| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2017 21:55
- Nahlásit
Fifi
no furt lepší teď než před kastrací
jako ale bych byla taky na mrtvici, nezávidím, proto já teda nikdy fenu a psa to by dopadlo určitě podobně
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2017 22:09
- Nahlásit
Maya
To je ten paradox, ze kdyz jsem mela kryciho psa, i fenu, nikdy se nic nestalo. Vzdy peclive ohlidano, a ze jsem fakt velkej preventista. To samy, dokud byl Troldas kulkin. A tumas certe kropac ted, kdyz se fena zdanlive nehara a Pruh je po kastraci taky nejak hormonalne zklidnenej a fakt jen par minut na zahrade.. Mne to prijde fakt tak strasne paradoxni, ze se zase musim smat. Snad me ten smich neprejde.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2017 22:58
- Nahlásit
Fifi
no právě asi díky těm okolnostem člověk podvědomě poleví v ostražitosti a ani o tom neví, asi celkem normální
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2017 06:36
- Nahlásit
Fifi ufff - pěkný šok ti připravili ti dva miláčci. Sono pro tvůj klid bude fajn, i když taky věřím, že by se nic stát už nemělo.
Chystáme se ven - zase někam k Hrádku a Žitavě, abychom se moc nebořili. A poo na mě myslete, mám výjimečnou propustku do nemocnice (stále nejsou návštěvy) vysvětlit tátovi, že fakt nemůže ještě jít domů... A on tak chce
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2017 09:18
- Nahlásit
Xerxová
fakt nemůže ještě jít domů.
a je to aspoň na dobrý cestě všechno?
cernej caj
u nas se mame v tomto ohledu skvele.
vim to a přijde mi to velmi depresivní
Fifi
hele to bude v pohodě.
Mně se jednou povedlo sebrat Cirovi Máju asi vteřinu před skokem (přičemž spolu byli asi tři vteřiny , to jsem do té doby fakt netušila) jak je menší výrazně, tak jak naskakoval, tak jsem jí vytáhla . Byla tak překvapená, že se nezmohla ani na odpor.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2017 10:19
- Nahlásit
Xerxová
tak hlavne, aby to uz nebylo na dlouho a je dobre, ze se ti podarilo dostat propustku na chvili za tatinkem, je to blby navic bez tech navstev...
kachna_
tak je pravda, ze kdyz to clovek obcas vidi, tak porad i tak jsou mezery.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2017 10:29
- Nahlásit
kachna Taťka je hodně nemocný starý pán. Těch neduhů má hodně - a vždycky se s tím skvěle rval. Uvidím dneska, jak vypadá a jak se na něm ten těžký zánět v těle podepsal...
Dnešní výlet se změnil v delší procházku (hodina pěšky a dvakrát půlhoďka autem). Neb jsem vystoupila z auta - a ledový vichr mě po ledu posunul hezký kus od auta Ustála jsem to, stabilitu mám dobrou - ale tříhodinový plánovaný pochod podle toku Nisy v otevřeném terénu se rázem jevil jako blbost.
Mráz, vichr, spousta kačenek a volavek, sněhu jen deset cenťáčků, nikde nikdo... prostě krásná procházka s lítacím psiskem.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2017 15:24
- Nahlásit
ufff - taťka vypadá líp, než jsme vůbec doufali. A snad jsme si i vyjasnili, že fakt půjde DOMŮ hned, jak to půjde. Bez těch návštěv je to potíž, když telefonem komunikace vázne (tiskne mobil k uchu, aby slyšel a pak mluví mimo telefon a my mu nerozumíme).
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2017 17:34
- Nahlásit
Xerxová
tak to je dobře, že je na tom tatínek líp a doufám, že vám ho dají domů brzo
to teda mate paradne snehu.
U nas zatazeno, takovy jakoze divny vlhko, ledovej ficak. vokoun se nahriva u topeni a feri dela unavenyho trimetrovyho psa v posteli snih uz u nas skoro zadnej ani neni, ale bylo pekne naklouzano na chodniku
koleno uf uf dneska uz celkem dobry.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2017 17:43
- Nahlásit
cernej caj
my máme pořád takových patnáct cenťáčků. Děti s Michalem byly dneska sáňkovat a já si užívám ticha (jsou u sousedů a Martin spí)
Dneska jsme uložili nové matrace, tak jsme zvědaví, jak se nám bude spát.
Škoda, že kamarád má špatnou nohu a nestřízlivej už nemůže po žebříku, jinak by měli skvělé spaní na léto, když přijedou.
Xerxová
To je strašně hezký, jak držíte pohromadě , hezky se to i čte
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2017 17:55
- Nahlásit
kachna_
pro ktery ses nakonec rozhodla?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2017 18:06
- Nahlásit
Xerxová
Bezva, ze vas pustili za tatkou. Rychleji mu to tam bude ubihat.
kachna_
Mně se jednou povedlo sebrat Cirovi Máju asi vteřinu před skokem (přičemž spolu byli asi tři vteřiny
Jsou fakt rychly, kdyz chteji. Jak vubec Ciraty zvladaj letosni zimu, zadny vetsi obtize nejsou?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2017 19:44
- Nahlásit
Xerxová
krásný fotky a máte pěkně prohrnutý cesty v lese
tak tatínka snad brzy pustěj
Loki dneska sežral 6 vajec, máma si na chvíli odložila plato a celý odpolko hlídkuje, protože potok vedle zahrady je jediný místo, kde se dá bruslit a asi se to už rozkřiklo, takže tam bylo jak na václaváku
jsme se prošli krásně po rybníku a zpátky po potoku, takže psiska se vyběhali v křoví, jinak všude furt pořád sníh
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2017 20:14
- Nahlásit
Maya šikovné psisko - umí si vylepšit jídelníček. A je mu jedno, že se syrový bílek ve větším množství nedoporučuje
Sněhu máme na zahradě tak 40 cm, v lese za humny tak 80... Proto holt musíme na delší procházky dost dál... nejblíž je právě to Žitavsko.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2017 21:14
- Nahlásit
Maya
vi co je dobry
ja su po vecernicku a mela bych si zopaknout origos s arniem, pac si ho vlastne vubec nepamatuju.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 07:25
- Nahlásit
Maya šikovná. Fotografka i skládačka fotek
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 08:43
- Nahlásit
Maya
je to fesak, hlavne ta s tim jazyckem na dorina je ten snih docela hlubokej, ze? kdyz vidim, jak jim proskakuje
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 10:12
- Nahlásit
Maya
to je fešák
cernej caj
Purtex lucy hard, ale ještě bych z té postele potřebovala vyexpedovat syna
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 10:43
- Nahlásit
Ahoj vsem, vim ze je uz konec ledna, presto vam chci poprat v tom letosnim roce hodne radosti a zadne starosti. Nepisu, nejak mi to prerusta vsechno pres hlavu, hlavne v praci. Ale o tom jsem psat nechtela. Je vas tu hodne zkusenych "pejskarek" a tak jdu pozadat o radu, napad, protoze nevim co s tim. Nekdy na jare se poprve stalo, ze se Bukis pokousel dostat ven z bytu, volala mi sousedka, ze skrabe na dvere, ze funi, ze nevi co se deje. Tak jsem valila domu z prace, mam to asi 3minuty. Packy krvave, Bukis jazyk az na veste, rychle dychal, proste stres. Prisla jsem na to, ze jsem nezavrela dvere do jedne mistnosti a ty dvere neustale bouchaly, tak me napadlo, ze mel nerva z nich. Vzala jsem ho na chvili ven, dala bachovky, dvere zajistila. Od te doby nic az na Novy rok k veceru, kdyz jsem odesla, patren nekdo hodil ve vchode petardu a Bukis zase zacal silet (nikdy mu to nevadilo) takze zase domu, pak uz vse okej, ted v patek mi volala zase sousedka do.prace, ze tu vyvadi. Pri prichodu domu jsem zjistila, ze tal snih na strese a ty ledove kusy padaly na parapet. Znovu jsem odesla do prace, pes uz v pohode. Vcera jsme sli na prochazku, z prochazky jsem ho dala domu a sla do kramu. Za 2min.mi volala sousedka ze zase vyvadi. To uz ale nevim, co se mohlo dit. Prijde mi, ze uz se zacina bat sebemensiho zvuku. Tak jsem asi po pul hodine delala, ze jdu jako pryc, otevrela jsem i dvere z bytovky ven, jakoze jsem odesla, ale stala jsem v prizemi a poslouchala. Zase zacal hrabat. Neslysela jsem nic ,co by se mohlo dit. Pak.jsem byla doma, sli jsme ven, pak jsem.sla na chvili vedle do vchodu, doma klid. V 17hod jsem odesla a a za dve hodky mi volala sousedka, ze zase radi. Vubec nevim, jak tohle resit, nevim proc se mu to deje. Premyslim, zajet k vetovi, na nejaka vysetreni, jestli mu treba neco neni a nedava to takhle najevo. Nebo si pujcit chuvicku pro deti a poslouchat, co se tu deje. Bachovky nezabiraji. Doma se nic nezmenilo, zadne stehovani nabytku, zmena pracovni doby, novy pritel, nic takoveho...nemeli byste nejaky napad co s tim, nebo co by mu mohlo byt, nesetkali jste se s necim podobnym? Ani u sousedu zadny novy pes, zadna haravka na obzoru. Kdyz jsou haravky tak cuci z okna a knuci.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 11:37
- Nahlásit
denyk
Hoj denyky, já to nikdy nemusela řešit, ale asi bych spíš začla nácvikem, natočit si zvuky?
Nebo si nechat puštěný skype a v případě potřeby ho zkusit uklidnit hlasem?
Zdravotní problém bych v tom neviděla spíš jen, že jsou to taková na sebe opatrná rezatá telátka.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 11:47
- Nahlásit
denyk blbý je, že on může reagovat i na něco od sousedů či z venku. Třeba někomu hlučně "naskakuje" lednička a on to vyhodnotil jako nebezpečný zvuk... Nebo někdo poslouchá hudbu, která mu vadí a ty ji ani neslyšíš...
Zkus mu polohlasně pustit televizi a nechávej ji jako zvukovou kulisu. Bude asi jeden z těch konzervativců, co ho každá změna rozhodí. A tyhle stavy mají tendenci se se stářím prohlubovat (dokud neohluchnou). A když je sám, tak to sleduje víc, než když je s tebou "v bezpečí".
Ufff - nezávidím ti to - tohle může být běh na hodně dlouhou trať.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 12:04
- Nahlásit
Holky dekuju, zkusim to s tou chuvickou, nez ji sezenu zapnu telku...prave ze mam strach, ze co mu driv nevadilo mu ted zacina vadit. Sousedi uz predelavai bytova jadra, porad se tu neco deje a nikdy zadny problem. Az ted. Napadlo me treba ze muze hur slyset, nevim no....co se tyce skype nemam doma internet, mam ho jen v mobilu. Ale nejak takhle to resit musim, on byl vzdy trochu mamanek, ale problemy byt sam doma od stenete nemel.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 12:05
- Nahlásit
Xerxová je pravda ze kdyz jsem doma, tak se muze dit cokoliv a pes v pohode, kdyz je ohnostroj ani nezvedne hlavu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 17:21
- Nahlásit
denyk
Ahooj Denyky, to je troubelin bukvickovatej, co to vymejsli. Nejzakladnejsi bude zkusit zjistit pricinu - v tom by mohla pomoct ta chuvicka, poslouchat, kdy zacne hrabat. Nechala bych mu pusteny radio ci tv jako kulisu, jak psala xerxova. Taky bych mu treba zamezila pristup do chodby k hlavnim dverim. Jeste me napada, kdyz se ocividne neceho boji, jestli by mu neprospela nejaka tmava "nora" - mam na mysli dostatecne prostornou kennelku ci klec necim zakrytou, kam by se mohl schovat, nastlat do ni tvy obleceni. Takova klec pomohla Troldakovi, kdyz mel schizu z balonu, sel se tam ukryt.
Zdravotni vysetreni by mozna taky nebylo od veci, nechat mu jen pro jistotu vzit krev a nechat zkontrolovat usiska. Snad se to srovna postupne, tyhle nevysvetlitelny "paniky" jsou na pytel. Budu drzet palce!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 18:05
- Nahlásit
denyk
Pokud bys chtěla i vidět, co dělá, tak se prodávaj za něco přes tisícovku wifi kamery, který uměj reagovat na pohyb a i nahrávaj na kartu takže nepotřebuješ net jen se pak koukneš na mobilu nebo někde na pc na video na kartě
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 18:44
- Nahlásit
brrrr - zimáááá. Odpoledne jsem asi hodinu na sluníčku zahradničila - stříhala jsem jablůňky i révu, psisko bylo venku se mnou... ale stejně jsem ho teď vytáhla na procházku. A jak jsem vždycky byla horkokrevná, tak já snad na starý kolena začnu nosit i něco na hlavě - mrznou mi ušiska... Hodně to klouže, ledové plotny jsou na nečekaných místech. Na slůňu to taje, a hned zase mrzne.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 19:15
- Nahlásit
Xerxová
Ono u nás fouká severák, já přišla domu z procházky zpocená, ale z omrzlou hlavou, taky nenosím čepici
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 19:23
- Nahlásit
Fifi radio zkusim, samozrejme. Co se tyce zamezeni pristupu ke dverim, to budu muset udelat az kdyz tam bude nejaka ta kamerka nebo tak neco, protoze pak zas nebudu vedet, ze se nervakuje, nebyl by to totiz slyset na chodbu. On u toho nijak nerve jen vrazi do dveri jako kun a hrabe.Maya hm tak vidis o tom ani nevim, jsem vzdy myslela, ze tyhle veci jsou drazsi...podivam se po necem, neco konkretniho asi nemas na mysli?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 19:33
- Nahlásit
Fifi s nejakou "boudickou" by problem asi taky nebyl. Musim najit pricinu co nejdriv aby se to nestupnovalo. Napada vas jak.se chovat, kdyz ma tyhle nervy a ja prijdu domu ho osvobodit? Asi bude nejlepsi nechlacholit a delat jakoze nic, abych ho v tom jako nepodporovala? Je to teda zazitek ho takhle najit vynervovanyho...na zacatek ted mam reseni, kdyz sezenu co je potreba, mam kamosku na nemocenske, tak ho dam k ni, kdyz se bude nervakovat. Chuvicku shanim shanim, ale zatim nic.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 19:40
- Nahlásit
denyk a jak se chová, když tě vidí ?? Uklidní se rychle?? Nebo je stále ve stresu ?? Chce zdrhat ven z bytu ??
|