| Autor |
Zpráva |
Tinta76
|
# Zasláno: 7 Říj 2011 08:33 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
kejtlin
s mým platem fakt můžu platit jen to nejnutnější, takže fakt platim co musím
eště bysme mohly zahájit debatu na téma, co je nejnutnější, ale do toho se mi fakt nechce
hele a proč máš vlastně tolik psů, když víš, že máš občas problém vás všechny uživit?
tomu tvýmu systému plateb nájmu/energií pořád nerozumim
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 08:36
- Nahlásit
kejtlin
taky do tebe nechci rejpat, ale taky se mi zdá, že máš na svůj plat těch hafů fakt hodně
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 08:37
- Nahlásit
Tinta76
nájmem myslím energie-elektřina, plyn, voda..........
to je jako když se mě zeptáš proč si nenajdeš jinou práci než v tom vymrdaným cukrovaru to je problém plat kolem 10 000 to je kurva problém, ne psi a problém je že musím mít všechno na splátky protže za hotový nemám a nikdy mít nebudu každej měsíc se rozhoduju jestli si můžu koupit kousek masa nebo léky to je problém
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 08:38
- Nahlásit
Tinta76
Monty
tak jo zejtra nebo ne, hned dneska až přijdu z hokny jim hlavy usekám sekerou
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 08:40
- Nahlásit
kejtlin
bože to nikdo neříká, ale tak si jich tolik neberu ne?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 08:41
- Nahlásit
Monty
krom 4 z toho 3 malý jsem si pořídila když jsem měla normální práci za normální plat a ty 3 malý toho fakt snědí každej tak 10dkg denně
|
Tinta76
|
# Zasláno: 7 Říj 2011 08:42
- Nahlásit
kejtlin
nájmem myslím energie-elektřina, plyn, voda..........
to jediný jsem pochopila
nechápu proč tohle platíš dědovi a pak ještě ten systém přeplatků/nedoplatků nechápu ...
hele finančně jsme na tom stejně (moje vejplata se nad 10 čistýho nedostala už hodně dlouho), práce tady taky žádná jiná nejni ... takže tohle mi vysvětlovat fakt nemusíš ...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 7 Říj 2011 08:43
- Nahlásit
kejtlin
tak jo zejtra nebo ne, hned dneska až přijdu z hokny jim hlavy usekám sekerou
tyvoe ty seš magor, zapomnělas tam dát hodně červenejch smajlíků
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 08:45
- Nahlásit
Tinta76
enrgie jedeme každej půlku, systém nedoplatků a přeplatků-přišel nedoplatek třeba nevím elektrika například 2000, tak jsem šla a dala mu litr-půlku, pak přišel přeplatek např. plyn 8000, tak mi dal leda hovno i kdyby dal litr, měl by dát půlku protože s plynem jedeme napůl-platba každej měsíc, ale neviděla jsem nikdy z přeplatků ani prd, takže nějaký nedoplatky mě netrápěj
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 08:52
- Nahlásit
Monty
a krom toho když jsem začínala dělat v cukrovaru tak první 2 roky jsem žila s frajerem, takže 2 platy jsou sakra znát, než když jsi s bídným platem na vše sama
|
Tinta76
|
# Zasláno: 7 Říj 2011 08:52
- Nahlásit
kejtlin
krom 4 z toho 3 malý jsem si pořídila když jsem měla normální práci za normální plat a ty 3 malý toho fakt snědí každej tak 10dkg denně
tak jako to ale nejni přeci jen vo žrádle
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 08:56
- Nahlásit
kejtlin
hele, já jsem taky sama, jak píšu mám o něco více než ty, ale fakt o moc ne a ikdybych s někým žila, tak si pořídím tolik psů kolik uživím já, já prostě myslím vždy do předu a nikdy bych nespoléhala na chlapa, nebo že s ním třeba zůstanu bůhví jak dlouho, na chlapy jsem prostě neměla nikdy štěstí, tak už myslím s rezervou
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:00 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit
Monty
vůbec jsem netušila že z chovatelských potřeb udělají prodejnu skla a v chovatelskejch jsem měla normální peníze, holt jsem hledala něco jinýho když prodejnu zrušili, našla jsem pouze tohle a nic jinýho ani hovno. kdybych myslela že dopadnu takhle tak nemám ani auto-to bych prodala, psy bych taky neměla, kdybych myslela několik let dopředu tak nemám ani pračku bo ji těžko splácím neměla bych nic. vůbec nic.nespoléhala jsem na chlapa na ty se spolehnout nedá, ale jen jsem chtěla říct že 2 platy jsou víc než jeden
edit: v tý době kdy jsem měla normální peníze a ne almužnu nebyl problém uživit psy ani sebe a ti psi kupodivu žijí od té doby, ale holt jim useknu ty hlavy sekerou
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:07 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
Hnuszdar
ach boooože už to zas začíná, a půl roku bude v prdeli, zima , bílý mrtky, ve 4 tmy
Monty
Tinta76
jako máte pravdu ale teď s tím těžko něco udělá žejo
kejtlin
proč vybírá děda přeplatky, oni jsou ty energie hlášený na něj????
a měla bys zjistit jak je to s tou eksekucí, zvlášť když ti nic dom nepřišlo. Tamto (práce) se ti ještě neozvali????
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:08
- Nahlásit
kejtlin
vůbec jsem netušila že z chovatelských potřeb udělají prodejnu skla a v chovatelskejch jsem měla normální peníze
no já taky vůbec netušila, že budu třeba přes půl roku bez práce, ale s tím už člověk prostě musí počítat, že se něco vysere, proto já už i těžce zvažuju o té třetí westici, jako na štěně nějak našetřím, ale bojím se co bude potom, když třá příjdu o místo, nebo prostě budu muset být dlouhodobě na nemocenské atd. - zvládnu uživit a zabezpečit tři psy??? Pokud si nebudu jistá, tak prostě do třetího nepůjdu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:11
- Nahlásit
Takže dámy, myslím, že už nemůžu dále odkládat okamžik kdy se prostě musím zapojit do pracovního procesu Du dřít
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:12
- Nahlásit
Monty
nikdy si nebudeš jistá ničím zejména ne tím, že onemocníš nebo přijdeš o práci
myslíš, že já měla nějakej problém s imunitou nebo tlakem? ani v nejmenším to je odsud z cukrovaru
Alexa
šéf mi řekl, že zjistí od jaký instituce to je a dá mi vědět, nebo mi domů ještě něco přijde nevím, ale nevěřím, že by mi v tomhle lhal. jj energie jsou hlášený na něj a s tamtím se mi samozřejmě neozvali, nepočítala jsem s něčím jiným
|
Tinta76
|
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:14
- Nahlásit
Alexa
jako máte pravdu ale teď s tím těžko něco udělá žejo
no pokavad neveme tu sekeru ...
kejtlin
a tu exekuci by ti taky neměli strhnout celou ... no netušim teda, kolik máš hrubýho, ale možná víc než si myslim, takže je možný, že ti to taky celý strhnou
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:14 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
Monty
no já taky vůbec netušila, že budu třeba přes půl roku bez práce, ale s tím už člověk prostě musí počítat, že se něco vysere,
to seš hezky uvědomnělá, to ti chválím, ale na druhou stranu mi to připomíná ty debaty finančních poradců třá v novinách, že by každej měl spořit aspoň 4 tisíce na důchod, životní pojistku aspoň litr a mít rodinnou rezervu rovnající se 6 platům. Tak asi tak reálný mi to pro normální lidi přijde
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:17
- Nahlásit
Tinta76
exekuce je jen litr-ta částka kolik mám hrubýho moment to najdu někde výplatnici možná 13 603kč to je
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:18
- Nahlásit
kejtlin
exekuce je jen litr-ta částka kolik mám hrubýho moment to najdu někde výplatnici možná 13 603kč to je
jako že ti budou strhávat litr měsíčně bo ti strhnou celkem litr????
|
Tinta76
|
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:22
- Nahlásit
kejtlin
no tak to ti ten litr vezmou na tuty najednou ...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:22
- Nahlásit
Alexa
celkově litr, nevím za co šéf taky neví že prej to přišlo z celního úřadu, asi jsem někde nezaplatila pokutu nebo něco myslí on, je to možný i když si nejsem ničeho vědomá
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:24
- Nahlásit
kejtlin
nikdy si nebudeš jistá ničím zejména ne tím, že onemocníš nebo přijdeš o práci
ano a proto já nebudu mít třeba sedm psů, ale max. tři - a pokud nenašetřím nějaké prachy pro zichr, tak nebude ani ten třetí
Alexa
mi to připomíná ty debaty finančních poradců třá v novinách, že by každej měl spořit aspoň 4000 tisíce na důchod, životní pojistku aspoň litr a mít rodinnou rezervu rovnající se 6 platům. Tak asi tak reálný mi to pro normální lidi přijde
no to je dobrý ftip, já jen napsala svůj názor, že ikdyž psi miluju nadevše, tak bych jich tolik kolik má Kejtlin neměla
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:26
- Nahlásit
kejtlin
a nejde se nějak domluvit, že by jsi to splácela???
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:26
- Nahlásit
Dobré jitro finanční poradcííí i vy, co jste rentiéříííí i vy, co jste jen vobyčejný. Už jsme zas v háku, bolí mě břicho, dneska je veliká prezentace.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:28
- Nahlásit
Monty
tak bych jich tolik kolik má Kejtlin neměla
a tak já tě chápu, já bych jich taky tolik mít něchtěla, né teda kvůli prachům, ale kvůli tý práci kolem tolika zvířat, ale momentálně s tím kejtlina nic neudělá, jedině tu sekeru
|
Tinta76
|
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:28
- Nahlásit
Alexa
debaty finančních poradců třá v novinách, že by každej měl spořit aspoň 4 tisíce na důchod, životní pojistku aspoň litr a mít rodinnou rezervu rovnající se 6 platům
jo asi nemaj tucha vo existenci lidí, co dělaj za minimální mzdu
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:30
- Nahlásit
Monty
a nejde se nějak domluvit, že by jsi to splácela???
to je jeden tisíc celkově
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2011 09:30
- Nahlásit
Alexa
Monty
co se těch rezerf tejče, jejich doporučovaná výše mě taky trošku děsí, takovou rezervu nemám, ale prachy na pojistkách jo, kdybych přišla o práci a byla v nouzi se splácením hypošky, penízema z pojistek to nějakou dobu zaplácnu, aspoň než se mi podaří sehnat nějakou, jakoukoli, práci. I proto jsem splátky stavila tak, aby byly co nejnižší, i když na co nejdelší dobu, sice s většim přeplatkem, ale s o něco malinko vyšší jistotou, že to budu moct platit snad z jakékoli práce. Rezervy se snažim furt vytvářet, ale lépe na účty, ke kterým nemám přístup, páč dokážu roztočit jakejkoli penízek za jakkoli krátkou dobu ))) Třá sem byla ráda za stavebko a tři pojistky, který jsem vybrala a měla tak na celou rekonstrukci bytu. Je ovšem fakt, že pojistky jsem platila 10 let a stavebko pět. Vlastně spořim od tý doby, co pracuju, jen ten byt spolknul pro tuhle chvíli všechno. A to v něm furt nemám ani skříně )))
|