| Autor |
Zpráva |
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:17
- Nahlásit
Eldoguero
Jessina mi to taky dělá (ostatní mají boudy vně kotce, ale u ní to není možné, bo je tam kanál. Tudíž pokud to jde, tak dej boudu z venku. Můžu ti poslat i foto.).
Vyřešili jsme to tak, že jí muš na boudu dal kus karisítě, kterou ohl tak, aby pasovala na tu boudu. Takže tam má takovou ohrádku...
Tý jo, nevím esli se to dá pochopit. Můžu zkusit najít fotku i tohoto.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:18
- Nahlásit
Biluška
No agi pes nutně musí fungovat mezi ostatními psy, nutně musí bejt nenapadavej, u sólo sportů jako jsou ípa, je to jedno, jeslti je pes napadavej nebo ne. Takže si u psa buduješ to, co je pro tebe důležitý, aby ten pes dělal. Někdo prostě nepotřebuje, aby jeho pes byl snášenlivej k ostatním, přesto si s ním může užít sólo kariéru s plnym nasazenim pro oba...je hodně psů, co vůbec neznaj provoz města, skupinový venčení...na těch agi trénincích jsme jeden čas spali všichni v jedný klubovně v Zetoru, na postelích napláclejch vedle sebe, se všema psama, co tam byli a byli schopni s ostatníma fungovat úplně na pohodu. Během noci se mi u spacáku vystřídalo několik šelmyjí a border, prostě si ti čokli furt nějak přelehávali, jen maryje zůstávala u mě a nestěhovala se )) Pokud někde potkám lidi, s jejichž psem nechci aby se můj kontaktoval, neřikám jim, aby si ho uvázali, ale aby svýho nepouštěli k mýmu. A je na nich, jak to udělají, páč já si svýho dám na vodítko. A ano, je to z důvodu, kdy vím, že by můj pes mohl způsobit problém, nebo vyvolat bitku.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:20
- Nahlásit
Biluška
ti to nehraje paní Mám tam jenom černou obrazofku
ale hrajéééééééééééééé....nevim proč ti to nehraje
http://www.youtube.com/watch?v=4MK_vNkiPRk
http://www.youtube.com/watch?v=asYKW7neB5s
tak ještě jeden pro jistotu
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:25
- Nahlásit
Sízra Milanová
tak to ani omylem, já potřebuju, aby tam vůbec nelez, ne aby tam chrápal, to mi stačí ta dementní malina, co si za celou dobu co je u nás ještě nevlezla do boudy čekám, že až přijdou mrazy, tak asi zmrzne
Biluška
To se ti zdá.
To je možný, ale ten chaos se mi vůbec nelíbí.
Já vím taky venku, kde mám jakýho psa, páč, kdybych to nevěděla mohl by to bejt docela průser
jo motaj. To je právě to, co se mi na tom líbí. Že ti psi jsou natolik zmáknutí, že můžou prostě všude.
Mě - jako člověku vadí, že se mi motaj pod nohama, nepřeju si, aby se mi žádnej cizí pes motal pod nohama.
Nikdy to nebude agilitní pes,který začne útok.
Tohle nemůžeš myslet vážně, že ne
Nemůžou za to, že tvoji psi tak vychovaní nejsou a že po nich řvou z auta.
No ty jistě ne moji psi jsou vychovaní docela normálně, mimo jiné ale mají rádi svůj klid a ne štěkajícího čokla před autem, nemluvě o tom, že auto je místo, který si docela dost brání a to i Bonninka, která za všech okolností naprosto v pohodě, milá, zlatá a hodná, do auta, kde je ona bys nevlezla, páč dělá děsně zlýho psa
Navíc prostě mám ráda lidi, kteří mají v sobě jistou dávku tolerance, pokud jsme někde, kde mohou být psi na volno, ok já v tom problém nemám, ať jsou, ale stejně tak nechci být omezována v pohybu se svými psi, jen proto, že se během pikosekundy kolem nich seběhne smečka uštěkaných malopsů.
Oni mají psi takový - v pohodě, beru to tak, já mám zase psy takový - chci, aby byli bráni stejně - nic víc, nic míň.
Pokud pustím velkýho psa na volno, třá s košem, ihned se najde nějakej chytrák, kterej bude vychylovat, že můj pes zmlátí košem toho jeho malýho
nemůžeš je udržet na vodítku?
Prosím tě o čem to mluvíš Dokážeš si představit, jak by to asi vypadalo, kdybych neudežela svý psy?
Znovu píšu, že to vadí hlavně MĚ. Mě vadí, že nemůžu vzít svý psi z auta aniž by s emi pod nohama motali nějací cizí. Vadí mi, že mě pronásleduje pes, nebo skupina cizích psů. Netoleruju to svým psům, nepřeju si, aby to jiní spi dělali mě.
Podle čeho soudíš?
Hele, já se mezi agiliťákama zaplať pánbůh nepohybuju a ani to neplánuju, agility (nic proti tomuhle sportu, jako vážně ne) mě naprosto nebere. Dělat to nechci a nikdy nebudu.
To, že je pes schopen reagovat na gesta - ok, to je fajn, no umí to i ti, kteří agility nedělají, nemám pocit, že by zrovna tohle byla doména agi.
Že je to rychlý, dynamický v ideálním případě - ano to jistě.
Asi i zajímavý na podívání, ne tak pro mě. Stejně jako jinýho nebude bavit koukat na mistrák IPO, nebo ZVV3 nebo třá TARTu tak mě nebude bavit agility.
Soudím tak podle těch psů - podle těch, který znám pochopitelně, páč nemůžu posuzovat někoho, koho, nebo jehož psa jsem v životě neviděla
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:27
- Nahlásit
Biluška
hele já teda nesnáším když se mi cizí čokle motaj pod nohama, je fuk essi du sama nebo s čoklem, prostě nevidím důvod proč bych se měla nějakýmu čokloj uhýbat, a argument že můžopu běhat kde chtěj páč jsou nenapadavý je asi takovej jako když pudu v parku a bude se ke mě řítit čokl a majitel na mě bude volat nebojte on je hodnej.Neberu. Naprostej souhla s Gerdou
Někdo prostě nepotřebuje, aby jeho pes byl snášenlivej k ostatním, přesto si s ním může užít sólo kariéru s plnym nasazenim pro oba...j
a s Renatou: todle je blbej argument..jako bych řekla: myslíš že pes kterej předvede špičkovou ipo poslušnost (což je docela kumšt) vlastně normálně neposlouchá?
napadavej pes si na place jinýho psa nevšimne, stejně jako agiliťák.
|
Big tlama mopsi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:31
- Nahlásit
Ahoj, konecne jsem se sem dostala. Tolik krasneho jsem o Vas slysela. Ale jinak bych potrebovala poradit ohledne separacni uzkosti. Nevite o nekom kdo by mi s tim mohl pomoct, presny postup atd.? Dikes
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:31
- Nahlásit
Biluška
myslíš že pes kterej předvede špičkovou ipo poslušnost (což je docela kumšt) vlastně normálně neposlouchá?
Jo. Myslím. Nebo takhle - věřím tomu, že na cvičáku šlape jak hodinky. Ale proč ho všude jinde tahají na vodítku a jak kdosi výše psal - když nemáš balonek tak ho neodchytneš?
Ano i tak to je, ale kdyby jsis to přečetla celý, možná bys zjistila, že psáno bylo i, že to jde i jinak - teda s normální ovladatelností a normální běžnou poslušností kdekoliv.
Nám třá jezdí figurovat kluk, který má malinu, se kterou letos začal i jezdit po vrcholových soutěžíš v IPO3 - ten pes chodí na procházky, kluk s ním chodí na volno, protože pes se nerve, neutíká mu, poslouchá ho naprosto normálně. Jeho přítelkyně má též malinu čubu a kolii co dělá agility a hádej, který z těch psů je nejvymaštěnější na psy, který z nich se nechá nejvíc rozhodit novýma věcma a prostředím, a který je schopen druhýho psa napadnout - ani jedna z IPO malin to není
... Když jsem žasla nad tím jak proboha udělala tu zkoušku tak známá pravila "no dyť to přece bylo na cvičáku, tam ona poslouchá"
Ano, v tomhle souhlas, to je samozřejmě průser
Ale to co popisuješ není ípo pes, čímž nechci říct, že někteří ípo psi to nemají stejně
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:33
- Nahlásit
pawLINka
Tohle u nás právě nejde, je to starej kotec, kterej se bude předělávat příští rok, ale bouda je v něm nová
Štve mě to za prvé kvůli tomu psovi, aby si neotočil žaludek jak skáče pořád nahoru a dolů a za druhý kvůli tý boudě, páč střecha už je fakt úplně zničená, musím ty plechy dát pryč a místo nich nový
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:33
- Nahlásit
Eldoguero
tak to ani omylem, já potřebuju, aby tam vůbec nelez, ne aby tam chrápal, to mi stačí ta dementní malina, co si za celou dobu co je u nás ještě nevlezla do boudy čekám, že až přijdou mrazy, tak asi zmrzne
tag nic no
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:36
- Nahlásit
Big tlama mopsi
ty degene,už si tu jo....můžeš ke mně večer příjít na návštěvu,essi chceš, je tu přijatelný množství bordelu dnes
all
prosim vás lidi to neni kolemjdoucí, abyste nepanikařili,to je moje poloretardovaná kámoška s psychomopsem Franknštajnem...tak se jmenuje..ten pes
|
Big tlama mopsi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:38
- Nahlásit
Demente, diky za hezky predstaveni!!! ))
Ok, vezmu dostatecny mnozstvi chlastu a zradla.
|
Venta
Člen |
- Nahlásit
Sízra Milanová
prosim vás lidi to neni kolemjdoucí
zrovna sem si řikala, gdo to je Tak Franknštajna neznám
|
Adiddaska
Člen |
- Nahlásit
Alexa
Gerda
hele já teda nesnáším když se mi cizí čokle motaj pod nohama, je fuk essi du sama nebo s čoklem, prostě nevidím důvod proč bych se měla nějakýmu čokloj uhýbat, a argument že můžopu běhat kde chtěj páč jsou nenapadavý je asi takovej jako když pudu v parku a bude se ke mě řítit čokl a majitel na mě bude volat nebojte on je hodnej.Neberu. Naprostej souhla s Gerdou
Někdo prostě nepotřebuje, aby jeho pes byl snášenlivej k ostatním, přesto si s ním může užít sólo kariéru s plnym nasazenim pro oba...j
mě zas dost obtěžuje, když někde pobíhaj moje nekonfliktní čokle a neustále si je musim volat, protože pozor, z kotce byl zrovna vyjmut nějakej ípo zabiják, kterej má všechny zkoušky včetně OPBH 88,5, ale nikdo nemůže zaručit, že nezabije něco nebo někoho, kdo se k němu přiblíží blíž jak na dva metry...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:41
- Nahlásit
Adiddaska
no a votomtoje, já si hlídám svoje čokle aby tvoje nezabili a ty si hlídáš svoje aby nelítali kde nemaj
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:43
- Nahlásit
Alexa
ale vobě nás to děsně vobtěžuje!
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:44
- Nahlásit
Adiddaska
Eldoguero
Alexa
Tak mě obtěžuje, když mý psy obtěžujou jiný čoklové, ale na druhou stranu mi vadí i to, že bych měla mít psa na vodítku jen proto, že o kus dál de pes, kterej napadá.
Jako agiliťáci jsou jeden extrém, pobíhání psů je volný až moc, no a ípaři sou druhej extrém, tam hlavně aby si k sobě náhodou psi nečuchli nebo se na sebe nepodívali.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:44
- Nahlásit
Eldoguero
Tak zkus tu ohrádku. Je to úplně jednoduché řešení.
Nenašla jsem žádnou pořádnou fotku, na které je to vyfocený na té boudě, ale našla jsem toto:
Ta ohrádka je nahoře na kotci. Moc to nejde vidět, ale pro představu - je to prostě ohlý kus karisítě, která se povalovala doma. Bylo to hotový cca za 10 minut i s přemýšlením, co tam dáme.
Jednou si o to nabyla kokos, a pak skákání vzdala. My jsme to tehdy udělali, když bylo v tom.
Jinak třá Delina má prostě jednu stranu kotce celou zadělanou boudou:
Kdybych mohla, tak takhle mám všechny tři kotce, bo to je fakt výhodné - mají víc místa v kotci a taky skrz to skákání... Jenže leda, že bych boudu dala Jessině na ten kanál.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:46
- Nahlásit
Sízra Milanová
tag nic no
To ho přivezu chceš? Budeš mít dva magory jednoho šedovlkýho vlčáka a jednoho zrzavýho psychopata
Né, to bych ti neudělala, ten pes je fakt magor ale na mě už si začíná zvykat
Adiddaska
A tak jasně, že jo, jenže pochop, že někdo prostě nechce, aby mu k jeho psovi chodil jiný pes, důvod je naprosto šumák (pes se rve, bojí se, páníček je magor a nechce, aby se mu pes kamarádil s ostatníma, nebo mu prostě vadí, když se mu pod nohama, okolo nohou ... motá cizí pes) Třá mě to vadí u Arga - jasně důvod je pochopitelnej, Argo psy nesnáší, proto taky chodí v koši, ale já nechci, aby ho zbytečně provokoval jinej pes, jsem ráda, že už je několik let schopen chodit v koši kolem psa aniž by se ho pokusil zabít a tak nechci, aby mu kdokoliv dával sebemenší důvod pro byť blbý pohledy
Nebo třeba Kaly nesnáší, když k ní psi - samci čuchaj, prostě to nemá ráda, jinak nenapadá, ale nemá ráda obtěžování, proč má - mám snášet její obtěžování jen pro ten argument, že ten druhý pes se nerve.
Mě tenhle typ netolerance fakt vadí
|
Adiddaska
Člen |
- Nahlásit
pawLINka
vona se menuje Delíria! to by se hodilo pro mýho psa děsně. Delíria Trémensa!
|
Sízra Milanová
Člen |
- Nahlásit
Venta
Tak Franknštajna neznám
tady ho máš,ale dávám to sem z facu,nějak mi nejede rajče zasraný...
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:48
- Nahlásit
Eldoguero
jenže pochop, že někdo prostě nechce, aby mu k jeho psovi chodil jiný pes
Tohle já třeba chápu, taky to někdy nechci. Záleží hlavně, co je to za psa. No ale moji psi nehcodí otravovat cizí psy, tak zas mi vadí, že je musim mít na vodítku, když jsou v klidu
|
Big tlama mopsi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:48
- Nahlásit
Ano tak to je on, trochu labilnejsi, ale jinak husto pes! ))
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:49
- Nahlásit
Gerda
No agi pes nutně musí fungovat mezi ostatními psy, nutně musí bejt nenapadavej, u sólo sportů jako jsou ípa, je to jedno, jeslti je pes napadavej nebo ne.
Agi je sólovej sport. Aspoň jsem ještě nikdy na parkuru neviděla víc psů naráz . Sice většina agiliťáků má těch psů nekonečné množství, ale pokud jsem si všimla tak u ýpáků je to stejný.
Eldoguero
Alexa
Nemám už čas to rozpitvávat větu po větě tak jenom ve zkratce. Je to prostě v myšlení lidí a v ničem jiném. Někdo holt potřebuje mít svého psa na řemeni v ruce, aby měl pocit, že nad ním má kontrolu jinému stačí, že ho vidí (třeba na druhé straně pole). Někoho strašně obtěžuje když mu jiný pes projde navolno kolem jeho psa, auta,gumáky, nebo spacáku, jinému je to šumák a řekne max."uhni". Je to prostě v lidech
Nikdy to nebude agilitní pes,který začne útok.
Tohle nemůžeš myslet vážně, že ne
U tohohle se s dovolením zastavím. Tohle myslím smrtelně vážně. Myslím teď tedy ty agi-závodníky dejme tomu od úrovně A2 výš. Ne ty, co si to chtějí zkusit, dogestí se na dva-tři závody, na kterých vyhoří, ale mluví o sobě jako o mistrech světa. Neznám žádného agi psa (a že ji za těch třináct let na parkurech znám dost) co by začal útok a napadl jiného psa. Fakt jsem to nikdy neviděla. A to se tam dějí i takové zvěrstva, že někomu spadne míček těsně vedle cizího psa, nebo cizí pes loudí pamlsky a tak podobně.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:51
- Nahlásit
Adiddaska
je tu siam všímáš si?
Eldoguero
To ho přivezu chceš? Budeš mít dva magory jednoho šedovlkýho vlčáka a jednoho zrzavýho psychopata
Né, to bych ti neudělala, ten pes je fakt magor
Neci!!!! Ta liška pofiderní(nová nyxí přezdívka) mi stačí...
|
Adiddaska
Člen |
- Nahlásit
Eldoguero
Nebo třeba Kaly nesnáší, když k ní psi - samci čuchaj, prostě to nemá ráda, jinak nenapadá, ale nemá ráda obtěžování, proč má - mám snášet její obtěžování jen pro ten argument, že ten druhý pes se nerve.
jasný, ale mě prostě přijde logický, že ten netolerantní pes bé teda zavřenej a ty tolerantní můžou bejt volně, ne? Jasně že ten netolerantní musí taky někdy ven, takže se musej ty tolerantní pochytat a v tu chvíli si ty svý samozřejmě pochytám. Ale obtěžuje mě to, s tim nic nenadělám, stejně jako mě obtěžuje třá dělat mušoj snídani, ale udělám ji no
|
Eldoguero
Člen |
- Nahlásit
Venta
Tak mě obtěžuje, když mý psy obtěžujou jiný čoklové, ale na druhou stranu mi vadí i to, že bych měla mít psa na vodítku jen proto, že o kus dál de pes, kterej napadá.
Ale né, takhle jsem to vůbec nemyslela, mě je váženě šumák jestli je vedle pes na volno, ne vodítku, v koši, bez koše, s haltinou, s EO ... jde mi o to, že si nepřeju, aby nekontrolovatelně chodili cizí psi k mým psům a to kanárka nevyjímaje a u toho si to rozhodně nepřeju z důvodu obavy o napadení
pawLINka
Já zkusím tu falešnou sedlovou střechu, jak psala Alexa - to myslím, že by mohlo zabrat, když ne, zkusím ohrádku
Tohle řešení - bouda venku je super z prostorových důvodů, ale musíš mí 100% jistotu, že se ti pes nepustí do boudy, což já mám tak u svejch psů a velmi malýho vzorku psů, který se mi tu vystřídaj tudíž si nemůžu dovolit to moc riskovat
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:53
- Nahlásit
Biluška
Nemám už čas to rozpitvávat větu po větě tak jenom ve zkratce. Je to prostě v myšlení lidí a v ničem jiném. Někdo holt potřebuje mít svého psa na řemeni v ruce, aby měl pocit, že nad ním má kontrolu jinému stačí, že ho vidí (třeba na druhé straně pole). Někoho strašně obtěžuje když mu jiný pes projde navolno kolem jeho psa, auta,gumáky, nebo spacáku, jinému je to šumák a řekne max."uhni". Je to prostě v lidech
jistě jako u výchovy dětí. Někdo bude dětem promlouvat do duše, někdo jim dá facku, někdo bude vychvovát v americkém stylu..... atd atd. prostě je to pořád o tom samym. Tvoje svoboda končí tam kde začíná svoboda moje
|
Gerda
Člen |
- Nahlásit
Eldoguero
i mě.
|
Biluška
Člen |
- Nahlásit
Big tlama mopsi
vítejte paní, cítím, že se mi budete líbit
Adiddaska
mě zas dost obtěžuje, když někde pobíhaj moje nekonfliktní čokle a neustále si je musim volat, protože pozor, z kotce byl zrovna vyjmut nějakej ípo zabiják, kterej má všechny zkoušky včetně OPBH 88,5, ale nikdo nemůže zaručit, že nezabije něco nebo někoho, kdo se k němu přiblíží blíž jak na dva metry...
Si to vystihla úplně přesně
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:54
- Nahlásit
Sízra Milanová
tady ho máš
je roztomilej. na mopse skoro i hezkej řekla bych
|