| Autor |
Zpráva |
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 16:27
- Nahlásit
Biluška
máš to na mailu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 17:56
- Nahlásit
Shelticka
O tom holt výstavy jsou, časem si zvykneš . Jinak ten přístup je u Matějka normální. A slepej je taky běžně, Hesince na jedné výstavě vytknul příliš těžké ucho(což bylo v pořádku, Heska je má těžké) a o pár dní později na bonitaci prohlásil " velmi krásné ouško, krásně nesené, tak to má být" Asi se jí narovnalo
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 18:04
- Nahlásit
Biluška
tak to je dobrý teda no zatím jsem měla samý dobrý rozhodčí až toto mě teda zarazilo no
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 18:20
- Nahlásit
Shelticka
Zvykneš si . Vím o rozhodčích, kteří v rámci jednoho víkendu! dali psovi absolutně odlišné posudky a známku odlišnou i o dva stupně.
Jistý pan rozhodčí, kterého bych nerada jmenovala mi na klubovce s pumou pošeptal " já bych ji nechal vyhrát, ale oni chtějí aby vyhrál ten pes". Mimochodem, ten pes má zhruba tři vady, které by ho v Maďarsku vyřadili z chovu.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 20:04
- Nahlásit
Biluška
ty vogo, tak to už je fakt drsný, když ti to aji tak řekne, to sis mohla jít i někde stěžovat, nešlas?
Jo mimochodem dobrej medajlonek, ale nic co bych o tobě už nevěděla
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 21:04
- Nahlásit
Shelticka
Nešla, protože nebylo kam. Byla to klubovka a přece nemůžu přijít na vedení klubu a říct. Jakto, že jste řekli rozhodčímu, že musí vyhrát tenhle pes?
O mě vědí všichni všechno )
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 21:11
- Nahlásit
Biluška
aha, tak to by mě teda fakt naštvalo, že ten rozhodčí neměl blbý svědomí, nebo ti co mu to řekli ale ti asi žádný svědomí nemají...
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:06
- Nahlásit
Biluška
Shelticka
ač vystavuju jenom rok, též mám své zážitky, ale fakt nejlepší jsou s ciziny...tam se na vás aspoň usmívají, ruku podají a tak..
na naší poslední výstavě stálo Jimovi ucho, u dvouletýho psa fakt k vzteku, no a finská rozhodčí se usmála, ucho si sama zalomila a řekla "..don't touch..." v posudku máme " trochu lehčí ucho
při prohmatání Jim trochu probublal, tak když byla zaujatá jeho zadkem, jsem mu tlamy rychle narvala piškot, překvapením vykulil oči jako šnek , no a v posudku máme perfekt temperament
...tím vším chci říci, že paní rozhodčí miluju, i když v závěru upřednostnila BOBem jiného psa
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:42
- Nahlásit
Jimmi
Puma předloni na intercanisu kousla hospitantku. Chtěla jsem ten čas v Brně plně využít, takže jsem vystavovala pumu a závodila s Hesinou i s pumou. Kámoška hlídala výstavní kruh a včas nás měla upozornit. Jenže to taky nějak prošvihla takže to upozornění vypadalo takhle : ve chvíli kdy se s Hesinou chystám na start zvoní telefon - "okamžitě sem přijď"
- "nemůžu, za tři psy běžím"
- "za jednoho psa vystavuješ, hned sem pojď"
- "nějak je zdrž, odběhnu a jdu tam"
- "dělej, už vyhlašujou BOBa, dělej dělej dělej dělej"
Odběhla jsem trať, v cíli ani nezpomalila, dosprintovala ke kleci, hodila vyjukanou Hesinu dovnitř, vytáhla ven pumu, sebrala rodokmeny (pro jistotu všech psů, neměla jsem čas to přebírat) a běžela!! přes celé výstaviště (z G do B1). V kopačkách prosím pěkně. Pavla mezitím zařídila, že před námi vzali pyrenejáky (celý 2 ) . Sotva jsem doběhla tak pyrenejáci odcházeli. Nestihla jsem se ani vydýchat a už mě hnali do kruhu. Puma byla celá vyšoklá co se to děje. Ona je pro každou špatnost a úprk napříč výstavištěm plným lidí se jí docela líbil. Cestou stihla v běhu kousnout tři psy, dvě matrony středního věku a jednoho prodavače párků v rohlíku. Žila v představě, že ta zábava bude pokračovat v kruhu. Posuzovala nějaký maďar a hospitovala jedna paní, co běžně posuzuje pudly,papillony a podobné plemena. Ta se dobře bavila tím, jak jsem zadýchaná a pokynula mi, že můžu v běhu pokračovat. Jsem myslela, že ji zabiju. Obklusala jsem jedno kolečko a začala jsem stavět pumu do postoje ( abych jí dala jasně najevo, že víc koleček prostě nepoběžím). Jak jsem Belince rovnala zadní nohy hospitantka nečekaně přiskočila k Bele a otevřela jí hubu. Puma umí ukázat zoubky, dokonce jí může i rozhodčí sáhnout do tlamy. Má to ovšem podmínku, že musí ode mě dostat příslušný povel a musí to čekat. Ne, když je udýchaná, rozdivočená a absolutně to nečeká. Takže udělala bleskurychlé chňap cvak a než jsem zvedla oči od těch zadních noh stála hospitantka o tři metry dál a cucala si krvácející dlaň. Koukala jsem na ni výhružným pohledem. Kdyby mě vyloučila z kruhu pro agresivitu psa tak na ni normálně podám protest. Kupodivu nevyloučila a ještě se mi omluvila. Tak jsem jí poradila, že pumi holt nejsou pudli (i když vypadají podobně), ať jim do huby neleze. No, vypadala, že už ji to v životě nenapadne. Když mi rozhodčí (ten maďar) předával desky tak se strašně smál a tvrdil, že je rád, že viděl typickou pumi. Nevím jestli myslel vzhledem, nebo tím kousnutím.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:51 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
Biluška
typický den české matky, podnikatelky, chovatelky, vystavovatelky a v neposlední řadě zdatné sportovkyně, neb nějaká měkkota nemá v našich řadách žádnou šanci
P.S. ještě musím změnit a dodat: v neposlední řadě taky manželky a milenky, příjemné hostitelky atd.... doplňte a vyškrtněte dle libosti
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:57
- Nahlásit
Jimmi
Podnikatelku musíš škrtnout, já své klienty nekoušu.I když bych někdy moc ráda
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:22
- Nahlásit
Biluška
to nějak nechápu, podnikatelé svoje klienty koušou?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:04
- Nahlásit
Jimmi
Nevím jak ostatní, ale já ne. I když někteří by si to zasloužili ( já je radši utloukám smlouvama, není z toho tolik krve )
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:23
- Nahlásit
Jimmi
Biluška
na kousání nesympaťáků jsme si pořídily psy, ne? Pak stačí jenom zařvat: Ježiši promiňte, von/a to ještě nikdy neudělal/a!!!
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:54
- Nahlásit
tak moje naštěstí moc nehryžou ale o to víc mě dokáže naštvat, když si to o nich někdo myslí (večer by mi to ani tak nevadilo, třeba když se jich bojí tmavší spoluobčané ), ale když na mě uprostřed přírody u řeky začne z dálky ječet nějaká histerická ženská, že si mám ty psy chytit, to mě dokáže naštvat. Když jsem jí řekla, že nekoušou, tak mi odsekla, že to říká každej a že ju tam už nějakej pes pokousal. Jako chápu, že se někdo může bát psů, ale proč na mě hned tak ječí i když si je držím a vysvětluju, že nekoušou...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 15:01
- Nahlásit
Shelticka
Nevysvětluj, chyť je a jdi dál. Srážka s blbcem je horší než srážka s vlakem. Měla bys vidět ty hysterky s jorkama když jde po sídlišti slepá, chromá a bezzubá Braisy.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 15:49
- Nahlásit
Biluška
znám kamaráda s osmiletým psem ...je to doga, na svůj věk je ještě v pohodě, ale i rychlejší chůze ho unaví, nekouše, už vůbec se nezajímá o psy ani háravky, je rád, že jde...... tos neviděla tu paniku a rozruch co to s lidma dělá...matky klušou s kočárkama do bezpečí a jorkové raději rovnou pod bundu nebo klóbrc
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 17:17
- Nahlásit
Jimmi
Tohle zažívám každou procházku. Braisy je NO, vzhledem ke svému zdravotnímu stavu je ráda, že vůbec leze, ale sídliště je rázem vylidněné. O čuvačce Akéle už vůbec nemluvě, to se můžou pominout.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 17:28
- Nahlásit
Biluška
no je fakt, že musím poctivě přiznat, že trochu šílím, když vidím na volno RR nebo hnědý labrouše, neptej proč zrovna hnědý, ale jestli je to barvou fakt nevím, ale snaží se na Jima naskakovat, což on tedy nesnese, takže na tyhle psy mám zapnutý radar
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 17:45
- Nahlásit
Jimmi
Já nemám ráda žádný neovladatelný psy ( a barva je mi úplně jedno ). Je mi šumafuk jestli jsou na jo-jo šňůře, nebo jestli mají přivolání, ale musí být ovladatelní. Když kolem nás poskakuje nějaké tele, majitel zdálky řve "on je hodný" a tele vypadá, že každou chvíli šlápne na některou šelťu a zlomí jí vaz tak bývám taky nepříčetná. Většinou ale nemusím nic dělat, protože puma razí názor, že si ty malé mrchy zabije sama, takže si je hlídá
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 18:06
- Nahlásit
bohužel musím říct, že s RR mám dost špatné zkušenosti. Asi nejkurióznější zážitek byl s mladou slečnou, která v jedné ruce držela vodítko od svého samonasrávacího RR a v druhé cigaretu. Když se měla rozhodnout, co odhodí, pochopitelně odhodila vodítko a pak spokojeně koukala, jak si můj muž hraje na figuranta - naštěstí byla zima a muž měl na sobě mnoho vrstev oblečení.
Já rozlišuji podle plemen. Lepší bitva s foxíkem než se stodolovitým hovádkem
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 18:39
- Nahlásit
ahoj všichni, nemáte tip na to, kde koupit samolepku na okno auta se šeltií???na netu jsem našla jen tuto http://shop.schnauzer.cz/view_product.php?product= ASKINO_12830_21&PHPSESSID=0f
a prej schnauzer nějak stávkuje či co...
jinak k tématu já mám taky logicky větší strach z megapsů, přestože mi jondu předevčírem "pokousal" jorkšír, tak následky znamenaly asi 5 vytržených jondových chlupů...
to při útoku RR to bylo jiný kafe...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 19:17
- Nahlásit
eva od jondy
URL
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 19:29
- Nahlásit
gabifi
jeee, děkuju moc,moc, moc!!!!!!!!!!!!!!už mám vyhlídnutýho jednoho "jondu"...sem se totiž rozhodla, že mi nebude hnít řidičák v peněžence a budu jezdit...tak musim auto taky patřičně vyzdobit ...sice je třetina auta moje, ale tátu stejně šlehne..
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 19:29
- Nahlásit
eva od jondy
na výstavách jich bývá plno
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 19:31 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit
Biluška
Jimmi
jorky a podobný bílý smetáčky si lidi schovávají pod bundu - nebo vyhazují na jojo šňůrkách až nad hlavu (!) i před mojema mírumilovnýma šeltiema A ony si s něma zrovna tak rády hrajou Beša miluje maltézačku Ejmy, ale ta si s ní nechce hrát, jen stojí a čumí. A Connie prožívá štěněcí lásku s jorkšírákem Matýskem, ty se cítí už z dálky a vždycky spolu půlhodiny lítají po celým sídlišti a Connie ho hrozně ráda tahá za fousy asi chce sbírat skalpy jorčích fousů No po takové honičce-kdy se jednou sešlo 6 psů se ani nedivím těm citlivkám, co si svoje ňuníčky strkají pod bundy
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 19:36
- Nahlásit
Shelticka
Před mýma taky. Nejlepší je jedna baba se středním pudlem. Ten pes je větší než Belina!! (Hesinku by mohl zašlápnout kdyby na to přišlo). Babizna ho vždycky zděšeně zvedne do náruče a za zády mi brblá "zase ty psy nemá na vodítku, jednou někoho zabijou"
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 19:40
- Nahlásit
Shelticka
no já se po nich chci podívat na MVP v Praze, ale na tom odkazu je jeden fakt jonda , takže jestli ho neobjevim, tak budu objednávat..
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 19:47
- Nahlásit
eva od jondy
jako že je mu tak moc podobný nebo je to jako doopravdy on?
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 20:00
- Nahlásit
Shelticka
neee, jen mooc podobný, kdo ví, třeba nějaký předek
|