Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Poplatek za krytí
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:25
- Nahlásit

nika00
a kolik by stálo to vystavení PP? tedy duplikátu?

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:25
- Nahlásit

ale.....duplikat mi vydat nemohou, protoze nejde o ztratu...takze nejdriv se k tomu vyjadrit chovatelka....no a vzhledem k tomu, ze nejde o ztratu mi ty PP musi dat(v jejim pripade zrejme prodat PP)primo chovatelka...no a vzhledem k tomu ze uz je to 4 roky stara zalezitost tak se jim moc urcite nebude libit ze se v tom stouram...taky rikala, ze pokud bych chtela ty PP a mit stenata s PP, tak nejdriv pes musi jit na vystavu a na zkousky a ja se musim stat clenem klubu..to papirovani a vystaveni PP trva 3 mesice...protoze to musi projit nejakym casopisem a musi se cekat zda nikdo nepoda namitku...

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:27
- Nahlásit

nika00

Nemala si hovorit, ze si ho nedostala, ale ze si ho stratilaaaaaaaa.

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:27
- Nahlásit

jinak i kdyz je fena s PP a otec by byl taky s PP a oba jsou uchovneny...tak pocitam s tim, ze by to nevyslo. protoze predpokladam ze kvuli cumaku by neprosla na zkouskach, tudiz by ani nemohla mit stenata s PP

Gája
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:28
- Nahlásit

Moc díky všem za tuto poučnou debatu, patřím totiž mezi lidi, kteří jakožto neznalí poměrů, taky snadno nalítnou a nechají se ukecat. Já mám feňulku bez PP a dnes už pod vlivem vašich názorů, bych tak neudělala, ale je pravda, že jak je člověk starej, tak je někdy bl..ej. K feňuli jsem nedostala ani žádnou "kupní smlouvu", pouze očkovák, kde nebylo ani uvedeno jméno psa (což asi chápu, když je bez PP) byl tam datum narození, který podle mě neodpovídá stáří mé fenky a dále potvrzení od veta o očkování a odčervení. Po 14 dnech měla ve stolici velké množství škrkavek několik dnů, a tak jsme šli řádně odčervovat k vetovi. Byla jsem moc hloupá tehdy, dnes vím hlavně díky vám, co mám dělat a na co mám právo. Proto bych radila, niko00, bež do toho!!

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:29
- Nahlásit

pigie
to nejde, nebot oni tam maji zaznam primo o ty chovatelce a zrejme tam vidi ze mi ho ani nedala..
a navic pokud bych to nahlasila jako ztratu, tak se musi vyplnit dotaznik kdy kde a kdo mi puvodni prvotni PP predaval

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:29
- Nahlásit

nika00
no obcas musis prece zalhat. mela jsi rict, jsou povodne, PP mi odplaval, potrebuju duplikat ....
jinak v nekterych plemenech je nedostatecna pigmentace duvodem k vylouceni, nekde neni ... to zalezi na standardu daneho plemene ...

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:32
- Nahlásit

jeste to lze vysvetlit jako tak, ze chovatelka byla snad tak ochotna a chtela mi usetrit nakou tu kacku..tudis mi usetrila4tis za PP....prootze pes je evidovany, vse ma v poradku....no ale tehle verzi se mi ani nechce verit....takze opravdu netusim , proc to takhle udelala.....

navic sem netusila ze kdyz chci stenata tak pes musi mit za sebou vystavu a zkousky...

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:33
- Nahlásit

jirikovo
oni ale chteji veskere udaje o tom puvodnim predani PP-....coz zrejme potvrzuje i chovatelka a navic ja uz lhat neumiiiim

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:34
- Nahlásit

jooo jirikovo
jenze oni ve 4 mesicich prece nemohli vedet ze ji za 2 roky vybledne cumak

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:36
- Nahlásit

nika00
nevim, proc ti nedala PP, pokud ve 4 mesicich nebylo na psovi patrne, ze ma nejakou vadu ... mozna to odhadla, treba ty oci a nechtela si kazit jmeno, jak tady nekdo uz rekl ...

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:38
- Nahlásit

hmmm podle me nos neodhadne..mela ho cernej jak uhlik...ty rasy narostle uz asi mela....
no ale des..to vam povim...ted budu volat chovatelce a ta mi rekne..ok......no problem..4tisice a jsou vase

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:41
- Nahlásit

nika00
nez ji budes volat zkus najit smlouvu. pokud v ni mas, ze kupujes za 4500 psa s PP, tak mas na PP narok zdarma. pokud ne, tak to bude o dohadovani, ale kdyz ji pohrozis, ze tyto jeji praktiky zverejnis, tak to rada posle ...

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:43
- Nahlásit

smlouvu se pokusim najit...jinak ta baba je fakt desna sketa...

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:45
- Nahlásit

ale co..tak i tak.. ty jeji praktiky stejne zverejnim

ale jinak..ja ty PP vlastne nepotrebuju....ale za tu jeji ostudu by to stalo...akorat me mrzi ze kdyz uz je tedy papirova-i pres nedostatky ji tedy uchovnili....a me radsi ty PP nedali....tak me mrzi ze na zkousce zrejme neprojde a ty stenata s Pp mit nemuze...asi

Gája
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:50
- Nahlásit

nika00
Pokud nenajdeš smlouvu, tak je to naprd. Tvrzení proti tvrzení. Vyhrožováním bych to neřešila, to se nevyplácí a může se to obrátit proti tobě. To se raději běž proběhnout s pejsou a pořádně to vydejchat, příště už takovou chybu neuděláš.

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:52
- Nahlásit

nika00
PP sice nepotřebuješ, ale přece to té "chovatelce" jen tak nedáš... Štěňata mít nemusíš, a asi bys ani neměla mít, ale jde jen o to, aby si chovatelka napříště rozmyslela takového chování...

Orry
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:55
- Nahlásit

nika00
a nebo budes mit steniky bez PP po rodicich s PP

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:57
- Nahlásit

to neudelam.....
a jak sem rekla, nejde mi o PP ale o princip....
mrzi me akorat ty stenatka...ale zase sem rada, ze aspon takhle mi zustane furt jako stenatko ta moje bobinka...a muzu rict, ze pro me znamena vazne uplne vsechno...
akorat je skoda, ze spoustu lidi tuhle lasku nikdy nepoznaji, protoze to pro ne budou porad "jenom" zvirata..

4roky zpet..to sem byla jeste blba...a rodice tomu nerozumi uz vubec....ted uz vim, na co si davat pozor...
jinak ja nikomu nehodlam vyhrozovat...a obratit se to proti me???ale co preci??kdyz bude tvrdit pravej opak, tak vlastne muj pes s ni nema nic spolecnyho...

ale chybama se clovek uci...tak diky vsech za rady...priste budeme chytrejsi starousku

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:58
- Nahlásit

jandula....jde o to, jestli najdu smlouvu, jestli ano, tak budu pokracovat...a budu zadat vysvetleni atd....

daliva
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:59
- Nahlásit

nika00
Duplikát opravdu netřeba, PP tvého psa evidentně existuje a je povinností chovatele ti jej vydat spolu se štěnětem. V žádném případě nejde o jeho dokupování, tu slevu jsi dostala na vadu ne na bez PP. Chovatel psů s PP nesmí štěňata bez PP prodávat! Takže bych se obrátila na chovatelku (ideálně písemně, ať máš doklad), aby ti PP vydala a pak to případně řešit přes ČMKU (ona z toho může mít dost vážné problémy). Nejdřív se ale mrkni opravdu do smlouvy, k čemu ses upsala.

Já bych do toho určitě šla. Nebude to nic příjemného, ale nenechala bych ze sebe dělat vola. A dej vědět, jak to pokračuje...

Jirikovo
PP nemusí být nutně extra uvedeno ve smlouvě, neb je nedílnou součástí štěněte z řádně registrovaného vrhu (viz. co jsem psala výše). Cena ve smlouvě se uvádí smluvní celková (nikoli štěně 5000K+PP 500Kč+např. granule do začátku 500K=vyberte si, co chcete, já vám to pak sečtu.)

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:59
- Nahlásit

nika00
Ani ja PP nepotrebujem, ale mam ho. Ide o princip, presne ako si napisala

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:00
- Nahlásit

nika00
Já myslím, že na smlouvě nezáleží, protože podle tetování jsi koupila psa s PP a podle nyní zápisního řádu ČMKU (dříve chov.řádu) je cituji:
1. Pro každého jedince je vystaven jeden PP. PP je příslušenstvím tohoto jedince.
2. Chovatel je povinen předat PP nabyvateli tohoto jedince bez zbytečného odkladu poté, co jej obdržel z příslušného pracoviště plemenné knihy ČMKU, kterým byl PP vystaven. Cena jedince zahrnuje i cenu PP.
3. Ztrátu PP je nutno hlásit příslušné plemenné knize. Za poškozený PP je možno vystavit přepis, za zničený nebo ztracený PP lze vystavit duplikát.
Tudíž i kdyby ti prodala psa za korunu, musí ti k němu dát PP.
Já bych to zkusila řešit ještě přes klub, nejdřív domluvou s poradcem chovu a pokud by to nepomohlo, tak stížností ke kárné komisi.

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:00
- Nahlásit

nika00
smlouvu zkus najít, ale i tak bych možná v klubu udělala pěkný vítr a sepsala nějaký dopis... aby klub věděl, co ta paní "chovatelka" vyvádí...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:01
- Nahlásit

Maya
jestli jsem to dobre z predchozich prispevku pochopil, pani chovatelka je zaroven poradcem chovu ....

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:02
- Nahlásit

Jirikovo
Poradců chovů je vždycky vícero...

Gája
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:02
- Nahlásit

nika00
To je rozumné.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:03
- Nahlásit

je to celý divný,nevím jak je to u jiných plemen, ale u nás aby měla feňulka štěňátka s pp musí mít bonitaci a tam by ti i řekly ty její vady a nedostatky nebo proč by neprošla, jábych tý chovatelce určitě zavolala nebo se zkus poradit s někým, kdo má taky chov. stanici stejného plemene a aby ti poradil, co se s tím dá dělat. Ale abych ti řekla pravdu, tak já jsem se taky nedávno dozvěděla, že chovatelka od které jsme měly první feňulku, moc nemocnou, tak ty dva pejsky nakryla znovu a nikdo jí v tom nezabránil ani hlavní poradce chovu nikdo.

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:04
- Nahlásit

Já bych to zkusila řešit ještě přes klub, nejdřív domluvou s poradcem chovu a pokud by to nepomohlo, tak stížností ke kárné komisi

bohuzel poradcem chovu je jeji manzel

Orry
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:04
- Nahlásit

mam dotaz: a jakto ze se bezne v inzeratech objevuje: prodam stenata s PP nebo bez PP (po domluve!)??

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání