| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2018 18:18
- Nahlásit
Fifi vím, že se snažíš být co nejdůslednější ve zdravé výživě a nechemii. Ale nevěřím, že by to vše bylo až tak jednoduché. Jediný pes, co mi odešel na nádor byla Arona - granule nežrala, protiklíšťáky jsme nepoužívali - neb na horách ještě klíšťata nebyla... a stejně ji osteosarkom dostal.
Betka byla na granulích (nejen ale hlavně), chemii protiklíštěcí dostávala, byla více než rok a půl na Trocoxilu (a žádné přerušení a ozdravné kůry se nekonaly) - a když odcházela, měla ledviny bez nálezu a játra jen lehce zhoršená (a to měla rozjetý zánět dělohy)...
U nás je klíšťat moc (máme ty mrchy i na zahradě !!) - obojky kvůli dětem nechci používat ani náhodou a než každý den tahat zakouslá klíšťata (a fakt to průběžně sbírat dokonale nejde), tak holt fasuje jednou ročně hnusnou tabletu. Funguje.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2018 18:32
- Nahlásit
Xerxová
že se snažíš být co nejdůslednější ve zdravé výživě a nechemii.
A tak to zase ne, proti kvalitnim granulim taky nic nemam (kdyz zapomenu vyndat maso nebo na dovoleny maj psiska grancle) a Trocoxil pomaha uz snad vic jak dva roky nevlastnimu braskovi (samoze co ctvrt roku ma kontrolu krve a moci) od Kremyla, kterej zanedlouho bude slavit 12. narozky.
Ja vim, ze tablety fungaji, taky nerikam, ze rak Skritka tim byl zpusobenej. Jen se clovek neubrani takovy myslence, kor kdyz to das psovi prvne v zivote a lup ho, uzliny... Jak jsem psala, urcity pochybnosti proste mam. A kdyz Skritek usinal, tak jsme si prijemne povidali s panem vetem u nich na klinice na zahradce, pry ten den, kdy ji to bylo diagnostikovany, s tim samym byli v ordinaci dalsi snad 4 psi. Je toho nejak moc pry v posledni dobe.
Najela jsem opet na obycejnej Arpalit ve spreji, kterej se nevstrebava do tela, proste je to jen odpuzovak hnusaku, splouchnu je jednou za dva tydny a tukam - zatim je klid. Jasny, ze s detma to mate slozitejsi.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2018 19:06
- Nahlásit
Fifi
tak je fakt ze u tech vetsich psu je 15m logictejsi, tak snad bude mit ruzenka krasnej.
Xerxova
tesim.se na psa baskervilskyho!
my dnes 27km na pohodu, cestou na bus sem.nohu citila ale nic hroznyho a pak na prvnich 5km sem to rozesla a pak az me lehce chytlo koleno, ale to stehno je uplne OK
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2018 19:11
- Nahlásit
cernej caj
my dnes 27km na pohodu,
Obdivuju, pro me by to na pohodu nebylo. Mas natrenovano teda.
tak snad bude mit ruzenka krasnej.
Uvidime, to je dycky sazka do loterie. I kdyz jsou rodice negativni na lokty i kycle, dycky muze neco vylezt. A kor s tim, jaky ona je pako litaci, bouraci, sileny. No uvidime.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2018 19:16
- Nahlásit
my na kilometry ušli jen kousek (asi 13 km) ale docela solidní převýšení... Psisku to evidentně nestačilo (byť po kamenech se mu chodí blbě a i sestup byl místy dost složitý pro jeho hmotu) neb tu otravuje s přetahovadlem od Ejmišáka.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2018 20:03
- Nahlásit
rok mi na rtg kyčlí teda přijde málo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2018 20:04
- Nahlásit
Fifi
no nezbejva, nez drzet palce, aby dobre rostla a tahla
nojo, myslim, ze sem prave dovrsila 400. letosni km musim se na to podivat. Doufam, ze na ty 100 za 14 dni dame aspon 60
Xerxová
tak my sme to meli relativne kolem vody. Kamoska teda uz ke konci mela dost, ale tak byla sem rada, ze udelala vyjimku na to ze nad 20 spolu trasy neplanujem, tady to proste jinak nejde, protoze to je bezsilnicova, bezvesnicova oblast...
akorat si ohrivam kure ze vcera, pac sem zhresila a dala si burger, kdyz kolega jel tak se mi to hodi a uz jdu sosat fotky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2018 20:14
- Nahlásit
Maya
rok mi na rtg kyčlí teda přijde málo
U lehkych a mensich plemen, proc ne? Ale u rtw se nechtelo asi nekterym cekat do roku a pul (rtw maji teda povinny kycle i lokte), tak si v klubu uz pred par lety odhlasovali tech 12 mesicu. U rotiku mi to prijde fakt zcestny, optimum by bylo tech 15 mesicu dle myho. No, a pak plno lidi, kteri driv rikali, jaka to je kravina rentgenovat tak mlady zvirata, fici na rtg radsi hned nejak po prvnich psich narozkach. Asi, nez se pes stihne nak poskodit nebo se neco neprojevi. Pro me treba 1/1 u dvouletyho psa budou vic kvalitni vysledek nez 0/0 na roce. Toz tak.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2018 20:25
- Nahlásit
dnešní Smrk
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2018 20:31
- Nahlásit
a nedělní Opičák (místní tropický prales ) a pak les za humny z týdne (včetně mloka a hříbků) a taky přesplotové kamarádství s Afinou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2018 21:06
- Nahlásit
Xerxová
nadherny fotky mate
hriby sou uz docela velky, to ziram a teda smrk a vyletni fotky sou nadherny a je super vyjimecne i poznat, ze tam jsem byla a muzu si rict jeee, tam bylo dneska takhle pekne. Najt je bozi jako baskervil
ja dneska brala jen kompakt, puvodne sem nechtela brat vubec, nerada nosim brasnicku pres rameno...
dnesni fotky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2018 22:00
- Nahlásit
cernej caj
Mlok se poved! a celkove ty fotky tvoje krasny dychaji mokrem a vodou, vic takovych. Krome úúúseků s kudlama a podobnyma zazitkama teda!
Xerxová
Baskervill slusnej, lekla bych se asi. Ovsem fascinuje me ten nizky dreveny oplutek, ze ho nejumpne on ani slecna presplotova!
A Opicak - uplne vidim, jak by se tam estet Troldik zhnusene brodil, chodil po nebahnicku, zatimco by se ten dobytek pozivacnej cernej Ruzovej plesknul do jilu a vyvalel se s rozesmatou hubou... A houby prvni, aaaaaaach!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2018 07:19
- Nahlásit
Fifi plůtek všechny dogy tolerovaly - chodí se k němu kamarádit se sousedy (vždy byli bezpsí - až v posledních 7 letech se tam objevuje tato ridžbečí dáma na návštěvy a často i na hlídání). S Betou se Afina ráda neměla (ale jen na sebe řvaly a ksichtily se u plotu - pak jsme je z jedné či druhé strany pokropily konví či hadicí... to nesnášely obě a tudíž se brzy k plotu raději nepřibližovaly a důležitě čuměly na sebe z dálky.
Night to má pochopitelně jednodušší - mají se rádi (hlavně když Afča hárá) - ale plůtek je tabu...
čaj krásné fotky. Mloků je v "našem" lese docela hodně - máme dokonce svoji "mločí cestičku" - kde pokud je rosa či po dešti, potkáme ráno mloků třeba deset na padesáti metrech... Zkusíme tam dneska vytáhnout Trpajzlíky. Už nahoře vstávají... jdu pro ně.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2018 08:38
- Nahlásit
Xerxová
tak u nas je obecne tak 100x sussejc nez u vas, u vas se asi da mlok zahlidnout snaz...
Fifi
jo me plutek taky fascinuje, hlavne najt vypada fakt srandovne jak tam pres nej kouka
kdyz jdem po desti s feri, nikdy nejde MEZI kaluzema, obehne kaluz zezadu do zablacenyho pole a pak to veme celou kaluzi labuznici pekne az bahno strika vsude kolem
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2018 10:02
- Nahlásit
mloci nebyli... takže jen průchod Temným hvozdem, hledání černého jezírka a přeskákat potok přes klouzavé kamení... Trpajzlíci skvělí a Night taky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2018 14:19
- Nahlásit
sem si pustila starsi film snezni psi sice lehce retardovana US komedie, jak cernoch z floridy zdedi smecku sanovejch psu na aljasce a du asi jakoze predstirat uklid nebo co.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2018 18:54
- Nahlásit
psisko je mrtvé - ráno v lese s Trpajzlíky, pak dělal dozor při blbnutí na zahradě a když si myslel, že je po všem a může odejít spinkat, dorazila moje neteřka (pro Nighta má slabost, jela tenkrát pro něj s námi - jako druhý řidič a tlumočník - nudila se před státnicema a tak jsme ji vzali na "nonstop přejezd" Evropy...) a night měl opět o zábavu postaráno. Teďvypadla a ten se zhroutil do stavu bezvědomí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2018 19:34
- Nahlásit
Xerxová
Najtík s tím plůtkem je skvělej, myslím, že kdyby chtěl, tak by se i proboural
cernej caj
na sněžný psi jsem koukala nedávno s dětma, je to docela sranda
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2018 19:37
- Nahlásit
maya jojo plůtek je takový vachrlatý - ale zatím je klídek a nikdo ho nebourá. A dobře se u něj kecá máme vynikající sousedské vztahy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2018 20:00
- Nahlásit
Xerxová
jeste ze se o najtika vsichni tak staraji
ja uz se tak tesim, az ta objizdka skonci, u nas se fakt neda jit ven a jeste se vyrojila hromada cyklistu s hezkym pocasim, tak furt sme v prikopu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2018 20:01
- Nahlásit
Maya
jo nebylo to spatny nektery hlavne psi me celkem pobavili
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2018 20:12
- Nahlásit
Fifi dostala jsem dneska úžasné fotky jednoho žlutého dozího juniora okusovaného smečkou pěti pětitýdenních grázlíků. Vypadají na veselou smečku - zdá se, že z nejhoršího jsou sirotečci venku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2018 07:25
- Nahlásit
dogatka bez mamy nebo jak to myslis sirotecci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2018 08:12
- Nahlásit
asi fena uhynula po porodu? tak hlavne ze to dobre dopadlo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2018 18:02
- Nahlásit
Xerxová
pěti pětitýdenních grázlíků.
No parada, to uz budou urcite v naprosty pohode.
Ruzenec ma bebicko, v noci prisla s totalne vyvracenym a urvanym drapem na predni. Slo to nastesti pekne usmiknout, ranni obvaz vydrzel cca hodinu. Prijela jsem uz vybavena vic obvazama a balzamem visnevskyho, hrr na ni, pro jistotu, at si do toho nic nezanese! Zatim ma obnazeny luzko krasny, suchy a nic nenatejka, tak snad to zvladneme bez veteriny. Echjo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2018 18:59
- Nahlásit
Fifi
teda to ruzenec pekne radil. tak at se to krasne hoji!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2018 19:20
- Nahlásit
Fifi co chudinka jedna háravá dělala, že si drápek urvala ?? (zírám, jaký jsem básník )
Klep, klep, klep... já neznám urvaný dráp. Nalomený výjimečně jo, ale vytržený nebo natržené lůžko... prostě nic. Ještě jednou ťuk, ťuk, klep klep
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2018 19:21
- Nahlásit
Fifi
evidentě rotvíček něco vydrží
tak ať se rychle hojí
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2018 19:31
- Nahlásit
Xerxová
co chudinka jedna háravá dělala, že si drápek urvala ??
Mily poeto, netusim. Dle myho ho musela mit nejak polourazenej/vnitrne poskozenej asi delsi dobu. Co delala, fakt nevim, ona ty predni hnaty pouziva jak kocka, vsude je strci, taky jak lita a brzdi se mohlo neco stat, navic hupsa po plotu a jeci na sousedovic psiska... Kazdopadne do vcerejska vubec nedala nic najevo, nic ji nebolelo, nic si neblemtala, nepajdala. Luzko ma klidny a neposkozeny, ani kapka krve - stacilo udelat jeden drobouckej smik a celej drap odendat. Ostatni ma naprosto v pohode.
Klep, klep, klep... já neznám urvaný dráp.
Bud rada a klepej - neni o co stat. Jsem ji pro jistotu dokoupila este pupalku dvouletou, at nic nepodcenim a dlouhodobe bude dostavat.
Maya
evidentě rotvíček něco vydrží
To jo, stat se to Pipinovi pruhatymu, tejden na nozku nestoupne a bude ztelesneny utrpeni.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2018 20:21
- Nahlásit
si pamatuju ze feri si urvala drap jedinkrat a vsimla sem si toho spis jen ze se chvilku zastavila si ozmoulat tlapu - a ejhle urvanej drapek... i proto su rada, ze treba diky DT sem objevila ty psi boticky, co jsem tenkrat nemela ale dneska bez nich nevyjdeme z domu.
Ja z toho mela vetsi trauma nez ten pes
|