Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Koumadla
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 19:05
- Nahlásit

gabifi
ale až to nastuduju tak je taky budu mít krásné
Akorát mi tu do toho nesměj kecat dorosti....

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 20:41
- Nahlásit

holky nevíte kolik je bohouškovi?

gabifi
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 08:42
- Nahlásit

kejtlin
holky nevíte kolik je bohouškovi?
na stránkách útulku info o věku není...

Koumadla
Akorát mi tu do toho nesměj kecat dorosti....
dorost je třeba ignorovat, páč kriticky kecá úplně do všeho

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 10:12
- Nahlásit

gabifi
vím, že to není na stránkách útulku, proto se ptám, jestli to třeba někdo nenví.

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 10:29
- Nahlásit

kejtlin
jsem mluvila s panem z útulku. Odhadují ho tak na dva-tři roky, což by odpovídalo tomu co jsem ti psala.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 10:33
- Nahlásit

Biluška
jj, takže to je ještě mlad´och se kterým by se dalo dělat....

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 10:40
- Nahlásit

kejtlin
No moc ne . Oni ty šeltky jsou takový dost cíťi a jak se jednou bojí úplně všeho tak je to v loji. Zkoušet to můžeš, ale nic moc nenaděláš. Nejlíp je pak udělat jim nějaké bezpečné hnízdečko a tam je nechat být zbytek života. Bude znát jednu zahradu, jeden barák a to mu bude bohatě stačit. Jak se ho budeš snažit tahat na procházky, mezi lidi, na cvičák a podobně tak se nervově sesype, tohle nedá nikdy.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 10:42
- Nahlásit

Biluška
moje kolie dělala záchranařinu, výcvik a její potomci koušou na rukáv. myslela jsem, že šeltky jsou na tom podobně.

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 10:47
- Nahlásit

kejtlin
jak které. U šeltek je s tou bázlivostí hodně velký problém. Jednak tam lítá geneticky. Má-li gen.podmíněnou bázlivost tak neuděláš lautr vůbec nic kdyby ses postavila na hlavu. Je-li Bohoušek ten pes co si myslím, že je tak ji pravděpodobně má.
I když ji nemá tak je u šeltic víc než kde jinde důležitá socializace. Správně odchovaná a socializovaná šeltka bázlivá není. Ale je nedůvěřivá k cizím, tohle mají v povaze, nejsou to labradoři, aby se vtírali každému (krom mých teda, já mám nějaké vyjímky, nebo co ). Ovšem ve chvíli kdy se jí něco stane, někdo jí ublíží tak má zaděláno na problém, začíná se bát a dost těžko se to u nich odstraňuje. A jsme zase na začátku - pokud je to ten pes co si myslím tak ten nebyl socializován (leda tak na chlív) a bylo mu ubližováno. Ten útulek mu nejspíš taky dvakrát nepřidá

gabifi
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 11:01
- Nahlásit

kejtlin
Biluška
náš šelti je na lidi dot rezervovaný, člověk mu musí být extrémně sympatický, aby se s ním zabýval. Když jsme si ho pořídili, byly cvičáky agility jenom raritou, tak chodil od tří měsíců na klasický. Kousání byla jeho oblíbená zábava a vysloužil si přezdívku "Vzteklá liška"
Dnešní trend, že pes musí být přátelský na každého, kdo projde kolem, mi nevyhovuje.

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 11:06
- Nahlásit

gabifi
Přátelský ani tak ne. Ale aby sklápěl uši a lekal se kdykoliv kilák od něho projede vlak to taky ne.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 11:12
- Nahlásit

gabifi
Biluška
šeltky co znám jsou rezervovanější k cizím, ale jinak v pohodě, déle jim trvá než někoho nového přijmou, ale když ho přijmou, tak jsou k němu zlatý, ale jinak se málokterá něčeho bojí, jasně není to ovčák, který se vrhá do všeho po hlavě-když je dobře udělanej, co by se pro pána přetrh, ale vždycky jsem si myslela, že je to pes vhodný na práci, a ty co znám, tak běhají agi, dělají canysku a vůbec makají.

gabifi
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 11:16
- Nahlásit

Biluška
asi před měsícem jsem prohodila pár slov s majitelkou dlouhosrsté kolie. Říkala, že je hodně bojácný. Brali si ho od chovatele asi na 5 měsících. Myslím, že kdyby se pes dostal hned v 8 týdnech do zkušených rukou, že je v pohodě.
V běžném životě, na procházkách, extrémně bázlivé psy normálně nepotkávám. Těch pár bázlivějších byli vždy psi bez jasné minulosti - útulek, pozdní odběr z větší smečky od "chovatele" a podobně.

gabifi
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 11:20
- Nahlásit

kejtlin
šeltky jsou na cvičení fajn. Je třeba počítat s tím, že jsou to divadla. Na cvičáku se můžou přetrhnout, v běžném životě mají hodně samostatné myšlení, které maskují předstíráním snaživého pejska....no prostě správná šeltie je neposlušnej parchant.

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 11:26
- Nahlásit

kejtlin
a ty co znám, tak běhají agi, dělají canysku a vůbec makají.
Jistě, to jsou ty co mají socializaci a chovatel alespoň trošku věděl co dělá když dává dohromady rodičovský pár.

gabifi
V běžném životě, na procházkách, extrémně bázlivé psy normálně nepotkávám. Těch pár bázlivějších byli vždy psi bez jasné minulosti - útulek, pozdní odběr z větší smečky od "chovatele" a podobně.
Většinou. Měla jsem např na cvičáku šeltku od chovatelky, o kterou bych si neopřela ani kolo. Branou klasicky v sedmi týdnech. Ač majitelé (zkušení chovatelé jiného plemene) dělali co mohli, šeltice se neustále bála naprosto všeho. Ale fakt všeho. Byla schopná utéct, protože vedle ní někdo vysypal odpadky do popelnice O agi vůbec nemluvě.

Docela standartně se to stává u šeltic z "velkých" chs. Co si budem nalhávat, je to dobře prodejné plemeno, málo sežere, díky srsti může být venku = ideální výbava každé množárny Ať už s PP či bez.

prostě správná šeltie je neposlušnej parchant.
přesně tak paní . Parchant kterej čumí kde by co sežral, pokud možno nepozorovaně a beztrestně

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 11:37
- Nahlásit

gabifi
Biluška
já totiž o bohoušovi uvažuju, ale bojím se dát bázlivýho psa do suveréní smečky.....

brezen2008
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 11:38
- Nahlásit

Biluška
vždyt tohle se asi stalo stou šeltii co vyhrála to agility,že jo?

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 11:46
- Nahlásit

kejtlin
já totiž o bohoušovi uvažuju, ale bojím se dát bázlivýho psa do suveréní smečky.....
Tak uvažuj rychle, páč já uvažuju taky . Ale s radostí ti ho přenechám.

ale bojím se dát bázlivýho psa do suveréní smečky
hele, já jsem tohle udělala s Miou, Štarnovákama, Tibetkou... funguje to bezvadně. Ten pes je sice úplně na chvostu té smečky, ale nijak mu to nevadí a smečka ho dá bezvadně dohromady. Sice na ní pak bude závislý a nehne se bez ní ani na krok, ale suprově to funguje. Jdi do něj

brezen2008
ždyt tohle se asi stalo stou šeltii co vyhrála to agility,že jo?
Jo. Osobně si myslím, že jí někdo ublížil. Ani o tom Adéla nemusí vědět. Nějaký závistivý soused, nebo tak něco...i když stát se mohlo cokoliv, to už nikdy nezjistíme.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 11:53
- Nahlásit

Biluška
ale byl by tam sám samotinká šeltička ty už je máš a máš s nima zkušenosti, kdybych nedělala 12ctky tak bych ho už měla doma, jsem pak 4 dny doma po 4 dnech práce, jenže sotva si pes zvykne a pomůžu mu začlenit ho a seznámit s pravidly smečky, tak na celý dny budu zas pryč, bydlím s dědou ten sice psy vyvenčí, ale to je všechno, a když má psychiku takovou jakou má, moc bych ho chtěla, ale abych ho nazkazila ještě víc než je, protože to je určitě ten co si myslíš že je.

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 12:02
- Nahlásit

kejtlin
ale byl by tam sám samotinká šeltička
To jim neva. Myslím, že je naprosto jedno essi ostatní psi jsou šeltie, nebo čivrány.
jsem pak 4 dny doma po 4 dnech práce, jenže sotva si pes zvykne a pomůžu mu začlenit ho a seznámit s pravidly smečky, tak na celý dny budu zas pryč
To dá neboj. Je to pes a ti ostatní jsou taky psi, domluví se spolu. Pokud tam není pes, který by si na něm vyloženě zvedal ego a terorizoval ho tak to půjde.
ale abych ho nazkazila ještě víc než je, protože to je určitě ten co si myslíš že je.
Víc to nejde. Podle popisu toho pána z útulku je ten pes totálně na dně, hlouběji to prostě nepůjde, může být jenom líp.

gabifi
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 12:02
- Nahlásit

kejtlin
Nori, kterou Biluška přivezla vot Bártů k původní chovatelce, se prý ve smečce zabydlela velmi dobře a prý si taky velmi dobře dokáže prosadit svou Já myslím, že šeltky jsou mezi ostatními čokly spíš vyčůrané než bázlivé....ale jakej je Bohouš, to je samo ve hvězdách.

gabifi
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 12:04
- Nahlásit

Biluška
Bohouš na tý fotce v sedu vypadá jako totální vůl, ale Akim na fotkách vypadá stejně, páč je na foťák silně alergickej

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 12:09
- Nahlásit

žádnýho terarizátora nemám, to by žádnému z nich neprošlo a oni to ví, museli by nejdřív terorizovat mě a pak to zkusit na jiného a to žádný z nich nebude riskovat.stejně ted´ nemám peníze navíc, takže by to bylo reálný až tak v březnu, až všechny ostatní psy naočkuju a nechál opravit zámek u auta, nějak se zasek nebo co nejde otevřít, tí pádrm jsem v hajzlu, protože tam vozim psy.

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 12:21
- Nahlásit

kejtlin
pani neser mě, do března tam ten pes nevydrží

Jo a právě se mi ozvali z útulku, poznávací znamení sedlo

Holky, když mi někdo půjčíte na benzín tak pro něho sjedu. Ale momentálně jsem úplně švorc páč jsem v pátek zaplatila všechny složenky, kurwy zelený nenažraný a další prachy mi přijdou až v týdnu

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 13:01
- Nahlásit

Tak jedu . Během patnácti minut vyjíždím, bože jak já se nenávidím za tyhle zachraňovací akce Pokaždé si říkám, že je to naposled, že už budeme žít v klidu, nebudu nervovat sebe, psy, ani rodinu A stejně mi to vždycky nedá a zase jedu. Su vadná, musím si najít schopného psychiatra. Ale až zítra, dneska to nestihnu skrz tu cestu. Kdyby někdo nějakého znal tak pošlete kontakt

Jo a rovnou upozorňuju, že ten pes u nás nezůstane, dál hledejte majitele.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 13:02
- Nahlásit

Biluška
kdybych ty peníze na benzín měla, tak pro něj sjedu taky, ale mám poslední 1000kč do výplaty a musím autem jezdit do práce a taky něco jíst, pro psy mám 6 pytlů granulí a krmím hodně masem, který mám zdarma, to není problém, nemám to ani tak daleko asi 110km, já vím, že březen je daleko, ale prachy nejsou a výplata bude 15.2. to zase budu očkovat psy na dluh, peníze z lednových přednášek nevím kdy přijdou to neovlivníš to mi je jasný až to školy proplatí pak je dostanu já to chápu.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 13:03
- Nahlásit

Biluška
jsi zlatá líp to chytit nemohl

brezen2008
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 14:14
- Nahlásit

kejtlin
no a pak si sjedeš k bilušce pro něj a máš to

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 14:26
- Nahlásit

Tak nic, Míňa nestartuje . Tak to vyřešila za mě.

kejtlin
O penězích mi ani nepovídej, s těma válčím celý život. Chtěla bych žít v prvobytně pospolné společnosti, tam jim bylo krásně

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 15:58
- Nahlásit

brezen2008
tak udělám si výlet na celý den, bo to mám přes celou republiku a bude toBiluškajak to že nestartuje jak nestartuje co si to dovoluje?

<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání