| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2017 19:14
- Nahlásit
U nás sluníčko a nad nulou, sníh taje, ale navrchu je zmrzlý, takže i Loki v tom odmítal běhat.
V tom mokrým sněhu se fakt blbě chodí a navíc už po hodině jsem měla i celkem nepromokavý botky totálně durch.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2017 19:37
- Nahlásit
dnešní fotky, Loki dokonce i ležel
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2017 19:44
- Nahlásit
Nějak mi blbne foťák a i když se tam nic nenastavuje a fotí na automatiku, tak některý fotky dělá strašně malý, nějakých 500x300, některý jsou normální, nevíte někdo co s tím a nebo mám ten foťák už odepsat?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2017 20:32
- Nahlásit
Maya krásné fotky - slůňo a sníh a hezké psisko - to je pak paráda.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2017 22:31
- Nahlásit
xerxova
peknej najtik
jak pise maya taje to a na vrchu zmrzly. po rovine se tak tak jet dalo ale jinak se mi nezda, ze bezky sou dycky rychlejsi bych rekla se zavisi i na tom snehu... a do kopce dost makacka.
maya
nemas na tech fotkach zoom velikej? jestli nemas digitalni zoom tam, kde sou mrnavy... priadne nedochazi misto na karte? loki je taky bozi
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2017 07:32
- Nahlásit
čaj taky záleží, jak jsi měla namazáno. Pokud dobře, tak by ti to mělo jet "jakštakš" nahoru i dolů...
Jdeme ven brzy, neb na oběd dorazí Trpajzlíci... a je třeba udělat knedlíkové koule (gulášek už je od večera uvařený) a polívečku nudlovou...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2017 08:25
- Nahlásit
no nahoru to samo nejelo vubec, to podkluzovalo dozadu a muselo se furt stromeckovat. po rovine to i mohlo byt rychlejsi a z kopce neumim brzdit takze kdyz se furt valis zapichla ve snehu tak to na rychlosti neprida
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2017 09:04
- Nahlásit
čaj
užili jsme si procházku do lesa - hlavně psík ... na protažené cestě začal blbnout a řádit, rozjel svůj šílený trysk a skočil přes bariéru mimo cestu... a zabořil se až po lopatky do těžkého mokrého sněhu. Občas jsem se bála, že se zlomí - to když se energie pohybu prudce zbrzdila a zadek mu předbíhal předek... Nezlomil se - a řádil dál. Byli jsme chvilku, blbnul celou dobu - a teď doma padnul jak po celodenním pochoďáku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2017 12:51
- Nahlásit
4hodiny cekani v praze na predani jedne veci. aneb vcera se chlastalo a dneska padl vylet. co se tu sakra da tak dlouho delat?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2017 12:55
- Nahlásit
tak to je super ze se tak vyradil a pritom pro vas to bylo mnohem kratsi nez jindy
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2017 17:45
- Nahlásit
Cauky, juuu, vy jste meli tak hezky, u "Najtiku" a "Lokinku" u nas sluno nevylezlo, teploty nad nulu...snih mokrej, takze i prochazka 2km trvala 2x tolik nez obvykle. Teda Bukimu ne, ale mne jo. Jinak cely tyden v pohode a v patek zase radil. V patek odpo. taky prisel ten Adaptil, tak jsem ho hned nainstalovala a zatim musim zatukat, je v pohode. Ale volal mi kamarad a rikal, ze kamosky pes zacal takhle podobne vyvadet, u veta mu zjistili boleriozu v pokrocilem stadiu a s pejskem to skoncilo spatne. Takze radeji v tydnu zajedu a necham mu udelat krevni rozbor, abych byla klidnejsi.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2017 17:45
