Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Mamky Žumpa
<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 1561 . 1562 . >>
Autor Zpráva
Pumpa
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 21:10
- Nahlásit

Alexa
myslíš jako že proto si rozumíme?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 21:11
- Nahlásit

kejtlin
to teda, dokonce jsem viděla kravín navržený architektem tak, že když se do toho zootechnik podíval, zjistil, že nemá vrata dovnitř. Chlap prostě počítal s tím že uvnitř budou krávy, ale jak se tam dostanou, na to zapomněl.....

Venta
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 21:12
- Nahlásit

Alexa
no tak to ste ve stádě koukám správně zařazený
nezáviď

Pumpa
tak možná to vstávání bylo dřív, snad ve 4 jel vlak tušim, a k němu to bylo eště 1,5km. Měly jsme ranní i odpolední najednou, snad ráno cca do 9 nebo do 10 a pak odpol. ještě pár hodin.
No ale ve 2 ráno vyrážet, to je síla teda :-O

Pumpa
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 21:14
- Nahlásit

Venta
No ale ve 2 ráno vyrážet, to je síla teda :
mám to 75km, no..... ale dá sa... jsem brzoli doma

kejtlin
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 21:15
- Nahlásit

Alexa
no tak to ste ve stádě koukám správně zařazený

a jak jsme na to hrdý

Monty
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 21:31
- Nahlásit

venku je strašná zima, hrozně tam fouká

Baico
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 21:32
- Nahlásit

Tak nevěsta před chvílí odjela. Tak držte palce, ať se v lednu narodí malí zdraví Fandové Musím urychleně na ČMKU, aby mi dopsali do dodokmenu toho Junioržampiouna, aby ho pak měli napsanýho v rodokmenu i dětičky

Monty
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 21:34
- Nahlásit

Baico
budeme držet už se těším na fotečky malých bílých medvídků

Baico
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 21:44
- Nahlásit

Prosím vás, kdyby jste někdo věděl o někom, kdo by chtěl kotě, tak mi dejte vědět. Jsem velmi nastratá na naše nezodpovědné sousedy, ale ty chudiny za to nemůžou, že se narodily u kreténů.

hancaw
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 21:59
- Nahlásit

Pumpa jo na to ten můj trubec taky chodil a občas mu ženský ještě nenápadně přistrčily aby neměl málo ! Nicméně jsem do a z praxe jezdila na kole takže pokud měl jakékoliv potíže cestou je vyběhal
Každopádně jsem se zařadila správně bych tak viděla
Baico ty jo! Tak Fanoušek už je velkej chlap jo?! Tak to držíme palce už si našel práci? Co máš za kokoury? Já bych chtěla ale až na jaře k domečku a spíš kokoura než kočku bo je stejně vykastruju ale mám ráda velké tlusté kokoury s velkou kokouří hlavou

Monty
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 22:02
- Nahlásit

jdeme spát, dobrou

Lola1
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 22:07
- Nahlásit

gde je lejendička? Už tu dlouho nebyla, co?

Gerda
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 22:14
- Nahlásit

Děcka, zaspala sem u telky. Koukám, že Fany už má překryto, bude z něj pokrývač. Kočku neci, ale zeptám se. Kdyby byla třínohá, přináší to štěstí a je potřeba si ji ponechat. S Maryjí sme se dohodly, že budem ráno dlouze spát.

Lola1
Lejendička se tu mihla v podvečír, asi pobíhá jako Pán Větru pláněma s ořem, anebo strašně maká, páč furt strašně maká.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 22:39
- Nahlásit

my jdeme taky do peřin

Lola1
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 23:17
- Nahlásit

dobrou s blechama

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 06:37
- Nahlásit

Tak co je?

Baico
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 07:24
- Nahlásit

Biluška
Tak co je?
Jsem tu též, ale po devátý jdu k doktoroj.
kejtlin
Hele o technologiích chov mléčnejch krav něco vím. Dneska se dělají stáje z jednoduchýho důvodu. Vysokoužitková krávat ti vyprosukuje tolik tepla, že by jsi s tím převedeno na energii rozsvítila na hodinu 30 stowatovejch žárovek. Tudíž daleko líp snášejí teplotu i - 15°,ale už při + 20 začínají trpět tepelným stresem a užitkovost jde rapidně dolů a krávy rozhodně nejsou v komfortu.
Pumpa
A rentujou se vám ti roboti?Zatím všeude, kde jsem byla měli roboty, tak neuštřili, protože useli stejně hlídat, aby se všechny krávy nechaly podojit. kolik krav máte na jednoho robota?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 07:49
- Nahlásit

Cus pracujici jelimani, huz jedu vlackem daleko predaleko. Mejte s hezky.

Monty
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 07:54
- Nahlásit

bré ráno
Biluška
neboj, já taky...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:17
- Nahlásit

Baico
Hele o technologiích chov mléčnejch krav něco vím. Dneska se dělají stáje z jednoduchýho důvodu. Vysokoužitková krávat ti vyprosukuje tolik tepla, že by jsi s tím převedeno na energii rozsvítila na hodinu 30 stowatovejch žárovek. Tudíž daleko líp snášejí teplotu i - 15°,ale už při + 20 začínají trpět tepelným stresem a užitkovost jde rapidně dolů a krávy rozhodně nejsou v komfortu.

jo tááák
all
dobrý ráno všem

Baico
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:19
- Nahlásit

kejtlin
jo tááák
To víě, welfare a komfortním ustájením dojnic jsem se celekm intenzivně zabývala 4 roky. Proto mě zajímá i ten dojící robot, Ztím,co vím, tak ve velkoprovozech se to nikomu nevyplácelo.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:27
- Nahlásit

Baico
Mě hrozně zajímá, jak ten robot pozná, když má kráva třeba pět cecků a dojí se klidně na ten malej. Z takovýho chovu byť s vysokou užitkovostí tyhle krafky asi mažou pryč? Bo ty, co jedou jen na tři válce, taky, že jo? Já si frut neumím představit,jak to ten robot najde, to vemeno. Vidím jeho přednost v tom, že ti sám od sebe osprchuje kravskej podvozek a ty ho pak vydrhneš Strašně bych ho chtěla vidět naživo.Pumpa
a to se ti vyplatí jet denně 150 km podojit krávy? To ještě doplácíš na benál, ne?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:28
- Nahlásit

Baico
já po škole pracovala v prasečáku

kejtlin
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:33
- Nahlásit

musím se vydat na cesty mám moc zařizování

Baico
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:37
- Nahlásit

stetisek123
Mě hrozně zajímá, jak ten robot pozná, když má kráva třeba pět cecků a dojí se klidně na ten malej.
Tak jednak má ten robot jen 4 strukové nástavce a druhak, je tam zařízení, které to vemeno zaměří.
Vidím jeho přednost v tom, že ti sám od sebe osprchuje kravskej podvozek
No tak výrobci a prodejci hlavně argumentují ušetřením mzdových nákladů za dojiče. Ale podle praktické zkušenosti to není pravda. Musí tam furt někod být, aby dohlídl na to, aby se krávy všechny podojily a dohlížet, aby se to nezaseklo. Navíc ta vstpní investice je fakt oborovská.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:46
- Nahlásit

Baico
Tudíž daleko líp snášejí teplotu i - 15°,ale už při + 20 začínají trpět tepelným stresem a užitkovost jde rapidně dolů a krávy rozhodně nejsou v komfortu.
Takže krávy sou vlastně eskymáci? Tos mě potěšila, chtěla sem na jaře zasít a koupit krafku, ale brzdil mě fakt, že nemám chlíf. Jelikož u nás málokdy klesá teplota pod -15 jdu s klidem do toho

Monty
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:46
- Nahlásit

dneska tady není vedení aspoň něco

Baico
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:49
- Nahlásit

Biluška
Tos mě potěšila, chtěla sem na jaře zasít a koupit krafku
No, ale musí mít nějaký přístřešek, aby měla možnost se schovat. A nedporučuju ti holštýnku, která není stavěná ne extenzivní způso chovu. Ty potřebuješ takovýho hucula mezi krávama, aby u vás přežil

Pumpa
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:55
- Nahlásit

Baico

chceš vědět s kolika kravama se na robota počítá nebo kolik jich dokáže ten náš momentálně podojit
zhruba něco kolem pětačtyřiceti kusů plusmínus na jednoho bota. U nás to jde, máme systém, většina krav se dojí sama, jsou samozřejmně chronický nechodivky, pak ty na konci laktace nebo nový prvotelky, kterejm se moc nechce, ale jinak je i už na těch jalovicích, že jdou z generace dojené na botech, bo jeden den na vedeš a během pár dnů choděj samy. sem tam je nějaká neúspěšně. Ale jinak si myslím dobré. Jako upřímně řečeno, kdo myslel, že postaví kravín, šoupne do něj robota a už tam nemusí nebyl zdravej. Práci se zvířaty nemůže plně mechanizovat, to je jak dát do špitálu místo sester roboty, to by těch uzdravenejch taky asik moc nebylo.....

stetisek123
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:59
- Nahlásit

Pumpa
si hale pamatuju jednu prvotelku, co jak vlezla do dojírny, začala troubit, a bez přestání bučela, dokud z ní nevylezla, zůstalo jí to celejch šest let

<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 1561 . 1562 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání