| Autor |
Zpráva |
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:46
- Nahlásit
Gája
no tak ted se do toho teda fakt musim vlozit. mam prvniho psa, zkusenosti minimalni, muj pes je sice cistokrevny RLDC, ale jinak v podstate a z objektnivniho pohledu obycejnej vorisek a nejak jsem skutecne nenabyl pocitu, ze bych na techto strankach nemel co delat, nebo ze bych byl pro ostatni pejskare nekdo menecenny .... Treba takova Jandula ma jak jsi jiste uz pochopila taky psa bez PP a prave proto muze rict mozna nejlip, jake to je ... Jenze ty jeji argumenty proste slyset nechces, furt si meles to svy dokola a jeste ke vsemu se hned urazis a pronasis velkohuba prohlaseni .... ale holt i u lidi je to o povaze, stejne jako u psu ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:48
- Nahlásit
To je zvláštní, že tady na našem labradořím fóru se v pohodě a srandě bavíme my co máme LR s PP s Jandulou co má GR bez PP, nemluvě o Jiříkovo co má fenečku z útulku... čímpak to asi bude...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:49
- Nahlásit
Ketrin
ale Plho, vzdyt zde jiz o tom dobrou ctvrthodinku hovorime ....
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:49
- Nahlásit
Gája
ty teda ale kolem sebe opravdu už jen kopeš
nikdo ti neříká, že když nemá tvůj pes PP, tak tu nemáš být, jen se tě snažíme přesvědčit, že úmyslně odchovávat štěňata na kříženci není zrovna šťastné
psi se chovají vždy za nějakým účelem (lov, obrana, společník ...), za jakým účelem chováš ty? Jako společníka? Jak víš, že je na to tvoje fenka vhodná? Neznáš její předky a nedědí se jen po rodičích, ale až do několikáté generace.
A to nemluvím o chorobách.
P.S.
a co to bylo okolo té "rozumné ženské"? To se jako chlubíš, že nejsi rozumná?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:50
- Nahlásit
Jirikovo
Já narozdíl od tebe makám anevisím furt na fóru!!! Mlho!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:52
- Nahlásit
Ketrin
no tak si spocitej moji dnesni frekvenci prispevku a tvoji frekvenci a muzeme si chvili rozumne povypravet o tom, kdo maka ....
mimochodem, jenom doufam, ze zatim nikde nevisim, dycha se mi celkem dobre.
|
Syska
Člen |
- Nahlásit
Takhle bych to rozhodně nebrala, že je to fórum pouze pro papírové pejsky (nebo že to k tomu spěje...). Nejsem zastáncem ani jednoho, prostě jsem se nachomýtla k bezpapíráčkovi a teď ho mám a jestliže, jak psala Jandula, si můžu gratulovat, že má tak užásnou povahu po mamině, pro kterou jsem ji chtěla, tak si opravdu gratuluju. Taky jsem pejskařka-začátečnice a našla jsem tady na fóru spoustu užitečných rad a pořád nacházím a proto si netroufnu tady se s někým dohadovat nebo podobně. Já mám opravdu svého vlastního pejska poprvý v životě a nepřemýšlela jsem o tom, jestli s PP nebo bez. Přiznám se, že i cena pro mě byla rozhodující, ale spíš to, že jsem měla jakous takous jistotu, protože kamaráda i fenečku dobře znám. Po tom, co navštěvuji tohle fórum bych při koupi dalšího pejska určitě neváhala a zakoupila s PP...ne kvůli výstavám, ale právě pro tu jistotu (ikdyž jak už tu bylo napsáno, jistej si člověk nemůže být nikdy ničím...). Nechci se do toho nějak moc zamotat, prostě šanci na život má jak papíráček, bezpapíráček tak podvraťáček a já prostě miluju každýho psa, ať má velký uši, křivou hubu nebo vypoulený oči...
|
nefer
Člen |
- Nahlásit
Syska
Ale kdyby se nenarodila, byla by na jejím místě jiná - stejně úžasná a k nezaplacení a za nic na světě bys ji nevyměnila. To neber, prosím, jako rejpání, já ti to fakt přeju.
Gája
Jak chceš. Ale když nesouhlasím s ničím, co jsi řekla nebudu tvrdit opak, jen abych na tebe působila tolerantně. To fakt ne.
A opravdu zajímavím směrem se debata ztočila, to máš pravdu - pořád odpovídá nadpisu, který sis vymyslela sama. Pořád je to o tom, jestli štěňata ano nebo ne.
A zjištění, že nejsi rozumná ženská opravdu nepovažuji za poučení. promiň, to už je i na mě moc. Radši mi snad ani vědět nedávej.
Krom toho, já opravdu nejsem žádná dobrá chovatelka a proto se na věc jen z jednoho úhlu nedívám. To je to tvoje pozorné čtení (jinak bys to věděla)
monika
tenhle problém u kokrů specálně je. jen si nevzpomenu po kom je ta nemoc pojmenovaná (jedna diskuse už tu byla, pokusím se ji najít a dát ti vědět). jde prostě o nekontrolované záchvaty agrese, je to vylučující vada z chovu pochopitelně, takže by jsi měla mít u PP větší štěstí.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:53
- Nahlásit
Jirikovo
Víš ale o tom to je, že si každý snad může mlet tu svou a přitom nevnucovat názor druhému, a možná vlkohubá jsem tak proč se tak nechovat??? Kdybych se urazila, tak se chovám jinak to mi věř a možná bych už konečně přestala reagovat na další příspěvky, a pokud se tak stane, tak nejsem uražená, ale šla jsem venčit a vařit a uklízet atd. Jsi špatný psycholog, ale z toho si nic nedělej, to já jsem taky..
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:56
- Nahlásit
Já mám taky hafušu bez PP, povahu má super, přesně to, co jsme chtěli, ale na jezevčíka nám trochu přerostla a o jejích předcích nevím nic. Takže příště jezevčíka s PP, budu mít jistotu vzhledu a naději, že bude povahově jako naše nejúžasnější bezpapírová jezevčíková.
Přestože je naše jezevčice zdravá, povahově super a jsou lidi, co by po ní štěníky chtěli, tak na ní chovat nebudu, už jen proto, že nevím, co má v genech po předcích. Kastrovat jsem jí nenechala, ikdyž jsem o tom uvažovala, diskutovala s vetama, nakonec jsme se rozhodli nechat to tak a kastrovat jen v případě zdravotních problémů.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:57
- Nahlásit
Gája
no ja si nastesti na psychologa nikdy nehral, protoze vim, ze tim bych se fakt neuzivil ...
a mas samozrejme pravdu, klidne si mel tu svou, ale podle me se rozumny clovek pozna podle toho, ze kdyz slysi opravdu padne argumenty proti svemu chovani, tak se nad tim aspon zamysli a zkusi si sve chovani vyhodnoti a pripadne ho zmenit, pokud uzna, ze argumenty ostatnich jsou silnejsi, nez argumenty jeho .... to ale v tvych prispevcich tedy rozhodne postradam ... no ale pokud chces rovnou pripustit, ze nejsi zrovna rozumna, tak je potom cela ta debata zbytecna ....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:57
- Nahlásit
nefer
Neberu to jako rejpání, je to fakt, určitě bych měla pejska jinýho. Jen mě to tak v tu chvíli napadlo. Já sem mezi vás chodím moc ráda a jsem opravdu vděčná za jakoukoliv radu nebo postřeh a moje feňule určitě taky!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:58
- Nahlásit
nefer
Přesně tak, byl tam u kokrů nějaký špatný gen, který se snad už podařilo aspoň v papírovém chovu odstranit.
Náš první pes byl taky kokr bez PP, táta byl na rok v Africe, mně bylo šest a s mámou jsme si pořídily Ditušku... To co popisuje Monika s jídlem bylo u nás to samý v bledě modrým... Ale tátovi po návratu se to podařilo eliminovat tak, že nevrčela, nestartovala, ale člověk si stejně nikdy nemohl být jistý, co udělá, když má žrádlo...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:02
- Nahlásit
TO ALL
Já jsem tu fakt chtěla jen předat svojí zkušenost a starosti se psem bez PP, nechci nikoho urážet, jen si myslím, že každý má právo vědět úplně všechno...
Proto to každému říkám, proto každému říkám, že moje fenka "retrievera" už není štěně, že je prostě jen tak malinká, protože je bez PP a že má hrozné problémy s klouby, povahou...
Já jen chci rozšířit obzory lidem, kteří to možná nevědí, tak jako jsem to nevěděla já...
Neberte to nikdo nijak zle, ale čím víc lidí bude vědět o mém příběhu, tak si to třeba příště rozmyslí koupit si psa bez PP.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:02
- Nahlásit
Jandula
ale Jani, my te tady prece nebereme nikdy nijak zle ...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:03
- Nahlásit
syska
a o tom to je, chtít poslouchat rady od zkušenějších. já jich tu také našla spoustu a s těmi lidmi bych se, jak píšeš sama, také opravdu netroufla dohadovat, jestli nají pravdu nebo ne a už vůbech bych si nedovolila tvrdit, že pravdu nejspíš mají, ale já ji budu ignorovat.
a máš pravdu, že je to také jiné, když si bereš bezpapíráka od svého kamaráda než úplně od cizího člověka. tam máš určitou jistotu také - hlavně v tom, že ti nebude lhát a tvrdit, že jen to jeho štěňátko je nej nej nej.
kamarádka si také před časem brala bezpapíračku od své jiné kamarádky. věděla všechno o feně i o otci a mít doma fenu s takovou povahou, budu nejšťastnější člověk na světě a stejně na ní nechová.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:06
- Nahlásit
Když už jsme u toho, nevím, jestli to bylo zapříčiněno tím, že nemá PP, ale Tesinka vůbec neměla spodní mléčné řezáky! Opravdu, mezi dolníma špičákama byla "mezera" a jenom dáseň, zoubky nový už jí vyrostly normálně ale tohle mě opravdu překvapilo a opravdu jsem se až bála, že jí ty zuby prostě nevyrostou!!!!
|
sarax
Člen |
- Nahlásit
Mojí osobě návštěvy tady rozhodně prospívají,jak jsem řekla jinde mám vořecha z útulku a tedka bude štěndo..bez PP,znám rodiče-oba a info mám i o jejich rodičích ..nicméně feňuli nechám vykastrovat,beru to tak,že když už se štěňata narodila,vezmu si,ale množit jí dál nebudu i když má papírovýho tátu i mámu(tatík vyřazen z chovu kvůli zubům),ale tím spíš jsem se dívala jací jsou rodiče
je to možná trochu zmatený,ale co není dneska
|
nefer
Člen |
- Nahlásit
jandula
jirikovo
ano, my tě tu máme přeci rádi
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:08
- Nahlásit
Jirikovo
Ty i Ketrin mě snad chápete, protože ten náš příběh znáte, já se snažím jen vysvětlit lidem, co je všechno může potkat...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:11
- Nahlásit
Jandula
Jsi hodná a jestli pomůžeš k "prohlédnutí" aspoň jednomu človíčkovi, tak je to fajn... ale já už jsem stará a dost skeptická ženská a moc tomu nevěřím... ale "osvěta" je potřeba a taky se ji snažím dělat, jenom jsem protivnější a nemám tolik trpělivosti jako jiní, furt vyvracet ty samé bludy
|
monika
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:11
- Nahlásit
Jandula
já mám taky doginu bez pp a doplatila jsem na to naštěstí jen tím, že je do mini doga.v šesti týdnech vážila místo 12 kg jen 3,20 kg.ať jsme dělali co se dalo, už to nedohnala.veterinář si myslel, že to ani nemá šanci přežít jak vypadala. stálo to spoustu peněz a hlavně moře mojich slz, kdy jsem se o ni strašně bála. tohle je odvrácená tvář chovu bez pp.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:14
- Nahlásit
Gája
chodí sem dlouho, mám labroše bez papírů a jednu netopýří veverku,ale nikdy to nikomu nevadilo. Možná je to tím,že ani s jedním z nich nebudu krýt a proti množení psů bez pp jsem ze zásady. Pokud bych si pořizovala štěně,tak bych hodně pečlivě vybírala chs i rodiče,prarodiče.....
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:14
- Nahlásit
nefer
Tak už ti dám pokoj a budu o tvém názoru přemýšlet, i když je ti to jedno. Moje chování bylo možná trošku emocionální a neukočírované a tak promiň jestli jsem se tě, nebo jiných dotkla ale možná i já pochopila něco jinak, než jsem měla. Jsem horká hlava. Už se vaší debaty raději nebudu účastnit, mám teď z toho docela divný pocit. Normálně si myslím, že nemám s nikým problém, ale tohle mě dostalo. Vyhrálas....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:16
- Nahlásit
Gája
ale tohle je přece diskuzní forum,ne závod,kde má někdo vyhrát
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:17
- Nahlásit
monika
Moje Sára má tak o deset centimetrů a osm kilo míň než mají ostatní retrieverky...
Když spočítám veterináře za rok co jí mám, tak je to slušných 30 tisíc (a to můžu být ráda, že operace byla provedena na klinice, kde artroskopii teprve zaváděli a bylo to o polovinu levnější)... plus speciální krmivo pro psy s artrózou, výživa...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:18
- Nahlásit
Gája
tady to není o tom, jestli někdo vyhraje nebo ne. jde o to podělit se o starosti, radosti, poradit nebo se jen tak pobavit.nikdo tady nikoho nesráží na kolena, jen se diskutuje.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:19
- Nahlásit
Gája
Tak už ti dám pokoj a budu o tvém názoru přemýšlet
proč pořád zmiňuješ mě? Já nejsem jediná, kdo ti tu tvrdí "ta naše moudra" a chce tě přimět přemýšlet
Nicméně se to čte hezky, tak to neber tak tragicky
|
monika
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:21
- Nahlásit
Jandula
ani nevíš, jak ti rozumím, já tohle prožívala s Dorou. měří o 10 cm mín než je spodní hranice a váží o 15 kg min.je mi to jedno, miluju ji, ale byl to opravdu tvrdý pád na hubu.užívejte si Sárkou a buď šťastná, že to dopadlo aspoň takhle.když mi veterinář řekl, že přede mnou smeká, že se mi podařilo Doru vypiplat, byla to ta nejlepší pochvala, jakou jsem kdy dostala.ale je fakt, že za ty prachy bych měla dogy s pp tři.www.splnenysen.estranky.cz
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 13:23
- Nahlásit
monika
Já vím, ale mě to doslova rozeřvalo,štve mě že nejsem drsňák, ale měkota. A je mi to líto. Tak prosím promiňte, už nebudu otravovat.
|