| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:12
- Nahlásit
jsem zpátky v kanclu od zubáka. Sebral mi dolní osmičku a mě teď brní půlka ksichtu a vypadám a mluvim jak idiot, protože mám v puse místo jazyka chcíplou žábu a půlka pusy se mi docela zajímavě směje, což by nebylo špatný, ten úsměv by i vypadal dobře, ale ta neochrnutá půlka pusy to neumí napodobit, takže to vypadá jako úšklebek
PetraK
povídej, prosím, který a proč, ať mám výzkum , zpětnou vazbu
konkrétně tu hru na schovku můžeš hrát jenom se psem, se kterym už vazbu máš (nebo se štěnětem), páč když to zkusíš s hafem, co tě bude mít na salámu, tak si prostě půjde po svym a nezájem. Stejně tak když neodhadneš rušivky, tak pes, kterej tu vazbu sice má, ale přebije se něčim jinym (zvěř, jiní psi, pachy, žraní hnusů...) se naučí spíš něco, co ho naučit nechceš.
cernej caj
hele třá úplně super jsou ty přivolávací hry, to vim, že mi říkala Lenka, že co viděla psy, co si na začátku kurzu nehráli vůbec, byli na konci poměrně dobře rozehratelní a bavilo je to.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:19
- Nahlásit
birma
si tam musim zavolat tez sem si asi dneska ulomila zub ale sem tam nebyla nekolik let moje hodna zubarka tam totiz uz neni a ja z nich mam furt panikuuuu
tak doufam, ze bude brzo lip, odezni anestezie a nic nebude bolet
tak to je taky zajimavy, no
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:25
- Nahlásit
birma
a napít se skoro člověkn ani nemůže aniž by se nepobryndal
ale zase nic nebolí, to si nevybereš
cernej caj
no tak si taky řekneš o injekci a pak to tam prospíš jako já
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:26
- Nahlásit
cernej caj
moje hodna zubarka tam totiz uz neni a ja z nich mam furt panikuuuu
já měla taky, v tomhle zubu jsem měla kráter už několik let, jen abych nemusela k zubaři. Ale tenhle je úplně zlatej a nejzlatější mnohem lepší než moje bejvalá zubařka. Ta mi na vrtání umrtvila a ono to stejně bolelo a jen mi říkala, ať to vydržim. On má hlavní starost, aby mě nic nebolelo, furt to opakuje, že to nesmí bolet, usmívá se u toho a je i vtipnej
odezni anestezie a nic nebude bolet
dík aspoň mám výmluvu pro nákup velkého množství nanuků a zmrzliny
tak to je taky zajimavy, no
ono je to logický, celý jsou to pohybový hry, i když bez hraček, takže se ten pes naučí si hrát jinak a pak se na ty hračky snáz přejde
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:27
- Nahlásit
birma
hru na schovku můžeš hrát jenom se psem, se kterym už vazbu máš (nebo se
jo to jo, to je pravda, tak ale já nepředpokládám, že člověk musí nutně hrát všechny zmíněny hry, jako my. Jen si prostě vybere z inspirace ty, které vyhovujou jemu - (dle naturelu, stáří, schopnostem) a hlavně jeho psu (zase naturelu, stáří, schopnostem a také dané situaci. Ostatně taky to ani není kompletní "soupis" her, jednak proto, že jsem na něco zapomněla, druhak proto, že lidé si určitě vytvářejí i vlastní hry. Zvířetníci chtěli napsat o hrách, které hrajeme, jako inspiraci pro ostatní. my jich hrajem fůru a někdo bude hrát třeba jen jednu, třebas to, že pes bude lovit větvičku. Článek spíš vede k tomu /nebo teda já jsem chtěla aby vedl , jestli to tak ve skutečnosti je, to neposoudím / lidi k zamyšlení nad tím, že by se měli pokusit se svým psem trochu víc navázat pouto, vztah, přátelství. Málokdo si se psy hraje, protože je to nenapadne, A je to škoda., protože sebe a svého přítele připraví o něco úžasnýho.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:27
- Nahlásit
Maya
ale zase nic nebolí, to si nevybereš
to já si vyberu - bez umrtvení ani ránu a piju překvapivě normálně, jen doufám, že nebude moc lidí volat nedejbože in english
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:29
- Nahlásit
Jehééé, Fajkýšek zabíjí rukavici
PetraK
a hezkej článek
některý věci ne teda zcela použitelný pro všechny
povídej, prosím, který a proč, ať mám výzkum
myslím, že hra na honěnou třeba může bejt problematická za určitých okolností
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:30
- Nahlásit
birma
jsem zpátky v kanclu od zubáka. Sebral mi dolní osmičku a mě teď brní půlka ksichtu
au!! tak ale dolní je prej větší svině, než horní, takže tuhle hnusobu máš aspoň za sebou. Na druhý straně už je venku, nebo čeká?
ajímavě směje, což by nebylo špatný
.
řikám tomu, že jsem na Quasimoda
cernej caj
si asi dneska ulomila zub ale sem tam nebyla nekolik
a jurva! to je mi tě líto, bolí to?
|
Vero
Člen |
- Nahlásit
Jinak nechápu,ale buldozér v životě nepochopil blafování
|
kachna_
Člen |
- Nahlásit
brut
Kristiánkovi vše nej, a páč jsem mu nic nepřivezla, tak tu rejži pro psy má od nás k narozkám
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:31
- Nahlásit
PetraK
já tomu rozumim jen u těch ostatních podle mě nemáš moc co zkazit nebo proč se na psa namíchnout, maximálně si nebude hrát. Zato tahle vyžaduje to, co dle mýho většina lidí nemá - úsudek a odhad, co pes zvládne a co udělá a tim, to může bejt pro lidi dost frustrující, že Alík, místo aby je šel hledat, půjde sežrat první hovno/psa/člověka/srnu v dosahu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:32
- Nahlásit
Vero
však ale jde hrát i na vodítku - jen to je nižží levl té hry. Já s Bubi jsem to tak hrála, že jsem jí utíkala, hned na začátku, když byla na stopce, kterou jsem měla v ruce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:34
- Nahlásit
birma
že Alík, místo aby je šel hledat, půjde sežrat první hovno/psa/člověka/srnu v dosahu
vodítko / stopka a krátká vzdálenost, jako u všeho. Jsem psala, že je nutno přizpůsobit svému psu a jeho zkušenostem, aby se právě i neztratil.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:35
- Nahlásit
PetraK
Na druhý straně už je venku, nebo čeká?
tahle byla poslední a ty horní byly fakt proti spodním slabej odvar
řikám tomu, že jsem na Quasimoda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:36
- Nahlásit
kachna_
tip na zabavení dětí, to by se jim určitě líbilo
https://www.youtube.com/watch?v=Pg85RXHLg04#t=13
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:40
- Nahlásit
birma
poslední
táááááááááááááák to už má fertig!! Já mám venku jen jednu - právě tu nahoře, o který jsem vůbec ani nevěděla a šlo to dobře. Tu druhou tou mi vyhrožuje a spodní dvě obě ležej položený v dásni
ten škleb je děsnej. a ešče ten slint co občas jede!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:40
- Nahlásit
Vero
ano, když člověk padne vysílením
birma
myslím, že na schovku jde hrát i na zahradě, kde ten pes nemá až tak šanci dělat něco nežádoucího
jako může to bejt jak píšeš, ale takhle blbě překroutit si nějakej bezmozek může v podstatě jakoukoliv radu, to by se nesmělo radit nic
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:43
- Nahlásit
PetraK
spodní dvě obě ležej položený v dásni
nechci tě děsit, ale to měla máma, dělali jí resekci a bolelo jí to pak snad ještě půl roku
Maya
myslím, že na schovku jde hrát i na zahradě, kde ten pes nemá až tak šanci dělat něco nežádoucího
to je fakt, otázka je, jestli na zahradě má důvod tě vůbec hledat třeba Altar, když jsme měli zahradu, tak tam byl prostě doma a kde si tam trajdám já, je moje věc, tam se přece ani jeden z nás neztratí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:45
- Nahlásit
Maya
kdyz ja mam hroznou paniku uz z toho doktora tam. ja chtela termin, ona rekla ze mi ho neda at si zavolam. kdyby mi ho dala, ja prijdu. kdyz mam volat, tak ja nerada volam, navic v praci to de blbe, kdyz nekde tu pecha nemam zas ruce a doma je pozde, takze ja proste nevolam
skvely, ze to byl posledni ted uz bude pokoj
PetraK
nastesti ne... zatim jen takovy tri milimetricky, ale zitra si musim zavolat tak mi to pripomente...
doufam, ze se k tomu clanku odpo dostanu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:48
- Nahlásit
Vero Night je taky prosťáček... Nejen že nechápe, proč ho zlobím se schovávanou hračkou a taky ho lze VŽDY dostat s odhozením hračky jiným směrem. On nečeká zradu
Však včera se jasně ukázalo, jaký je blbounek (a to si s hračkama hrajeme často)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:52
- Nahlásit
birma
třeba Altar, když jsme měli zahradu, tak tam byl prostě doma
bys koukala, jak forděj RUmíček s Bubinou, když jim zalezu za keř někde po zahradě a jen tak tíííííííchounce písknu, aby věděli, že volám, ale nevěděli hned z první, kde jsem.
Právě i na zahradě s nima takhle hraju - třeba z jednoduchýho důvodu, aby měli důvod se u zahrady držet a monitorovat dění u domu i přesto , že jsou otevřená vrátka na louku a oni se pohybují tam. Obejdu dům z druhé strany, tichounce písknu, odhadnu kudy jdou a mastím opačným směrem . Jen se mi nesmí namotat Brtnik pod nohy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:53
- Nahlásit
cernej caj
, ja prijdu. kdyz mam volat, tak ja nerada volam, navic v praci to de blbe,
chápu, chůdě. mám to stejně. Ošéfovala jsem to tím, že jsem natáhla Brtnika ke svý zubařský víle a on když tam jde, objednává při odchodu z ordinace mě. Takovej psychologickej tah, jako že nejdu hned - že mě neobjednává se sebou , ale až poooooooootom za dloooouho!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:55
- Nahlásit
kachna_
chudak, si na tu rejzi musi jeste tak pul roku pockat, ne?
Xerxová
to je prdelka duveriva
birma
prave ta nova zubarka skvela, mlada, skoro sem byla i ochotna tam chodit... nez tam sla segra a nerekla mi, ze je na matersky... uz to mam 2 roky od posledni kontroly
PetraK
|
Maya
Člen |
- Nahlásit
cernej caj
ale to chápu, taky s tím mám problém někam zavolat se objednast, tak jedině někomu řekni, aby ti tam brnknul
birma
o jo, tak jedině na zahradě si vzít do kapsy buřta
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
Xerxová
. On nečeká zradu
se naučí. Ajšadlo taky právě neznala. A pokud člověk naznačil hod a místo toho hračku za krkem upustil na zem rovnalo se to neřešitelnýmu problému - de facto jako včera - byl to sasrak ale trénink činí svoje. A on je ještě navíc mimi.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:58
- Nahlásit
ale my to děláme od malinkata. Marně - stále to nechápe... Betka to uměla. On je prostě prostinký chlapeček. Ze španělského venkova...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:59
- Nahlásit
PetraK
hele to je skvelej napad, muz tam ted nekdy mozna pude
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 14:59
- Nahlásit
kachna_
ak tu rejži pro psy má od nás k narozkám
tomu říkám padarok
Vero
Jinak nechápu,ale buldozér v životě nepochopil blafování
já si myslím, že je to o cviku, u nás se blafuje hrozně a furt a oni jsou ostražití. a navíc fakt sami blafujou, hlavně ten malej hajzlík jako dneska ráno u toho hřiště - vypálí doleva, zasmykuje a pere to na druhou stranu.
U Bubi už je trochu problém se zrakem, to je fakt.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 15:00
- Nahlásit
Xerxová
On je prostě prostinký chlapeček. Ze španělského venkova...
seš cynická! neposmívej se mu! je důvěřivej, počkej, až tě prohlédne a ono se to jednou povede, nemyslím si že ne, on je fakt hodně, hodně dětskej.
Bože ženský, kdybyste viděly ty gezichty co on dělá!!!!!!
cernej caj
hele to je skvelej napad, muz tam ted nekdy mozna pude
taky taková blafovačka v podstatě, dobrý ,ne?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2015 15:01
- Nahlásit
PetraK
tíííííííchounce písknu
myslíš, že na hluchýho molosse by to taky fungovalo?
ale jinak chápu, jen mám prostě schovku nějak zaškatulkovanou a vlastně by mě ani nenapadlo se při ní psovi připomínat
cernej caj
nez tam sla segra a nerekla mi, ze je na matersky... uz to mam 2 roky od posledni kontroly
tak už třeba bude zpátky pomalu
|