| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:20
- Nahlásit
aha, no tak to jsme se dostali tam kam jsme chteli, diky za diskuzi
Alena
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:20
- Nahlásit
Anonymní
to je možné, ale mám načipované oba psy, čerstvě i tu 14ti letou slepou,hluchou a už špatně chodící kokřandu.mám své psy ráda a pobyt v útulku si kvůli mě (kdybych se řídila článkem) ani jeden z nich nezaslouží.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:22
- Nahlásit
Nechtěla jsem ani nijak reagovat, ale .....
Nějaký pošuk napíše článek a tady je o tom nesmyslu diskuse na x stránek. Když už by na to došlo, tak na základě jedné aplikace jednoho čipu do těla jednoho člověka se nedá nic paušalizovat, takže vypovídací hodnotu má článek absolutně nulovou.
Jarka
PS: ale venku je zima, tak co si nezkrátit dny touto debatou, že
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:22
- Nahlásit
Implantování čipu malému zvířeti proto musí být chápáno jako týrání. Proti týrání v ČR chrání zvířata zákon, a proto Vás jako iniciátora vyhlášky prosím o její pozastavení do vyjasnění metody, kterou lze identifikovat malá zvířata.
Vzhledem k tomu, že opět mohu srovnávat na vlastní kůži: Rozhodně je méně traumatizující několik minut trvající nepříjemná tetuáž než trvalý slabý vjem "tlačení" čipu.
Ze solidarity s vyhláškou týranými malými psy, nyní povinně v Praze čipovanými, si bohužel nemohu čip nechat vyjmout do doby, než vyhláška přestane platit. Nejen proto Vás prosím o urychlené jednání. Čip je nepříjemný v předloktí osmdesátikilového autora žádosti a pro tříkilového pražského krysaříka musí být podobný instrument za lopatkou utrpením. Přitom dosud nebylo podle informací magistrátu očipováno asi padesát procent psů v Praze. Proto by Vaše urychlené kroky mohly zabránit tomu, aby další malá zvířata byla z nařízení týrána.
Opravdu nevystupuje proti čipování malých psů?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:29
- Nahlásit
Eimy
alena to zřejmě nedočetla celé.
|
Endy
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:52
- Nahlásit
Vy jste spíš Alenu nepochopili.Evidentně tu máte všichni větší psy a velikost čipu je pro vás přijatelná.Já si počkám,až vyvinou ten čip velikosti špendlíkové hlavičky a pak budu při čipování taky klidnější.Mnohem víc než tlačení mi vadí cestování čipu a že pár případů se již vyskytlo a to je načipovaná menší část psí populace.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:55
- Nahlásit
Endy
mas male psy vyzkousej si kolik maji za krkem pod kuzi mista. je to nekolika radove vic nez kolik ma ten cip velikost fakt se tam naprosto bez problemu vejde. zjizvena tkan po prvnim byt malem kousnuti bude mnohonasobne vetsi nez je velikost toho cipu.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:12
- Nahlásit
Endy
Já nemám psa, kterej by patřil k největším. Co se týče cestování čipu, tak mě 3 veti nezávisle na sobě potvrdili, že psovi to ublížit nemůže, protože tam není "žádná díra, kterou by se to mohlo dostat dovnitř" (citace veterinářky, která čip alpikovala a u které jsem byla s tím, že se psici čip posunul). Jedinej problém s cestováním by nastal, kdyby se to posunulo až pod přední packu, kde by se ten čip nemusel jít přečíst (což je právě ten důvod, kvuli kterýmu se mi čipování zrovna moc nezamlouvá), ale psovi by to ublížit nemělo.
|
Endy
|
# Zasláno: 23 Led 2006 13:13
- Nahlásit
Tchor
Já vím,že se tam vejde.Ale půlroční štěně má 1,1kg.Pral bys do něj v 8 týdnech čip?Tady jde o to,že pokud mi chce někdo nařídit vpravit cizí těleso do štěněte,musí mi zaručit,že nenastane žádný zdravotní problém.A já o tom přesvědčená nejsem.Pro mě je velikost čipu a jeho možnost cestování nepřijatelná.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:14
- Nahlásit
Endy
Ještě k té velikosti, myslim, že když bude ten čip menší (špendlíková hlavička), tak si toho cestování nebudeš muset ani všimnout, ale to, že se ten čip neposune ti nezaručí nikdo...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:15
- Nahlásit
Endy
Já mám toy pudla - 2,5 kg, 27 cm
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:16
- Nahlásit
Hele já to ten čip beru jako pro sebe občanku.Musím ji nosit a někdy nemám kde ji dát.Musím si vzít kabelku do které ji dám a musím ji mít prostě u sebe.Když ji ztratím, jsem v háji.Když se mi něco stane a nebudu ji mít u sebe jsem v háji.Když máš očipovaného psa, ztratí se, nebo se mu něco stane tak ho najdeš určitě rychleji než bez čipu.Když ti psa sejme auto (a ty u toho třeba nebudeš), na veterině lehce zjistí,komu pejsek patří a dají ti vědět.Kamarádce někdo ukradl psa.Hledala ho po všech čertech a nic.Byla už s tím smířená a pak jí volali z jižní moravy z veteriny, že ho našli.Pejsek onemocněl, nový majitel s ním přišel na vyšetření a když se ho veterinář ptal na stáří atd tak nic nevěděl.Začal blábolit a pak z něj vypadlo, že psa našel.Zkusili čtečku a našli majitele.Tohle je jeden štastný konec s použitím čipu.Šlo o silky teriéra.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:18
- Nahlásit
Cestu je ti jakekoli cizi teleso az se usadi tak se zapozdri vetsinou par cm od mista aplikace. neslysel jsem nikdy o zdravotnich komlikacich aplikace cipu.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:21
- Nahlásit
Tchor
já si myslím, že tahle debata je fakt zbytečná, oni to všichni časem pochopí.Je to nová věc a navíc povinná a to se člověk vždycky bouří.Já usínám s klidným vědomím, že známku pes ztratit může,ale čip nevy..., ten mu zůstane.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:29
- Nahlásit
monika
známku pes ztratit může,ale čip nevy..., ten mu zůstane.
No uz jsem slysel o pripadu kdy jiny pes psovi cip vykousnul pri rvacce, ale tahle nahoda je dost nepravdepodobna. Jen tim chci rict ze nic neni stoprocentni ale cip se tem 100% docela blizi.
|
Endy
|
# Zasláno: 23 Led 2006 13:31
- Nahlásit
Já dokud jsem si na různých fórech nepřečetla o špatných zkušenostech,tak jsem byla taky v klidu.Ale bohužel jsou.Myslím si,že délka zapouzdřování cizího tělesa závisí i na jeho velikosti.Čím menší,tím dřív se zapouzdří a necestuje.
Jak už jsem tu jednou psala,jsem zastáncem čipování,ale u minipsa si nejsem stoprocentně jistá,že mu to nemůže ublížit.Co může pár cm cestování nadělat?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 13:32
- Nahlásit
neslysel jsem nikdy o zdravotnich komlikacich aplikace cipu.
Tchor, zatim se cipuje velmi kratkou dobu nez aby mohly byt skutecne objektivni dlouhodobe studie jestli je to v pohode nebo ne. Aby ses za par roku nedivil aji usama a neodvolaval vsechno cos tady rekl. Nechval dne pred vecerem, asi tak. Vzdycky me dokaze rozesmat, jak nekteri lide tu svou "pravdu" zalozenou na domnenkach, dokazou vehementne hajit.
Alena
|
Endy
|
# Zasláno: 23 Led 2006 13:34
- Nahlásit
Jinak si nedělám moc iluze,že pokud se někomu ztratí malý pejsek módního plemene,že ho pomocí čipu dostane zpátky.To aby si pořídil čtečku a začal si ho hledat sám.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:35
- Nahlásit
Endy
Nejsem veterinar, ale neumim si predstavit cemu by v podkozi mohlo vadit cestovani ciziho telesa. Snad jen kdyby se dostalo do mista kloubu tak tam by mohlo prekazet jinak fakt nevim. Zkus se na to zeptat veterinare.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:36
- Nahlásit
Endy
Budes se divit, ale hodne veterinaru kdyz k nim prijde nekdo s novym psem tak si ho cteckou prohlidne. V utulku to same.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 13:37
- Nahlásit
Tchor, cizi teleso v podkozi vadi tak jako tak. A muze se zapouzdrit i tak, ze kolem neho zacne tkan patologicky bujet.
Alena
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 13:38
- Nahlásit
Patologicky, tim mam na mysli vznik ruznych zanetu, nedejboze rakovinny narust tkane. Zadne cizi teleso v organismu neni bezproblematicke. Alena
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:39
- Nahlásit
Anonymní
Aleno pozvu sem svoji partnerku patolozku ona ti napise co se tam stane presne rozhodne to nevadi a neprekazi. Sam mam po kousancich tech zapouzdrenejch veci v podkozi docela dost a nejak o nich ani nevim pokud si je nenahmatam.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 13:42
- Nahlásit
Tchor, snazis se mi vyvracet vec nevyvratitelnou - cizi teleso v org je proste cizi a organismus se s nim nekdy vyporadava ruzne, mnohdy v neprospech samotneho telesa
Alena
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 13:46
- Nahlásit
Sam mam po kousancich tech zapouzdrenejch veci v podkozi docela dost a nejak o nich ani nevim pokud si je nenahmatam
No vidis to, pkud si je nahmatas, citis je. odpovedel sis sam.
Alena
|
Endy
|
# Zasláno: 23 Led 2006 13:54
- Nahlásit
Silně pochybuji o tom,že veterináři a útulky mají seznamy ztracených a hledaných psů.To proběhlo v televizi a v tisku že očipovaný pes se snáze najde,jinak by lidi nečipovali.To,že existují 3 registry,to už se veřejně nehlásá.Prostě se svými mazlíčky sami a dobrovolně(někteří)podstupujeme pokus čipování celé populace.Jaké budou výsledky za deset dvacet let,nikdo z nás neví.Třeba to dopadne dobře a pak se dáme taky načipovat.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 14:02
- Nahlásit
Anonymní
To ze neco nahmatam neznamena ze mi to vadi. Narozdil od psa nemam volne podkozi takze jsem proti psovi v podstatne nevyhode presto mi to rozhodne nevadi. Ale fakt nema cenu se o tom bavit ty mas svoji pravdu a ja svoji ja ze svoji fakt neustoupim neb tu tvoji povazuju za velmi nebezpecnou.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 14:03
- Nahlásit
Endy
Minimalne je jednoznacna idetifikace psa proti jinemu jedinci. ano registru je vic, ale neni problem vznest dotaz na vsechny a minimalne se zjisti kdo cip aplikoval a i to muze vest k majiteli.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 14:14
- Nahlásit
Tchor, co povazujes ode me za nebezpecneho, prokriste??? Nekolikrat jsem ti psala, ze jsem pro cipovani!!! A ze clanek je natolik zajimavy, ze stoji nad nim se zamyslet!! Ze clanek je hozena rukavice!!! Tohle je moje nebezpecna pravda???
Vzpamatuj se......
Alena
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 14:24
- Nahlásit
Anonymní
Aleno ja ti psal co povazuji na techto clancich za nebezpesne. Muzu ti rict nez neco nekde napisu na net tak docela dlouho premyslim jak to pochopi laik. Hlavne co se tyka rad kolem vycviku protoze kazda byt dobre minena rada nemusi byt spravne pochopena a nasledne je kontraproduktini fakt podobne clanky a nazory co ty prezentujes povedou k jedinemu jeste min psu bude cipovano.
|