| Autor |
Zpráva |
JERDA
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:41
- Nahlásit
Ketrin
A neměla třeba strach - ta chovatelka, že by jí nedovolili už chovat na rodičích niky fenky,kvůli té dědičné vadě? Někde jsem četla, že např. když se narodí štěnda a nesestoupnou jim varlata, tak by se už neměli ani jejich rodiče používat dál v chovu...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:41
- Nahlásit
Ketrin
no jo kdyz si je beres po jednom do postele ... to kdyz se dostanes k tomu devatymu, tak abys zacala vlastne hned novy kolo, aby na to nezapomneli. mas takovy steneci perpetum mobile ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:46
- Nahlásit
JERDA
Je to tak, ale je to na chovateli a jeho zodpovědnosti.
Znám chovatelku GR, které její fena (špičková pracovně, standartní exteriérově) ve dvou vrzích s různými psy dala vždy 1-2 kryptorchidy. Chovatelka ji nechala vyřadit z chovu a dál na ní nechovala.
Všichni bohužel takoví nejsou.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:27
- Nahlásit
Ketrin
A jsme u toho, je to vždy jen a jen o lidech... Docela přemýšlím, že bych si příští rok vzala ještě jednu goldenku a musím říct, že už teď mám docela strach, abych vybrala solidní CHS (samozřejmě mému srdci je nejbližší, i co se týče vzdálenosti, Brdské zlato - teď měli mít štěňata, ale fenka nezabřezla a další hárání by mělo být ke konci tohoto roku...)...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:43
- Nahlásit
Jandula
Dala bych Ti ještě jeden tip, právě na tu holku o které jsem psala výše, je opravdu moc fajn a má kvalitní chov.fenu (další). jenže má štěňata teď (asi o týden starší než naše), je to druhý vrh té feny a nevím, jestli ještě na ní chce odchovat další, věnuje se hlavně výcviku.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:54
- Nahlásit
Ketrin
Tak to já bych se určitě ozvala, spíš asi ke konci tohoto roku, až budu pořádně hledat a pátrat, poprosila tě o radu atd... Ale zatím je to vše jen snění, uvidíme, jak se k tomu bude stavět rodina...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 11:53
- Nahlásit
JERDA
Někde jsem četla, že např. když se narodí štěnda a nesestoupnou jim varlata, tak by se už neměli ani jejich rodiče používat dál v chovu...
Jakožto člověk, který již dávno ztratil iluze, musím konstatovat, že v takovém případě by nám zbylo PMSN tak 30% chovné populace (samozřejmě, že některá plemena mohou být čestnou výjimkou).
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:59
- Nahlásit
Lola
tak myslím že ti nikdo neodpověděl, tak by se měla platit za každé odchované štěně, to je nejlépe řešit zaplatit až po prodeji prvního štěněte. Domluvit se tak s majitelem psa. Cena je taková co stojí jedno štěně. Nebo si za krytí berou štěndo.
Toď vše, jinak u papírových štěńat je na to konkrétní smlouva, kterou by poradili poradci chovu
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 20:32
- Nahlásit
nevím čemu se divíte
ale já už o těchhle praktikách taky slyšela.Chovatel má opravdu rodokmen doma v šuplíku, protože se nějak štěně nevyvedlo ale na tom průkazu by to mělo být poznačené, nebo chovatel nechce aby chodilo na výstavy atd.Bylo prodáno za nižší cenu a pokud chce nový majitel k pejskovi PP tak si ho musí za nějaký čas d o k o u p i t.
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 20:33
- Nahlásit
My kryli minulý měsíc - jsou to tedy psi s PP. Za každé zapsané štěně dám 1500,- zálohu jsem dala 5000,-
V případě jednoho nebo jen dvou štěňat mám příští krytí zdarma.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 21:02
- Nahlásit
Tuto diskusi jsem si přečetla s opravdovým zájmem. Ano chov psů s PP je ten „jediný správný“, zastřešují ho přece klubová pravidla a hlídají poradci chovu. Takže kupujete si psy jen od chovatelů s PP a především od poradců chovu, tam máte opravdu jistotu, že nekoupíte zajíce v pytli.
Ale hlavně máte jistotu, že koupíte zdravé štěně, protože poradce chovu ho před tím, než jste ho koupili přece zkontroloval.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 08:13
- Nahlásit
Ardi
Bylo prodáno za nižší cenu a pokud chce nový majitel k pejskovi PP tak si ho musí za nějaký čas d o k o u p i t.
Ne všechno, co se dělá, je v pořádku... A tohle v pořádku není. Žádné dokupování PP neexistuje, protože PP se od psa nesmí oddělit Takže vadnému štěněti se PP na plemence označí jako "nestandardní" a tudíž nemůže na výstavy a do chovu, ale PP normálně má majitel štěněte, ač má psa levnějšího. Bohužel, tohle je jen teorie. Co vidím kolem sebe, většina lidí to vyřeší spíše tak, jak píšeš ty...
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 08:16
- Nahlásit
Petra
tak by se měla platit za každé odchované štěně, to je nejlépe řešit zaplatit až po prodeji prvního štěněte. Domluvit se tak s majitelem psa. Cena je taková co stojí jedno štěně. Nebo si za krytí berou štěndo.
To je trochu zmatené... Tak za každé odchované štěně nebo tolik, co stojí jedno štěně??? To je drobet rozdíl, ne? Navíc si myslím, že v tomto případě žádné "mělo by se" neexistuje, protože to všechno je jen na dohodě mezi majitelem psa a majitelem feny - ať jde o štěňata s PP nebo bez PP.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 08:22
- Nahlásit
Petra
shiba
poplatek za krytí, se tu sice řešil, ale zapadl, je to na straně 6
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 08:24
- Nahlásit
zuzka
poplatek za krytí, se tu sice řešil, ale zapadl
Jak už to tak u jednotlivých témat bývá...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 08:33
- Nahlásit
já bych řekla, že toho všeho vyplývá, že bychom si měli číst smlouvy a všechno co podepisujeme. A nedat na to, co nám druhá smluvní strana vykládá, co je psáno, to je dáno.
Případně rodiče by měli číst, co podepisuje nejich nezletilé dítě, zaslepené vidinou štěňátka.
Niko promiň, ale myslím, že v sedmnácti jsi neměla dost zkušeností s různými právními kličkami a měli to s tebou řešit rodiče.
Chovatelka se zachovala nefér, ale umí "v tom chodit", takže můžeme si tady nadávat a stěžovat, ale to je asi tak všechno, co můžeme.
Můžeme už jen varovat budoucí pejskaře, že takhle to není správné, jenže tohle si přečte až pejskař, co má štěndo už doma.
dorfa
vím, že na chov s PP máš "pifku", ale není správné házet všechny chovatele do jednoho pytle, o těch dobrých se totiž tolik nemluví
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 09:10
- Nahlásit
dorfa
Opět vytrháváš z kontextu, co se ti hodí. Všichni místní zastánci chovu s PP ti potvrdili, že podobné podvodné praktiky se vyskytují - v určité míře u všech plemen, a proto taky (stále dokola) apelujeme na informovanost kupujících..
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 09:41
- Nahlásit
zuzka
Případně rodiče by měli číst, co podepisuje nejich nezletilé dítě, zaslepené vidinou štěňátka.
Nedovedu si představit, že bych podepisovala kupní smlouvu s někým nezletilým. To je hodně divné.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 17:38
- Nahlásit
zuzka
Ale já neházím všechny chovatele s PP do jednoho pytle. Já se jen pozastavuji nad tím, že v tomto případě je to nejen chovatel ale zároveň i poradce chovu (1 rodina). Takže tam člověk nemůže mít jistotu opravdu vůbec v ničem. No a pak že, když si člověk koupí psa s PP tak má skoro jistotu.
Tento případ je o to smutnější, protože chovatelka musela o vadě víček vědět obzvlášť, když je manžel veterinář.
Zkušený kynolog dokáže při odběru štěněte spoustu věcí odhalit sám a nenaletí ani poradci chovu, s klidným svědomím si může opatřit štěně od kohokoliv protože ví co chce a dokáže si to pohlídat. Ale nezkušený člověk, který kupuje psa z chovat. stanice a od poradce chovu?
Jen se tady potvrdila má slova, že když si člověk kupuje psa (štěně), tak si vždy kupuje velkou nejistotu umocněnou ještě o to, že se štěně ještě vyvíjí a některé vady, nedostatky, nemoci se mohou projevit až později.
daliva
Můžeš mi říct, co vytrhávám z kontextu. Já netvrdím, že jsou všichni špatní. Vždy jsem říkala, že je třeba všechno posuzovat individuelně. A vysvětli mě, jak se chceš informovat, když v tomto případě je ten špatný zároveň poradcem chovu?
Promiň, ale já kdybych si pořizovala štěně, tak si jdu pro informace o plemeni právě k němu.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 19:46
- Nahlásit
Jen pro úplnost, nevím u kterého plemene ti lidé jsou poradci chovu, ale u retrívrů rozhodně ne. Ani v jednom klubu.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 19:53
- Nahlásit
Ketrin
Kolie a seltie to tusim boli.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:06
- Nahlásit
zuzka
že v sedmnácti jsi neměla dost zkušeností s různými právními kličkami a měli to s tebou řešit rodiče.
v pohode.....ale rodice tomu nerozumi uz vubec a ja z jistych duvodu sem psa napsala na sebe...
dorfa
souhlasim s tim, ze jedine psa a PP....ale v dnesni dobe ti ani PP nezaruci ze pes bude zdravy...u stenete toho spustu nepoznate a projevi se treba az casem....a navic pokud treba dopadnete jako ja...ja uz ted vim, ze sem naletela a priste si dam sakra pozor...ale i kdyby me chovatelka upozornila na neco, psa bych si stejne vzala...
jde jen o princip a o jeji chovani...
ja byla blba...ale ona porusila "zakon" tim ze oddelila PP od stenete...no ale chytra chovatelka ktera v tom umi chodit si to pojistila smlouvou, ktera sice nic konkretniho nedokazuje, ale chovatelka se muze branit tim, ze PP ma jakoby v zastave...
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:17
- Nahlásit
nika00
chovatelka se muze branit tim, ze PP ma jakoby v zastave...
Tak tím se právě bránit nemůže, protože to nesmí
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:42
- Nahlásit
no ale ve smlouve to tak jakoby je...ze PP budou vydany po doplaceni ceny stenete...ja vim ze ona nesmi PP oddelit...ale takhle se tim bude branit, jako ze sem nemela penize a blabla....navic kdyz se do toho ted pustim, tak po me bude chtit penize, Pp mi sice vyda, ale uz mi sou k nicemu...navic ted mam jine starosti s pejskem...
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:47
- Nahlásit
nika00
Jasně, já jen poukazuji na to, že smlouva jí je nahouby platná v tomhle směru, protože v ní má něco, co je nepřípustné.
|