Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Jimmi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2007 14:58
- Nahlásit

Já mám kakáčky tak ráda

gabifi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2007 17:23
- Nahlásit

Biluška
česká žena přijde na všechno. Dráždivé pradélko z černé kůže navlíknem přes flanelové pyžamo a froťák a je to

Jimmi
mně tyhle případy křízenců KK až tak moc nevadí. Ale psů mi je líto, jsou to adepti na útulek

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 08:16
- Nahlásit

gabifi

mně tyhle případy křízenců KK nevadí....mně vadí, ale prd s tím nadělám
na fóru je napsáno, že to není schválně ani nechtěně a Bůhví( a svatej Václav), kde se tady vzali

Dráždivé pradélko z černé kůže navlíknem přes flanelové pyžamo a froťák a je to no vida a můžem se živit návrhařinou pro praktickou ženu můžeme to prodávat pod názvem"Žena a život"

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 08:30 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Jimmi
"Žena a život" toto téma by vydalo na mnoho tlustých knih

Úpřimně: chovatelská stanice, která se v této souvislosti objevila na Mujpes je pro mne v kategorii "absolutní nezájem". Psa bych tam ani nekoupila ani neprodala a tím pro mne celá záležitost končí. A bohužel bude hůř. Asi jsem příliš opatrná a chovat bych nemohla. Poté, co v Z Tauri zůstala chovatelce na krku půlka vrhu bych se štěńaty počkala. Holky do toho tlučou furt zvesela dál a pokud jde o hon na nové majitele určitě bude ještě veseleji, než doteď

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 08:50 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

gabifi

mě to zajímá, protože se to dotýká plemene, který mám ráda
je mi naprosto jasný, že chov bez psů s/bez PP nebo různých kříženců je neudržitelný, právě s přibývající a stoupající oblibou a velkým množství štěňat
Ta osoba se nazývá chovatelkou a to přesto, že "množí psy bez PP"....ona jediná má v republice (to je ale překvapení) obě plemena dohromady na jednom dvoře, včetně několika dalších plemen,ale k těmhle štěndům se jaksi nehlásí(to zas píše jiná štramanda)
Jestli je to omyl(což se může stát), může napsat o pomoc při darování nebo umístění kříženečků.....prosím, nic proti
Jenže tady je jaksi ticho po pěšině

petl
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 08:58
- Nahlásit

gabifi
Asi jsem příliš opatrná a chovat bych nemohla. Poté, co v Z Tauri zůstala chovatelce na krku půlka vrhu bych se štěńaty počkala. Holky do toho tlučou furt zvesela dál a pokud jde o hon na nové majitele určitě bude ještě veseleji, než doteď

Ono je to ještě kapku složitější, tak trochu kombinace ceny a málopočetnosti. Málopočetné plemeno bývá drahé, je to exotika, jenže KK tu začíná být přece jen už celkem dostatek, ale zlevnit nikdo jaksi nehodlá jako první...
KK už prostě není málopočetná, těžko dostupná a tudíž "něco extra" a zároveň není - naštěstí - ani plemenem módním aby si relativně vysokou cenu udržela...
Je fakt že letos tedy shánět na KK majitele je asi umění...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:04
- Nahlásit

petl

zlevnit nikdo jaksi nehodlá jako první...

za hranicema jsou ceny 2x tak vysoký i v zemích, kde to málopočetné plemeno zdaleka není
a ta cena 15.000,- je naprostý průměr, to že někdo chce o malinko víc, zase musí vyvážit dobrým spojením

petl
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:05
- Nahlásit

Jimmi
Jo, to je u dlouhánek taky a přesto tu DK nestojí 700-900 EUR jak je běžné třeba hned u sousedů v Německu...a že ta kvalita rodokmenů se začíná sakra rychle vyrovnávat...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:07
- Nahlásit

petl

KK málopočetná je. Sotva jsme se přehoupli přes dvoustovku.
Něco extra je taky.

petl
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:08
- Nahlásit

Jimmi
Jsem ochotná uznat druhou část
První se začíná - aspoň co do kvantity štěňat v posledních měsících - nebezpečně přibližovat hranici poptávky jak se zdá...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:09
- Nahlásit

Já nejsem chovatel, takže nevím, jaké jsou náklady a kolik by štěně mělo stát...ale tě 15 mi přijde akorát.

petl
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:11
- Nahlásit

Jimmi
Tak se koukni tady URL
plusmínus ty ceny odpovídají.
Hlavně si všimni ceny českých a slovenských dlouhánek v porovnání s cenami v zahraničí...

A pak udělej stejný přepočet u kraťand...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:12
- Nahlásit

První se začíná - aspoň co do kvantity štěňat v posledních měsících - nebezpečně přibližovat hranici poptávky jak se zdá...
byla jsem možná první, kdo na to upozornil, že to není moc dobře tímhle způsobem přepínat trh, zase na druhou stranu několik štěňat asi půjde ven, ale to je zatím mizivé procento

navíc pořád platí pravidlo, že když chceš prodat štěňata, musí být oba rodiče "vidět"

petl
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:15
- Nahlásit

Jimmi
Chovatelé na "západě" nás totiž ve valné většině stále ještě berou jako cosi co nedávno vylezlo zpod kamene...a stejně tak i psy, přestože mají rodokmeny minimálně srovnatelné s těmi jejich.
Proto - mimo jiné - to mizivé procento exportů...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:17
- Nahlásit

petl

tak jsem koukla na ty stránky a přijde mi, že u nás jsou KK opravdu akorát, nemůžu si pomoct. A pokud si někdo řekne o víc, tak má k tomu důvod a většinou má i zájemce

petl
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:19
- Nahlásit

Jimmi
Tak potom asi bude všechno v pořádku a štěňata nebude vůbec žádný problém udat

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:21
- Nahlásit

petl

"podívej kam došel chov dlouhých, exteriér jde do háje.. protože si to pořídí každý za směšné peníze a pak na tom chová, ocasy nosí jako basenži, úhlení nemají žádné, jediné na co seb hledí jsou dlouhé chlupy..
a můžu vedle nich zkusit bouchnout balonek"...
je to citace
Já chovu dlouhých nerozumím, ale možná není dobré zlevňovat

petl
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:24
- Nahlásit

Jimmi
Moc posloucháš a asi málo koukáš.
Kromě těch dlouhých chlupů jsem totéž viděla u mnohé kraťandy.
Ale tohle tady rozebírat nebudu.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:32
- Nahlásit

petl

píšu o něčem čemu nerozumím, to máš pravdu, ale slepá rozhodně nejsem

kromě toho, původní debata je o štěndách krátkých a já někam uhla (kam sem neměla)

petl
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 09:33
- Nahlásit

Jimmi
asi tak

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 10:09
- Nahlásit

Jimmi
Jenže tady je jaksi ticho po pěšině Ono to takhle funguje vždycky Když se to stane konkurenci, vedu plamenné řeči a veřejně se od ohavného činu distancuji. Když se to stane mně, ticho po pěšině. Chytřejší si z toho vezmou poučení, že je lepší vážit každé slovo, jinak bych mohl/a mít máslo na hlavě (lidově řečeno být za debila)

Já myslím, že 15 tisíc je tak akorát za každé papírové štěně. Akorát že uživatelé si to nemyslí

petl
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 10:12
- Nahlásit

gabifi
Ono těch lidí co vědí že kvalita není zadarmo je opravdu pomálu...
Většina by nejradši "něco třeba podřadnějšího, víte, s nějakou vadou, jen bez PP..."
ale to je stará písnička...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 10:22
- Nahlásit

gabifi

uživatelé

lidově řečeno být za debilase mně to stává skoro pravidelně

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 10:25
- Nahlásit

petl
no právě. Ještě když jsme bydleli v bytě, bylo kolem nás hafo psů, téměř se nedalo jít ven, abych po nich nešlapala. S papírama nebyl téměř žádný. Sousedi měli vořecha za 5000 Kč, koupili ho jako čistokrevného jorka bez PP. V útulku by za tohle dali pětikilo a ještě by udělali dobrý skutek.

gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 10:26
- Nahlásit

Jimmi
kdybych psala historky o sobě a o tom, kdy jsem za debila, na pokec o psech by nedošlo

petl
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 10:28
- Nahlásit

gabifi
Souhlas, asi je to všude stejné...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 10:28
- Nahlásit

petl

když někdo napíše nebo řekne, že chce podřadnějšího psa(třeba bez PP nebo útulkáče), tak si vzpomenu na Hitlera a posílám lidi do....le okamžitě a střelhbitě

mě se to stává, že se mě lidi ptají na štěně po Jimovi nebo jestli a kdo a kde má štěnda...a jednou se mi stalo, že chtěli bez PP, tak to jsem ještě ustála a řekla že nejsou a přidala trochu osvěty, no ale chtít "něco podřadnějšího a klidně bez PP", tak to jsem se svojí celkem milou a klidnou povahou neustála a poslala je do lesa na houby

petl
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 10:31
- Nahlásit

Jimmi
Jestli se jednou dáš na chov, tak uslyšíš i pozoruhodnější věty...
Bohužel, lidi pořád ještě - a u nás asi obzvlášť - nepochopili že za kvalitu se prostě platí.
Tudíž jestli chci koliii, a navíc ještě hezkou kolii a ne něcoskorojakokolii - bude mě to něco stát...ale "chovatelé" co "chovají" bez PP jakoby nechápali že sami sobě podřezávají větev...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 10:36
- Nahlásit

petl

mě vadí slovíčko "podřadnější"
při tom je to ekvivalent "na mazla"

chovatel nebudu, fenku bych zaručeně neuhlídala, u porodu bych omdlela a zájemce bych prověřovala pře CIA, tak bych nic neprodala

petl
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2007 10:39
- Nahlásit

Jimmi
Vidíš, a to podřadnější slýchám docela často

Tuhle mi volali lidi - jestli jsou štěňata s PP, tak říkám že samozřejmě a oni na to hm, tak zas tak výstavního psa nepotřebujeme, nebyl by tam nějaký s nějakou vadou?

Jen jsem nepochopila s jakou vadou která se při porodu pozná...jakože by měl třeba dvě hlavy nebo po sobě fialové puntíky či co...

<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání