povel "slaloooom" naběhne do tunelu, tak premyslim, jestli vuebc ty slovni povely vnímá. Protože fakt měla probíhat tunel, ale já pomotala povel
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 21:44
- Nahlásit
Ketrin
lze doporučit kterýkoli liberecký cvičák kromě školy Falco?
Já jsem členem v Jablonci (Lukášov). Ale v poslední době jsem se byla podívat v Liberci v Hanychově, líbilo se mi tam a přemýšlím o hostování. Byla jsem tam dvakrát, bohužel se nedalo cvičit (plac pod sněhem). Pak znám cvičák v Pavlovicích, tam jsem byla parkrát kouknout, když organizovali závody, pár lidí tam znám a myslím, že ten bude taky v pohodě
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 22:15
- Nahlásit
Nikita
Děkuji, přesně o tuto informaci mi šlo. Díky.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 06:32
- Nahlásit
Tak Michelle má reflexní oblouk velikosti Karlova mostu, včera manžel zkonstatoval, že bude zajisté hluchá, protože jinak to není možné
Doma pak zjistil, že hluchá nejni, protože zabrala na otevření lednice na druhé straně bytu.
No a nebo je možné, že v parku u nás jsou nějaké rušivé vlivy, protože jinak je to s ní OK, ale v parku má vždy moc práce se čtením a posíláním psích sms
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 08:25
- Nahlásit
fromeli
nj, když vy otravujete, když esemeskuje...to se pak nesmíš divit
|
Kolie
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 12:11
- Nahlásit
Já toho sice moc o p.Dostálovi nevím, ale v časopise Svět psů jednou nějaká paní psala, že byla se svým psem na jeho soustředění. Prý ten jeho Šedy napadl jejího psa. Ten její pes se podřizoval (lehl si na břicho ), ale Šedy nepřestal útočit,ale využil toho, že se stal "vůdcem " podřízeného psa a ještě víc útočil. Tak
pes té paní začal utíkat, a Šedy za ním. Už si přesně nepamatuji, co se psalo dál, ale nakonec se pes té paní nějak dostal do bezpečí před Šedym. A pan Dostál, který celý konflikt viděl, místo aby uznal, že Šedy neumí vycházet s psy, ještě obvinil psa té paní ze slovy: " Kdyby se ten váš pes podřídil, Šedy by to uznal a nechal vašeho psa napokoji! Váš pes je prostě špatně vychovaný a neumí se v krizových situacích chovat!"
To tam bylo napsaný. Možná,že chyba nebyla v Šedym, ale nemůžu to posoudit, protože jem tam nebyla.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 15:27
- Nahlásit
Kolie tomhle incidentu se tu už hodně psalo.Mě zarazila jiná věc.Kolik toho p.Dostál ví o etologii?Teď čtu knížku "poznej svého psa" od Mikulici.A tam je napsáno,že v některých případech se pes skutečně může zachránit jen útěkem.Tudíž jeho argument,zcela správný asi nebude!
|
hana
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 21:28
- Nahlásit
kdyby na nějaké psí akci byl pes pořadatele povzbuzován k napadání psů a ke rvaní, tak bych poslechla, své psy bych s gustem nechala, ať si to vyřídí, jen bych se starala, abych měla dost svědků na to, že pořadatel si volné pobíhání a rvaní psů výslovně přál. Tím chci říct, že to je dost hrůza a nikdo by mě na takovou akci nedostal.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 22:07
- Nahlásit
mě kamarádka říkala, že jim prý řekl, at vypustí štěnata, že si je jeho psi musí usměrnit a naučit je jak se chovat. tohle mi přišlo dost drsný vzhledem k tomu, že to na mrnatech může napáchat dost škody.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 22:47
- Nahlásit
monika
vzhledem k tomu, že to na mrnatech může napáchat dost škody
Vlčí mláďata jsou taky ve společnosti dospělých vlků a přesto z nich nevyrostou traumatizované chudinky, jak jim zřejmě bez páníčků a vodítek hrozí.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 22:52
- Nahlásit
aren:jenomže dospělí vlci si nechají od štěňat líbit mnohem více.Zatímco naši psi se vůči štěňatům chovají agresivněji,zřejmě to mají zděděné po šakalech.Alespoň takto jsem to četla.Rozhodně bych nevypustila štěně u neprověřeného psa!!!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 22:57
- Nahlásit
evina
Copak šakali svá mláďata hubí? to by asi vymřeli.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 22:59 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
evina
Víš, já si myslím, že na agresivitě mnoha psů se podepsalo právě vodítko a nedostatek volných her s ostatními psy.
Rozhodně bych nevypustila štěně u neprověřeného psa!!!
No, to já asi taky ne, ale snažila bych se psa prověřit, abych s ním štěně mohla co nejdřív vypustit.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 23:10 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
aren
Vis co je prvni prioritou a povinnosti alfa jedince smecky (to jest psovoda)? Branit zbytek smecky proti agresorovi. To znamena ze pokud psovod dopusti ze je jeho pes (at uz stene nebo dospely) napaden jinym psem a okamzite situaci nevyresi tak jako alfa totalne selhal. Me cizi pes napadnout stene tak by nasledne mel velkej problem sam aby se rychle nekam zdekoval. To co bylo popisovano ohledne toho stenete je do nebevolajici nezodpovednost vedouci k vychove psu kteri ze strachu pred napadenim bud panicky zdrhaj nebo preventivne napadaj vse co se kolem nich hne.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 23:19 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Tchor
To s Tebou naprosto souhlasím. Jen nemám příliš důvěru k těm dramatickým líčením zlého agresivního Šedyho. Trochu mi to totiž připomíná některé zdejší (myslím olomoucké) páníčky, kteří když si k nim můj Korálek jde čuchnout, zvedají svého (i většího) psa nad hlavu, kopou a křičí "zavolejte si toho psa!".
Ty jsi něco z toho viděl na vlastní oči? Myslím jak Šedy někoho napadl.
P.S. Korálek je malý voříšek, má 6kg.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 23:42
- Nahlásit
aren
Uz jenom popisovane vystraseni stenete ma docela osklive psychycke nasledky a podle popisu musel incident nakonec resit veterinar takze to asi tak neskodne nebylo. vis oni psi, ale hlavne fenz ydaleka nejsou pro stenata tak bezpecny jak se mezi lidmi traduje. Ono totiz etologicke je ze fena zabije vsechny cizi stenata a to i u podrizenych fen v jedne smecce. v podstate jen alfa par ma pravo vychovavat stenata ostatni stenata jsou pro ne potravni konkurence. A stenata cizi smecky se likvidujou automaticky. Ja osobne nepustim stene ke psu ktereho osobne dobre neznam a nikdy bych nevzal stene a experiment typu Dostalovo soustredeni.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2006 00:06
- Nahlásit
Tchor
etologicke je ze fena zabije vsechny cizi stenata...A stenata cizi smecky se likvidujou automaticky
No, slyším to poprvé, ale asi to máš z ověřeného zdroje. Určitě rozumíš psům líp, než já.
Já jsem někde četla, že žádný pes neublíží štěněti, spoléhala jsem na to, a vždy nám to vyšlo.
Pokud můžu, nechávám psy seznamovat a jsem připravena zasáhnout, kdyby se to začalo brát špatným směrem.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2006 00:12
- Nahlásit
aren
já jsem toho už četla...
a taky jsem párkrát viděla psa po štěněti vyjet, asi chudák pejsek nečetl to co ty...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2006 00:49
- Nahlásit
birma
jj taky jsem to zažila a musím říct,že svoje štěndo přesně jak říká Tchor nepustím ani k cizí feně...nemusí ho udejchat ani náhodou....to jsou fakt jen řeči....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2006 03:08
- Nahlásit
aren
Trochu mi to totiž připomíná některé zdejší (myslím olomoucké) páníčky, kteří když si k nim můj Korálek jde čuchnout, zvedají svého (i většího) psa nad hlavu, kopou a křičí "zavolejte si toho psa!".
Myslíš, že je tak velikej problém si svýho psa (psy) chytit a domluvit se s pánečkem toho druhýho psa, jestli o ten kontakt stojí? Co když je ten pes třeba nemocnej a nesmí se s ostatníma psama kontaktovat? Nebo třeba po operaci... Nikdy nevíš... Možná se pak budeš divit, až to Korálek odskáče...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2006 08:19
- Nahlásit
myslím, že na pověru, že dospělák neublíží štěněti už doplatilo hodně štěňat. To samé platí o vztahu pes - fena. No a o zneužívání slova socializace, ve smyslu "pustím k sobě jakékoli psy, ať si zvykají na společnost jiných psů" je škoda mluvit.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2006 08:49
- Nahlásit
aren
Vlčí mláďata jsou taky ve společnosti dospělých vlků a přesto z nich nevyrostou traumatizované chudinky, jak jim zřejmě bez páníčků a vodítek hrozí
Vlk je vlk a tady je řeč o psech. A zdaleka ne každý pes se umí chovat ke štěněti.
aren
Já jsem někde četla, že žádný pes neublíží štěněti, spoléhala jsem na to, a vždy nám to vyšlo
Držím Ti opalce, aby to vycházelo i nadále. Leč ta informace má asi tak stejnou kvalitu jako ta, že po krmení syrovým masem bude pes agresivní. Obojí patří do tzv. parkové univerzity...
Já si ke štěněti pustím jen psy, které osobně vyhodnotím jakožto bezpečné (a jejich majitelé samozřejmě o kontakt stojí). Čiliže nedám na volání páníčka typu "on je hodnej, on nic neudělá" - a pes se řítí s naježeným hřbetem přímo k nám a temně vrčí.
Když si to někdo neumí ani zavolat, tak se zas já nehodlám spoléhat na takováhle ujišťování, to už máme taky za sebou. Co mi pak pomůžou překvapené řeči na téma "on tohle ještě nikdy neudělal", když pojedu v lepším případě na veterinu šít?!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2006 09:44
- Nahlásit
Co se týče názoru,že pes štěněti neublíží tak z mých zkušeností (vzhledem k tomu,že jsem si vzala 1,5roků nesocializované zvíře) je to blbost. Dokáže ho šeredně pokousat jako starocha. A co se týče Dostála.Nevím co to je za člověka,ale příspěvěk jsem četla. Možná to majitelka lehce dramatizovala,ale z mého pohledu (tudíš majitele psa ,kterému dlouho trvá než se seznámí a je ochoten zapadnout do smečky) bych dopadla stejně. Myslela jsem si totiž že takové tábory jsou právě od toho,aby se psi naučili žít ve smečce. Bohužel né všechny psi jsou dobře socializovaný a pokud by mi řekl ať si ho v klidu vypustím,tak nevim. Vím 100%,že by někoho napadl-možná právě tu Lajku a on pokud by nezasáhl a řekl mi,že to je vina mého psa (což sice by byla pravda) tak nechápu princip toho tábora.Psi budou oba pokousaný a úspěch žádný.Dle mého názoru to snad je tak,že řeknu,že pes má probémy a on se na něj zaměří,než se bude chovat tak nějak normálně a v případě boje zasáhne. Třeba to je můj názor,ale rozhodně by mě tam nikdo nedostal. Psa vypouštím na cvičíku po několika hodinách do smečky,ale vždy jen k určitým psů a stejně ho cvičitel hlídá po očku,protože jeho chování není 100% ale k boji (ač málem)nikdy nedošlo.Tam bych asi vzhledem k poměru sil lajky a mého psa taky jela rovnou na veterinu.
|