| Autor |
Zpráva |
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 14:27
- Nahlásit
Anonymní
Jsi pro čip,ale strašíš lidi co všechno se může stát?V čem je článek zajímavý?Tím, že si jeden inteligent vrazí čip pod kůži a vyzývá lidi aby s tím něco rychle udělali protože ho to tlačí jako jeho Kačenku?
Ale jdi ty kecko ...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 14:33
- Nahlásit
Tchor, presne tady jsi predvedl jak lidi spatne chapou. A ty navic i spatne ctes nebo vubec nectes. Protoze kdybys cetl to co jsem psala ve 14.14 a snazil ses to aspon trochu pochopit, nemohl bys napsat to, cos mi napsal ve 14:24. Naopak, souhlasil bys se mnou. Tchori, zacni nejdriv u sebe. Zkus byt empaticky a nevyskakuj jako certik z krabicky. A nesnaz se videt hned vsechno negativne. Tot vse. Alena
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 14:36
- Nahlásit
monika promin, ale ty nejsi partner do diskuze. tchor ma aspon trochu uroven a jakestakes argumenty
ale ja uz diskuzi koncim, vic neni treba, kazdy si vybere pro sebe dulezite veci
Alena
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 14:42
- Nahlásit
Anonymní
Aleno videt negativne me naucili lidi dostalo se mi do rukou uz moc psu od lidi co si myslaeli ze co nekde napsaly plati pak ty psy clovek dava pul roku dohromady.
"co muze byt spatne pochopeno taky spatne pochopeno bude" a to je heslo ktery by meli brat v potaz vsichni kteri oslovuji tvora jmenem dav.
Kdyby v tom clanku vystupoval tak jak by se na podobny pokus sluselo to znamena popsal ciste svoje subektivni pocity, k tomu dodal to ze pes ma uplne ninou strukturu podkozi, napsal ze pro maly vzorek je pokus neprukazny. atd. nasledne odborne napsal jednotlive mozne vystupy z toho pokusu tak by ten clanek byl mozna prinosem takhle je to novinarskej brak jen strasici lidi.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 14:43
- Nahlásit
Anonymní
no a tobě argumenty zjevně došly, ani nevíš co jsi tady mlela vlastně psala za bludy.To samé bych o tobě mohla říct já.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 14:48
- Nahlásit
moniko, argumenty nedosly, argumenty byly napsany, prolistuj si to dozadu, ja se nebudu opakovat
Tchor, treba jxd ceka na reakce od odborniku!!! o tom taky mluvim celou dobu - viz hozena rukavice.
Alena
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 14:51
- Nahlásit
Anonymní
jenze s tema odbornikama to mel konzultovat jeste pred tim nez to vypusti mezi lidi a o tom zase mluvim ja.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 14:51
- Nahlásit
tohle jsem napsala:
# Zasláno: 23 Led 2006 11:15
Citát
Tchor, ja nepopiram vyznam cipu (dohledani psa podle cipu), proboha! Ja se ti snazim vysvetlit, o co jxd v clanku jde. Sam jxd neni odpurcem cipovani! Ani ja nejsem odpurce cipovani ! Cetl jsi ten clanek pozorne?
Mimochodem je davno dokazane, ze pes a clovek vnimaji podnety stejne (bolest, zimu, teplo, tlak atd.). Tzn. ze vjem cipu pod kuzi psa i vzhledem k volnejsimu podkozi je srovnatelny jako vjem cipu u cloveka, to jest, ze cip muze tlacit. Konec, tecka, s tim se smir, Tvoje domnenky, ze psa tlacit "nemuze" nestavi de facto na nicem.
A dale jde v clanku o to, ze by se vyrobci cipu meli snazit vyvinout cip mesni velikosti.
Precti si ten clanek Tchori jeste jednou a misto toho, abys utocil a bez dukazu prohlasoval tento ojedinely pokus za nesmyslny, tak se radsi nad tim zamysli. I pro psy by lo bylo lepsi, a to prece chceme vsichni, ne?
Alena
a vy jste na me vystartovali, ze jxd je posuk a demagog, takze fakt uroven..
Alena
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 14:53
- Nahlásit
Tchor
a proc by mel? hodil rukavicku a ted se ukazte blamaz odpurci
mne se to libi
a je videt ze to funguje
Alena
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 14:57
- Nahlásit
Anonymní
Hele ty si psala, že nejsi proti čipování a vzápětí si napsala, že každé těleso v těle se může změnit v něco škodlivého.Tak o co ti jde?Jestli ten čip bude malý nebo ještě menší tak bude v tom těle pořád cizí.Beru to tak, že sis potřebovala s někým pokecat a trochu nás pejskaře polidštit.Můžeš si o mě myslet co chceš, můžu být pro tebe člověk, který inteligence moc nepobral (Reflex opravdu nečtu)a věř, že je mi to jedno, ale jedno je jisté: budu se ke svým psům chovat tak jak mi velí mé čisté svědomí a budu dělat vše pro to,abych je nějakým způsobem ochránila.Čip k tomu patří.Až vyvinou něco lepšího, tak to bude supr, ale zatím nic jiného než tohle není.Jak už jsem psala výše, je to nařízení a i proto se nám to nelíbí, ale pokud všude ve světě tohle funguje už x let, tak to ani ty, já a ani jxd nezmění.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 15:00
- Nahlásit
a proc by mel
protoze to ze to neudelal a zverejnil napacha skody, ale to je bohuzel u novinaru spis tandard. A bohuzel s tim nic neudela ani kdyby to cely jeste dneska dementoval neb Dav si to uz precet.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 15:03
- Nahlásit
Ze solidarity s vyhláškou týranými malými psy, nyní povinně v Praze čipovanými, si bohužel nemohu čip nechat vyjmout do doby, než vyhláška přestane platit. - citat z clanku
Pan JXD si sám šlehnul čip do předloktí. Má své pocity. Žádá změnu vyhlášky na základě svých subjektivních pocitů.
Kdyby kdokoliv jiný, mediálně neznámý člověk, udělal to samé, většina lidí si poklepe na hlavu. Takhle náhle vzniká dusno, že se malí pejsci čipem vlastně týrají. Tak jsem zvědavá, jak dlouho vlastně p. D. v předloktí čip mít bude. Třeba už mu tam zůstane navždy...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 15:08
- Nahlásit
Tchor, ja si naopak myslim, ze to co udelal jxd je fajn. A ted se ukaze. Doufam, ze se objevi zastup odborniku i takyodborniku a ti mu jeho tvrzeni vyvrati. A vo tom to je, smarja!!!!
Alena
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 15:12
- Nahlásit
jejda, jestli on pan D neztratil občanku, nechal se očipovat a teď čeká, že nás takhle očipujou všechny a on slízne smetanu za prima nápad.
Aleno na tohle se už nedá fakt nic jiného napsat.Sama nevíš za co se tady rveš, jestli za škodlivost nebo velikost.Já pro tebe partner nejsem a argumenty Tchore stejně nebereš tak je to jedno.Tchore si tady lidi většinou považujou a jeho názory berou.Mluví z něj zkušenost.Vyhlášku nikdo nezmění a pan D zůstane zřejmě očipovaný až do konce svého (psího?) života.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 15:17
- Nahlásit
Tchor, ja si naopak myslim, ze to co udelal jxd je fajn.
Hm... tak podle tebe je fajn ze nejaci dalsi psi zbytecne skonci v utulku? Protoze presne tam vede tenhle clanek.
Ja uz fakt koncim mam jiny veci na praci nez se tady hadat nad blbostma.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 15:34
- Nahlásit
Tchor neblbni, tam samotny clanek nevede. Nedelej z housenky jeste vetsi housenku a neber si vsecko tak osobne a tak vazne.
Sama jsem zvedava co ti jxd pod clankem odepise Alena
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 15:36
- Nahlásit
monika, by ses divila, kolik vyhlasek se takovym a podobnym zpusobem podarilo zmenit a k lepsimu
Alena
|
Endy
|
# Zasláno: 23 Led 2006 15:50
- Nahlásit
Jestli si myslíte,že čipování psů je podaná ruka pejskařům aby se zabránilo jejich ztrátě,tak se mýlíte.Za tím stojí úplně jiné zájmy.Mělo by být na rozhodnutí majitele,jak chce svého psa označit,pak se tu nebudeme dohadovat.Ale aspoň jsme si popsali.Kdyby měli všichni stejné názory,tak tu bude nuda.:grin:
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 16:07
- Nahlásit
Endy
Vždyť v praze mají na výběr, pes má být "trvale označen" pokud vím, takže stačí i tetování...
Můžu se zeptat, jaké "jiné zájmy" za povinným označením stojí?
Aleno
Zajímalo by mě, jak se něco změní k lepšímu. Myslíš, že po tomto článku zasednu vývojáři čipů a začnou narychlo vymýšlet něco menšího? To fakt těžko...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 16:21
- Nahlásit
Eimy, nez polozis dotaz, nejdriv se trochu zamysli a mozna, ze te napadne co mela Endy na mysli. Neni to tak tezke.
Na tvou spekulaci adresovanou mne, sis uz sama odpovedela, ze to fakt tezko. Tak proc se ptas me kdyz si odpovidas sama??
Alena
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 16:35
- Nahlásit
Anonymní
Vzhledem k tomu, že ty si mysliš, že se něco změní k lepšímu, tak to vypadá, že si opravdu mysliš, že okamžitě někdo začne vymýšlet něco "lepšího", ale takhle to nefunguje...
Ohledně Endy opravdu netuším co jinými zájmy myslí. Protože povinný poplatky ze psů se platí už teď, jen u čipování se s tím hold nebude dát podvádět, že by šlo o tohle? Jinak mě opravdu nic jinýho nenapadá...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 16:42
- Nahlásit
Eimy, jestli te napada to, co te napada, tak je opravdu zbytecne cerit dal diskuzi
Alena
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 18:24
- Nahlásit
milá nesmírně chytrá a vzdělaná Alenko,se shovívavým úsměvem jsem si na opakované naléhání svého Tchoře domácího přečetla Tvé subgeniální výplody o cizích tělesech v podkoží...věř mi,že jako druhoatestovaný patolog a primářka oddělení o cizích tělesech v tkáních něco vím,konec konců bych i asi při své kvalifikaci měla......nesmírně jsi mne pobavila a současně vyděsila,jak na tom běžná mladá populace s vědomostma a mozkovou zmasírovaností medii je....jestli ti mohu doporučit,mluv jen o věcech,kterým rozumíš,a tak abys nedopadla jako Škrhola a nebylas považovaná za....císaře pána.
Dr.Bennettová
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 18:58
- Nahlásit
Sali, no, jestli nasi vysokoskolsky vzdelani primari nevedi, ze za carkou se pise mezera, tak pak je to s tou jejich VS dost divne, ze? Ze bys opomnela nekterou ze trid zakladni skoly a hned skocila na patologii? I tak je mozna...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 19:04
- Nahlásit
Potrefená husa zakejhala. Sali konečně jí došly argumenty.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 19:05
- Nahlásit
Anonymní
Pro jistotu to ale napíšeš bez háčků a čárek, že? Ono je to složité je hledat na klávesnici, to je fakt. Ale třeba Tě to naučí na druhém stupni základní školy, jestli tam postoupíš
Jinak tohle je typické - zástupný "problém", když došly argumenty...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 19:19
- Nahlásit
Nikita
Ale ja taky pisu "bez". Na netu to je rychlejsi a hlavne to neudela zadnou neplechu.
Komentovat tady hacky, mezery za carkou je snad trosku mimo... Spouste lidi ujede i nejake to i/y.
Jinak ja jsem svuj nazor na clanek napsala jiz na prvni strane teto diskuse, ale stejne mi to neda... Skodi cipy psum(at uz malym) nebo ne? To je neco podobnyho, jako zda mobilni telefony zpusobuji nadory mozku nebo ne. Dle posledni studie udajne mobily lidem neskodi. Odpurci studie tvrdi, ze skodi. A tak to asi bude i s cipy - prece skodi x prece nevadi...
Ja jedno plemeno cipovat musim. Chca nechca. A jsem rada, ze fenka cip ma.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 19:22 - Změnil/a: Nikita
- Nahlásit
Fifi
Komentovat tady hacky, mezery za carkou je snad trosku mimo...
JE to mimo, a to nejen "trošku". Psala jsem to proto, že někdo někoho kritizuje za neprovedenou mezeru za čárkou ve větě, ale sám že by psal dle nejnovějších pravidel českého pravopisu, to ani náhodou!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 19:35
- Nahlásit
Anonymní
Můžeš mi říct, na které ZŠ se učí psát na klávesnici? My se to teda učili až na střendí a to hlavně proto, že to ke svýmu oboru potřebujem... Nepředpokládám, že se to na školách jinýho zaměření učí...
Každopádně myslím, že nemá smysl diskutovat s tebou, když místo toho, abys mi vysvětlila, jak to teda Endy myslela rdši neodpovíš rejpeš a píšeš narážky na (nejen)moji inteligenci.
Mimochodem víš, že třeba Einstein měl z fyziky za 4 nebo i propadal? Takže se svejma soudama brzdi...
|
cernota
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 20:00
- Nahlásit
Mám srnčího pinče, kterej váží 2,10 kg a čipy má 2! Jeden mu dali v útulku, jenže ten byl starej a na hranicích na něj neměli čtečky, takže když jsme chtěli na dovču, dostal druhý. Nadšená z toho nejsem, ale myslim, že kůži za krkem má mnohem pružnější než já předloktí! Čip lehce nahmatám, ale už na dotyk je znát, že je tam místa až až. Myslím, že kdyby ho cejtil, tak se bude škrabat, kousat, válet... Náš pes je hysterka, ale čip je mu fuk!
|