Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 09:12
- Nahlásit

kachna jediné, co mě napadá je vydat dětem síťky na motýly a nebo cedníky... a sbírat a sbírat...
Je to potíž - jedna kolegyně kvůli tomu přetahuje dost velký bazén nejlevnější záclonou... a pořád zatahují a roztahují...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 09:22
- Nahlásit

jinak jsme ráno byli v Opičáku - to je maličký "lužní prales" hned vedle nákupního centra. Vytěžené jíly ze staré cihelny a válečné bombardování (vedle je letiště) vytvořily krajinu bezodtokových bahnitých jezírek - je to ráj hmyzáků a díky stromům a keřům i ráj ptáků... Díky řevu opeřenců a množství hmyzáků a zcela zelených hladin jezírek plných mechem porostlých klád a syté zeleně všude kolem byl dojem deštného pralesa dokonalý... Fakt jsem čekala, kde vykoukne aligátor nebo jaguár
Když byl Night maličký, tak vyrazil na brčálově zelenou hladinu a žbluňklo to... a štěňátko zmizelo (úplně !!) Naštěstí se ukázalo, že je plavec a sice jsme od bahna byli všichni tři... ale ani se nevyděsil... Jen já, u tohoto největšího a nejhlubšího rybníčku ho raději připínám na vodítko...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 09:45
- Nahlásit

Xerxová
pamatuju si ze deda pokazde vysplichaval vodou listi z bazenu pac jinak se to furt furt furt muselo vyndavat...

tak to zni paradne

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 09:57
- Nahlásit

a poznámka (nejen) pro Fifi nedávno jsme se spolu bavili o chovu a Najtovi...

Jak známo, Nightova sestra Naiade je nesmírně výstavně úspěšnou dozí holčičkou - a dělá radost svým majitelům (chovatelům krásných černých a hárlekýnských dog) v Kyjevě. Je už měsíc hrdou matkou krásných silných štěňátek. Ale jen jedno je černé - ostatní jsou žlutá (navíc s bílými znaky) - tudíž do chovu zakázaná. Chudák Svetlana - oba rodiče úžasní šampioni a oba někde z minula (no v tom Španělsku asi ani ne tak z minula) nesou žlutý gen... Tudíž i ta černá holčička bude chovatelsky problematická... Jasně - krásní štěníci - i když nestandardní - si majitele jistě najdou - ale Svetlane jde o víc - o chov a tam to zklamání určitě je...

A pokud mohla být nějaká naděje, že by Night díky své výjimečné krvi našel tady nějakou nevěstu... tak žlutá štěňátka jeho sestry myslím rozhodla...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 10:05
- Nahlásit

Xerxová
a normalne dogy se zlutym genem teda se muzou pouzivat v chovu ale kdyz se narodi zluty tak se pak nemuzou chovat dal? jaky maji zdravotni neduhy?

myslim, ze pro chovatele tohle musi byt hodne tezky, kdyz vlastne investuje hromady casu a penez pro dobry chov a rozvoj a pak vlastne se ukaze, ze nic... ale to se samozrejme stava casto, ze treba fena ani nezabrezne atak...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 10:26 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

čaj tady nejde o zdraví - vlastně naopak - křížení barev mezi sebou - širší základna a nová krev...
Ale dogy se chovají ve třech zcela oddělených rázech - žlutá a žíhaná - černá a hárlekýn - modrá (a černí do modrých - to je taková specialita)
Ne vždy a ne ve všech státech tomu taky bylo a je. I tady se narodí občas žluté štěně černým rodičům - dostane PP - ale do chovu nesmí (u nás se vyžadují tři generace předků ve správné barvě). Ale někde ty tři generace nevyžadují- a tedy žlutý šampion jde do žlutého chovu i když má černé rodiče - a v těch liniích to prostě zůstane... a občas se to vynoří...
Night nikde žlutého či žíhaného předka pochopitelně (v dokládaném rodokmenu) nemá - ale gen tam někde zřejmě taky bude.
Mimochodem jeden z nejhezčích žlutých Garabů posledních let - interšampion Blondie má oba rodiče černé...
U těch štěníků od Naiady je smůla, že mají hodně bílých znaků (i ponožky) - což žlatí mít nesmí. Takže nejen do chovu, ale i na výstavy se s nimi nedá. prostě budou prodáni na "mazlíky" - s parádními rodokmeny...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 11:38
- Nahlásit

Xerxová
takze ty stenata bez znaku by mohla prodat na chov ale do zlutych a zihanych, takhle teda nic. no to je skoda ze sou vsechny nestandartni, to se asi malokdy vidi

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 12:09
- Nahlásit

jedna holčička je "správná" - černá s bílými znaky - jako maminka i strejda Night

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 13:42
- Nahlásit

jedna kolegyně kvůli tomu přetahuje dost velký bazén nejlevnější záclonou... a pořád zatahují a roztahují...
on je bazén tak jako dost společný pro nás a pulce, vodoměrky, pijí z něj ptáci a vlaštovky (ty pijí v letu, proto je zmiňuju zvlášťú, není to úplně klasický bazén s průzračnou vodou.
No a cíl je, tu vodu měnit co tři roky, protože vadí jen to listí, s řasou to nějak zvládneme, než vylezou pulci. Pak to zachlorujeme a je to.
Xerxová
jeden z nejhezčích žlutých Garabů posledních let - interšampion Blondie má oba rodiče černé...
a on do žlutých může? za žlutá je recesivní?
U nás se stává, že z černých králíků vypadnou modří - modrá je recesivní - a ti by správně neměli jít do čistokrevného chovu, narozdíl od těch černých, kteří tu modrou mohou nést dál (ošetrovat to ale předpisem nemá smysl)

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 13:56
- Nahlásit

kachna Blondie myslím štěňata nemá. A vystavuje se normálně ve žlutých. Oni už i ti Španělé se snaží ty tři generace "správně barevných předků" dodržovat - ale ten gen pro žlutou se vyskytuje i u rázů, kde by být neměl...

něco o barvách včetně obrázků je tady

jinak jsem si ráno "hnula zády" a chodím lehce v předklonu... a před chvilkou jsem se s Najtidlem rvala o míč a omylem mě přicvaknul ukazovák - těsně pod nehtem - a teklo to a bolí to... jsem dnes invalidní

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 14:59
- Nahlásit

Xerxová
doufam, ze zada se rozmysli a bude to zas dobry, asi teploucko a relax by se jim libilo

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 19:22
- Nahlásit

Xerxová
no jo, u špiců to bylo ještě nedávno s barvama podobně a ještě dneska má spousta chovatelů ze spojení některých barev osypky
kachna_
my teda na listy z hladiny měli síťku a na ty na dně vysavač napojený na filtr, ale to byl u toho bazénu takový bazmek, kam se to připojovalo před filtrem a bylo tam sítko, kde ty listy zůstaly a stačilo to pak vybrat

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 20:04
- Nahlásit

Maya
to byl u toho bazénu takový bazmek, kam se to připojovalo před filtrem
nj, ale to my nemáme a ten betonovej okraj je dost silnej na to, aby to tam šlo dodělat.
Vylovila jsem to podběrákem

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 20:21 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Xerxová
To je skoda, ze takhle vylitnuly barvy u Najti segry, a tuplem je skoda tech bilych znaku. Jsem ani nevedela, ze to mate u dog takhle striktni, ze zluta po cernych do chovu smolicek pacholicek - na jednu stranu to chapu, na druhou stranu je to na palici. Doga jako doga.
jinak jsem si ráno "hnula zády" a chodím lehce v předklonu... a před chvilkou jsem se s Najtidlem rvala o míč a omylem mě přicvaknul ukazovák - těsně pod nehtem - a teklo to a bolí to...
Mne se ukazovak nacnutej od pirani zhojil, dik, zes prevzala stafetu. Ale se zadama jsme na tom podobne, trochu jsem to ted obdlokovala dornovkou, ale hekam furt teda fest.
kachna_
on je bazén tak jako dost společný pro nás a pulce, vodoměrky, pijí z něj ptáci a vlaštovky (ty pijí v letu, proto je zmiňuju zvlášťú, není to úplně klasický bazén s průzračnou vodou.
Nemas foto? - to musi byt krasa. Radu nemam, orezavat nejblizsi vetve ci stromy se vam asi chtit nebude, takze jen vybirat a lovit sitkou asi... Vsichni znami maji takovy ty klasicky bazeny bud plastovy nebo zapusteny v zemi, s cirkulaci, vnejsi filtraci a zastreseny makrolonem. Tam pulce ci vodomerky nepotkas. Bracha ma na zahrade jezirko/mensi rybnicek vybudovanej, ale to je takovej ekosystem sam o sobe, takze listi neresi a i tak se tam koupou.
Vylovila jsem to podběrákem
Nez ja neco nacvakam, mas vyreseno.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 20:32
- Nahlásit

Fifi případně koukni na Hady k Najtidlu - já se tam o těch barvách dost dohaduju. Jojo - dogy mají tři rázy (a dokonce tři CACIBy) - prostě není doga jako doga... A ve Španělích ještě nedávno chovali bez ohledu na rázy a na tři generace stejnobarevnejch předků- takže těch "tajemství genů" mají hodně.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 20:43 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Xerxová
Jojo - dogy mají tři rázy (a dokonce tři CACIBy) - prostě není doga jako doga...
To si prave pamatuju z vystav, ale nenapadlo me, ze zluta po cernejch proste do chovu nesmi.
V tom se mi libi belgicaci, kdy mas treba z malin vystepence tervuerena a nikdo to neresi, pritom na vystavach mas jednotlivy variety taky separe...
Edit - u dog samoze chapu, ze michani ruznych barev by mohlo mit za nasledek dost velkou divocinu. Ale kdyz takhle "vylitne" barva u 3generacniho PP, s tim uz nejde nejak pracovat dal?

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2018 22:34
- Nahlásit

Fifi
špicové taky vystavujou barvy zvlášť
ta žlutá u dog se zřejmě nepouští, aby se jim nemnožil ten recesivní gen, ono udržet černou barvu, když tam přidáš jinou, je dost těžký

Xerxová
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2018 06:24
- Nahlásit

já se picnu... Záda trochu povolila - ale ještě to není ono, prst nenatekl a zdá se v pohodě ... a tak mi u snídaně abych se nenudila ulítla korunka... a musím se zastavit u zubařky, aby ji přilepila zpátky... Snad stačí...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2018 08:30
- Nahlásit

jo a na Zvířetníku je druhý kus Sicílie

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2018 08:43
- Nahlásit

xerxova
tak dobre ze zada lepsi, zub lity lity snad ti to stihne dneska osetrit

dik idpo mrknu v praci docela pilno nikdo tu min. tyden nebyl

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2018 08:50
- Nahlásit

Xerxova
tak snad ti to bude moct prilepit, jeste zes ji nespolkla

Xerxová
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2018 10:21
- Nahlásit

Maya já prostě "žeru" lepidlo na korunky... Prostě mi odpadnou docela často - určitě nejvíc z pacientů této zubní ordinace... Takže nic nového pod sluncem. Jen mě štve, že tam musím jít - neb prevenci mám za tři týdny - volala jsem tam a prý je to moc dlouho - je lépe nalepit tento týden... Kdykoli - je to na pár minut.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2018 12:48
- Nahlásit

xerxova
tak pokud to staci orilepit a neni to nutny ohlazovat a vrtat tak dobry

Xerxová
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2018 13:58
- Nahlásit

čaj to se jen nalepí - nic víc. Jen se tam musí dojít...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2018 14:17
- Nahlásit

aha a nebude zkoumat proc to upadlo zda tam neni kaz?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2018 14:42
- Nahlásit

čaj normálním lidem se nalepí korunka a hotovo. Mně se nalepila korunka a já ji za pár dní donesla upadlou... Nalepila se korunka - a za pár dní ... ???... byla opět dole. Už mi to lepí něčím trvanlivějším - ale holt nějak "rozpouštím" lepidla... a tak jednou za rok si jdu nějakou znova nalepit. Takže až na tu otravu, že tam musím, nic nového či podivného pod sluncem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2018 14:44
- Nahlásit

xerxova
no me spus prekvapuje ze to orostenalepi jentak i bez treba zbrouseni a nove.. brrr moje nocni mura

Xerxová
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2018 18:13
- Nahlásit

sousedka opět hlídá mladým ridžbečku Afinu. Night nadšen, naběhají spolu kolem plotu docela dost metrů. Takže se nenudí a mají pohybu dostatek i bez dlouhých procházek

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2018 19:37
- Nahlásit

cernej caj
tak ono toho zubu po korunkou moc nezbývá a brousit není co, to už je na tuhle danou korunku zabroušený, i kdyby se dělala nová, tak ti udělají jen otisk a podle toho udělaj novou

přechválila jsem Lokinka, právě rozkousal novou rohožku, od soboty si jí nevšimnul a teď během půl hoďky má krásné zubaté okraje

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2018 19:45
- Nahlásit

Mne ta cuza mala cerna zacla sbirat spadany zeleny pidimerunky a hrozne ji chutnaj. Vzhledem k vichru porad neco opadava, sbiram prubezne a i tak nejakou objevi, a uz sem ji pristihla oskubavat i vetve?! Snad ji z teho nic nebude, pecku to ma jeste bilou... Vona fakt vymysli vzdycky nejakou totalni renaultovinu, unikatka jedna.

<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání