| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 14:26
- Nahlásit
denyk
to bude, stejně jako před třemi léty, se slepošem.
Twe to mas stejnak vydatny, slepos, kamoska letita yerzinijka, ted este totok. Ech, devcico, at je lip a problemy zdravotni vyreseny komplet.
jéje, dvě nej obezitky zdejšího fóra si píší o svých problémech
Cajdu znam jen z foto, a asi mas recht. Cuzy jedny stezujici si.
PetraK
Prt Když mi dal frantík vízum, nedal mi komouš doložku
No a dneska si frcis na obcanku do Skotska... Nevim, dle myho by se tyhle veci mely pripominat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 14:27
- Nahlásit
PetraK
možná ten začátek devadesátek
na druhou stranu i obyčejný lidi si mohli bez jakýkoliv byrokracie otevřít firmy a obchody v kočárkárnách a tak
denyk
pokud nejsi alergik
bohužel na jídlo nejsem
jéje, dvě nej obezitky zdejšího fóra si píší o svých problémech
že jo, a ještě se k nim může přidat ta nejtlustší ešuska
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 14:30
- Nahlásit
Fifi
ale on si nikdo nestezuje
i kdyz jako - koupila sem supr rifle predloni na kocicim bazaru za 20kc, nechavala sem si je (moc dlouhy) ze je az nekdy zkratim a zzelelo se mi kamaradky, o hlavu vetsi nez ja co je ale hubena a ma stihly dlouhy nohy, ze nemuze sehnat dost dlouhy rifle a darovala sem ji je - akorat dlouhy na nu, pres stehna je ma volnejsi, ja je mela uply a ac moje oblibeny, moc sem je nenosila kvuli ty lenosti a ona na me "jo ty rifle sou supr, ale nechapu, jestli ses do nich nekdy narvala "
ale ono kdyz ona se svejma hulcickama stehnama nemuze sehnat kalhoty, ze ji tahnou, co my ostatni co ty stehna mame? tak su rada, ze mam asi ctvery rifle, ze snad jeste par let nebudu resit
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 14:32
- Nahlásit
cernej caj
co my ostatni co ty stehna mame?
No? CO? Sme chudaky. O kozach radsi nepisu, to by se zase sebehla maya a birmice.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 14:35
- Nahlásit
Fifi
proste fakt nechapu ty znacky oblikaci a obouvaci... jakto, ze pred 5ti rokama sem mohla vlezt do jakyhokoli obuvnictvi, vzit prvni 39 co sem videla a pak v nich rok v poho chodit? a v prvnim obchode sem vzala pekny 38kalhoty a oblikla je a dneska? nenatahnu pres stehna, pres boky ale v pase bych dvojcata mohla cekat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 14:37
- Nahlásit
cernej caj
Divne to sijou!!! a divne delaj boty.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 14:39
- Nahlásit
Fifi
presne
jako pokud si ztezuje ona ze ji je to ve stehnech uzky, tak uz je vazne neco hodne spatne v puvodnim navrhu zrejme
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 14:47
- Nahlásit
cernej caj
v tomhle me sere muz, rika, ze za komunistu m
já tě chápu, ale nemá cenu se o tom hádat. Jedna věc je, že ta práce tehdy "byla" sice o ničem, ale bylo, protože pracovat musel každej, že jo. Je logický, že dneska jí nemůže být tolik. Bohužel k tý logice se přidává i to, že spousta firem není proto, že jsou vytunelovaný atd. Potíž je ta, že jsme svojí zem prodali, rozkradli, vytunelovali. Ale muž si neuvědomuje, že by možná za komanče neměl možnost hrát s kapelou,koupit si to co k tomu potřebuje, protože by to tu nebylo, leč jednou k tomu třebas dojde.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 14:50
- Nahlásit
PetraK
jj, ja se snazim na takovyhle temata moc nereagovat, jinak bych ho musela zabit
jj, jak rikas - praci by mozna mel, ale otazka, zda by vubec mel to ostatni. A nejvic samo tunelujou ti, kdo maj moc a nestaci jim to
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 14:51
- Nahlásit
Fifi
No a dneska si frcis na obcanku do Skotska... Nevim, dle myho by se tyhle veci mely pripominat.
JO. Hrozně hrozně mě mrzí, že jsem tohle nemohla, dokud by to bývalo šlo. Nemluvě o tom, že třeba naši rodiče těžko mohli vidět tady nějakou skupinu, nebo si na ně zajet, jako jezdíme my. všichni se museli bát, že když něco řeknou, někde se to po čase vyvalí a budou mít potíž, jedno jakou, jestli dítě nepůjde na školu, nebo vymajznou oni z práce...Pamatuju si jak jsem se hádala se šéfem a s ředitelem, že na gen. stávku půjdu, oni že mě vyhoděj, tak jsem jim řekla, že ať klidně. Dneska bych se prostě nemusela bát
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 14:52
- Nahlásit
Maya
si mohli bez jakýkoliv byrokracie otevřít firmy a obchody v kočárkárnách a tak
jo, to jo, jen to pak chytlo blbej švuňk v přístupu státu, daních a tak.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 14:56
- Nahlásit
cernej caj
PetraK to napsala dobře.
Hodně lidí zapomíná, že téměř nebyl možný kontakt se známými, kteří žili za hranicemi, Stb za prdelí, většina lidí žila v temnu - závislá na zprávách veřejnoprávných médií, studium za hranicemi - možná jen pro komunistické prominenty, šikovní mladí lidé bez škol, protože to rodiče měli politicky polepené - zkrátka - hnus fialovej.
Nedávno jsem četla článek v nějakým časopise a byla tam i srovnávací tabulka kupní síly.
U všech možných potravin, elektroniky, aut - ceny teď a před tím. Zároveň to bylo přepočítané na procenta z výplat nyní a tehdy.
Překvapivě je většina věcí teď levnějších.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 14:58
- Nahlásit
PetraK
Hrozně hrozně mě mrzí, že jsem tohle nemohla, dokud by to bývalo šlo.
jo, to mě taky, myslím, že kolem těch 20 by mě to hodně bavilo někam vyjíždět
tak Balaton byl pěknej, ale časem se vomrzel
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:00
- Nahlásit
grimmh
Překvapivě je většina věcí teď levnějších
to asi jo, ale podstatnej rozdíl je ten, že tenkrát ti všechno vydrželo 20 let, takže ve finále to stálo míň když teď si musíš kupovat každých pár let nový a že lidi dali mnohem menší procento platu na bydlení a jídlo, tudíž jim víc zbylo na šetření a utrácení
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:03
- Nahlásit
PetraK
všichni se museli bát, že když něco řeknou
Nasi meli slusnou sbirku desek, tak sem si valila gramec, kdyz nebyli doma. Pak prej v samosce odchytla mamu hodna sousedka, a ze by tam nemeli tak moc nahlas ty zapadni veci poustet. Tim, ze jsem byla se psama, nemusela jsem s pionyrskym satkem do pruvodu nebo do pionyra, byla sem pod Svazarmem, v hadrech zelenych... Atd, atd.
Jednou jedinkrat jsme dostali dostali dolozku na dovolenou do Jugosky. Nezapomenutelny, wartasem tam i zpet.
cernej caj
praci by mozna mel,
Ne mozna, musel by ji mit, jinak by byl veden coby prizivnik.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:06
- Nahlásit
tak zcela apoliticky hlásím, že:
co se nepovedlo kreténskýmu Koláči, neb jsem sice vyrazila místo oběda domů za Rumíčkem a Bubicí, vyvenčit pana Poseróna a dát mu najíst, abych cestou zjistila, že nemám klíče od bytu a na souseda, aby mi otevřel se nedozvoním ,tak to se povedlo Brtnikoj. Rumíček byl přeščasten, vyprodukoval hustou čekuládu a sežral kuřecí prso (který mu ovšem Brtnik neohřál!!!!!!!!!!!) i s miskou, nepokadil se doma, ale z hladu-evidentně podle šťáv - se poblil, což už by mohlo znamenat, že se posouvám do lepších zítřkůch a můžu ho začít pomalu fedrovat. Snad.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:08
- Nahlásit
Fifi
Jednou jedinkrat jsme dostali dostali dolozku na dovolenou do Jugosky
to mi nikdy, ale v 80. byl táta pracovně v západním Německu na pár dní a přivezl mi kazeťák s odendavacíma reprákama!! to bylo něco
pokud vím, má ho ještě v garáži a rádio tam ještě hraje, to fakt není jako ty šunky rozbitný dneska
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:09
- Nahlásit
grimmh
e téměř nebyl možný kontakt se známými,
nikdy by mě nenapadlo, že máma třeba ještě uvidí svojí ségru. Že budu moct tětě do německa volat, když je stará a nemocná a potřebuje kontakt s blízkými. Neměnila bych. Jen mě mrzí to, co jsme nevyužili. Musel by se býval komanč dostatečně taky odstavit, aby to nepáchalo dál zlo.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:09
- Nahlásit
PetraK
tak to už bude asi Rumíček dobrej
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:11
- Nahlásit
Maya
tudíž jim víc zbylo na šetření a utrácení
Já nevím, ale řekla bych, že se teď i finančně máme líp. Oba s mužem jsme zaměstnaní (nepodnikáme) a ani naše platy nejsou nadprůměrné. Ale možná to není objektivní pohled - teď už máme odstěhovaného zabezpečeného syna a vybavený byt, tak si můžeme ledasco dopřát
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:15
- Nahlásit
PetraK
Taky doufám, že Rumajzlík už bude zase svůj a bude dělat jen samou radost celé rodince a Koláče se konečně vyspí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:16
- Nahlásit
nemáte někdo tip?
jsem si koupila organizér na korálky tento
a ty piksličky jsou moc malý, potřebuju něco, kde budou minimálně jednou takový, už jsem se dívala na něco podobnýho, co mají na hřebíky a šroubky, ale připadá mi to taky mrňavý podle fotky
tak nevíte, po čem ještě koukat?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:18
- Nahlásit
grimmh
nevím, ale řekla bych, že se teď i finančně máme líp
tak nevím, třeba dost mých známých i když oba pracujou, tak nemaj na nový auto a chatu museli prodat, protože to finančně neutáhli, za komoušů to byly samozřejmý věci
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:19
- Nahlásit
grimmh
Ale možná to není objektivní pohled - t
nejhůř jsou na tom matky samoživitelky, děti odrostlý dětskému domovu a důchodci. Pokud nemají za sebou nikoho, kdo by pomohl, je to v háji.
Máma na nás taky byla sama a bylo to drsný, ale ne tak, jako pro ségru,ta nemít krytý záda od rodiny - což třeba máma zase naopak neměla - byl by to průser.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:20
- Nahlásit
Maya
a komoušů to byly samozřejmý věci
auto?? samozřejmá věc?? vždyť si stála frontu i na favorita kolo, natož ty pořadníky na auto.
chatu taky neměl kde, kdo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:20
- Nahlásit
PetraK
neb jsem sice vyrazila místo oběda domů za Rumíčkem a Bubicí, vyvenčit pana Poseróna a dát mu najíst, abych cestou zjistila, že nemám klíče od bytu
Slava, uz si to na sebe praskla. Ja z tebe fakt nemohla, i kdyz jsem plne chapala tu bezmoc a zoufalost, Rumicek, vencenicko a klice, kdepak cinkaj?
Rumíček byl přeščasten, vyprodukoval hustou čekuládu a sežral kuřecí prso (který mu ovšem Brtnik neohřál!!!!
Tak to je v pohode, kdyz tak ridsi cekuladu mas na koho svest.
Dulezity, ze mel zajem o zradlo. Stajn.
Maya
to mi nikdy, ale v 80. byl táta pracovně v západním Německu na pár dní a přivezl mi kazeťák s odendavacíma reprákama!! to bylo něco
Njn, nasi tenkrat byli taky tuze prekvapeny. A tyjovka kazetak, navic s odendavacima reprakama?! Whau! Ja mam doted jeden mono bobek, kazetovej, na kterym sem si ladila vznikajici radia, poustela a nahravala primo z radia kazety, a i ty gramodesky nahravala tak, ze bobek stal pred reprakem z gramofonu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:21
- Nahlásit
cernej caj
http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-sty l/diety-a-hubnuti/40472-modni-diety-ocima-odbornik u-zhubnete-diky-nim
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:25
- Nahlásit
PetraK
pořadníky byly, ale každá rodina měla auto a to skoro všichni nový, alespoň teda v těćh 80.
chatu nebo chalupu měl z našich městských známých i příbuzných každej, u nás v okolí je x chatových osad, takže vím, že je vlastnili obyčejní lidi a ne žádní pracháčí a taky pamatuju tu vlnu prodejů kolem roku 2000, kdy prostě to ti lidi přestali finančně zvládat
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:27
- Nahlásit
PetraK
nejhůř jsou na tom matky samoživitelky, děti odrostlý dětskému domovu a důchodci. Pokud nemají za sebou nikoho, kdo by pomohl, je to v háji.
Tak o tom žádná pochybnost, to je jasný.
Za chvíli razím ku domovu - mějte se!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2014 15:29
- Nahlásit
Fifi
nahravala primo z radia kazety, a i ty gramodesky nahravala tak, ze bobek stal pred reprakem z gramofonu.
a to já takyyy
a svojí sbírku kazet s nahranýma zápaďáckýma deskama zakoupenýma na černým trhu a následně dále prodanýma mám doma a pořád hrajou!!
no jo, byla to větší legrace než jak teď jít a stáhnout z netu
proto si taky suším furt doma cd přehrávač co má kazeťák
|