Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2015 15:53
- Nahlásit

no - ono třeba jindy ho zajímat zvěřina bude - ale dneska byl opravdu v pohodě. Tady je krásně, foťák s náma byl (neb byl páník a ten je s foťákem srostlý )

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2015 18:57
- Nahlásit

Xerxová
to je šikovnej
ono ale dogy jsou obecně nelovící plemeno? nebo to byl původně taky lovecký pes?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2015 19:41
- Nahlásit

vyšlechtěn ze starých "býkohryzů" - lovečáků na zubry, jeleny... ale od většího rozšíření střelných zbraní chován už jen jako ušlechtilá dekorace Ale třeba Arona lovec byla... a Betka by taky poběhala - ale u ní se poslušnost povedla.

Teď si našplhal podruhé - přijeli mládežníci a snad poprvé nelovil trpajzlíky mrňavé ani při vítačce (odnesli to rodičové - a ti to snesou). Vždycky ten začátek byl o velkém hlídání a dneska pohoda... Asi tuší, že za 14 dní je budeme hlídat na 14 dní... a že to bude psina veliká

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2015 19:49
- Nahlásit

Xerxová
aha, tak to jsem ani nevěděla, že původně byli na lov, ono je takových plemen víc, u kterých to člověk ani nečeká
ale dekoraci teda dělaj už asi dlouho

grimmh
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 08:46
- Nahlásit

Zdravíčko všem, zejména marodům
Včera bylo opravdu krásně, vůbec se mi nechtělo zalézt po práci domů. Zazvonila jsem na fr.bulíka, co vlastně fr.bulík asi není a nabídla, že ho vezmu ven. Celá rodina byla doma, ale uvítali, že se s ním chce někdo projít. Hodila jsem tašku s nákupem domů, shodila jednu vrstvu oblečení, protože bylo opravdu teplo a vyrazili jsme. Nevybouřený hafík se mnou vláčel, vlála jsem za ním jak prapor na prvního máje. Asi 100 x se vyčůral (nechápala jsem, kde se to v něm pořád bere) a během prochajdy udělal 2 pořádný hroudy. Ta druhá byla už mimo osídlenou oblast, takže jsem byla zachráněná, bo jsem měla jen jeden pytlík Snažila jsem se upoutávat pejskovu pozornost, aby mě vnímal, ale to se podařilo až tak po 10 minutách šíleného běsnění a tahání a mých skorodržkopádů Došli jsme k řece a pokračovali podél ní. Sbírali jsme klacíky a přetahovali se o ně, za vnímání mě dostával pochoutky. Škoda, že je to takový divoch a nemůžu si dovolit ho pustit z vodítka, protože to by pomohlo jeho většímu utahání a následné klidnější spolupráci. Aspoň se tak domnívám jako úplný kynologický neználek. Ke konci procházky už to bylo docela fajn. Pokud vím, tak až do večera s ním nikdo venku nebyl - až úplně večer na 5 minut. Vím to, protože máme v paneláku dveře vedle sebe a je všechno slyšet. Nechápu to - doma 2 děti a rodiče.......
Doufám, že i vy jste si užili všichni včerejší krásný den.
Mladí si dnes jeli zalyžovat, tak za Darenkou jel manžel. Já za ní pojedu po obědě a půjdeme zkontrolovat zahrádku. Snad se zadaří a bude tam kamarádka s Emou z útulku a proběhne tak seznámení. Už mám připravené sušené kachní masíčko, aby si mě Ema pamatovala jako hodnou tetu.
K večeru pak razíme do minipivovárku na zabijačku.
Užijte si volný den

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 09:49
- Nahlásit

grimmh
dobry skuteksi udrlala frbulik je urcite rad, ze bydli veflevas a adpon trochuse muze vyradit venku

xerxova
dogy tusim byli obcas na starych obrazech v zamcich ale taky by me nenspadla jako lovec, na druhou stranu vetsina tech psu mela nejaky ucel,ze...

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 11:00
- Nahlásit

jé hele, to jsem našla na holubí ifauně

worick
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 11:04
- Nahlásit

kachna_
špatně vidím na razítko, ale je to z roku 1915?

birma
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 11:11
- Nahlásit

worick
To asi nebude, když na známkách je Československo

vlk
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 11:32
- Nahlásit

worick
spíš asi 1975 ... tyhle známky já už pamatuju...

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 12:25
- Nahlásit

worick
to určitě není, pán jen zjevně vypotřebovával staré prvorepublikové obálky (podobné nám zbyly po pradědovi, jen bez fotky)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 15:46
- Nahlásit

ohari prochajdacelkemfajnmlady lidi, asi 12 oharu, vymarak chlipatej, pak Westminster? nevim, neznam a jeden malej terierovitej psik. pokecalasem, pofotila, uvidime zda ztoho neco bude.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 18:29
- Nahlásit

dneska bylo fakt hezky, já konečně trochu pročísla psy a Kimovi ostříhala alespoň nohy, na zejtra furt vytrvale hlásej déšť

birma
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 18:37
- Nahlásit

cernej caj
to muselo bejt fajn na fotky se těším

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 18:38
- Nahlásit

fotky z Lužek z minulé neděle: http://drporkert.com/dogy/images/Night/0215/luzky/ index.htm

no a jeden skoro hezký pes zahradní a jeden typicky procházkový létací

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:12
- Nahlásit

Maya no snad bude jen mžít - žádný lijavec by být neměl. Obludě naší je to dost jedno... hlavně že je venku. Klouže to u nás stále - kde bylo ušlapáno a je stín, tak je led.

čaj tak jaký je rozdíl mezi špicem a lovkou ???

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:14 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

kachna_
Nemas svatecek? Kdyztak vse nej!

Xerxová
jeden skoro hezký pes zahradní
Jak skoro? Krasavec to je, lesk jak blesk a optimalni kondice. Fesak!
Hele, kuk na http://www.westminsterkennelclub.org/videoindex.ph p?year=2015&day=2 jemericky dogy , letosni Westminster Show. Brr, ty usiska kupirovany. To nak neslo zkopirovat, potvora.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:17
- Nahlásit

Xerxová
Led?? U nás bylo dneska jaro, sluníčko a 10 nad nulou
Fifi
však u nás se taky kupíruje furt dost
kachna_
tak jestli máš ten svátek, tak taky přeju všechno nej!!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:22
- Nahlásit

Xerxová
mam pocit, ze sem si zaslouzila za trest vyslehani tisicem rakosek na ten ocas bych si asi nezvykla

vystavni najtik vypada klidne a dustojne a zasnezeny luzky nadhera

Fifi
maaa, sem se divala na seznamu tudiz diky za nakopnuti

kachna_

jedna ne moc vystavni fotka

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:23
- Nahlásit

cernej caj
jedna ne moc vystavni
Tak to jsou dobry xichti!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:30
- Nahlásit

Maya u nás taky bylo slůňo... ale kde je stín a ušlapáno, tak ještě zima vítězí. přeci jen máme hory za vrátky...

Fifi přiznám se, že se mi kupírované dogy líbí (nikdy jsem žádnou takovou neměla a nikdy bych psa vykupírovat nedala). Ale esteticky prodloužená linie krku a štíhlá hlava... prostě když se uši povedly, tak to bylo hezké.
Je fakt, že o "použití v chovu" nerozhodovaly přednosti psa, ale um veterinářů... Když se ucho zkazilo, byl kvalitní jedinec vlastně odepsán...
rozdíl ve výrazu - Night pětiměsíční

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:33
- Nahlásit

kachně vše nejnej - hlavně zdravý a veselý kachňata

Čaj krásná fotka Si stěžuj na bičovce... Co má říkat naše Františka, která je nižší než Night v kohoutku - a schytává jeho nadšený vrtichvostění přes obličej či krk. Ale umí se skvěle shýbat, uhýbat, případně vykrývat rány rukama Je to holka šikovná

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:35
- Nahlásit

Díky moc za přání všem.
Jsem mutvola, je mi nedobře - nesedlo mi asi něco k jídlu

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:39
- Nahlásit

kachno je spousta střevních chřipek - alespoň tady u nás. Divím se, že jsem ještě neodpadla - ani s normální virózou, ani tou střevní. Jsem snad v práci jediný dlouhodobě odolný tvor...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:43
- Nahlásit

Xerxová
dyz ja to nejak necekala

sem dneska zaslechla povzdech, ze "skoda, ze se netupirujou" ocasy pac prej neni ojedinely ze nejak z urazu nebo tak neco (sem nezaslechla) zacnou uhnivat a musej na amputaci ze zdravotnich duvodu. tak to me nikdy nenapadlo, ze se psovi taky muze stat.

kachna_
at je lip

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:46
- Nahlásit

rány na ocasech se opravdu špatně hojí. A když se do rány dostane zánět, hrozí i postižení dalších obratlů - a tedy i páteře...
Proto to často končí amputací části ocasu.
Naštěstí sice všechny dogy si občas ocas rozsekly, ale nikdy se nic nestalo - vždy se to bez problémů zahojilo. A že ty rány bývají děsné...

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:48
- Nahlásit

Xerxová
Ale esteticky prodloužená linie krku a štíhlá hlava... prostě když se uši povedly, tak to bylo hezké.
Ja pamatuju furu plemen s usiskama kupirovanejma. Ale uz jsem tomu pohledu odvykla. A to je ono, "kdyz se usi povedly" - na videu je fura psu s usiskama odstatejma, spicky zkrouceny, proste fuj.
Vyrazove se mi libi Najtoun s usiskama dolu.
kachna_
Jejej, tak at je lip!

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:50
- Nahlásit

teda koukám, ty příšerný ksichty maj ti ohaři všichni vrozený

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 19:56
- Nahlásit

Maya
pockej az si to precte denyky s esusovou, te ukamenuji

Xerxová
me by nenapadlo, ze se ten ocas snadno zrani, ale mozny to je. Urcite to neni nic peknyho, kdyz se dostane zanet a je to nutnej zakrok

vlk
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2015 20:22
- Nahlásit

kachna_
vše nej k svátku...

jinak všem oznamuju že nás náhle a navěky opustila paní králíková...

<< 1 ... 315 . 316 . 317 . 318 . 319 . 320 . 321 . 322 . 323 . 324 . 325 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání