Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / čipování - článek v Reflexu
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 01:24
- Nahlásit

Četli jste? Přiznám se, že teď mě trochu hryže svědomí, že jsem nechala pejsu načipovat.

Anonymní
# Zasláno: 21 Led 2006 07:26
- Nahlásit

Maya
Nečetli... O co jde?

dejavu
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 08:50
- Nahlásit

Maya
http://www.reflex.cz/Clanek22454.html
LOL! Jiricek zas boduje, to je MAGOR!!!! ))))))

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 09:41
- Nahlásit

Mám radost, že to ten autor článku takhle zkusil, a stydím se, že mě to nenapadlo taky. Ale myslela jsem si, že to tak nějak bude. Já se svými čtyřmi malými pejsky od vstupu do EU už nemůžeme jezdit za hranice, protože nový europas čipování vyžaduje, přesto jsem odhodlaná je proti tomu zákroku ubránit. Mám to zatím lehčí, jsem z Olomouce.

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 09:55
- Nahlásit

Možná by nebylo na škodu, kdyby autor toho článku uvedl taky možnost "cestování" čipu. U těch úplných prcků to může aspoň podle mě, působit problémy...
Nám se čip posunul skoro na hrudník a veterinářka říkala, že kdyby se posunul třeba až pod přední packu, kde by mohl vadit, tak by se musel vyoperovat. Naštěstí se čip už nehejbe, protože v místě, kde je nemá feňule tak volný podkoží, jako na krku...
Každopádně, když by teoreticky mohl působit problémy cca 10kg psovi, tak u 2 - 3kg, kdo ví...

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 10:05
- Nahlásit

no to je děs, myslíte že tu vyhlášku zruší?

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 10:11
- Nahlásit

Blueheaven
Já doufám. Stejně je to blbost, nikdy se nepodaří, aby byli čipovaní všichni, vždy budou odpůrci, štěňata se rodí rychle. Navíc mám podezření, že to opatření směřuje k tomu, aby se nikomunepatřící neočipovaní opuštění psi mohli bez váhání zabíjet.
Na konci toho článku je adresa, kam můžeme psát na podporu zákazu čipování malých zvířat.

ati
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 10:47
- Nahlásit

a co říkáte tetování štěňat,to je rozhodně bolestivý zákrok.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 10:54
- Nahlásit

ati
No asi ano, bolí to, ale bolí to jen chvíli, a pak už to pejsek zbytek života necítí. Zatímco čip má pod kůží celý život. Kdybych musela volit u svých pejsků, zvolila bych tetování, ale řekli mi, že u oříšků, kor dospělých, to nejde.

zuzka
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 11:14
- Nahlásit

do budoucna plánujeme štěňata a přemýšlela jsem, jestli je necháme tetovat nebo čipovat, tak tohle mi pomohlo, necháme je tetovat a až dorostou, ať si je očipují majitelé, když budou chtít

dejavu
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 11:58
- Nahlásit

aren
já tomu nevěřím, že jim to vadí, kdyby je to tlačilo, tak by se drbali.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 12:02
- Nahlásit

Tak jsem si spočítala, že kdyby měl autor článku reprodukovat pocity čtyřkilového pinče, musel by si vpravit pod kůži váleček 10 x 24 mm.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 12:06
- Nahlásit

dejavu
Já nevím. Oni nám to neřeknou. Však ona Marie Stuartovna taky moc nebrečela. Já se snažím řídit tím: "co nechceš, aby jiní činili tobě...", zejména u blízkých přátel, kterým můj pejsek bezesporu je.

Danuš
# Zasláno: 21 Led 2006 15:27
- Nahlásit

Já jsem zastánce čipování. Ten článek je sice nepříjemný, ale nevím jak u vašich psů, ale u mého knírače malého je kožní řasa na krku cca 2-3x větší než na předloktí "pokusného" redaktora. Možná, že ho čip tlačí právě proto. U větších psů je kožní řasa pochopitelně ještě větší.

K tetování - náš klub požaduje tetování. Možnost volby neumožňuje. Ani jedno z mých zvířat nemělo tetování už v půl roce čitelné. Tzn. bylo by třeba je přetetovat. A co jsem slyšela od známých, přetetovávali i 3x.

Nechávám čipovat celé vrhy a zatím jsem neměla ani jeden případ cestování čipu a žádné zvíře nemá žádnou část těla na pohmat bolestivou. Určitě by se ozvali - jsou to docela ciprdlíny. Jen u jednoho štěněte je čip hmatný. Nikoliv bolestivý.

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 15:41
- Nahlásit

Danuš
Priznam se, ze ja jsem se u clanku hrozne pobavila! To muze fakt vymyslet jen JXD. U nekterych pasazi jsem mela zachvaty smichu...
Jinak - v jsem clenem dvou klubu. V jednom se smi uz pouze cipovat. V druhem zase pouze tetovat! Takze mohu posoudit vyhody i nevyhody obou metod(nejrozumnejsi by mi prislo povolit kombinaci obojiho a at se chovatel rozhodne sam..).
Jako vyhodnejsi pro psa beru CIPOVANI. Pro psa je nacipovani jednoznacne mene bolestive, a hlavne je trvale. A v ramci EU uz ted vlastne nutne pro cestovani. Fenka nema zadny problem s cipem, pritom je to konstitucne "suchy" terier, bez volne kuze.

U tetovani - casem se u mnoha psu tetovaci cisla sliji v cosi necitelneho a pak se pes musi vetsinou prispat a pretetovat. Pokud ma tmavsi kuzi, pretetovani neni za par tydnu stejne videt.. A tak se stejne nakonec pejsa ocipuje...

tiletá
# Zasláno: 21 Led 2006 16:04
- Nahlásit

Podepisuji se pod příspěvek -Danuš-.Fena je tetovaná,číslo už dost rozjeté.Problém byl na výstavě v zahraničí,kdy chtěla paní rozhodčí tetování vidět.Načesanou fenu jsme stavěli na zadní,paní rozh.musela zleva,špatně se jí četlo,tak zase zprava!Bylo to prvně a naposledy,jinak stačilo hlásit,že je pes čipovaný nebo tetovaný.Štěňata jsou podle klub. předpisů tetovaná,po zkušenosti z výstavy v uchu.Po třech letech u tmavých psů nečitelné.Den před zahraniční výstavou jsem je nechala načipovat.Ještě že!Paní rozhodčí tak důkladná,že nemít čip,ani jsme si neškrtli.Byla to náhoda,tedˇ mám čipované všechny a klid.Otec štěňat je 13 let čipovaný bez zjevných následků.A tedˇ jdu přečíst ten Reflex.Novinářům na 99 procent nevěřím.Ale diskusi na cz-pes čtu ráda.

Endy
# Zasláno: 21 Led 2006 16:17
- Nahlásit

Taky jsem zastánce čipování,ale je fakt,že malou fenečku se mi čipovat nechce.Malého knírače bych čipovala s klidem,ale krysaříka bez podkožního tuku o váze něco málo přes kilo se čipovat bojím.
Když srovnám velikost čipu k poměru těla,je i tak pro minipsa velký.Docela tomu věřím,že psa může tlačit.A on nám to neřekne a nemusí se vůbec drbat.Když vás bolí zub,taky tím trpíte,ale tvář si nedrbete.
Pokládám si otázku,je vůbec nutné psy značit tetováním nebo čipováním?Kdo bude chtít dělat podvody,cestu si vždycky najde.

tiletá
# Zasláno: 21 Led 2006 16:23
- Nahlásit

Joj to bylo pěkné.Dovedu si představit,jak se pan Doležal a pan Jedinák při tvorbě tohoto článku bavili a doufám,že je neminul slušný honorář.A také doufám,že se pan Doležal stane pravidelným návštěvníkem zdejší diskuse.A že mu půjde výchova Kačenky bez větších úletů.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 16:26
- Nahlásit

Endy
Svatá slova, Endy. Já mám pejsky 4,5,6 a 8kg, čipovat určitě nebudu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 16:33
- Nahlásit

aren
Kdyz cipovat nemusis, necipuj. A pokud se opravdu chces presvedcit, jak moc cip "tlaci", nech se tez ocipovat, treba na jeste citlivejsi misto, nezli JXD... Urcite by srovnani zkusenosti nebylo od veci!

Anonymní
# Zasláno: 21 Led 2006 16:35
- Nahlásit

Pokládám si otázku,je vůbec nutné psy značit tetováním nebo čipováním?Kdo bude chtít dělat podvody,cestu si vždycky najde.

Endy, jake konkretni podvody mas na mysli?

Alena

Markét
# Zasláno: 21 Led 2006 18:39
- Nahlásit

Já zatím na čipování moc nedám. Jelikož při zkouškách z výkonu rozhodčí musí ověřit totožnost psa a zatím jsem se nesetkala s tím, že by si nosil čtečku. Takže je lepší mrknout na tetování. Až se čipy i čtečky více rozšíří, možná budu pro, ale zatím zůstávám u tetování.

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 18:46
- Nahlásit

Markét
Ctecku na zkousky musi zajistit poradatel zkousek - cili cvicak.. Muze si ji pujcit od veta.

gabifi
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 20:11
- Nahlásit

Pokud zvíře přítomnost čipu opravdu cítí, a já tomu věřím, může to způsobit nežádoucí změny v jeho chování. O tom, jak se cítí, radši přemýšlet nebudu.

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 20:29
- Nahlásit

Takže je lepší mrknout na tetování
to je hezký, zvlášť když máš celočerného psa, nebo psa s tmavým pigmentem, kde ani po dvou přetetováních není nic vidět, tak babo raď

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 21:03
- Nahlásit

Ebony
Jak se to dělalo s černými psy, když nebyly čipy? Černí psi byli přece odjakživa.

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 21:18
- Nahlásit

aren
Jiste, ze se tetovalo... Porad dokola..
Ale ted uz je jina doba. Cip je jiz nyni pro nektera plemena povinny!
I pro vorisky v Praze - tedy dokud p. Dolezal neuplatni sve vytky.. Opakuji - nemusis cipovat, necipuj, odsuzuj... Az se ti pes ztrati (nebo nekomu jinemu), budes se mlatit do hlavy palici!

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 21:23
- Nahlásit

aren
dřív se tak nepodvádělo, bylo pár psů, co já pamatuju za Svazarmu a každý každého znal, dnes nastoupí někdo s černým psem na zkoušku pětkrát pokaždé za jinýho.........oni ovčáci ji potřebují do chovu, že

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 21:37
- Nahlásit

Ebony
No neke, my meli vzdycky duslednou proceduru kontroly bud tetovacek nebo cipu... Predevsim od rozhodcich - sjizdeli soupisku od a do z, vcetne cisel prukazek a platnych znamek ..Kterej rozhodci by si to dneska takhle zkusil praktikovat??

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 22:00
- Nahlásit

Fifi
nekecám
mně nejde přečíst skoro u žádnýho psa číslo, a zkoušek mám hafo, ale naštěstí moji psi jsou takový osobnosti, že je ani za jiné vydávat nemůžu

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání