Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šestý smysl psů
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:01
- Nahlásit

Je obecně známo, že spousta zvířat dokáže vycítit příchozí nebezpečí v podobě zemětřesení, záplav a hurikánů. Tyto vjemy vnímají nikoliv jedním z pěti smyslů, nýbrž smyslem šestým, jež člověk postrádá (obvykle).
Sama jsem se setkala s tím, kdy psi i koně varovali člověka velmi podivným chováním před požáry, bouří, blížícím se nebezpečím v podobě divočáka apod., ale to bylo díky jejich lepšímu sluchu, čichu a zraku.
Taky jsem se setkala se zvláštním chováním zvířat (naposledy Garfield před 3 dny)... Obvykle se pohybuje po bytě za mnou jak ocas, a to i na záchod a neustále jsem pod jeho drobnohledem. Toho dne seděl uprostřed kuchyně, našpicované uši, vytřeštěné oči a zíral do prázdného rohu místnosti z uctivé vzdálenosti. Já chodila okolo a on pořád seděl jak socha. Mluvila jsem na něj - nic. Aportovala jsem mu Německýho ovčáka - nic. Seděl, koukal do rohu a tiše zlověstně vrčel. Dávala jsem mu kost - nic. Povely - nic. Jen se po mě ohlídl a zase čuměl do zdi a vrčel. Stoupla jsem si tedy do ono rohu a volala jej k noze. Stáhl ocas, postavil se a natahoval hlavu a čuchal směrem ke mě, ale nepopošel. Prostě jen vrčel a seděl tak asi 20 min a nedalo se s ním hnout. Pak ho to přešlo. Něco podobné dělal i předchozí pes. Znáte to taky?

monika
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:05
- Nahlásit

Mě naše dogina přišla vzbudit,když nám čoudily kamna.Barák plný dýmu a pes byl jak postřelený.

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:07
- Nahlásit

Garfield
Hej a najviac ma desi, ked sa v noci zobudim a on nepritomne hladi a sleduje nieco, co ja nevidim!!! Som posrata od strachu (priznavam sa, bojim sa duchov :eek. Jasne vsak je, ze poziar s nim nehne. Ked sa mi pripalovala ryza, co som mu varila, tak sa prestahoval z kuchyne za mnou s flegmatickym vyrazom na tvari. Ja som prisla na to, ze "horime" az o dalsich 10 minut. Ziadne upozornenie, pozor, vyhorime, ak to okamzite nezahasis! V kuchyni uz bolo dost hmlisto

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:11
- Nahlásit

pigie
No to víš, že já se taky bála. Když jsi doma sama a pes něco vidí a k něčemu abstraktnímu větří a je jak v hypnóze a má zlej výraz a vrčí, tak o neexistenci duchů a nadpřirozena začneš pochybovat. Chtěla jsem jít raději pryč. Nakonec jsem jen rozesílala SMS: "Jestli mě najdete doma mrtvou, tak jsem neposlechla psa a duch mě ubezdušil"

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:19
- Nahlásit

Garfield
Nakonec jsem jen rozesílala SMS: "Jestli mě najdete doma mrtvou, tak jsem neposlechla psa a duch mě ubezdušil"

Ti poviem. Ja som to mala horsie, boli tri hodiny rano a pes kukal akurat na "niekoho medzi dverami" a ten niekto zjavne kracal okolo mojej postele!!! Som nemohla zaspat do rana. Aj ked pes uz potom pokojne spal... Iba raz sa stalo, ze zacal v noci stekat do prazdna, nastastie to bol doma priatel, tak som mala dvoch ochrancov. Z tychto veci mi vsak v tej chvili do smiechu nie je.

Teda, aby som to zhrnula, na duchov verim a strasne sa ich bojim.

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:30
- Nahlásit

pigie
To ta diskuse zabředává zase někam jinam, ale víš, jak to je. Každý jako dítě určitě zkoušel vyvolávat duchy a kdo to zkusil pak i v pozdějším věku a fungovalo mu to, tak má pak trošku staženou prcku a dává od toho ruce pryč... A pak přijde pár nadpřirozených jevů a sem tam nějakej strašnej sen o strašné smrti někoho, kdo následně úplně stejně umře a jsi v kélu. S nervama.

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:34
- Nahlásit

Garfield
Presne tak.

bord
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:40
- Nahlásit

pigie
Garfield
Jo holky, vím o čem je řeč a není to v noci v prázdným bytě až taková sranda jak se zdá.Fenka párkrát taky takhle varovala,zajímavý je,že opravdu ten pes skoro nevnímá a sleduje cosi,co se pohybuje.Bomba je,když je to dvě noci po sobě..a tak mě napadá,slyšely jste o tzv.Stříbrňácích,zhruba před 10 roky byli hodně vidět v ČR?

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:41
- Nahlásit

bord
Nie, nepocula. A ja byvam sama v noci asi polku dni v mesiaci!!! Z toho ma pes takto videsi zvacsa ked som sama... Ma potom ale smolu, lebo sa ho chytim a drzim a nepustim. Ziaden balkon! Pri mne bude spat, ked si vodi kamaratov!

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:42
- Nahlásit

bord
Ne, co to je?

bord
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:49
- Nahlásit

pigie
Garfield
No zaujalo mě,že to takhle popisovali naši lidi a ne prdlí Američani...to se zničehonic vzbudíš a vidíš v místnosti postavu kousek nad zemí,no spíš jen tvar postavy stříbr.odstínu.chvíli to na tebe kouká a pak to zmizí.Nikdy to neublížilo,ale mají prý schopnost paralyzovat člověka,že vnímáš,ale nehneš se.Nějaká koc měla v postýlce mimino a chtěla pro něj,ale nemohla.Taky pokud máš strach,stejně nikam nemůžeš.

Syska
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:52
- Nahlásit

bord
Ježiš..teď jsi mě teda vyděsila! Já si na to matně pamatuju, něco jsem o Stříbrňácích slyšela...o co vlastně tenkrát šlo?

Syska
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:54
- Nahlásit

bord
Fuj....

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:55
- Nahlásit

bord
Ocuvaj ma, ja som sama doma! Nie som v praci, nedeste ma. Prave toho sa bojim, ze raz, ked sa zobudim na to, ze moj pes nieco sleduje, tak sa mi to aj zjavi... Ja mam husiu kozu a striasa ma... A to je den.

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:55
- Nahlásit

No my měly koně na starým zámku. Takové rozlehlé pradávné panství, všechno původní, tajemné, záhadné, super podzemní chodby a tak. A byly jsme praštěný puberťačky a tak jsme lezly do toho podzemí a na půdy a do různých místností zámku a vyvolávali duchy. A dělaly jsme to často a už tak jaksi zběžně, jakože o nic nejde. A pak jsme jednou byli celá parta lidí na půdě a skládali z kamionu seno. To se řetězem posílalo daleko do hlouby půdy a nakonci se stavěl stoh. Byla tam s náma fena BOM (super, chytrá, bystrá, výbornej výcvik) a taky koukala do rohu někam do úrovně lidské hlavy a štěkala a skákala a šílela. Kdyby tam byla myš, tak jde po zemi po myši. Kdyby tam byl netopýr, čuměla by k trámům nahoru, ale ona řvala prostě kamsi doprostřed, kde nic nebylo, ani ve světle baterky. A taky byla naprosto neovladatelná a neodvolatelná a nedala si vůbec říct. Pak o pár dní později nám jeden místní duch, který s námi komunikoval "každý ten sedánek", řekl, že na té půdě byl s námi a že ho ten pes viděl....

Syska
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:58
- Nahlásit

Tak to je síla, to já strašně miluju duchařský horory...takový ty, jak se vám vždycky někde něco zjeví...třeba Kruh, to je pro mě kultovní horor, u kterýho jsem fakt měla stáhlou pr...no a potom vždycky se bojím sama i na záchod a všude rožínám a představuji si, jak se tam někde ve tmě něco najednou objeví....brrrrrrrrrr

Pupy
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 11:59
- Nahlásit

Garfield
Mluvila jsem na něj - nic. Aportovala jsem mu Německýho ovčáka - nic...to zní zajímavě

ale jinak se mi stalo něco podobného, jednou sem přišla ze školy domu a moje čubina zase stála a zírala na postel a začala vrčet a ježit se. Na postely však nikdo a ni nic nebylo. Volala jsem na Pupynu aby byla ticho, ona však stále vrčela, to už mi přišlo divný(byli ji teprve 4 měsíce a nikdy moc nevrčela),Nakonec vystartovala jak střela(divné) a šla si lehnout do obýváku na gauč a hrozně strašně dýchala(což mi přilo taky divní, že si šla lehnout na gauč, protože se to stalo když ji byli 4 měsíce a to ještě na postele a gauče nesměla) po pul hodině se konečně uklidnila a seskočila z gauče a vše se vrátolo do normálu.

bord
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 12:00
- Nahlásit

Syska
No bylo to v souvislosti s nevysvětlit.jevy,ono i obyč.kulovej blesk je docela pěkná záhada.Nechci se moc rozepisovat,aby mě lidi nevypískali,že to není o psech.

Syska
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 12:02
- Nahlásit

Každopádně tohle je vděčný téma, aspoň pro mě...já se strašně ráda takhle boooooojííííííím!!!! Ale s pejskama žádný takový zážitky nemám, bohudík...mně stačí, když malá ňafe na odraz v okně, já jsem sama doma a než mi dojde, proč ňafe..a ještě aby ňafala na nic...

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 12:06
- Nahlásit

Syska
The Ring a podobne veci milujem. Ja mam rada strach, ale iba v telke!

bord
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 12:07
- Nahlásit

Syska
A co teprve když jsi přes týden sama doma jen s malým miminem,psa tam mít nesmíš a víš,že ve vedlejším pokoji umřela
stará paní?Seš na dědině,nikoho neznáš,všichni jak se setmí jsou zalezlí a při každé bouřce vypadne až do rána proud?To je maso pro nervy..

Syska
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 12:09
- Nahlásit

bord
A tohle jsi zažila?? Nebo nějaká Tvá známá? Tak to je síla....on aspoň ten pes Ti dodá trošku odvahy. Viděli jste někdo Znamení? Jak je vzbudili ti pesani, jak štěkali v těch kruzích a pak ten kluk musel toho psa zabít, protože vystartoval po té malé...to je taky mazec film. Já jsem na tohle fakt "úchylka"..

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 12:10
- Nahlásit

bord
guloveho blesku sa nebojim. Ten som videla Fakt sa o mna nezaujimal

bord
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 12:13
- Nahlásit

Syska
Jo zažila a naštěstí i přežila,bydlei jsme tam asi 3 roky a těch situací,kdy jsem si málem cvrkla do textilu bylo dost.

bord
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 12:14
- Nahlásit

pigie
Ty bláho,jak moc zblízka???

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 12:17 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Já se taky bojím ráda, ale když si na některý ty zážitky vzpomenu, tak chápu, proč už duchy vyvolávat nechci. Občas při lahvince vína a svíčce má někdo takový nápad, ale už se mi do toho nechce. Ten strach býval úděsnej, když se otevírala okna. Tak jsme je zavřeli a při zavřených oknech se vzdouvaly závěsy a pouštěl a zapínal kazeťák a kelímek na abecedě lítal a nešel zastavit...
To když mi do baráku vlezl "zloděj" a já byla sama doma a stála jsem v patře a přes zábradlí na něj mířila 357ičkou a on mě neviděl a pohyboval se jak duch, aby nebyl slyšet a vidět, to bylo proti tomu růžový z mraků.

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 12:20
- Nahlásit

bord
Tazko odhadovat, cca 10-15m. Preletel nadomnou. Vela si z toho nepametam, bola som dieta a otec ma hodil na hromadu tehal. Stavali sme, boli sme na rozostavanom poschodi. Bol to cudny bzucivy zvuk, ale gulu priamo som videla iba na zlomok sekundy. Odkial prisla bolo vidno este davno predtym velku ciernavu, hoci obloha bola inak jasna. Bolo po burke. Babka ho pozorovala niekolko sekund. Uja pri miesacke pri jeho prechode koplo. Ked bol nadomnou citila som iba virenie vzduchu. Bol velmi rychly. Akoby ti nad hlavou prefrcalo male lietadlo. Z takychto veci strach nemam. Nie su to "bytosti". Bol o trochu vacsi ako velky tanier.

Meta
# Zasláno: 11 Led 2006 12:21
- Nahlásit

Když jsme o velikonocích přišli o psa, náš kocour to těžce nesl.
Pořád ho hledal a naříkal. Aby mu nebylo tak smutno, sehnali jsme alespoň kotě. Jednou takhle chovám kotě na klíně, to najednou zbystří, kouká upřeně na jedno místo a najednou se celé zježí, začne prskat a nakonec zdrhá. Nikde nic, všude klid a ticho, rodinka nebyla ani doma. A to místo, na které kotě prskalo, bylo oblíbené naším bývalým psem. Že by se mu zjevil psí duch???

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 12:22
- Nahlásit

Garfield
Ved to, ja z ludi som nikdy strach nemala. Nikdy som sa nebala chodit po nociach, lebo ma niekto zabije. Ale z duchov som po... (Nastastie zlodeja som vyhanat nemusela, klobuk dolu)

zuzka
Člen
# Zasláno: 11 Led 2006 12:24
- Nahlásit

Syska
já Znamení viděla, ale spíš nedopatřením. Nerada se bojím, na horory nekoukám, ale byli jsme u našich, půjčujem si DVD a říkám, co je tohle? A brácha: to je s gibsonem, docela dobrý, že je to horor, jaksi zapomněl dodat

Ale taky se občas stává, že naše Bela na něco štěká a upřeně to pozoruje. Ale většinou se ukáže, že je to stín, nějaká jinak běžná věc (chňapka na lince...) nebo odraz.
Nejlepší je postup: vrčí a dívá se do určitého místa, vstanu, rozsvítím a jdu se podívat, nic tam není, zhasnu a jdu si lehnout.
Zase vrčí a dívá se zas na to místo, vstanu, rozsvítím, jdu se tam znovu podívat, ukazuju jí, že tam fakt nic není, zhasnu a lehnu si.
Zase vrčí, s malinkou dušičkou vstanu a jdu se opatrně podívat a zjistím, že pouliční lampa pronikla škvírou závěsu a odráží se od hodinek na stolku a na zdi dělá prasátko, zatáhnu pořádně závěs, otočím hodinky a jdu si lehnout. Bela už dávno oddychuje a já pořád kontroluju, jestli tam v té tmě přeci jen něco není
Takže nadpřirozeno potvrdit zatím nemůžu, ale stejně se vždycky vyděsím.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání