Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Mamky Žumpa
<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 1561 . 1562 . >>
Autor Zpráva
Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:02
- Nahlásit

stetisek123
Když ono právě tohle rychlý, vlastně aktivní a do jistý míry i dost intenzivní štípnutí je při výcviku lepší než nějaký tahání se se psem a jeho přemlouvání k nějaký činnosti, čímž vlastně neúmyslně psa ještě víc zpomalujeme. Proto se právě třeba taky používá ostnáč - je to okamžitý, rychlý, přiměřeně psu a situaci intenzivní s minimálním vynaložením síly a tlaku na psa - například. Podlě mě to Šilhavý je schopný rozlišit, ale zase z vlastních zkušeností ti můžu říct, že pes, kterej se třá jeví jako měkouš při samotným výcviku, pokud je teda dobře motivovanej, zvládne i na první pohled dost "drsný" štípance, šťouchance, "kopance" atd. atd.
Problém je podle mě v tom, že Šilhavý to třá v PPČ prezentuje jako jednu z metod, ale to i pro lidi, který nejsou schopný to za prvé pochopit a za druhé rozumě a správně aplikovat čímž vznikají ti psi popíchaní vidličkou, nabroušeným ostnáčem, v trvalým diskomfortu z obyčejnýho obojku, potažmo třá EO apod.
Já ani Rikyho nenutila pustit míček takhle hnusně
Když má pes místo mozku balonek, tak je kolikrát dost problém mu vysvětlit, že TEĎ je pravá chvíle ho pustit a nežvejkat jak trotl, páč jinak hrozí, že se ti do huby přimotá i prst a pes tě kousne, ono obyčejný vyškrcení vypadá na pohled taky dost drasticky a přitom tím v podstatě ve psu jen podporuješ ten zájem o balonek, nebo třeba i hadr, rukáv ... Ti psi u toho v 99% fakt mrskaj ocasem a jsou v pohodě, ale podmínka samozřejmě je zapojovat mozek
Pumpa

jo tydlevidle, zároveň mi taky hnetka udělá pár direk na pírsink...
Jo jo, máš to dva v jednom
Tak metoda ... ono v podstatě všechno co vede ke správnýmu cíli je nějaká metoda
Třá já mám svojí vlastní metodu, jak naučit psa štěkat za pomoci vysavače asi si ji nechám patentovat, aby za pár let s ní nepřišel někdo jako se super novinkou

stetisek123
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:02
- Nahlásit

jdu uhnat čokle, bo mi zbouraj barák. Nemám fontánu, tak nevím, jak Rikoslava přivolám

stetisek123
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:06
- Nahlásit

Eldoguero
si neviděla rikyho s míčkem. Jak je přátelskej a nechá se od Bůcha smotat do kouta, tak mi kvůli aportu už napadl u pětikilovou fenu. Doma mám aporty poschovávaný, bo je bude furt tahat a zakousnul by mi holky. Je to taky šílenec,ale pohrála sem si s níma pustí balon. Ale je fakt, že necvičím na medaile, ale pro domácí použití
Možná proto se mi jeho metody nelíběj, protože dosáhnu stejného výsledku,ale pracnějším způsobem, zato po dobrým.Starej svazarmák není pro mě

kejtlin
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:12
- Nahlásit

děda má oběd doma a já jdu se smečkou. Takový vobštrukce s tim dělaly, že nesměj na tu misku šahat, dle nových předpisů atd....

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:16
- Nahlásit

stetisek123
Tak já netvrdím, že není balonkovej maniak, já jen tvrdím, že tyhle na pohled drsný metody jsou pro psa většinou něčím vcelku normálním a nijak brutálním.
Si vem jen psí hry, jak to občas vypadá, že se chtěj požrat, koušou se, štípou, kolikrát i dost citelně a pořád je to jen hra.
Ono je dobrý si občas uvědomit, že pes má tyhle věci nastavený trošku jinak
Mě třá přijde rozhodně lepší jedno mírný cuknutí se psem na ostnáči než zběsilí cukání na širokým obojku s konečným nulovým výsledkem, páč pes se to toho krásně opře, efekt je na nule a výsledkem je pes, kterej neví co se po něm chce a dělá si z páníčka buďto prdel, nebo je z toho v deprézi páč neví proč se s ním imrvére smíká.
Ta rychlost a přitom intenzita korekce je právě ta výhoda.
Jinak je jasný, že cest, jak čeho dosáhnout je mraky a nikdo nemůže říct, že jedna je lepší než druhá, nebo třetí. Jde o to, komu co padne a na jakýho psa to sedne, nebo nesedne a je šumák, jestli cvičíš jen tak, nebo na zkoušky, závody...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:27
- Nahlásit

dobrej den,celej den

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:27
- Nahlásit

Du obědvat dítě již obědvá

Monty
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:34
- Nahlásit

a já se pomalu chystám k Dr. a pak s holkama na procházku

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:35
- Nahlásit

Lidi poraďte, co mám udělat s čoklem co mi imrvére skáče na boudu? Normálně by mi to asi bylo jedno, ale on na ní skáče i po žrádle a já mám strach, aby se mu neobrátil kufr a hlavně už totálně zničil střechu degen, je pobitá plechama a ty už jsou normálně olámaný a zohýbaný a prostě zničený, tudíš hrozí i to, že se o ně pořeže Dala jsem mu nahoru bednu dřevěnou celkem velkou, ale shodil ji a málem se o ni přizabil

Alexa
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:38
- Nahlásit

Eldoguero
Lidi poraďte, co mám udělat s čoklem co mi imrvére skáče na boudu?
udělat falešnou sedlovou, prostě stučeš přes trámek k sobě dvě desky ňáký a postavíš je na tu boudu, teoreticky by mělo stačit i desky z kartonu, jak sou krabice

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:41
- Nahlásit

Nazdar, rovnou vám řikám, abyste mě dnes nesrali moc, bolí mě poprvé v životě zup, dokonce dva, ráno jdu zítra k zubařoj, ale teťkanc mě to vopravdu jakoby bolí, ne nijak ekstrémně, ale už od noci a vůbec to nepřestává. Nikdy v životě mě zup nebolel... takže bacha na to dneska.

Monty
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:43
- Nahlásit

Gerda
paní, to vám moc lituju, žuby jsou sviňstvo když bolí

nic mizím paaaa

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:47
- Nahlásit

jenom procházím a nestíhám. Tagže ve zkratce:

1. děkuji Cryse za záskok v ranním budíčku. Jenom bych jí pro příště chtěla upozornit, že v pindělí se má prtínat a je zapotřebí jim to připomínat, bo na to zapomínají

2. Kejtlin - essi máš přejetý rozvody tak na ně fofrem schrasti prachy a jdi, nebo ti to praskne, "potká se to" (nevím co s čím,ale dycky se to potká) a pak to vyjde na cca třicet-čtyřicet Vím to, bo se mi to potkalo předloni

3. Stran těch debilů co nevenčí, nehladí, nekrmí a vůbec se chovají ke psům jak hovada. Děláte špatný sport a potkáváte přitom špatné lidi . Dejte se na agi a budete potkávat ty správné . Každý agiliťák venčí, krmí, hladí, spí se psem v posteli, dokonce dává psům jména a mluví na ně. Taky má každý 1 až nekonečno psů, kteří chodí VŠUDE na volno, poslouchají přesto, že nemají elektřinu, ostnáč, strunku a míček v podpaždí. Na závodech agilitní psi MŮŽOU do kluboven a to v neomezeném množství a nikdy nepamatuju, že by se někde něco stalo (akorát Puma sežrala ty nakládaný křídla, ale to bylo na žumpamýtingu, to se nepočítá ) . Jo a když se agilitní smečka venčí a potká jinou agilitní smečku tak se očuchají a jdou buď po svých, nebo dál spolu. Majitelé na sebe nemusí z dálky řvát "kurwa chyť si ho". Má to jenom jednu nevýhodu, jsou to takový pejsci na hraní a na hopsání, není to sport pro pořádný baby páč se při něm musí pohnout prdelí a nejen kafrat od stolku . Jo a taky když vás v noci něgdo přepadne tak vás neochrání, páč to umí jenom pořádní pracáci, to je jasný

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:49
- Nahlásit

Alexa
No vidíš, to mě nenapadlo, doufám, že to neskončí jako ta dřevěná bedna, dík
Až uložím dítko, zkusím to

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:51
- Nahlásit

Biluška
Maryje jezdila trénovat do Brna k Olze Edrový a Martině Podešťový, pak sme se s mařkou dohodly, že to neni sport pro nás, notabene mi furt někdo doporučoval, ať přestanu kouřit, že se mi bude líp běhat...takže mě na tom přestalo bavit úplně všechno a Maryje byla ráda, že už to dělat nebudem. Fakt jí to nebavilo ))

Alexa
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:52
- Nahlásit

Eldoguero
doufám, že to neskončí jako ta dřevěná bedna, dík
Až uložím dítko, zkusím to

NO TO JÁ TAKY, ALE TEORETICKY BY NEMĚL KAM SKOČIT, UDĚLEJ KRYT I Z TÝ STRANY SEDLA, ABY TO VYPADALO JAKO CELÝ PLNÝ kuwa kapslok

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:55
- Nahlásit

Biluška
Dejte se na agi a budete potkávat ty správné
Tak o tom dost pochybuju, mě přijdou tihle lidi příšerně chaotický, jejich psi se mi imrvére motaj někde pod nohama, kolem auta, kde mám svý psi, kteří na ně řvou jaxvině a já je nemůžu nechat sežrat, páč by zase ječeli páníčkové, že si mám ty velký čokle držet Není možný kolem nich projít ani venčit, páč je máte furt za prdelí, což vadí psům, ale hlavně a především mě.
A poslouchá jich tak půlka, zbytek se tak nějak drží dočasný smečky a proto nikam nejdou.
Já jsem pak divná, že si nechci zařazovat svý psi s těma jejich do "společný smečky" páč mi to za prvé přijde jako hovadina a za druhý naši psi chtěj bejt ti, kteří si vybíraj kamarády, není-li jim to umožněno, pak ty ostatní psy nenávidí
Vše výše napsané neplatí na kanárka

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:57
- Nahlásit

Gerda
a Maryje byla ráda, že už to dělat nebudem. Fakt jí to nebavilo ))
V pohodě, neříkám, že musí agilitit naprosto každý. Taky mám psy, které to nebaví. Třá Lilátko bleje zhnusením když ji nutím běhat Ale vnímáš ten rozdíl mezi lidma? Proč drajvové maliny patřící agiliťákům můžou běhat na volno kdekoliv a proč maliny klidně z téhož vrhu musí být vláčeny na ostnáči bo to "nejni pejsek na hraní, chyťte si to děcko a držte ho kus dál" ?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:57
- Nahlásit

Alexa
To je mi jasný, páč v opačným případě by ten magor skočil dovnitř, střechu by schodil na zem a já bych byla, kde? V pérdeli pane hrábě
Booože to dítě asi dneska opět nepude spát a já potřebuju jít něco dělat a vůbec nepotřebuju, aby mi u toho asistovala

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:59
- Nahlásit

Eldoguero

add bouda....udělej mu nahoře na boudě takovou vyhlídku s něčim měkkym,at tam může pobývat a skákat si,ne? Chudák, taky čoklovi nic nedopřeješ čéče

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:00
- Nahlásit

Biluška
Proč drajvové maliny patřící agiliťákům můžou běhat na volno kdekoliv a proč maliny klidně z téhož vrhu musí být vláčeny na ostnáči bo to "nejni pejsek na hraní, chyťte si to děcko a držte ho kus dál" ?

a proč teda?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:02
- Nahlásit

Sízra Milanová
máš u mě kalogén, jelyto
du ven

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:05
- Nahlásit

Eldoguero
mě přijdou tihle lidi příšerně chaotický
To se ti zdá. Půjdu naráz klidně s deseti psama,nebudu mít ani jedno vodítko a pořád budu vědět kde který pes je a co mám dělat. I když to na pohled vypadá, že je nemám vůbec pod kontrolou.

jejich psi se mi imrvére motaj někde pod nohama, kolem auta,
jo motaj. To je právě to, co se mi na tom líbí. Že ti psi jsou natolik zmáknutí, že můžou prostě všude. Nikdy to nebude agilitní pes,který začne útok. Nemůžou za to, že tvoji psi tak vychovaní nejsou a že po nich řvou z auta.

Není možný kolem nich projít ani venčit, páč je máte furt za prdelí, což vadí psům, ale hlavně a především mě.
Proč by to nebylo možné? Protože tvoji psi vystartují po těch co jsou na volno a nemůžeš je udržet na vodítku? Nebo chceš říct, že ti na volno budou startovat do těch tvých?

A poslouchá jich tak půlka, zbytek se tak nějak drží dočasný smečky a proto nikam nejdou.
Podle čeho soudíš? Myslíš, že pes který neposlouchá je pak schopen nadzvukovou rychlostí proletět parkur a nechat se řídit víceméně jenom gestama člověka?
Neříkám,že každý je takový, nemám teď na mysli "agiliťáky" co prolízají parkur tak pomalu, že si divák stihne vyluštit křížovku. Řekněme, že mluvím o průměrném vzorku, stejně jako nebudu mezi "ýpaře" počítat někoho kdo právě absolvoval kurz začátečníků a naučil psa sedni.

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:06
- Nahlásit

Sízra Milanová
a proč teda?
Páč majitelé jedněch mají v hlavě mozek a majitelé druhých....

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:07
- Nahlásit

davidkova renata

máš u mě kalogén, jelyto

a za kolik peněz to bé? Jinak si to někdy vyzvednu až se uvidíme,danke

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:08
- Nahlásit

Biluška
Myslíš, že pes který neposlouchá je pak schopen nadzvukovou rychlostí proletět parkur a nechat se řídit víceméně jenom gestama člověka
todle je blbej argument..jako bych řekla: myslíš že pes kterej předvede špičkovou ipo poslušnost (což je docela kumšt) vlastně normálně neposlouchá?

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:08
- Nahlásit

Biluška
Páč majitelé jedněch mají v hlavě mozek a majitelé druhých....

aha

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:14 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

all

áááá agilitáci versus ípaři...asi je opět čas na oblíbený song tmelící... a jédém

http://www.youtube.com/watch?v=4MK_vNkiPRk

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:14
- Nahlásit

davidkova renata
myslíš že pes kterej předvede špičkovou ipo poslušnost (což je docela kumšt) vlastně normálně neposlouchá?
Jo. Myslím. Nebo takhle - věřím tomu, že na cvičáku šlape jak hodinky. Ale proč ho všude jinde tahají na vodítku a jak kdosi výše psal - když nemáš balonek tak ho neodchytneš?

Známá má boserona. Čubu. Má nějaké zkoušky, co vlastně nejsou zkoušky bo je to " blbá zedemka". Má tuším ZZO a ZOP. Známá není žádný nováček, předtím už psy měla, cvičila a tak dál. Tahle čuba nemá přivolání. Vůbec. Nejen, že ji neodvolá od zvěře, od psa a tak...ona ji nepřivolá ani "jen tak". Od ničeho. Prostě ji pustí z vodítka a milá fenečka si prostě odejde... až ji to přestane bavit tak se za paničkou vrátí. Možná za hodinu, možná za pět... Když jsem žasla nad tím jak proboha udělala tu zkoušku tak známá pravila "no dyť to přece bylo na cvičáku, tam ona poslouchá"

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2011 13:16
- Nahlásit

Sízra Milanová
ti to nehraje paní Mám tam jenom černou obrazofku

<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 1561 . 1562 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání