Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Štěňata ano či ne??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:27
- Nahlásit

Takže happy end-hurá
Gája
Klidně "otravuj", vždyť se tu scházíme abychom se bavili o psech, a že nemají všichni stejný názor je snad jasné

monika
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:29
- Nahlásit

Gája
neblázni, tady je fakt pohoda a je problém v tom, že psané vyzní mnohdy jinak, než jak to člověk chce říct. bud ráda, že máš zdravou fenečku a třeba jednu potkáš někde pejsu, do kterého se zamiluješ a na štěnata si ani nevzpomeneš. třeba to bude bíglice s pp a dáš se do toho pak s ní.

Gája
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:31
- Nahlásit

Ketrin
Díky, tonoucí se stébla chytá a třeba tebe si vážím moc za tvé názory, už jednou jsem ti to psala, když budu mít nějaký přiblblý dotaz, doufám že aspoň ty zareaguješ. Tak snad jste všichni na mě nezanevřeli, ale přiznávám, že jsem si musela zapálit vyškemranou cigaretu, přes svůj slib, že s kouřením končním. Díky Ketrin.

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:33
- Nahlásit

monika
Super udělaný stránky, Dora je krásná, no tak je mrňavá... Já už jsem si zvykla, že každýmu vysvětluji, že fakt to není štěně, ale že bude mít rok a půl...

Gája
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:34
- Nahlásit

Nejprve všechny skoro urazím a teď jsem ráda, že mě nevypudíte, protože je mi s vámi dobře a nemám ve svém okolí tolik lidí co jsou ochotni celé hodiny se mnou diskutovat o psech.

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:37
- Nahlásit

Gája
Ber to tak, že tady to většina lidí fakt nemyslela špatně (myslím, že nikdo)...

Já mám taky voříška a je mi tady fajn, nikdo mě nevyhání, i když občas jsem taky byla paličák...

Ale zároveň i souhlasím s tím, co napsala nefer, moje feňule je sice pro mě ta nej nej nej, ale (i když od voříška by višchni čekali asi něco jinýho) je u ní podezření na DKK a povahově není taky taková, jakou bych ji chtěla mít... Ale je to prostě moje veverka

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:39
- Nahlásit

Gája
Nikdo tě nechtěl rozplakat, takže jestli to vyznělo krutě, tak to tak nebylo myšlený, jde jen o to rozšiřovat lidem obzory, co vše se může stát... Bylo to myšlený v dobrém, tak aby nikdo nebyl škodný... a aby si lidé uvědomili, jak to vlastně je...

Jak říkám ze svého pohledu, já číst a zajímat se o psy začala ve chvíli, kdy jsem tu žlutou kuličku měla doma... Víš, kdyby lidi, co chovají psi bez PP neměli odběr (tzn. kdyby neexistovali lidi ochotní si tyto psy koupit), tak by nechovali...

Gája
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:39
- Nahlásit

Eimy
Prosím, víš něco o DKK? Taky se toho bojím, ale moc o této chorobě nevím, jen něco mále z literatury, ale ani na netu jsem toho moc nenašla.

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:41
- Nahlásit

Gája
Na DKK se spíš zeptej Janduly, ta s tím bude mít víc zkušeností... Mně bylo od nezávislých vetů řečeno, že u takovýho prcka a lehkýho psa, jako je moje pejsina by s tim neměly být problémy, i kdyby tam ňáká dysplazka byla a že není nutnej ani ten RTG... Takže dáváme preventivně Alavis...

Gája
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:45
- Nahlásit

Eimy
Díky za radu, tzn. že preventivním RTG to zjistíš i když pes zatím nemá problémy??

monika
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:45
- Nahlásit

Jandula
dík za pochvalu, Dorka je zlatíčko. Já už nikomu nevysvětluju nic.Kašlu na ně.Obrečela jsem to jen jednou, když jsem vzala Dorku na klubovku a tam mi to dali sežrat.Ale máš pravdu, kdyby si lidi bez pp nekupovali, tak nejsou.Mě se jí zželelo a brala jsem ji s tím, že stejně asi nepřežije, ale bude se mít pár dní dobře.A na to ti množitelé hřeší.Uvidíš mrně a jde vše stranou a bereš ho. Vždyť je to tak krásné.
Gája
a ty si z toho tady nic nedělej. brečet musíš když jde fakt do tuhého a to tady není nikdy.jsou tady všichni fajn a že koušou? musí, jsou to pejskaři.

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:47
- Nahlásit

Gája
Přesně tak... A myslim, že je ideální to zjistit, dkoud pejsa problémy nemá...

pama
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:48
- Nahlásit

Gája
Teď jsem to tady celé dočetla a doufám, že tě trochu potěším, taky mám bígla bez PP (skoro 5 měsíců), tak kdybys někdy chtěla pokecat. Mimochodem taky jsem se jednou pustila do debaty o množitelství a PP - závěr: v podstatě všichni jsme proti množení na bezpapíráččích, ale nic s tím tady nesvedem.

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:48
- Nahlásit

Gája
Jak jsi říkala, že je fenka stará?

Gája
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:50
- Nahlásit

pama
Taky moc díky a slibuju, že už se nechám poučit.

Gája
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:52
- Nahlásit

Jandula
bude jí 8 měsíců a bíglové na to trpí prý...

pama
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:00
- Nahlásit

Gája
Tak přesně tenhle problém teď taky řešíme. Vet zjistil, že Max vtáčí zadní levou. Takže nás čeká v roce RTG a pak se uvidí. Nejvíc mě překvapilo, že mi řekl, že zatím ho ničím cpát nebudem. Tak jsem poslala manžela k jiný vet, ta to sice potvrdila, ale alespoň nám doporučila Alavis. Pro změnu ovšem naprosto přesně věděla, že to má z toho, že je bez PP (jakoby to psi s PP neměli). Jinýho veta už u nás nemáme.

dorfa
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:01
- Nahlásit

PP nebo bez PPb] tak tahle debata mě fakt zaujala.Vždy jsem měla psa s PP a sama jsem i štěňata s PP chovala. Teď ale vážně uvažuji, že až moji současní psi dožijí tak si pořídím bezpapíráka.Proč: vadí organizovanost!Nechci se podřizovat názoru na to kolik můžu mít štěňat, s jakým psem, kolik musím mít před tím absolvovaných výstav, svodů, bonitací, a koli zubí musí mít pes v tlamě aby mohl zplodit štěně. Chci být sama svým pánem.Moje štěňata jsou moje vizitka nikomu jinému, než mě a budoucím majitelům mých štěňat do toho nic není. To je důvod proč bude tzv. bezpapíráků a nebo papíráků chovaných pod záštitou svobodomyslnější chovat. svazů přibývat.

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:09
- Nahlásit

Gája
Sem napsala tak dlouhý příspěvek a nechce mi to odeslat...

To, že bíglíci trpí na DKK mě docela překvapuje... Přece jen jsou to malí psi...

Jinak DKK a DLK nejsnáze určí veterinář podle rentgenového snímku. Je několik stupňů, od 0 až po 4. 0 je bez nálezu, 4 těžká dysplazie.
Průběh téhle nemoci hodně záleží na jednotlivým psu, některý i při 2 kulhají, já znám osobně psa, který má 4 a běhá agility.
Pokud tvoje fenka nekulhá, tak bych ještě nějaký ten měsíc počkala a pak zašla na veterinu na RTG.

Jinak když si dáš do hledáčku dysplazie, tak ti to vyjede přímo tady na stránce několik desítek a stovek odkazů...

Gája
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:16
- Nahlásit

Jandula
Zkusím to, víš někde jsem to četla v příručce o bíglech, ale už jich mám doma tolik, že ani nevím ve které. Moje fenka si pořád okusuje nohy zadní a právě v místech, kde jsou kyčle, tak nevím. Možná jen zbytečně plaším, ale to jsme my ženské. S dětma taky furt lítám po doktorech, když se mi něco nezdá. Asi jsem tím k smíchu. Ale myslím, že je to lepší než něco zanedbat.

Gája
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:18
- Nahlásit

Jandula
teda teď jsem napsala blbost, ke kyčlím si nedosáhne ale někde nad kolenem do stehen, jakoby měla blešky, ale ty fakt nemá..

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:18
- Nahlásit

Gája
Ono při tý dysplazii ti toho moc nepomůže... Okusuje? Spíš jí tam něco svědí, ne?
Jak říkám, zajdi na veterinu a budeš mít hned jistotu...
I když já tu jistotu obrečela...

Gája
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:23
- Nahlásit

Jandula
Dobře, spojím to i s těmi zuby, které by se asi měly vyndat, když ona tam tak nerada chodí a já taky.

Jandula
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:26
- Nahlásit

Gája
Jak říkám, jistota je hrozná, ale zase já teď vím, jak na tom Sára je...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:35
- Nahlásit

Gája

Při dysplazii se pes neokusuje, ale kulhá nebo těžce vstává nebo nechce běhat, má problém vyskočit do auta apod. Anebo taky nemá vůbec žádné problémy a zjistí se to jen rentgenem.
Jinak dysplazka je dost strašák, částečně neprávem... spousta těžce dysplastických psů vede dlouhý, spokojený a aktivní život (Jandulina Sára je bohužel z těch druhých) a ta problematika je tak složitá, že ani veterináři nejsou zajedno... teď nemám čas napsat sem víc svých kacířských názorů na DKK, možná večer (až vyběhám svou těžce dysplastickou 4/3 10-letou veteránku)...
..tím vším chci říct, abys zbytečně neplašila a nedávala zbytečně do narkózy a snímkovat fenu, pokud nemá problémy (teda kromě toho okusování

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:45
- Nahlásit

Ketrin
Já mám docela problém u svojí feňule poznat, jeslti má problémy se vstáváním nebo jen dělá, že se jí táááák hroooozně nechceeee Protože když leží na posteli na peřině a řeknu jí, aby se zvedla, tka dělá, že to nejde, ale když řeknu, že "Pudeme ven" tak je na nohách hned Tak nevim

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:49
- Nahlásit

Eimy
Přesně! To dělá právě ta naše dysplastická bába. Za ty léta si všimla, že jí občas někdo lituje, jako že chudinka má tu dysplazii a zlá panička ji nutí běhat... (musí, aby si udržela osvalení a udržela tím ty klouby)... a tak občas hraje divadlo. A kouzelné slůvko, po němž rázem zapomene, že je úplně chromá, zní: Piškotek!
Pozn.pro ty kdo nechápou nadsázku: není vůbec chromá, normálně celý život běhá a nekulhá.

nefer
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:44
- Nahlásit

DKK u takhle malých psů mě taky docela překvapuje. Osobně si ale myslím, že i kdyby ji měli, vadit to nebude a také jsem názoru, že pokud je pes bez problémů, do narkózy bych ho nedávala. Jen bych podávala preventivně kloubní výživu, hl. když je pes aktivnější jako třeba Eimy.
Fakt bych nepanikařila. Já jsem po RTG zjistila, že má moje feňule 0/1 a byla jsem z toho také rozhozená, to je pravda. Hned jsem chtěla končit s coursingem a agility a tak, ale hodně rychle mě moje okolí uklidnilo, co blázním, že to při jejích proporcích není žádný problém a to mám RR. I podle mého veta žádný problém není.
A je to fakt. Nejhorší pro DKK jsou ochablé svaly, to pak nemá kloub co držet.

Gája - už si z toho fakt nic nedělej. Však jsme se tu nakonec všichni slušně domluvili.

Gája
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 18:01
- Nahlásit

nefer
Už si nedělám a promiň. Jsem ráda, že jsi nezanevřela na moje jméno. Teď jsem se dostala k PC. Víš, že mě ta moje tvrdá palice fakt jednou zachránila život? No vážně, když mi bylo 18 let tak jsem vlítla pod auto, tedy vlastně na auto a hlavou jsem rozbila přední sklo (u škodovky), neměla jsem ani otřes mozku, jen jsem byla hodně sedřená a v šoku. Tak někdy se ta" tvrdá palice" docela hodí.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání