Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / šelma v lese...pes?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 21:57
- Nahlásit

[dorfa
Takže žádné sdružení vlastně nikdy nikomu neprodá prase , trochu blbost ,co ?

mac1
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 22:02
- Nahlásit

dorfa
jsou jasně dané předpisy kdo a za jakých podmínek může být mysliveckou stráží,ani zdaleka to není každý druhý myslivec. Mezi myslivci se jistě vyskytují blbové , stejně tak jako v každé jiné skupině, třeba mezi řidiči, mezi diskutujícími na různých fórech .....prostě všude . O těch blbech se mluví víc , jsou víc vidět, víc se projevují .

viky
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 06:59
- Nahlásit

V kazdem pripade, v te reportazi mluvili o tom, ze tech 13 mrtvich srn bylo nalezeno behem dvou mesicu. Pokud se pes toula dva metry nekde v lese, tak strhne srnu, ale z hladu ne ze zabavy. Zacne ji zrat, protoze za dva mesice musi byt sakra vyhladly. Ty srny, krom oddelene hlavy, na sobe nemeli jediny skrabnuti. A taky co by hafan s tema hlavama delal, pribijel si je v boude na stenu ?

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 07:20
- Nahlásit

Vˇíťo, když budeš citovat zákon o myslivosti, tak ho ocituj prosím celý, nejen myslivecká stráž má právo střílet toulavé psy a kočky, ale za určitých okolností také myslivecký hospodář. Jinak v tuhle dobu bych rozhodně nespoléhala na to, že vašeho psa ochrání zákon o myslivosti. Přednostně má každý myslivec v tomto období na paměti zvěř a její blaho, pokud se to v této extrémní době dá tak říct. Takže bych rozhodně nespoléhala na to, že může dojít k tomu, že i řadový myslivec takového psa zastřelí , pokud nebude majitel nnablízku. Neberte to na lehkou váhu.
Jinak nevím, že se podivujete nad tím, co NOVA vysílá. Je to naprosto bulvární, neseriozní stanice, která hledá za vším senzace. Prostě neměli zrovna do zpráv co dát, tak se jim hodilo tohle. Že jim není hanba. No není, prachy nesmrdí.

Petra
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 07:24
- Nahlásit

já se tedy taky přidám. před patnácti lety jsme měli ovce a v tu dobu se u nás po okolí toulali dva němeští ovčáci a ty naše ovce potrhali tak že měli rozervané nohy i krky měli ožužlané ale na těch ovcích to bylo vidět že je ti psi rvali a zápasili s nima. Všude po zahradě byla vlna a krev tudíš si myslím že ty srny by měly vypadat asi tršku podobně. Ten pes je mohl uhnad až když padla tak jí člověk jen to hlavu uřízl ale určitě jí tan pes takle nemohl to hlavu ukousnout

Kalliope
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 08:36
- Nahlásit

leda že by si pes skočil do boudy pro pilku - to by pak vše vysvětlovalo Nejen že mě ročílila reportáž jako taková (takovejhle blábol jsem již dlouhou dobu neslyšela), ale už začátek reportáže mě skutečně nadchl: "bojový pes" - je to sice kříženec rotvíka a abradora, ale čeho je víc? Rotvíka nebo labradora...... nevim ale labrouš mi jako bojový plemeno zrovna nepřijde

Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 08:51
- Nahlásit

Evicka
Ted mě napadla ještě jedna věc... Když někdo třeba po zimě najde v lese kosti z mrtvé srnky, musí to hlásit myslivcům nebo může třeba tu hlavu vzít domů, aniž by cokoliv hlásil atd.?

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 09:24
- Nahlásit

Eimy

a ty by sis brala domů hlavu zdechlé srnky? Já našla v sobotu už pěkně ohlodanou a porozkládanou zdechlinu divočáka a nikam jsem to tedy nehlásila, protože bylo evidentní, že to zvíře prostě zdechlo a drobní lesní predátoři od lišek po kuny apod. si ho rozdělili..... Něco jiného je, když najdeš zastřelený kus, to by se hlásit určitě mělo.

K té reportáži...já to tedy neviděla, na zprávy na Nově se zásadně nedívám, protože mám na tuto TV stanici stejný názor jako Evička. Jak to tady ale popisujete, tak je snad jasný, že se jedná o pytláka - možná se psem, ale že ty hlavy neodkusoval pes....to je prostě volovina a ti redaktoři z Novy to moc dobře vědí, ale protože jsou to lovci senzací, tak se nestydí takovou lež vypustit do světa....Myslím, že není třeba kolem toho dělat takový humbuk, protože tohle snad dojde s prominutím každému blbci, že to nemohl udělat ten pes....

Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 09:25
- Nahlásit

Evik
No, já neeee Ale znám i takový lidi

dorfa
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 09:31
- Nahlásit

mac1
Nevím co jsi mi tim chtěl (a) naznačit a zda-li mám být vztahovačná nebo ne. O blbech mezi myslivci nemám nejmenších pochyb, ale o blbech diskutujících na různých forech by služný člověk mlčel ať by si o jejich názorech tam vyslovených myslel cokoliv.
Dle zákona mysliveckou stráží může být každý myslivec, který složí příslušné zkoušky, takže klidně každý druhý. Střílet do psa může samozřejmě i hospodář při splnění zakonem daných podmínek. A váhové omezení střílené zvěře má specificky nastaveno každé myslivecké sdružení.
Nemyslím si, že zákon mě a mého psa před myslivcem ochrání. Zastřelení psa, je posuzováno jako přestupek, a jak jsou přestupky dokazovatelné, a sankce za ně vymožitelné znám z vlastní zkušenosti.

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 10:21
- Nahlásit

Eimy, takový dotaz jsem ještě neslyšela. Fakt nevím, na co by ti byly kosti a lebka z mrtvoly. Na to bych ani nešáhla, natož abych to brala domů. Fuj. Pokud lebka není důkladně vyvařená a vypreparovaná, tak je to děsnej humus, ostatně jako všechny zdechliny v rozkladu.

Samozřejmě pokud najdete něco, co se vám nezdá, máte podezření např. na pytláctví klidně upozorněte mysliveckého hospodáře nebo předsedu sdružení. Určitě váš zájem ocení. Pytláctví totiž v dnešní době frčí, bohužel. A nejhorší na tom je to, že myslivci se vždycky snaží postřelenou zvěř dohledat, ať už sami nebo s pomocí loveckých psů. Ukládá jim to nejen jejich morálka, ale také etika mylivosti. Zatímco pytlákovi nezáleží na zvěři jako na živé bytosti, jde mu jen o prospěch a zvěř někdy v nástražných systémech, jako jsou oka, železa, atd, umírají dlouhou dobu za velkých útrap. Pytlák je zrůda, která nemá žádný respekt před životem a přírodou vůbec.

Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 10:44
- Nahlásit

Evicka
no já se jen ptala domu si lebky zvířatek nenosím

evina
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 10:49
- Nahlásit

Teď budu mít dost blbý dotaz...Vím,že pes může srnku v zimě uštvat a ta později může dostat zápal plic.Může pes ale takto uštvat i jiné zvíře?Mě včera pes vyrazil konkrétně za zajícem(ne v lese,na sídlišti)a tak by mě zajímalo,zda ušáčkovi také hrozí nějaké zdravotní komplikace?

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 11:02
- Nahlásit

Zajíc je v pohodě. Je lehký, po sněhu se mu skvěle běhá. Navíc vyniká rychlostí, které nemůže dosáhnout žádný hafík, ovšem kromě chrtů, což je trochu vyjímka. Takže o zajíce se nebojím. Taky vysoká zvěř je v pohodě, jelikož je tak opatrná a zdržuje se na takových místech, že ji běžně potkat je malý zázrak. Totéž platí o zvěři černé. N tomto ohledu je nepochybně nejzranitelnější zvěř srnčí.

evino, spíš bych zkusila mu něco dobrého podstrčit na zub? Určitě to v tomhle nečase velmi ocení a ty budeš mít dobrý pocit.
Bohužel tím, že se stále rozpínáme a jsme stále nárčnější na prostor a na všechno ostatní, výrazně snižujeme bezpečné rpsotředí a teritoria některých živočišných druhů, které jsou nuceny se přizpůsobovat těmto novým podmnínkám. Na jejich adaptabilitě záleží leckdy přežití celého druhu. Proto se tak často setkáváme na okrajích měst, ale i přímo ve městě se zvířaty, kterým toto prostředí neikdy nebylo vlastní. V městských parcích běžně žije srnčí zvěř, temná zákoutí měst začínají osidlovat drobní predátoři jako lišky, kuny, lasice atd.
O dravcích nemluvě. Je to dáno také tím, že ve městech je snažší přístup k potravě, a tou jsou především odpadky a hlodavci. Takže se vážení nedivte, když potkáte přímo ve městě "divoké zvíře". Je to bohužel trend. Spíš se zamyslete sami nad sebou, čím to, že tato plachá zvířate nutíme být nám stále blíž, když ona o to vůbec nestojí.

dorfa
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 11:03
- Nahlásit

evina
Asi bude záležet co rasu psa, kteřý toho ušáka štve.Pokud to bude chrt, tak ušákovi opravdu nebezpečí hrozí.Pokud to bude pudl, tak se spíš uštve ten pes.

evina
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 11:09
- Nahlásit

dorfa:no střední knírač...on ho vlastně zahnal jen z mého dosahu,pak se pes hned vracel.Nicméně ani toto nechci puberťákovi trpět protože jednak je to nebezpečné(možnost vlítnutí do silnice)a navíc mám ráda všechna zvířátka,takže je mi poněkud líto,když ušáka takto vystraší.Jo a díky holky za odpověď...jsem ráda,že zajíc má z toho maximálně psychickou újmu

Meta
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 11:23
- Nahlásit

dorfa

To se mi jednou opravdu stalo. Měla jsem trpasličího pudlíka od množitelky, do šesti let žil jenom v kleci, takže měl docela problémy s pohybem, brzy se zadýchával. A jednoho dne mi utekl na dvůr králík, pes se venčil na dvorku a zvětřil ho. Když jsem je našla, králík byl celý uslintaný, ale v pořádku. Zato pejsek se dva dny nehnul z pelechu, byl totálně uštvaný

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 11:36
- Nahlásit

Evička
Spíš se zamyslete sami nad sebou, čím to, že tato plachá zvířate nutíme být nám stále blíž, když ona o to vůbec nestojí.

souhlasím.... Já bydlím na okraji Prahy a hned přes dálnici máme les. Není vůbec vzácností, když přímo z okna domu zahlédnu na ulici či na takovém "rumišti" v naší ulici bažanta, koroptve nebo zajocha. Asi jen 200m od nás mají své kutlochy bezdomovci, kam se díky poházeným odpadkům v době jejich nepřítomnosti stahují lišky...(už jsme tam našli z odstupem času dvě mrtvé-možná otrávené). Stačí přejít dálnici a každou chvíli narazím na další zvěř (srny, zajíci, ti kurovití ptáci...) Psa mám v těchto místech takřka permanentně na stopovačce, protože je to magor lovicí... Naší skorosousedce se asi jen 100m od našeho domu zabila čuba GR, když utekla za zajícem (někde narazila a roztrhla si plíce a slezinu a zpřerážela žebra, už jí ven nedokázal pomoci).
Když často potkáváme ty srnky, ony už se ani nesnaží zdrhat dokud se nedostaneme fakt do blízkosti "na pár metrů"....Nevím, zda to je tím, že už si natolik zvykly a nevidí v člověku nepřítele, nebo zda jsou po zimě už tolik vyčerpané, že šetří energii, ale každopádně za dob mého dětství bylo srnku vidět jen výjimečně a to jen na okamžik. Dneska nám už málem samy vlezou do domu.......Třeba u nás na chalupě je ještě poměrně hodně zachovalá příroda - spousta lesů, luk a přesto si srnky místo toho, aby se schovaly v lese, na pastvu vycházely z rána či za večerního šera, raději vyberou naše záhony se zeleninou nebo zajdou k sousedům na jablka (sousedka dokonce pár takových srnek krmí přímo z okna....tedy ne z ruky, ale hodí třeba příchozí srně jablko a ta neuteče, v klidu ho sebere a zbaští na místě! Kam se poděla ta zvířecí plachost!

viky
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 11:45
- Nahlásit

Evik
Kam se poděla ta zvířecí plachost![i][/i]
myslim, ze je to tou dlouhou a pomerne tuhou zimou, zvirata nemaji co jist a tak se stahuji do mist, kde neco k snedku najdou. No a taky je to v lidech, protoze jim chteji pomoci a krmi je, ale jsou natolik lenosni ( ne vsichni ), aby krmeni odnesli do lesa ke krmelcum a tak jim to sypou do bezprostredni blyzkosti svych domu a zahrad a sidlist....

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 12:08
- Nahlásit

viky

mně to krmení zvěře v místech, kde to pro ni není přirozené, přijde i docela nebezpečné - pro tu zvěř....když se tohle dělá po generace, tak se zvířata postupně začnou spoléhat na to, že vždycky potravu najdou u lidí a přestanou si jí shánět sama..... Je to pak skoro jako když někdo najde třeba zdánlivě opuštěho kolouška, vezme si ho domů, vypiplá a když dospěje, vypustí ho do přírody aniž by ho naučil, jakým způsobem si má opatřovat potravu sám.......takové "zdomácnělé" zvíře se pak nedokáže samo kvalitně uživit a často nepřežije zimu...

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 12:13
- Nahlásit

dorfa
zákon nikdy neochrání ( ochrání tě snad zákon na silnici ? ) , jen zmenšuje počet postižených . Pojmenuješ-li blbem člověka myslivce , nechápu proč je pak podle tebe neslušné pojmenovat blbem člověk na nějaké diskuzi . Proč v tom vidíš rozdíl , proč ti druhé připadá neslušné a první nevadí ? Vztahovačná nebuď, bylo to jen konstatování, že opravdu v každé skupině lidí se blbové vyskytují a že nelze ( tedy lze , ale podle mě je to hloupé a jednoduché) kvůli těm některým blbům pojmenovat blbem všechny členy dané skupiny . A co se týče těch prasat , vyjádřila ses v tom smyslu, že nikdy nikdo nepřizná váhu prasete a nikdy nikdo ho neodevzdá - a to není pravda , ostatně stačí se trochu zamyslet . Počet mysliveckých stráží je dán rozhlohou honitby ( pokud se nepletu tak na 500 ha 1 myslivecká stráž ) , to znamená že byť třeba každý druhý myslivec vyhovuje požadavkům na mysliveckou stráž, tak se jí přesto každý druhý myslivec nestane .

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 12:16
- Nahlásit

Fifi
zajícům to problémy nezpůsobí a pokud se pejsek připravoval třeba na ZV , tak moc času nemá, za chvilku budou mláďata

Hafina
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 12:47
- Nahlásit

mac1
Jasně, spousta blbců je i mezi pejskaři a neříkáme, že jsme blbci všichni.

Tu reportáž jsem si před chvílí prohlídla v archivu. I když vím, že zprávy na Nově je snůška nesmyslů a výmyslů, aby byla senzace, tak jsem se stejně děsně naštvala. Takový hovadiny, a že vůbec vypustí takový bláboly z huby... Fuj...Tak jsem si zase potvrdila, proč se na tuto dementní stanici nedívám.

viky
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 13:00
- Nahlásit

Me zarazi, ze to ti osloveni myslivci nepoznali, ze to neudelal pes.

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 13:16
- Nahlásit

viky
nebuď naivní, to víš že poznali...ale dostali zaplaceno za lži a "držhubné" aby Nova měla senzaci....

Hafina
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 13:34
- Nahlásit

Evik
A nebo to taky mohlo být sestříhané. Třeba odpověď, že tito psi to dělají jen pro zábavu vůbec nemusela být na otázku na tento konkrétní případ...

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 13:38 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

Hafina

jo to máš taky pravdu sestříhat záznam tak, aby to vyznělo podle představ redaktorů je určo jednodušší než někoho uplácet...to je fakt

dorfa
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 13:48
- Nahlásit

Me zarazi, ze to ti osloveni myslivci nepoznali, ze to neudelal pes.
viky
mac1
Asi to označení "blb" nebylo tak od věci.
Když chceš psa bíti tak si hůl vždycky najdeš. Nevím čím si vysvětlit tu touhu myslivců zastřelit každého psa v revíru.

dorfa
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 13:55
- Nahlásit

evina
Myslím si, že ten zajíc stejně ví po pár kličkách, že mu od knírače, nic nehrozí. Knírač je chytrý a už při druhé kličce spíš kouká aby nebyl trapný a byť to ze začátku bral smrtelně vážně, že ho určitě dožene. Ale došlo mu, že z toho musí udělat jen sportovní běh za zdravím., aby neutrpěl morální ujmu, takže se tváří, že ho vlastně ani chytit nechtěl.

Hafina
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 13:57
- Nahlásit

dorfa
Jak už bylo řečeno, ne všichni myslivci jdou blbci. Já znám normální i blbý myslivce...stejně jako pejskaře...
V té televizi se to klíďo píďo dá takhle sestříhat.Chce to jen vědět, na co se zeptat a pak to prostě okleštit podle svýho...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání