Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / šelma v lese...pes?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
evina
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:13
- Nahlásit

dorfa:trošku jsem pátrala v paměti.Teda nevím jestli správně...ale neměla jsi tenkrát jednu černou a k ní pak malou pepřendu?A tvé iniciály E.K.?Já na táboře byla 89,90 a moc se mi tam líbilo.Já se cvičením na dlouho také přestala i když z jiného důvodu.U Zuzany jsem se tímto stala černou ovcí neb nedovedla pochopit,že nejsem schopná se bez auta s kočárkem a dvěma psy dostat do místa vzdáleného 1,5hod.cesty.

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:55
- Nahlásit

evina
Jo jo iniciály jsou správné.Ty máš ale paměť. Jo Zuzana byla a asi pořád je tak trochu svéráz, no a všem se nikdy nezavděčíš. Tak to holt je.

evina
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:02
- Nahlásit

dorfa:To jsem ráda,že mi paměť ještě slouží...kdoví jak dlouho ještě budeA co po holkách,budeš chtít zase kníra?A jen pro radost nebo chceš cvičit...vždyť vám to šlo tenkrát skvěle

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 07:44
- Nahlásit

evina
Já jsem ráda, že jsou holky ještě docela fit. Nějak se nejsem schopná smířit s těmi ocásky. Knírači se mi strašně líbí, vlastně ze všech plemen psů mi vždycky vyjde zase jen ten knírač.Takže já vlastně nevím co budu dělat.
No a co se výcviku týká, tak to je další kapitola.Už když jsem chodila na cvičák, tak se mi splnil dětský sen a byla jsem psovod profesionál u státní složky, takže jsem neměla potřebu se ještě realizovat na cvičáku a nějakých soutěžích. Dnes již sice dělám něco jiného, ale ke štěstí se psy doma mi už zase stačí když jsou natolik ovladatelný, že nejsou na obtíž svému okolí a k tomu ten cvičák nějak nepotřebuji. Takže fakt nevím.

evina
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:28
- Nahlásit

dorfa:já taky věděla,že nový pes bude určitě knírač jen jsem těžce řešila kterou velikost.Určitě jsem věděla,že už ne prcka.Vždycky jsem tíhla k větším psům.Takže jsem se hodně rozmýšlela mezi SK a VK.Jelikož jsem ale nevěděla zda budu mít čas vedle dětí i cvičit,tak jsem VK zatím odložila...třeba časem-jednou.Najednou se ale ukazuje,že je to pro mě hrozný relax,mít důvod vypadnout z domova na cvičák a manžel hlídat dětiNakonec jsem strašně ráda,že chodím cvičit...
Tenkrát jsi myslím chodila na cvičák s kamarádkou.Myslím,že to byla špinavá blondýnka a měla pepřatou čubinu.Jseš s ní stále v kontaktu?

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 12:17
- Nahlásit

evina
můžu se tě prosím zeptat,byla jsem na tebe odkázaná,zda nevíš o kvalitním cvičáku v dosahu Prahy 4-Modřan??

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 12:38
- Nahlásit

evina
No kamarádek jsem tam měla více, ale pepřatou čubinu neměl nikdo. Jedna měla pepřáka psa ode mě, a pak tam měli někteří černý pejsky. Ale ta špinavá blondýnka bude ta s tím psem, tak s tou se občas vídám.

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 14:15
- Nahlásit

Hlavu srny dotiahol, kedysi 20 rokov dozadu k nam na dvor fenka krizenca, ktora prave odchovavala stenata. Hlava vacsia ako pes. Bolo nam zahadou, ako k nej prisla.

evina
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 17:48
- Nahlásit

sarax:tak to na tu pravouJá v této lokalitě nebydlím,takže nevím co momentálně je vše okolo.Ale nejblíž budeš mít fakt asi ty Komořany.Jak jsou kvalitou na tom teď nevím ale vzhledem k tomu,že to tam (snad)stále vede Tonda Grygar,tak to špatné asi nebude.Záleží čemu se chceš také věnovat...

Endy
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 19:51
- Nahlásit

Viděli jste v televizi pokračování?

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 19:54
- Nahlásit

evina
Sarax jsem odkázala já.Myslela jsem,že pořád chodíš cvičit do Komořan , když máš teď toho mlaďocha a věnuješ se výcviku. Jo jinak máš můj obdiv, že jsi si chtěla pořídit velkého kníra. To já bych ani nezvažovala. Strašně se mi líbí, ale myslím, že bych neměla na to abych ho zvládla.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 19:56
- Nahlásit

Endy
Jo viděli. Oni si s tou šelmou nedají pokoj. Asi máme v našich lesích nějakou novou Nesi příšeru alá Lochnes, z Orlických hájů a lesů.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 19:59
- Nahlásit

Pro mě je to jasné, nějaký sběratel trofejí, se přesunul o 100km dále a plení zvěř jinde. Člověk tedy to je asi přehnané. Spíš blázen nebo zrůda nějaký takový výraz bude lepší.

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:26 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

evina
jj pan Grygar je tam napsanej..poptám se u něj přímo
dorfa
přesně vytvořej Lochnesku jako dům....a hlavně už vyrazej pátrat,takže chudáci zatoulaný bouďáci

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:30
- Nahlásit

sarax
Viděla si kolik tam bylo sněhu, to byla pustina.Tam se žádný chudák zatoulaný nepožene. Ale už vidím, jak pak bude ve zprávách jak najdou nějakého šílence se sbírku hlav, paroží atd. Vždyť už to tam jednou bylo. Našli tenkrát u toho pseudolovce snad stovky kusů trofejí

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:34
- Nahlásit

dorfa
představuju si to barevně...pes se brodí po krk sněhem,aby chytil zvěř...pak jí opět úhledně ukousne hlavu a peláší letmo pryč.....fakt príma..myslím,že nějakýho toho chocholouška s trofejema najdou ..snad

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:41
- Nahlásit

sarax
Jo jo a do té doby má Nova svojí Lochnespříšeru.

evina
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:44
- Nahlásit

Zprávy jsem viděla a i když se zoologové vyjádřili celkem jasně,tak se stejně stále drží své verze.Nemohlo je napadnout,že dejme tomu pes se pustí do mršiny?
dorfa:Já jsem změnila lokalitu,takže i cvičákChodím teď do Letňan.Jinak myslím,že VK je sice velký vzrůstem ale zase SK je horší povahově.Alespoň každý mě ho opravdu hodně rozmlouval!
sarax:v komořanech se teď dělá dost agi a snad i flyball.Vůbec ale nevím jak je to tam třeba se sportovním výcvikem...

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:55
- Nahlásit

evina
No docela si umím představit v čem je ten středák povahově horší než velký.On to totiž není malý knírač, takže netrpí těmi velikášskými komplexy, ale do hrdosti toho velkého má stejně pořád daleko a takže se to v něm pořád pře.

evina
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 21:04
- Nahlásit

dorfa:já se stejně pořád neubráním srovnávání s prckama,obzvlášť s mým prvním.To je jedno a to samé!Naprosto stejné pubertální projevy.Si někdy myslím,že mám jeho klon.Ale jak někdo tvrdí,že jsou SK střelení,tak to zatím nijak potvrdit nemohu.Přijde mi pes celkem normální,dokonce ani nijak kníračsky paličatý.A samozřejmě ochotný do jakékoli práce.Ale tys to trefila přesně,opravdu to srovnání sedí

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 21:14
- Nahlásit

evina
Jestli si pamatuješ ještě z Modřanského cvičáku, tak výcvik střeďáka byl vždycky náročný.Rozhodně těžší než vycvičit malého nebo NO. Vždycky mí přišlo, že SK měli v sobě tak nějak víc elegance než ty malý. No jsem na vás zvědavá jak budete dělat pokroky. Jo a jak jste na tom se stopami?

evina
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 22:13
- Nahlásit

dorfa rávě,že já střeďochy až moc nesledovala.Každopádně jich cvičilo podstatně více a skládali vyšší zkoušky než-li teď(to je ale asi všeobecné u všech psů).Pes se mi zdá celkem šikovný na výcvik-zatím.Bohužel načucháno máme minimálně.Jednak k tomu přispěla hnusná zima ale především byl pejsa nemocný.Kulhal a hrozila mu operace.Sice se z toho nakonec vyklubal jen růstový problém ale celou dobu měl vlastně klidový režim.Jinak ho stopy ale moc baví a opravdu se snaží chodit s frňákem u země.U stop ale spíš bude problém se mnou...

dorfa
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 18:30
- Nahlásit

evina
Mě stopy bavily.Měla jsem sice docela problém si pamatovat svojí vlastní stopu ale naštěstí jsem měla psa čuchometra. Ta moje černá fenka, kterou si možná pamatuješ, tak to byl pan stopař. Ta jí vlastně vždycky udělala sama a za mě.Dělala i cizí stopy, s několika lomy minimálně hodinu starý.Měla jsem s ní složenou i záchranářskou zkoušku. S Enitou to bylo spíš o mé šikovnosti, než o jejím stopařském umění. Jo když si takhle píšeme, tak mám skoro chuť začít zase s výcvikem.

evina
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 22:37
- Nahlásit

dorfa:tak to jsme na tom asi stejně s (ne)pamatovánímJá teda neměla čuchacího ani jednoho...na dvojce jsem měla více štěstí,než-li stopařeTeď mám ale myslím psa,který by čuchat mohl,ovšem pokud to já nepo....!!!Horší je to v tom,že mě stopy příliš neberou...jsem na ně moc líná.Ještě štěstí,že teď bydlím v místě,kde jsou alespoň terény.Když si vzpomenu jak jsem nejbližší pole měla 1,5hod.cesty autobusemA co by jsi chtěla cvičit?Zase sportovní výcvik?Tvojí černou pamatuju,byla moc šikovná

dorfa
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 22:45
- Nahlásit

evina
Asi sportovní výcvik, a určitě by mě bavil záchranářský výcvik. Tam je to hodně o pachovkách tak asi to.

evina
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 22:57
- Nahlásit

dorfa:jj záchranařina se mi taky líbí.Určo by i psa bavila.Škoda jen,že na cvičák bych musela strašně daleko dojíždět a to si momentálně nemohu dovolitTřeba bych konečně prolomila tu smůlu na patách a zkoušku konečně složila úspěšněMáš tip kam by jsi chtěla chodit na cvičák?

dorfa
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 23:25
- Nahlásit

evina
Tak to ne. To jsou jen takové hypotetické úvahy při těch vzpomínkách na staré časy. Zatím mám doma dvě seniorky a doufám, že se mnou ještě nějaký čas budou. A co bude potom to se ještě uvidí.

evina
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 17:21
- Nahlásit

dorfa:tohle jsem si také říkalaa když jsem se začala poohlížet po štěndu,tak už jsem začala zase toužit cvičit a zkusit nějakou tu výstavu(abych se zas mohla rozčílitz posuzování)No a když byl prcek doma,tak to člověku prostě nedá.Obdivuju jak jsou štěnda tvární a srašně lehce se všemu učí.Ty taky chodíš k MVdr S....,ne?Myslím,že jsem tě tam jednou zahlédla ale je to už déle.Ty sis mě asi nevšimla protože jsme se nějak míjeli

dorfa
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 17:32
- Nahlásit

evina
Jo k doktorovi S….chodím.Tak se tam třeba někdy potkáme, mám strašně špatnou paměť na tváře tak mě prosím kopni,kdybych nereagovala. Jo kdybych měla štěně tak bych asi jednala jako ty.A se střeďákem už to asi opravdu chce aspoň trochu ten cvičák. Ale myslím, že výstavy ty si určitě odpustím. No znáš to, to se hezky říká a pak je všechno jinak. Vše se uvidí, zatím budu fakt ráda, když ty moje veteránky tady budou co nejdéle.

evina
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 17:41
- Nahlásit

dorfa:držím palce aby tu čubiny byli co nejdéle(a ve zdraví)Stáří bohužel stojí za prd i u pejskůU doktora snad bude lepší když se nepotkáme,ne?Já myslím,že my jsme si ho přes zimu užili dost!A neboj kopnu tě,já jsem zvyklá,že si někdo obličeje nepamatuje...myslím,že vlastní manžel by mě na ulici nepoznal(tak je na tom špatně)Podle toho,co jsem tu četla,mi došlo,že výstavy nemusíš...jenomže někdy to člověku(alespoň mě teda)nedá,když vidí,že má doma snad trochu pěkného pejska.Tak už se těším,jak ztratím spoustu času,peněz a dobré nálady...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání