Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / šelma v lese...pes?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Autor Zpráva
dorfa
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 18:01
- Nahlásit

evina

že má doma snad trochu pěkného pejska.Tak už se těším,jak ztratím spoustu času,peněz a dobré nálady
No právě nač si kazit náladu, ztrácet čas a ještě to všechno dotovat. Ale jak jsem psala. Všechno může být s novým psem jinak. Člověk by neměl nikdy říkat nikdy. Ale fakt mě výstavy už moc neberou. Přestala jsem na ně jezdit, když jsem měla doma 13 měsíční junior šampionku ČR, takže asi pěkná byla, ale co má být.Nejdůležitější je že se líbí mě.Ty víš do čeho jdeš, tak ať máte úspěch A pokud se tvůj pes líbí tobě, tak už není co řešit.

evina
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 21:34
- Nahlásit

dorfa:Já si sice pejska pořizovala z předpokladem na výstavy(chtěla jsem s předpokladem na výcvik ale to jsem byla u SK naivní)ale věděla jsem,že kdyby pejsa "nevyšel",tak se z toho nehroutím.Zkrátka na výstavách nebazíruji.Je to totiž "jen" o vzhledu psa.Kdežto např.na zkoušce musím předvést něco,co jsem ho já naučila.Proto mě to baví více...je to totiž více moje zásluha.Kdežto na výstavy se už musí narodit a já to neovlivním.Ale beru to jako svého koníčka.Psy "jen" pro radost jsem vlastně měla až moc dlouho.A raduju se i z drobností...i to,že pes radostně běhá(nemusí to být vždy samozřejmost).A co,že jsi přešla vlastně z černých na pepřáky?

dorfa
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 10:01
- Nahlásit

evina

výstavy se už musí narodit a já to neovlivním

No věř, že kdybys na to měla tak i to se dá ovlivnit.Vždyť výstava je jen subjektivní pohled rozhodčího na předvedeného jedince.
Když jsem přišla o 5 letou chovnou fenku, tak už jsem si jinou nepořizovala.Doma jsem v té době jsem měla 2 pepřandy tak jsem se smířila s osudem.Ale černý knírači se mi fakt moc líbí.Trochu mi neseděli jejich povahy, ale díky té americké krvi se i to dost zlepšilo.Uvažovala jsem o tom, že až holky dožijí, že bych si pořídila malého černého, ale fakt nevím jestli překousnu ten ocas. A jestli tady holky třeba ještě 5 let budou (ta mladší by snad mohla), tak už tady asi žádné štěně bez ocasu neseženu. Tak se koukám i po jiných plemenech

brut
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 13:26
- Nahlásit

Evicka
Já mám chatu uprostřed lesa a zvěř mi chodí až před dveře. Jsme v chovné oboře a máme tam srny, muflony, daňky... Před pár lety jsem zažila příhodu s pytláky. Na konci prázdnin jsem potřebovala nakoupit a šla jsem na vyhrazené parkoviště k strejdovu autu. Vylezu s lesa a najednou rána. Někde poblíž mně. Pár dní předtím jsme našli srnku - vypadala podobně jak ta v reportáži, jenže ještě měla vybraná játra a uřezané nejlepší maso. Zbytek tam zůstal a tlel ( ten smrad..). No a poté ráně jsem uviděla nad parkovištěm v lese pohyb. Nenapadlo mi nic lepšího než zavolat, že toho dotyčného vidím. No a za pár vteřinek další rána a mně okolo hlavy prosvištěla střela. Můžu říct, že tak rychle jsem na zemi v životě nebyla. Mezitím dorazil strejda a plížil se k autu. Když se delší dobu nic nedělo, tak jsme se šli podívat na místo, kde jsem pohyb zahlídla. Sešlapaná tráva... po pár metrech zastřelený kus. Můžu říct, že jsem se bála vylézt z lesa ještě jakou dobu potom. Do dneška se neví, kdo střílel zvěř, ani kdo střílel po mně( dle hajného to byla zbraň, kterou používají myslivci). Ale už se to neopakovalo. Pěkně hrůznej zážitek.

dorfa
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:13
- Nahlásit

brut
No já nevím, ale kdyby mě kulka prosvištěla kolem hlavy, tak určitě na to místo volám policajty. Nedělám si sice žádné iluze o tom, že by někoho chytli a nebo něco vyšetřili, ale náhoda je blbec a třeba už měli nahlášený stejný problém na stejném místě nebo i jinde a mají už jiné indicie atd., které by třeba nakonec mohli k chytnutí toho magora přispět.

brut
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 20:54
- Nahlásit

dorfa
Ale policajti tam byli, jen nic nezjistili. To i hajný věděl víc. My jsme na "spolupráci" policajtů zvyklí, tak nás to ani nepřekvapilo. Jo a tý zvěře bylo v oboře mrtvý víc.Já si jen od té doby dávám pozor, aby jsem na nikoho nevolala, popř. dělala dopředu kravál.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání