Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Poplatek za krytí
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:24
- Nahlásit

nika00
JInak hodně informací, co se týká chovu ZR najdeš zde www.kchls.cz, nastuduj si to, včetně vylučujích vad atd než budeš mluvit s chovatelkou, aby tě nenachytala na švestkách.
Přeju hodně úspěchů.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:32
- Nahlásit

Maya
kdyz jsem se dival na tvuj odkaz (mimochodem, dela tam neporadek ta carka za cz, musi se nejdriv smazat) tak tam o zbarveni cenichu neni ani slovo. tudiz predpokladam, ze to neni zadna vada vylucujici z chovu ....

daliva
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:53
- Nahlásit

Ono je jedno, proč nika dostala své štěně se slevou, podstatné je, že chovatelka nemá právo oddělovat štěně a PP.
Kupní smlouva taky sama o sobě není důležitá, protože nika má fenku tetovanou a tak je její původ z registru zřejmý. Jen jestli se "chovatelka" nepojistila nějakou prefíkanou formulkou, která by sice neměla mít vzhledem k pravidlům chovatelského řádu žádnou platnost, ale mohla by jednání o nápravě zkomplikovat.

Kupní smlouva jako doklad v tomto případě by byla hodně důležitá, pokud by "chovatelka" skutečně chtěla PP zneužít jinde a vytasila by se s jinou fenou otetovanou týmž číslem - ale to už by byla fakt s..ně (ne že bych si ještě teď dělala nějaké iluze) a pro niku pěkná detektivka.

Terri
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 19:58
- Nahlásit

Nevím jestli to tu nezaznělo, nečetla jsem vše, protože to nabralo jiný směr, ale moje otázka:
Kolik si pes bere za krytí? Jedno štěně? (cenu)

zuzka
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 21:08
- Nahlásit

Terri
obvykle by cena za krytí měla odpovídat zhruba ceně jednoho štěněte
ale konkrétně je to mnohem složitější, je dobré mít na to smlouvu, ve které jsou zachyceny všemožné situace
(fenka nezabřezne, zabřezne, ale porodí jen mrtvá štěňata, nebo celý vrh uhyne, porodí jen jedno štěně, případné opakované krytí ...)

Asi je lepší mít ve smlouvě "sazbu" za každé zapsané štěně, než jednotnou sazbu za krytí.

Terri
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:58
- Nahlásit

zuzka
No vidíš, to by mě nenapadlo vůbec. Nemám s tím zkušenosti. Díky.

daliva
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 09:46
- Nahlásit

Terri
Je to skutečně různé, ale obecně se používají tyto dvě varianty:
1) jednorázový poplatek za krytí ve výši ceny jednoho štěněte + v případě nezabřeznutí feny či narození jen 1 štěněte opakované krytí zdarma
2) určí se poměrná cena za štěně a uhradí se po jejich narození či zapsání do registru - násobena počtem štěňat
Výše ceny za krytí se taky liší podle kvality krycího psa. Toto je obecá praxe, ale specifika si nejlépe ověř u svého plemene...

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 09:55
- Nahlásit

ahoj vsem...tak sem nasla tu kupni smlouvu a myslim si, ze to je vsechno pekne v pr...
holt sem byla blba a rekla bych ze s tim asi nic delat nepujde...

co je ve smlouve???
prodavajici--blablalba, kupujici--blablabla

predmetem smlouvy je: stene zl.retrievra nar. dne ... jmeno:...tetovaci c.:... vidditelne nedostatky ci vady:nic
s prihlednutim k nim je dohodnuta cena.nedostatky nebo vady ktere se mohou vyvyinout behem dalsiho rustu nemohou byt chovateli vytykany, protoze v dobe prodeje o nich nevedel.
kupujici si psa na miste prohledl, neshledal zadnych vad a prohlasuje ze stene vyhovuje jeho predstavam.skus je nuzkovy..blabla...

prodavajici predava se stenetem ockovaci prukaz s potvrzenou provedenou vakcinaci a odcervenim a s doporucenymi daty nasledne vakcinace atd..

prukaz puvodu bude predan po doplaceni ceny stenete(dopsano rucne)
cena stenete: celkova cena stenete je 8000,- za stene na miste zaplaceno 4500,-
tato smlouva je vyhotovena ve 2originalech blalba..

zmeny a doplnky jsou mozne pouze pisemnou formou po souhlasu obou stran.
zaruka se vztahuje podle zak. pouze na infekcni onemocneni.....
kupujici byl informovan o zakladnich aspektech odchovu a vyzivy stenete...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:01
- Nahlásit

nika00
no tak to ma pani chovatelka dobre sepsano ve smlouve a ty jsi skutecne v prd..... Protoze pokud budes chtit PP tak musis skutecne doplatit cenu stenete. akorat by to nebyly 4000 jak ti rikala, ale "jen" 3500 ....

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:07
- Nahlásit

hmm takze je zrejme...ze fenka mela-ma skutecne neco co by neproslo..podle me to jsou treba ty oci...a to mela uz od narozeni..to je totiz jedina vada ktere si mohla vsimnout...no a chtela svine si privydelat a lhala..protoze sem skutecne mela narok na slevu..a mela jsem dostat PP...bohuzel sem byla blba... a navic pani ve smlouve popirala skutecnost, kdyz napsala ze zadne vady ani nedostatky stene nema...ty oci mela proste od narozeni a ona to vedela moc dobre..protoze oba sou to vetove...

Orry
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:09
- Nahlásit

nika00
ale aspon ses dozvedela ze ty PP ma...ikdyz jsou vlastne k nicemu

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:10
- Nahlásit

nika00
Tak to je asi jasné, takhle to vypadá, že ty jsi nedoplatila cenu.
Teď je asi na tobě, co dál, můžeš si zjistit, jestli by mohla být tvá fena chovná a potom si PP opravdu doplatit a nebo se na to vykašlat

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:13
- Nahlásit

nika00
Já bych to hned nezatracovala, u každého plemeno je to jiné, co tolerují do chovu a co ne, já bych zkusila oslovit nějakého pokud možno seriozního chovatele, jestlib by se na fenu nepodíval a neřekl svůj názor.

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:20
- Nahlásit

a kdyz by byla ok..tak bych ty PP musela koupit pro pripadny chov stenat...jinak mi ty PP budou k nicemu...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:21
- Nahlásit

nika00
no a mimochodem, kdyby se ted pani ozvala a chtela doplatit cenu, tak by na to mela narok ... podle smlouvy ji stale dluzis tri a pul tisice ... na druhou stranu je to vztah dle obcanskeho zakoniku a zavazky se promlcuji po trech letech, takze s vymahanim by asi neuspela. ale kdyby chtela kopat, tak ti muze trochu starosti pridelat ....

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:22
- Nahlásit

pokud by ok nebyla...tak bych teoreticky mela narok na ty PP bez toho doplaceni....ale zname lidi

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:23 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

nika00
no tak nejak. PP by malo byt podla mna sucastou stenata.

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:24
- Nahlásit

jirikovo

no ale je to oboustranny...protoze ja sice dluzim prachy..ale ona porusila ja nevim co tim, ze PP mi nevydala se stenetem i kdyz je to povinne...

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:28
- Nahlásit

nika00
Ona neporusila nic, pokial sa nemylim. Stena PP ma, ona ho odchovala podla chovatelskeho poriadku, len si za neho stanovila z nejakeho dovodu tolko ako stena samotne. To uz sa mi OK nezda...

zuzka
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:29
- Nahlásit

nika00
obávám se, že ani kdyby nebyla "ok", tak na ten PP bez doplacení nárok nemáš
nedostatky nebo vady ktere se mohou vyvyinout behem dalsiho rustu nemohou byt chovateli vytykany, protoze v dobe prodeje o nich nevedel
na reklamaci máš jen omezenou dobu, myslím 6 týdnů od převzetí

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:30
- Nahlásit

Z tohto fakt len leze to, ze ona o tej chybe vedela a zaroven si chcela byt ista, ze nevyrukujes na nejakej vystave... Ale stale lepsie, ako by si zaplatila aj za PP, ktory ti je asi nanic, ked fenka javi nedostatky.

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:31
- Nahlásit

mmm je to proste cely trapny....ted ji ani nikomu jinymu nedosvedcim ze fena mela opravdu ty oci uz od narozeni...

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:32
- Nahlásit

pigie
je to presne jak rikas....
akorat me mrzi, stve .... jak se zachovala...tady je videt o co ji jde..ze to neni zvire ale penize a to je smutne

zuzka
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:32
- Nahlásit

nika00
leda mít fotky a svědka, který byl při pořízení,nejlépe pokud jsi na fotce ty, nebo někdo od tebe

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:35
- Nahlásit

nika00
Podla mna len nebola ferova. Peniaze ti v podstate usetrila, nie?

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:35
- Nahlásit

byli semnou 2 lidi ale fotky nemam...ale co s tim..tady ted jde o tom ze vada byla viditelna..pro urcite.pro me ne...a ona to zatajila--- a zpetne mi to vet neposoudi kdyz uz je po operaci

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:37
- Nahlásit

pigie..

ale to ja..ja ji na penize kaslu..na PP taky...ale tak znama chovatelka by mela byt prece trochu diplomaticka

daliva
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:40
- Nahlásit

nika00
Tak to je přesně ta formulka, které jsem se obávala. Ona jednala proti pravidlům a použila fígl, aby oblbla neznalého zájemce. Ovšem smluvně to má ošetřeno tak, že je právně nepostižitelná - vypadá to, jako bys ty uhradila jen část ceny. Pěkná sviňárna, ale v případě, že byste šly do sporu by to bylo jen tvrzení proti tvrzení a těžko bys prokazovala, žes byla uvedena v omyl...
Pro získání PP mě napadá pouze protifígl (dle kupní smlouvy ne úplně košer, dle tvého vyprávění by se dal ospravedlnit) - nahlásit na ČMKU ztrátu a vyzvednutí duplikátu, 500kč je stále méně než 3500kč. Ovšem je otázka, jak dalece to prověřují u chovatele - ačkoliv PP dospělého psa, který už má dávno jiného majitele, by u chovatele neměl co dělat, tak by ho tam ani nemuseli hledat. Podle mě se PP nesmí zadržovat jako "zástava". Nicméně k tomu tě nenavádím, to mě jen tak napadlo, jak by to asi bylo v praxi...

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:40
- Nahlásit

nika00
Doklad o operacii mas? Veterinarnu spravu? Odkedy ste zacali behat po doktoroch? Mozno by sa s tym este nieco dalo robit, ale uz je asi dost neskoro.

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:43
- Nahlásit

pigie...doklad o operaci mam...me to i v ockovaku...na operaci byla asi az po pul roce co to vet doporucil

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání