Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / šelma v lese...pes?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
dorfa
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 14:21
- Nahlásit

Hafina
V zásadě souhlasím akorát mi uniká smysl proč by chtěl někdo takto účelově reportáž sestříhat, aby vyzněla tak proti psům a pak zákonitě i proti myslivcům. V politice bych tu účelovost ještě někde viděla ale tady mi to fakt uniká.
Jinak taky znám i normální myslivce, ale ti nestřílí, mají radost z pouhého pohledu na divoké zvíře, a to mají vybavení za statisíce i na tu střelbu, ale je jim toho zvířete líto.

evina
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 14:36
- Nahlásit

dorfa:to jsi vystihla opravdu přesně!

dorfa
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 14:37
- Nahlásit

evina
Mám doma ty samé hrdiny.

evina
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 14:38
- Nahlásit

A nechtěli náhodou myslivci odvést pozornost od sebe?Vždyť skutečně museli poznat,že pes tohle udělat nemohl.Proč by jinak teda mlžili?A to,že se někomu zrovna zaběhl kříženec rtw,tomu jen nahrálo.

dorfa
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 14:41
- Nahlásit

evina
Proč by po sobě nechávali takové stopy. To mně spíš přijde jako, že tu pozornost na sebe spíš poutají.

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 15:45
- Nahlásit

dorfa

jo tak to jsi krásně vystihla kníračí povahu.... Náš starouš knír si za mlada taky dával strašně pozor, aby ze všeho vyšel jako "king" Teď už mu je dědkovi všechno jedno, ale dřív to byly fakt humorné scénky

dorfa
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 09:34
- Nahlásit

Evik
Jo, jo miluji toto plemeno a jejich hrdou kverulantskou povahu.

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 15:27
- Nahlásit

dorfa

akorát to chce pevné nervy Náš dědek se celkově uklidnil a přestal si hrát za všech okolností na hrdinu a machra až po 10. roce života Teď je mu 15.

evina
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 21:18
- Nahlásit

dorfa
Evik
No nejsou všichni knířy vlastně stejní?Proto je taky tak zbožňuju i když momentálně bych svého nevycválance nejraději roztrhla!

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 08:24
- Nahlásit

evina
jo jo s puberťákama je to moc těžké. Ale aspoň nemáš žádnou nudu.Myslím že pesan se dokáže o zábavu paničce postarat za každých okolností.

Evik
Té mé seniorce táhne na 12 rok, a pořád se nějak nezklidňuje.Ale já jsem ráda, protože jsem měli moc špatné období kdy bojovala o život, a teď mi vlastně dává najevo, že je v ní života pořád dost.

evina
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 09:56
- Nahlásit

dorfa:můj druhý se zklidnil až někdy ve 14letech,takže má tvoje čubina ještě na řádění času dostA opravdu se nenudím...pes se mi stará o to abych neupadla do stereotipu.Stále si vymýšlí nové a nové blbosti!

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 10:38
- Nahlásit

evina
Chci se zeptat tak trochu mimo téma.Jak jste na tom s ocáskem.Myslím zda je kupírovaný nebo ne?

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 10:50
- Nahlásit

dorfa, evina

já jsem včera z našeho dědka měla velkou radost, protože jsme byli na čipování a vetka řekla, že u takto starého psa snad ještě nikdy neviděla tak zachovalý chrup a ptala se, kdy jsme mu naposledy nechávali odstraňovat zubní kámen. My na to, že nikdy (což je pravda) a vetka tomu vůbec nechtěla věřit Taky řekla, že jeho srdce je taky ještě dost dobré a celková kondice až na tu artrózu na ten věk velmi slušná, takže pokud se mu nebude zhoršovat "vřed" na zadku (který se dle vetky operovat nedá), mohl by s námi v relativním zdraví být ještě i 2 roky.
Nevím, zda ten dotaz na ocásek byl mířen i k nám....náš Ferda má ocásek ještě kupírovaný (tak jsme si ho už brali od chovatele), ale uši má plachťáky dolů

evina
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 11:48
- Nahlásit

dorfa:můj má ocásek kupírovaný...stalo se to vlastně mým naprosto blbým nedorozuměním s chovatelkou.Mé původní přání bylo-kupírovaný pejsek(nelíbí se mi,když se kroutí na záda).Jenomže pak jsem usoudila,že jsou jiné priority u psa a až bych vybírala měla bych zúžený výběr.Takže jsem řekla,že na ocásku nezáleží.Jenomže nakonec byl Marty jediný pejsek(ostatní holky)a chovatelka myslela,že když není co vybírat,tak se usekne.A já zase myslela,že ho nechá...Ovšem neřeším to,mě je to celkem jedno,zda ho má nebo ne.Naopak by mě to ještě svádělo,ho za něj tahat(od psů)
Evik:tak to je moc fajn.Mě tenkrát chovatelka řekla ať užívám každého dne s pejsou protože může být poslední.Tak přeju dědulovi klidné stáří...a dlouhé

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:36
- Nahlásit

evina

díky moc, Ferdovi vyřídím. Teď na stáří už je to takový lítostivý mazel, ale když je u něj mladý choďák, tak je spokojený a "nebrečí". Mlaďocha si oblíbil a získal díky němu novou chuť do života. Mlaďoch mu nechává pořád roli "nadřízenějšího" a necpe se na jeho místo v hierarchii smečky, takže je dědek spokojenej. Občas třeba udělá i takovu "sviňárničku", že mladého vyhodí od jídla a sežere mu to Občas si prostě musí dokázat, že on je pořád ještě "king"....Už to ale moc často nedělá a spíš je rád, když má mladého u sebe a on ho jazýčkem opečovává Já si fakt nedokážu představit, až Ferda jednou nebude......Vyrůstala jsem s ním od svých 9 let.....

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:57
- Nahlásit

Evik
evina
Tak ten dotaz na ocásek byl spíš pro evina
Nějak se nemohu s těmi nekupírovanými ocásky srovnat.Uši jsem vcelku vydýchala dobře, ale ten ocásek si nějak nedovedu u svého psa představit.Dneska jsem si prohlížela nějaké fotky na netu a zjišťuji, že pokud budu chtít zůstat věrná tomuto plemeni tak mi asi nic jiného nezbudu.
Ferdovipřeji jen klidné a pohodové stáří.
Ještě se chci zeptat proč jste čipovali? Jestli je tetovaný tak 7 let je přechodné období kdy toto označení stačí.

evina
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:23
- Nahlásit

dorfa:jj taky jsem si na plachťáky zvykla.Myslela jsem,že to bude jiný pes ale když po mě hodí kukadla,tak kníra prostě nezapřeOcásky se mi ještě celkem líbí u černých ale u pepřáků mi nějak nesedí.A jak jsem říkala,když to mají zkroucené na zádech,tak to vypadá docela hrozně.
Můžu se tě drze na něco zeptat?Před pár dny jsme se s kamarádkou dohadovali,zda tvoje přezdívka je přesmyčka tvé chov. stanice...měli jsme pravdu nebo ne?
Evik:to mi povídej...taky jsem měla prvního od svých 15let(po letech přání)a těžko jsem se s tím smiřovala,když už nebyl.Strašně jsem to vořvala

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:32
- Nahlásit

dorfa

Ferdu jsme museli nechat očipovat, protože v Praze platí vyhláška buď čip nebo tetování. Ferda je bez PP, přestože je z ch.s. a většina jeho sourozenců PP měla....My jsme si ho brali v roce 91, kdy ještě platil ten v současné době už nesmysl o "nadpočetných štěňatech" Moji rodiče tenkrát nechtěli platit "zbytečně za PP", a navíc stejně my s bráchou jsme si ihned vybrali jedno štěndo, kterého jsme se nechtěli vzdát...shodou okolností to byl zrovna ten nadpočetný.....
Já se ptala na úřadě, zda je potřeba dávat psa čipovat, když už stejně nechodí jinak než na vodítku (protože je skoro slepý a úplně hluchý)a je už hodně starý....řekli mi že výjimku by musel povolit MHMP a to raději zaplatím 6 stovek než se tahat na MHMP

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:51
- Nahlásit

Evik
Tak to chápu. Já jsem také z Prahy a čipovat jsem nedala, protože jsou tetovaný.Je jim 8,5 a 11,5 roku, tak už to s tím tetováním nějak doklepou. Ať Ferdovi slouží zdraví. Jak je vidět pes bez PP může být zdraví. Teď totiž je velká diskuse na toto téma na jiném foru.

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:55
- Nahlásit

evina
Není tím si buďte jistí. DROFU P. Drožové samozřejmě znám, a nemám s ní nic společného, a dokonce nejsme spřízněný ani přes psy. Mé jméno jsou začáteční písmena mých fen.

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 18:58
- Nahlásit

evina
Musím říct, že mě to napadlo, že chovatelé kníračů si budou myslet že je to přesmyčka. :cooloufám, že jsem tím že používám své org. vymyšlené jméno, chovatelce Drožové nijak neublížila.

evina
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 20:40
- Nahlásit

dorfa:já myslím,že neA co máš za čubiny?V těch dříve narozených psech se občas orientuju ale u současných jmen jsem jaksi mimo...

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 20:56
- Nahlásit

evina
To chceš jako celé jméno i s chovatelskou stanicí?
No myslím že pak budeš hned vědět s kým máš tu čest. Ne že bych se měla za co stydět. Řekni něco o sobě.Teď vím, že máš střeďáka v těch se tedy moc neorientuji tedy prakticky vůbec.Ale jestli si kdysi měla malýho tak tam bych se taky možná chytla. Kam si chodila cvičit? Já do Modřan, ale to už je opravdu hodně dlouho.

evina
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 20:59
- Nahlásit

dorfa:já taky do modřan.Kdy jsi tam chodila?Já v letech 1988-1991.Já s prckama hodně cvičila.Jak jste na tom byli vy?

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 21:08
- Nahlásit

evina
No myslím že v těch letech jsem tam ještě chodila.Ing. Rozová tam dělala cvičitelku. Jezdila jsem i po závodech.Myslím že se asi známe.

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 21:11
- Nahlásit

evina
V té dob jsem dělala zkoušku s Enitou Stajika. Ta se narodila v roce 89 a tak v tom r. 90 r. 91 jsem s ní dělala ZMMP. Pak už jsem s výcvikem pro radost přestala a dělal jsem to chvíli profesionálně.

evina
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 21:30
- Nahlásit

dorfa:tak to se budeme určitě znátEnitu v povědomí mám jen ještě nevím kam jí zařadit.Já měla dva malé pepřáky Adir z Ilky a Ajard z Roznetu.Dělala jsem i instruktorku,takže si možná dřív vzpomeneš ty

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 21:40
- Nahlásit

evina
Tak to vím. Známe se určitě. Já dělala instruktorku, ještě když byl cvičák v Modřanské rokli, jak se přestěhoval do Modřan – Komořan tak už jsem jen složila zkoušku s Enitou a přestala jsem tam chodit. Adir i kryl a byli po něm štěňata pokud si vzpomínám. A Ajard, to byl první vrh Zuzany. Vzpomínám si dost dobře, ale spíš na ty pesany než na tvojí tvář.
Víš něco o Zuzaně Rozové? Ještě cvičí agility? Co je s ní?

evina
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 21:55
- Nahlásit

dorfa Zuzaně moc nevím,občas jí zahlédnu na nějaké výstavě.Pokud vím,tak agi dělá stále a ještě záchranařinu.No a posuzuje na výstavách.Počet psů je u ní momentálně asi standartní-4Jezdila jsi také na tábory na Šumavu?Já do Modřanské rokle ještě nechodila,přešla jsem tam až když byl v Komořanech.To už výcvikáře dělal Tonda G.Ještě si pamatuju na Olinu Vršeckou od malých.

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:03
- Nahlásit

evina
Jo všichni tihle lidi cvičili už v Modřanské rokli, Tonda taky, ten se soustředil na velké a Zuzana na malé. Pak to nějak začalo skřípat. Na táborech jsem byla v letech 84, 85. Zuzanu jako rozhodčí jsem i zažila při posuzování., ale jednoho dne se ve mně všechno nějak zlomilo a řekla jsem si dost, kašlu na výstavy, na výcvik, je čas začít dělat něco smysluplnějšího, než se účastnit těch věčných žabomyších válek. Ono po revoluci byla spousta jiných možností než trávit víkendy na nesmyslných výstavách. Takže jsem trochu vypadla z obrazu, ale myslím že zas ne tolik.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání