| Autor |
Zpráva |
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2017 20:30
- Nahlásit
Xerxová kdyz prijdu tak se po chvilce uklidni, zadne dobyvani ven. Jde do pelechu, dam mu kapky a kdyz musim do prace tak proste odejdu (treba v patek, to mi volali v pul 11 a pak jsem sla jeste do 15ti do prace a uz byl klid)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2017 07:47
- Nahlásit
denyk
tyjo tak s bukvickou to je blby doufam, ze se ti to podari nejak poresit tak, aby se sam doma zbytecne nestresoval a v pohode odpocival
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2017 08:33
- Nahlásit
ono je blbý, že v přítomnosti Denyka se tak nechová. Takže se hůř pozná, co vlastně za tím stresem je. Takový balón byl pro Pruhatce stres vždycky - ať tam Fifi byla či nebyla...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2017 12:56
- Nahlásit
denyk
to mě mrzí, že má Bukísek takový trápení Asi bych ho nechala prohlídnout. Hlavně oči/uši. Ať máš aspoň jistotu, že tim to není, když nic jinýho...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2017 19:42
- Nahlásit
Dekuju za vsechny napady...chuvicku uz jsem sehnala, klec priveze kamos dnes vecer. Za vetem taky zajdu. Dnes byl bohudik v pohode, bachovky davam 3x denne. Jeste mosim nekde vystrachat male radio, protoze zvuky v domacim kine by asi nebyly nic moc. Doufam, ze bude v pohode, kluk jeden zrzava.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2017 19:46
- Nahlásit
teda venku -4 a prší, to bude zejtra veselo, taky to mohlo bejt dneska když jsem nejela do práce, ale k doktorovi
Lokina dneska chytnul běhací amok v rákosí na rybníku, se mu asi stejská po tý vysoký trávě
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2017 19:51
- Nahlásit
tady chumelí - a dost. Teď jsem dorazila z procházky - a je to docela sranda, neb není poznat, kde je ukrytý ušlapaný led a kde je bezpečno. Naštěstí psisko jde přede mnou - a když se mu začnou rozjíždět tlapátka do všech směrů, já si dám bacha
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2017 21:39
- Nahlásit
denyk
Treba ho to prejde samo, i bez nejakyho reseni, kez by. Budu na vas myslet. A treba by zvuky v domacim kine prehlusily vsechny bubaky.
Tu je zhruba -6 a zatim nic nepada a pevne doufam, ze ani nebude. Teda zasnezit by mohlo, ale mrznouci dest nechci!
Jo jinak jsem dneska resila hrisniky ctyrnohy se svym dvornim vetem, spocitala jsem to presne od kastrace a bylo to 6 tydnu. Pravil, ze neni ani teoreticka moznost a na sono je zbytecny vubec jezdit.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2017 22:17
- Nahlásit
U nas bude asi taky rano Sodoma -Gomora. Kamos jel z Lbc, 3,5hodky, normalne by tu byl za necele dve. Mrzne, fouka a prsi...Fifi dnes jsem mu ho pri odchodu do prace jeste nezapla, soused byl po nocni, asi by nemel moc radost koukam, se taky diky Troldovi nenudis
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2017 22:32
- Nahlásit
denyk
Spis diky svy blbosti. Ale aspon mi spadnul sutr, ze fakt nic nehrozi.
S tim domacim kinem jsem si delala prcu, postaci radio. Nalad mu peknou stanici, treba Beat. Aby se nedostal do vetsiho stresu treba z nejaky dechovky.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 00:10
- Nahlásit
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 06:34
- Nahlásit
večer připadly tři cenťáky prašanu. Mrzne, všude čistě bílo... zimní pohádka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 07:19
- Nahlásit
doufám, že ste všichni zdraví, tady to nějak všechno polehalo
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 07:31
- Nahlásit
Morgen ve spolek,
u nás večer pršelo, mrzlo, fičelo...tak jsem si říkala, že to asi bude ráno vypadat. Ale dobrý, žádná omrzlice, snížek cca 10cm.
Chtěla jsem se optat, neslyšeli jste někdy o této www.prectime.cz metodě výuky cizích jazyků? Docela mě to zaujalo, potřebovala bych se naučit po německy, vypadá to, že moje setrvání v nynější firmě už nebude mít dlouhého trvání,
zdraví mám jen jedno.
Fifi
Radio Beat bohužel tadyk na konci světa nehraje nejvíc hrají soudruzi z NDR.
cernej caj a jak vlastně ty v práci? Něco se rýsuje?
Xerxová
musíte tam mít pohádkově
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 07:52
- Nahlásit
denyk
ja bohuzel ne nechces ucebnici nemciny, theme neu 1 ale?
no rysuje, sice asi umru nakonec hlady, protoze sem jednu lip placenou praci odmitla a ve druhe me pan vypustil z hlavy asi 5 sekund po pohovoru, ale hyposku to zaplati takze za me dobry pristi tyden jdu na vstupni lekarskou prohlidku i kdyz smlouvu podepsanou jeste nemam, ale vypada to slibne
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 07:53
- Nahlásit
cernej caj
Kačenka tvrdí, že jí bolí v krku, ale ona má tak nízký práh bolesti, že se těžko posuzuje, jestli jí něco je
Hledám, jestli budu moct ostříhat ovce sama (jestli to zvládnu) a našla jsem zajímavou informaci
Na téma spředené psi srsti a jeji "vůně" jsem se v Tasmánii bavila s pani, která se tím zabývá. Bylo mi řečeno, že smrdí vlna z urřčitých plemen psů, hlavně loveckých jako jsou labradoři, retrívři atd, kteří mají přirozeně srst maštěnou (to proto, aby nebyli na žmach, kkdyž proběhnou revírem).U ostatních psů záleží asi na jedinci. My jsme měli Něm. ovčáka a ten byl cítit. Teď má dcera Belgičana a ten cítit není vůbec. Obě to byly a jsou fenky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 08:55
- Nahlásit
kachna_
tak snad nebude nachlazena.
to je zajimavy docela s tou vuni srsti
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 09:50
- Nahlásit
denyk
tuhle vyuku jazykuneznam a zda semi to dost drahy na to ze je to obyc apka kterych najdes plno zdarma vyuka pres skype s lektorem by te vysla levnejc a rozhodne by byla efektivnejsi
nejlepsi apka namluvena rodilymi mluvcimi a interaktivni je duolingo ale nevim jestli je tam nemcina s cestinou anglictina jo
kazdopadne tam mam na svedstine odzkouseno ue kdyby se tomu clovek venoval fakt tu ctvrt hodku denne tak se za par mesicu nauci hodne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 09:52
- Nahlásit
cernejcaj
nrjsem moc spokojena s mym drahym mobilnim sklem narozdil od predchoziho je sice pres celej displej ale vic tlumi barvy a hur reaguje
a to na nrjbyly nejlepsi recenze
snad si zvyknu
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 09:57
- Nahlásit
Maya diky moc za nazor mrknu na to, no co si budem povidat, sama se tezko donutim
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 10:15
- Nahlásit
Maya
a je to stejna znacka a stejnej typ?
takze to duolingo fakt ze dobry?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 10:23
- Nahlásit
cernejcaj
ne je uplne jiny
ale pravda je ze toto je vic panzer a tamto jak bylo uzsi nez displej tak se tam desne drzela spina
apky mam vyzkouseny snad vsechny zdarma a jo duolingo je naprosto vsechny prevysuje a kdyby se clovek fakt donutil denne s tim delat jdou tam nastavit upozorneni tak se nauci hodne samo mluveni jen opakovanim bez toho ze ti to ma kdo opravovat coz je u jinak vyslovovanejch jazyka asi pro nekoho problem ale naucit se cist a psat v poho
denyk
jo donutit se je problem po mem dukladnem pruzkumu moznosti vyuky jazyku tak pokud to clovek fakt vazne potrebuje tak jedine pravidelny hodiny s nekym bud klasika kurz a nebo individulani kurz pres skype
s apkou to obvykle vysumi do ztracena za me by to bylo skoda penez
jsem se divala na to duolingo a k cestine je tam jen anglina takze nemcinu jedine pres anglinu nevim jestli umis
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 10:41
- Nahlásit
Maya
ale zas se da asi dobre obnovit slovni zasoba, pokud mas solidni zaklady a je na cem stavet.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 11:12
- Nahlásit
cernejcaj
to urcite slovicka gramatika poslech preklady to te tam procvici excelentne
neni to proste jen na mluveni ale to logicky nemuze bejt zadna apka kdyz si akorat tak opakujes co slysis a vis prt jestli to rikas dobre nebo ne
jinak vylozene na nauceni slovicek je nejlepsi apka Fun Easy Lern a celkem ujde i Vocabulary Trainer
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 11:36
- Nahlásit
tak oni sou i ty projekty, kde si online pres skype treba muzes pokecat s nejakym clovekem v ty cizi zemi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 11:40
- Nahlásit
cernejcaj
jo to jo ale to uz musis mit alespon zaklady mluveni abys tam nekoktala jen dobry den a taky to chce trochu komunikativniho cloveka
kdyz clovek zacina s jazykem jako denyky tak je to na prt
existujou i stranky kde jsou kontakty psaci chatem nebo mailem a nebo primo psaci dotazovaci diskuze ale to už je proste alespon pro mirne pokrocili kteri jsou schopni dat dohromady souvislej text a pak si ho tam treba nechat opravit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 11:44
- Nahlásit
jako jinak kdyz to clovek prolejza tak je vcelku prekvapivy kolik lidi se uci cizi jazyka a hlavne kolik lidi umi tech jazyku hodne
a ja se nenaucim ani dva a opakovat bych si mohla tak akorat rustinu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 13:24
- Nahlásit
Maya
tak je otazka, zda denyky chce ozivit, nebo neumi ani popel
ale casem kdyz uz trochu umis je to mozna dobry zkusit
muj pradeda mluvil plynne 6 ale prej to trochu souvisi s hudebnim sluchem (mluveni) a ten ja vubec nemam a mozna proto mi to jde pomlau, ze fakt nerozumim tem lidem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 13:29
- Nahlásit
co byste udělali s nadbytečnýma skleničkama? mám jich asi 18 a nějak jako nevím, co s nima (18 malých), pak mám ještě sadu půllitráku Kozel, co sme dostali svatebním darem takže mám celkem doma asi 28 skleniček a jako...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 14:22
- Nahlásit
Denyky spík engliš neumí, pár slovíček, co se týče NJ tak slovíček více, tak 250, pár frází, když jsem dělala v restauraci. Věty nedávám dokupy tak jak bych měla . My učili ruštinu...
|