| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 11:15
- Nahlásit
Tchor, ja nepopiram vyznam cipu (dohledani psa podle cipu), proboha! Ja se ti snazim vysvetlit, o co jxd v clanku jde. Sam jxd neni odpurcem cipovani! Ani ja nejsem odpurce cipovani ! Cetl jsi ten clanek pozorne?
Mimochodem je davno dokazane, ze pes a clovek vnimaji podnety stejne (bolest, zimu, teplo, tlak atd.). Tzn. ze vjem cipu pod kuzi psa i vzhledem k volnejsimu podkozi je srovnatelny jako vjem cipu u cloveka, to jest, ze cip muze tlacit. Konec, tecka, s tim se smir, Tvoje domnenky, ze psa tlacit "nemuze" nestavi de facto na nicem.
A dale jde v clanku o to, ze by se vyrobci cipu meli snazit vyvinout cip mesni velikosti.
Precti si ten clanek Tchori jeste jednou a misto toho, abys utocil a bez dukazu prohlasoval tento ojedinely pokus za nesmyslny, tak se radsi nad tim zamysli. I pro psy by lo bylo lepsi, a to prece chceme vsichni, ne?
Alena
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:19 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Anonymní
Mimochodem je davno dokazane, ze pes a clovek vnimaji podnety stejne (bolest, zimu, teplo, tlak atd.).
Takže se dá říct, že kdyby psa ten čip tlačil, vnímá to stejně jako člověk, ale otázkou zůstává, jestli to toho psa tlačí, když má podkoží mnohem volnější než člověk... ;)
Nebo to chápu špatně?
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:24
- Nahlásit
Nie, tetovanie do niektorých krajín (Velké Británie, Irska, Švédska a Malty) nestačí už teraz. Pre ostatné krajiny EU platí prechodné obdobie, kedy na identifikáciu stačí aj tetovanie (približne v dĺžke priemernej doby života psa), po tomto prechodnom období, má byť čip povinný.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:25
- Nahlásit
Aleno fak to nema smysl. kdyz neveris vlastnim smyslum a veris necemu co nekdo vyzkousel na necem naprosto nesrovnatelnym tak si ver cemu chces.
Ja tvredim jedno jedine ten pokus neni odpovidajici neb anatomicke pomery jsou u kadeho z tech dvou tvoru jine. Vzdalene by se to dalo prirovnat kdyby jsi si nechala inplantovat valecek odpvidajici velikostio do brisni dutiny tam je taky dost mista jako v psim koznim laloku na krku.
Ja uz par kapes na krku psovi osetroval vimn kolik je tam mista pod tou kuzi, i do pomerne male ranky pri vyplachovani v klidu vmacknes celou strikacku dezinfekce. Ten neprijemny pocit u cloveka je z duvodu napnuti kuze diky tomu ze tam je podkozi pevne a neuhne se. Krome toho i clovek by si na velikostne odpovidajici predmet v podozi docela rychle zvyknul a zadny problemy by mu to nedelalo.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 11:27
- Nahlásit
Eimy, ze ja jsem sem vubec lezla. Nikdy by me nenapadlo, ze na strankach pejskaru najdu lidi, kteri vlastne jedou proti svym vlastnim psum. Tak to je smutne a vic k tomu nemam co dodat. Mate svou "pravdu", ktera stavi na vasich domnenkach, a to je asi tak vse co mate. Alena
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:34
- Nahlásit
Anonymní
Nejedu proti vlastnímu psovi, nevim, jaks na to přišla, ale budiž, nebudu ti to brát... Jen mi tchořův argumetn s volným podkožím přijde docela pádnej. Navíc kdo ví, jestli kdyby si nechal aplikovat čip někdo jinej, tak by pocity autora toho článku potvrdil ;) protože myslim, že i u lidí se může cítění bolesti hodně lišit.... Ale to už je zase o něčem jiným...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:37
- Nahlásit
Alena
ze na strankach pejskaru najdu lidi, kteri vlastne jedou proti svym vlastnim psum
nechápu čím jdu proti svému psovi? Tím že štěně má míň bolestivý zážitek při označení? nebo tím, že mám nesrovnatelně větší šanci nalézt ztraceného psa? Nevěřím že psovi čip vadí - je fakt že nejsem pes takže nemůžu potvrdit z vlastní zkušenosti, ale vidím na svých psech, že i kus bahna na uchu jim vadí a tím uchem třepají nebo si to drbou. Ani jedna z mých psic nemá tendenci se snažit čip odstranit.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:37
- Nahlásit
Anonymní
Aleno delej si co chces proti psum je ale ten clanek protoze spouste lidi zblbne hlavu a nenechaji psa ocipovat. Bez se podivat do prvniho utulku abys vedela kam podobne "odborne" clanky vedou. Pracuju se psama trochu moc dlouho na to abych nevedel co a jak citi nebo neciti. Oni daji na jevo vsechno jen clovek musi mit schopnost jim nasloucaht. zacinam byt na podobne clanky opravdu alergickej neb jedine co muzou lidem naprosto zblbnout hlavu a vest k velkym pruserum. Tenhle teda je nebezpecnej jen nekterym psum a neohrozuje primo souziti lidi a psu, ale jsou v novinach mnohem horsi kravoviny. Bohuzel i velka vetsina moderni kynologicke literatury je naprostej brak ze kteryho si znaly clovek nevybere nic co muze pouzit a laik se tam docte spoustu velmi nebezpecnych doporuceni.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 11:44
- Nahlásit
Tchor, Eimy, jedine co me na teto nikam nevedouci diskuzi skodolibe tesi je fakt, ze si casopis reflex koupi dost hodne lidi a hlavne lide nesrovnatelne inteligentnejsi nez ti, kteri se sdruzuji na kecacich psich forech. Alena
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:52
- Nahlásit
Anonymní
Člověk může být inteligentní jak chce, ale z nevědomosti nebo důvěřivosti mediím (kdo inteligentní jim plně důvěřuje?), muže ublížit stejně, jako naprostej idiot ;)
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:54
- Nahlásit
Anonymní
Jen by mě zajímalo, proč člověk nesrovnatelně inteligentnější nedokážepochopit, že jméno se píše do kolonky jméno, pro lepší orientaci v diskuzi
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:54
- Nahlásit
Alena
Je videt ze vubec nic nechapes
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 11:55
- Nahlásit
Eimy, inteligentni clovek si v nasem pripade precte clanek a pak tento clanek zkonzultuje s odbornikem. Otazkou zustava, jestli se ten clovek dostane az ke Tchori. Alena
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:59
- Nahlásit
Anonymní
Abys to ještě pochopila, já nikdy nebyla přímo pro čipování, já psa nechala načipovat a kvuli zkušenosti bych se podruhé už mnohem víc rozmýšlela, jestli čipovat nebo ne (kvuli tomu cestování čipu). Každopádně by mi stejně nakonec nic jinýho kvuli cestování na Slovensko nezbylo.
Ale i přes to, že se mojí feňuli čip posunul, tak se "zasekl" na místě, který není až tak vzdálený od místa aplikace a po nějaké době od posunutí můžu říct, že jí to v ničem nevadí. A dovolím si tvrdit, že já na svým psovi poznám, co mu vadí a co ne líp, než kdkokoliv jinej...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:59
- Nahlásit
Hele ALENKO JXD je třeba taky návštěvník sdružující se na kecacích psích forech.Právě jsi snížila jeho inteligenci.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:00
- Nahlásit
Alena. Je videt ze vubec nic nechapes
Tchori, a ty chapes? Nekolikrat jsem psala, o cem ten clanek je. Ze je o tom aby se vyvinuli mensi cipy...... atd, muzes cist v mych minulych prispevcich. Ja se na rozdil od tebe nad tim, cos ty napsal zamyslim. Ale ty se nad smyslem clanku zamyslet nechces. Treba mel clanek vzbudit i diskuzi. Ne tady, ale i nekde jinde. Treba je to hozena rukavice...... myslim, ze to jxd udelal dobre Alena
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:01
- Nahlásit
Alena
To co ti tady pisu ti potvrdi kazdy veterinar. Jenze nebezpecnost toho clanku je v tom ze prumerny clovek v teto republice bere media joko dogma. Psali o tom v novinach tak to prece musi byt pravda. Delam nejen se psama ale i z lidma a co jsou obcas schopni tvrdit protoze si to nekde precetli nad tim zustava rozum stat a je to cim dal horsi. Sleduju clanky o kynologii v novinach uz urcitou dobu a velmi malo kdy to pise clovek co o tom neco vi. Novinarina neni o tom napsat pravdu, ale napsat clanek tak aby tomu lidi verily a cetli to.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:05
- Nahlásit
Eimy, a vidis to, ja jsem na rozdil od tebe vzdycky PRO cipovani byla a jsem i nadale. A ani jxd neni proti cipovani. Pochopilas to konecne?
monika, k tobe nemam co bych dodala. Mluv dal...
Alena
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:06
- Nahlásit
Tak jsem se ptala příteklyně od kámoša, od kterýho mám svojí psici (veterinářka) a napsala mi na to tohle:
Ptákovina ) Čip se dává do krku právě proto, že tam je a) nejmíň citlivá, ale taky b) nejvolnější kůže, takže nemá jak a kde tlačit. Pan Doležal má možná předloktí stejně široké, jako je čivaví krk, ale docela určitě si na něm nevytvoří 5 cm vysokou kožní řasu )) To se vůbec nedá srovnávat, to je jasný, ža na ruce to tlačí, když je tam kůže těsně obepnutá.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:09
- Nahlásit
Tchor, tak sedni a napis clanek do reflexu - vyjadreni odbornika. Myslim, ze by to bylo lepsi nez si tady stezovat. Alena
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:09
- Nahlásit
Alena
A ani jxd neni proti cipovani. Pochopilas to konecne?
To ja vim jenze ten clanek vyznel v tom smyslu ze cip je pro psa neprijemny, coz vzhledem k anatomickemu rozdilu vuci cloveku neni pravda. A spousta lidi ho pochopi tak ze psa neocipuji. Na dizkuzich na netu je uz ted videt ze to tak spousta lidi pochopila a to na netu je ta inteligentnejsi cast naroda.
|
Endy
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:10
- Nahlásit
Jenže ta čivava nemá v osmi týdnech taky pěticentimetrovou kožní řasu.Ono je rozdíl čipovat půlkilové nebo pětikilové štěně.Bylo by tolik zastánců čipování,kdyby byl čip desetkrát větší?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:11
- Nahlásit
Alena
Napsal jsem do dizkuze pod clanke sve vyhrady. Krome toho se to tady probira tak nevim proc bych nemoh tady prezentovat svuj nazor. Kdybych mel v novinach opravovat vsechny nesmysly co napisou o psech nedelal bych nic jinyho.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:12
- Nahlásit
Anonymní
Halvně ať nad tím přemýšlím, jak přemýšlím, tak mi z toho vychází, že v současné době je podle něj čipování psů malých plemen týrání zvířat. Vzhledem k tomu, že menší čipy zatím neexistují nebo se zatím neaplikují tak vlastně stojí proti čipování malých psů... ? Ale asi fakt nejsem dostatečně inteligentní na to, abych to pochopila
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:13
- Nahlásit
Endy
pet cm proti peti mm opravdu si nemislim ze to muze vadit ani takhle malemu psu. K tomu neprijemnemu napnuti kuze nedojde neb je tam kuze dost.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:13
- Nahlásit
Tchor má pravdu,co je psáno,to je dáno to je to, čím se spousta lidí řídí.Jeden inteligentní blázen, který je citlivý na psí čip napíše svůj názor (neobjektivní) a je dalších pár neštastných psů na světě.Až se tobě Aleno ztratí pes a půjdeš ho hledat po útulcích a všude se tě zeptají na čip tak jim pak řekni,že ti ho bylo líto, protože pana jxd čip tlačil.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:15
- Nahlásit
Endy, diky za tvuj nazor! Naprosto souhlasim
Tchor, ten clanek proti cipovani nevyzniva, smarja!! Ja fakt nechapu, ze nechapes smysl clanku!!! Precti si ho jeste jednou!!!
Alena
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:16
- Nahlásit
monika
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:17
- Nahlásit