| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 10:32
- Nahlásit
cernej caj
Užijte si to tady je nádherně, tak snad máte stejně
kachna_
občas se obávám, že bych Kačence mohla začít psát deníček s názvem "jak roste matfyzák"
Máš snad něco proti matfyzákům?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 11:33
- Nahlásit
Xerxová
klidnou cestu za třetím do smečky. A ať si chlupatci sednou a zpátky se jich vrátí o jednoho víc
Děkujeme
Už jsem z toho nervózní, navíc se mi dnes zdál sen, že jsme tam přijeli a místo psa z fotek tam byl ušmudlanej vořecho maltézák plnej blech. Už z toho taky magořím.
Jakmile se mi něco nebude zdát, myslím hlavně ohledně reakce holek, tak bohužel, jestli na něj budou ošklivý v cizím prostředí tak doma by ho sežraly a to bych fakt dost nerada.
Ale doufám, že jim padne do oka (nebo do čuchu nebo jak to maj hozený) a budou hodný a přátelský.
Dnes na poli lehce obézní slečna dělala nějaký lehy a výskoky nebo co to bylo, hrozně funěla, no větší k ní nejdřív přišla, dlouho jí sledovala a pak se rozjela, což přitáhlo i malou a ječely na ní obě. Tak jsem si pro ně došla, stačilo jen v klidu pokynout a nechaly toho, no než jsem obešla pole tak tam slečnu vyřvali další dva psi To měla takový adrenalinový
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 11:58
- Nahlásit
birma
Máš snad něco proti matfyzákům?
ne, zatím mě to většinou baví
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 12:08
- Nahlásit
kachna_
jen ji v tom podporuj, třá z ní bude novej Stephen Hawking v sukni
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 18:25
- Nahlásit
ssshhhhh
tak jak?
kachna_
ale jako ten deníček by nebyl od věci, určitě by ho jednou ocenila, hlavně až by ho ukazovala svejm dětem
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 18:38
- Nahlásit
Maya
tak jak?
Jedem zítra
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 18:49
- Nahlásit
ať na silnici, ve sněhu, v bahně, ve vodě, v lese i na cestě... všude dneska řádil jak pablb největší. prostě procházka první dlouhá po odjezdu dítek. No a pak stojí s rozjetejma tlapátkama...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 18:55
- Nahlásit
ssshhhhh
aha, já myslela, že už dneska
Xerxová
ten si to teda užival
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 18:59
- Nahlásit
by mě zajímalo, co kafe, jestli výlet s Timíčkem oba přežili ve zdraví
Xerxová
on je prostě božskej!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 19:09
- Nahlásit
birma
bylo to supr, pocasi dokonalost, timij sice se vlece pul km za mnou ale pohoda a z bot mam odreny palcehak je ta vlozka o 2 mm uzsi nez bota a slapu po hrane. ve 4.40 vstavani v 9 budu doma. su tuha ale par fotek hodim. tech 22 km po tydnu od anginy tak na hrane...
xerxova
konecne vas mel pro sebe a co ditka, tesili se uz domu nebo jim u vas bylo dobre a nechteli?
ssshhhh
tsksu zitra zvedava
kachna
kacenka jeskvela
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 19:18
- Nahlásit
Xerxová
všude dneska řádil jak pablb největší. prostě procházka první dlouhá po odjezdu dítek. No a pak stojí s rozjetejma tlapátkama...
Spokojeny stenatko, konecne ma svy lidi jen pro sebe. A pani, nevim, ja jsem mrkla na fotky i z drivejska a prijde mi, ze dlouhodobe odlehcuje pravou zadni? Mozna proto ty rozjety tlapatka jiny?
cernej caj
Pekne, utapla si toho po chorobe teda dost. A timik pasak, jak vubec dopadnul ten haraci test, Feri hara?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 19:19
- Nahlásit
cernej caj
na fotky se moc těšim a jsem ráda, že jste si to užili řekla bych, že Timík až bude vidět v Adamovi konkurenci pošlape pěkně vpřed a courat se nebude
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 19:26
- Nahlásit
čaj jasně že se těšily domů. Bylo by něco špatně, kdyby se takoví špuntíci (vždyť Fanče je dva a půl) nechtěli vrátit k mámě a tátovi. Vilík to počítal každý den - měl přesný plán, co kdy bude...
Nám ke spokojenosti stačí, že se to všechno zvládlo bez slz (když pominu drobné vzteky a smutky a bolístky) - ale nebyly to slzy ze smutku z odloučení...
kachna nějak nemám v tyto dny pochopení pro pyžamko na půl hodiny... Dneska se Fanča chtěla komplet převlíknout na odjezd do Prahy - šatky (nic jiného nechce nosit) měla na sobě ráno dvě hodiny a byly bez poskvrnky. Nepovolila jsem - jak říkám, babička Herodes. Řvala jak tygr... :šatýýýýý, jinýýýý, hezkýýýý... A já vysvětlovala v klidu, že nebude špinit další, že jsem ráda, když je vracím vyprané a vyžehlené... aby mamča neměla práci navíc a mohla se jim hodně věnovat. Tak ještě chvilku dupala... a pak ji to přešlo a opět byla usměvavou holčičkou
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 19:28
- Nahlásit
Fifi teď jsi mě dostala - vůbec si nejsem vědoma, že by někde něco odlehčoval. Řádí, lítá, nekulhá, vstává bez potíží... fakt nevidím nic divnýho a to si myslím pohyb hodně hlídám.
Hmmm - budu koukat ještě víc
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 19:28
- Nahlásit
Fifi
jj, je na zacatku
birma
pudes s adamkem vpredu a timika to namotovuje
jo, dostala sem bleduli, od pana co sem mu pochvalila zahradku. pak nam jeste ukazoval co vsechno umi z vrbovyho prouti,naaadhera, pan fakt sikovnej
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 19:30
- Nahlásit
cernej caj
pudes s adamkem vpredu a timika to namotovuje
jasně
třeba to zas dotáhnem tak daleko, že to kluci zvládnou i vedle sebe
dostala sem bleduli, od pana co sem mu pochvalila zahradku. pak nam jeste ukazoval co vsechno umi z vrbovyho prouti,naaadhera
to muselo bejt úžasný
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 19:46
- Nahlásit
Xerxová
eď jsi mě dostala - vůbec si nejsem vědoma, že by někde něco odlehčoval. Řádí, lítá, nekulhá, vstává bez potíží... fakt nevidím nic divnýho a to si myslím pohyb hodně hlídám.
Vsak, v pohybu neni vubec nic znat a ani nemusi mit potize. Ja jen na tech postojovejch fotkach, cilize v klidu, sem si vsimla uz driv, ze prava zadni nejak odlehcena, ale radsi sem mlcela. A z ty dnesni to je jeste vic videt - a nemusi jit o zadnej problem, jen ja jsem na tohle asi uchylna, aniz chci, tak vidim. Treba i nevideny.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 19:53
- Nahlásit
Xerxová
Tak ještě chvilku dupala... a pak ji to přešlo a opět byla usměvavou holčičkou
Ta ma tu spravnou osobnost. Palicatou.
cernej caj
je na zacatku
Eej, si umi vybrat teda, cuza.
ostala sem bleduli, od pana co sem mu pochvalila zahradku.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 19:54
- Nahlásit
Fifi budu sledovat. On málokdy postojí - a když, tak je to většinou když už je "skoromrtev". Taky je každá zadní s jiným bílým flekem - tudíž jinak vypadá. Ale dík - budu hlídat. Zatím nevidím - a to fakt se snažím. I teď čučím jak ostříž na něj, jak stojí...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 19:59
- Nahlásit
cernej caj
trpce lituju celej den, že jsem ve 4 nevypadla taky!
páč jsem si někdy v 9 vařila před odchodem čaj, varnou konev s tou vodou postavila na polici, páč jinde nemám místo... a konev spadla na mě... a polila mi pařát až po loket
takže dnešní program sestával z návštěv koupelny se studenou vodou a okukování, jak pěkně sluní svítíčko přes okno
teď už dobrý, nakonec je popálenina jen kus a bez puchejřů a už to buď nebolí, nebo jsem si zvykla.
doufám jste všichni měli lepčí sobotěnku
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 20:00
- Nahlásit
Xerxová
fešák, fešák!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 20:06
- Nahlásit
Xerxová
pravda, to sou jeste hodne malinky, to se urcite moc tesili domu i kdyz si to u vas urcite moooooc uzili
Fifi
jj, proste se cilene vyhyba velkejm vykonum aspon nemusela tentokrat zrat ten igelit
Vero
tvl tak hlavne, ze nemas nejakou vaznejsi tu popaleninu a chladit, chladit, mozna necim mazat? fenistilem? no aspon ses nedrbala s tema oknama
povecerela sem parky, ani sem je nezvladla ohrat a pudu stahnout fotky a hodit vam neco reprezentujiciho
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 20:11
- Nahlásit
Fifi ještě k Najtímu pohybu. Nemá krásný klus. Často chodí mimochodem (i když na Xerdu nemá - to byl mimochodník celoživotní, jen na bonitaci klusal ukázkově a nikdo jsme to nechápal - takže v bonitačním kódu měl dokonalý pohyb )
Hodně Nighta limituje výrazně spáditá záď. A s tím nic neuděláme. I proto ho hodně v pohybu hlídám (koukám, jestli ve sněhu má symetricky rozložené stopy, jestli má stejně dlouhý krok...)
Beta měla šílené zadní nohy. Ixky rozjeté zcela. Rotovala jí i stehenní kost na horší noze, kolena zbytněla a obalila se tkání, která je udržovala v funkčním stavu (vypadalo to jak dva kostní nádory). Přesto měla krásný pohyb. Elegantní lehký klus, celých osm let jsem na ni se zalíbením koukala. Zajímavé bylo, že když ke stáru měla pohybové problémy, kulhala na přední... Ty zadní hrůzy ji vydržely nosit celých 8 let, což je na dogu požehnaný věk
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 20:13
- Nahlásit
vero ufff - spáleniny nejsou zrovna dobrý nápad. Dávej na sebe pozor. I když na stranu druhou - lepší opařený pán než pes. U psů je to průšvih, díky jiné struktuře podkoží jsou spáleniny a opařeniny horší než u lidí
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 20:18
- Nahlásit
Xerxová
Zatím nevidím - a to fakt se snažím.
Ja vidim jen fotky staticky. A vetsinou miva tu pravou dopredu ci dozadu, cilize vaha na levy pulce tela. Viz:
ted brezen leden: a tamtez
To jen pro ilustraci, co me oko zaujalo. Ale nejsu ortoped, vsak Najtik zadnej problem nema.
Vero
varnou konev s tou vodou postavila na polici, páč jinde nemám místo... a konev spadla na mě... a polila mi pařát až po loket
Panaboha, tys sikovna! Aaaau!!!
nakonec je popálenina jen kus a bez puchejřů a už to buď nebolí, nebo jsem si zvykla.
Clovek si zvykne na bolest rychle, byla si s tim u dochtouru? Nebo jen samodomo? A ano, sobota u nas byla lepsi, jen jsem se nezne kuchla pred chvili novym nozem, nic podstatnyho. Sem palec obalila v papirovou uterku a tam mohl hrozit problem, neb uchylacka kremylova sla po ty uterce. Vzala mi palec do huby a pochopila, ze tam mam prst, tak neskousla.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 20:21
- Nahlásit
Xerxová
ještě k Najtímu pohybu. Nemá krásný klus
Zato krasny flus.
A ne, ja ti tim nechtela pridelat starosti, jen jsem ti sem pisnula, ceho jsem si uz driv vsimla.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 20:21
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!
Gůten ábend, wir zind curýýk!
Cesta byla fajn, jen je škoda, že jsme nestihli vyjet včas tak, abychom stihli ještě okouknout trochu město /zdržela nás i opravala mostu v Kralupech, která ovšem nebyla nikde dopředu značená a dozvěděli jsme se to až když byl zátaras v Kralupech - supr informace, když to je zas širokodaleko jedinej most ) Koncík byl fajn, předkapelu bych si odpustila, nemám rada kopírky - zpěvák předkapely si hrál na Tildu. Musím převelice pochváliti zrzavou dvojku!!!!!!! Převelice. Danuška s Honzou, který je měli na starosti na dvě prochajdy a krmení si je děsně moc chválili, jak jsou skvělí a vzorní, jak poslouchali, sami se zastavovali před silnicí a tak. Jsem na broučky hrdobec, že jsou tak pěkně schopní fungovat i s někým cizím Asi jim dám medajli. Než jsme vyjeli, šla jsem s nima ven na louku, potkali jsme tam nejdřív fenku JRT, kteréžto Rumíček ukradnul míček na šňůrce, aby se mohli pořádně honit a masakrovat a kteroužto následně nadšeně Bubi zboxovala. Raslice byla nadšená a řádila s Bubinou jak dvě čertice - hezky se na to koukalo. Pak přišla ještě Belíška a házel se talíř a kroužky a čokle si je kradli navzájem. Belíš musela mít vždycky hlavně Utrženou hlavičku, Štajn její talíř a Bubi to bylo jedno, tak kradla co zrovna šlo . Moc hezký odpolední venčení. A dneska bylo taky krásný venčení. Bylo tak lukcůsně, že ač tedy lehce znavení, jsme vyratili do Unhoště, abychom toho všicí čtyří využili. Rumíček využil příležitosti a skončil v rybníku, kam vlítnul za kachnama. TAKŽE KACHNO OD TEĎ BACHA!!! . Ty ho zaujaly dnes tedy převelice. Byl tedy odhulákám, ale!! ale!!! Tak jsme se začali pěkně učit. Že na vodítku se za kachnama netahá, že z břehu se za kachnama neskáče, že se jen kouká a že když se otočíme k pánčičce, tak se to jednomu velmi vyplatí (i když teda beru v potaz, že v takový situaci není piškot, zrovna tvrdá měna , ale i tak stačil) Mno, takže program na příštích pár dní máme jasný.....
https://www.youtube.com/watch?v=hG6lv0Kud74
Ovšem program dnešního dne byl velmi bohatý:
skákalo se na do strání na klacky:
číhalo se na šišku
vypadalo se jako debil
vypadalo se jako dáma
číhalo se na šišku a tím pádem se hrálo na Ešusa (Fajfka asi bude vědět, co mám na mysli,má to na videu )
přetahovalo se o klacek:
dělalo se hopiky na lavičku!!
A!! a!!! učilo se hledat značky tůůristické:
Přidám jeden malý kvíz - najdi jeden rozdíl:
joooo a bacha!!! V okolí Unhoště, v roštích číhá prej úhyl:
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 20:28
- Nahlásit
Vero
ty bláho, tak hlavně, že už to neni tak hrozný a nemáš ruku samej puchejř.
Fifi
jsem se nezne kuchla pred chvili novym nozem, nic podstatnyho
teta nezapomeň, že by ti nějaký prsty měly zůstat! A Křemýlek je hodná, že ti to nedorazila
PetraK
krásný fotky pani
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 20:29
- Nahlásit
PetraK chválím fotodokumentaci. Drážďany (nebo i ta Míšeň) jsou moc hezká města. A dají se projít i s čoklíky (tedy když není konzertík)... Tolik havranů a vran a holubů a kachen jako je v zimě na břehu Labe v Drážďanech jsem snad nikde neviděla... To by měl Rumíček výukového materiálu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 20:37
- Nahlásit
PetraK
vypadalo se jako dáma
Aaach. Ne vypadalo se, JE!
dělalo se hopiky na lavičku!!
To vypada, jak kdyz se zasprkla o pahylek ocasni o operatko a nemuze si sednout.
Přidám jeden malý kvíz - najdi jeden rozdíl:
Tezka pisemna prace.
|