- Nahlásit
cernej caj a jejda, to mi pripomina Velemin a ty sliby tam
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2017 17:49
- Nahlásit
denyk
s tezkym srdcem sem zrusila sraz s kamaradem, ze mu to poslu postou a uz su doma tak snad nam to klapne jindy, ale to bych vyrazela az za chvili z prahy
tak doufam, ze zaberou feromony a to vysetreni je super, abys vedela jak to je
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2017 17:56
- Nahlásit
cernej caj a koleno na bezkach okej? Ja je dnes nakonec prodala, od kamosky dceri, za litr....maji mi tady lezet. Co se tyce Buki, snad to bude jen ten stres, ale clovek nikdy nevi, ikdyz se jinak chova porad stejne, blazinek. No pred tydnem me potkala kamoska a rika mi: Ta bydlis tady v bytovce??! S tim silenym psem? a ja ji rikam on neni sileny on je doma hodny
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2017 18:00
- Nahlásit
denyk
no bylo okej do posledniho vetsiho sjezdu, tam uz sem ho zacinala citit. Ja vlastne od toho urazu na bezkach nestala, ale bavilo by me to hodne. Kdyby se nejezdilo z kopce a mozna s ortezou by to slo ustat taky, nejaky 15km vylety bych asi obecne byla schopna davat
tak super, ze sou pryc
No jasne, lepsi mit ty vysetreni za sebou, kdyby neco, at se to podchyti vcas. Blazinek je to, ne silenej pes
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2017 19:29
- Nahlásit
denyk
a u psa jde prokázat borelka? protože u lidí to nejde, jen protilátky
pravda je, že u psů jsem se o to moc nezajímala
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2017 22:36
- Nahlásit
Maya neco jsem nacetla, pry ale nemaji protilatky a je vic druhu...cernej caj na bezkach jsem z kopce jezdila " na bobku"
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2017 23:23
- Nahlásit
Zdravíme! Hlásím, že jse došli živí ačkoliv klasifikovaní jako mrtví se zlomenou sněžnicí. Fajka nás dala o hodně moc a došla živá (se zlomenou lyží)
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2017 06:37
- Nahlásit
birma, Fajka jste bláznivé baby Chudáci Adam s Jelitem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2017 09:05
- Nahlásit
denyk
hm, kdyz to tak pises, vzpominam si, ze sem to asi taky kdysi nekdy delavala
birma
skvela ses! jinak teda skoda sneznice, doufam, zes nemela nejaky moc drahy? a jak sis to uzila? bylo to narocny asi hodne, co?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2017 09:10
- Nahlásit
birma
fakt cvoci i s Fajkou
zlomenejm sneznicim a lyzim se ani nedivim ten snih byl o vikendu fakt hnusnej
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2017 09:28
- Nahlásit
tak dostanem slevu na hlavu na popelnice 125kc za trideni, a mame uroven trideni 38% . Sice tomu vubec nerozumim, ale je fakt super, ze to clovek muze hodit pred barak a nemusi se mu vsude valet plny igelitky na odvoz do vedlejsi vesnice
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2017 09:47
- Nahlásit
cernejcaj
co budes hazet pred barak a jsk vam stanovili uroven trideni?
jsrm ted cetla ze chteji schvalit pokutu za netrideni sto tisic
by me zajimalo jak se zjistuje co ma kdo v popelnici a jestli by cloveka omluvilo z pokutemy ze ma nejblizsi kontejner treba 20 km daleko
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2017 09:58
- Nahlásit
Maya
no sem to psala loni, sme dostali vlastni popelnice na papir a plast, takze to rovnou hazu do popelnice a nemusim mit v chodbe hromady igelitek na odvoz
no to je taky docela drsny... Ja jako beru, ze by se treba elektroodpad nemel hazet do smesnyho, nebo leky splachovat do zachodu, ale to by mel proste clovek tohle prirozene tridit a stejne - oni namatkou mozna prohledaj popelnici ale tezko mzou prohledavat kazdou popelnici... a jestli vyhodim petku do smesnyho nebo obalku s plastem do smesnyho pac se mi to nechce separovat... jako aby za to clovek byl bytej tuplem, kdyz nezije ve meste, kde sou kontyse vsude
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2017 10:02
- Nahlásit
Maya
jinak to stanovili podle me matematicky, kolik vyvezou papiru/plastu na smesnej. Tim ze mame 3 popelnice a kazda ma carovej kod, tak oni naskenujou kod a vyvezou,t akze asi celkem dobre vidi, kolikrat co vyvezli kontretnimu baraku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2017 10:36
- Nahlásit
cernejcaj
aha takze to berou podle prumeru kdyz maj prehled kolik od kazdeho baraku odvezou, tak to docela jde
no to by u nas neslo kdyz platime na osobu a pocet popelnic se nekontroluje
jako u nas treba elektro a nebezpecnej odvazej 2x rocne takze to znamena to doma nekde půl roku skladovat kontiky na sklo, plast a papir sice jsou ale kdybych tam měla odnaset fakt vsechno, tak bych potrebovala serpu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2017 10:53
- Nahlásit
Maya
my taky platime na osobu, ale je to nejak tak, ze podle toho, kolikrat ti vyvezou tu kterou popelnici pak asi spocitaj misto popelnicovy. Takze mi mame na nase popelnice registrovany 2 lidi, oni to nejak spocitaj a mame na letosek diky tomu slevu na cloveka tech 125kc. Ale taky driv se platilo na hlavu a carovy kody pak zavedli az s tema tridenejma asi aby to prave mohli v realu nejak evidovat.
no prave, me to prijde super, jak se nase obec do toho trideni zapojila.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2017 11:41
- Nahlásit
cernejcaj
tak urcite to je dobry takhle, u nas si nektery lidi vecne stezujou ze tridej a maj jednu popelnici za mesic a platej stejne jako ten komu vyvezou dve popelnice tejdne
na jednu stranu je to fakt na druhou stranu my mame tejdne jednu popelnici jen fakt popel a to proste neomezim takze platit podle caroveho kodu tak se nedoplatim i kdyz budu tridit jak zbesila
asi kazdej zpusob je k nekterym lidem nespravedlivej tak jsem zatim rada ze u nas mame ten nespravedlivej k jiinejm a ne ke me
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2017 11:58
- Nahlásit
Maya
taky platíme na osobu. Vystačíme s jednou popelnicí a to i když po holkách občas bordel netřídim a popel bychom mohli dávat na kompost (což Michal moc nechce, protože jednou už jsem ho takhle zapálila ). Kdyby mi někdo prohledal tu naší jednu popelnici pro pět lidí a dal mi pokutu za netřídění, asi bych zuřila velmi.
my mame tejdne jednu popelnici jen fakt popel
fakt???
takže by vám stačilo mít o jednu popelnici víc a šlo by vyvážet jednou za čtrnáct dní?
- jde mi o to, že u nás se na odpad strašně doplácí a asi by hodně pomohlo vyvážet odpad třeba jednou za čtrnáct dnů (jako v létě)
Fajko, birmo jste boží!!!
Byla jsem na kontrole u nutriční terapeutky. Nezhubla jsem, ale podařilo se mi konečně aspoň o mydlifousek nabrat svalovou hmotu a sundat trošilinku tuku. Bože, já chci zpátky aspoň ten předdětnej metabolismus!!! To taky nebyla žádná sláva (tedy pro dnešní podmínky), ale jakmile jsem jedla pravidelně, tak to šlo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2017 12:14
- Nahlásit
maya
je to tak, ze nemuzem platit vic. muzem ale platit min.
kachna
u nas se vyvqzi jednou za 14 dnu a my ji anibtak casyo nenaplnilj a ted ji uz nepristavujem aninkazdej mesic s tema tridenyma. ty vyvazej jednou mesicne a vetsinou ji ppristavujem ob 2-3
|