Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
Cujinka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 17:28
- Nahlásit

[b]Fifi[/
právě on říkal,že když je pravidelně odčervovaná a všichni ostatní,tak riziko je minimální,určitě ale neni pro v polovině březosti něco dávat

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 17:28
- Nahlásit

Fifi
Caaaaaau
Ja vim, rozjela bych se za vama hned, ale casove to ted fakt nedam
Ale ! Bych vyskudlila jedno patecni volno, treba koncem ledna, co ty na to ??

Fajka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 17:29
- Nahlásit

Roxana
booooooziiiiiiiii
až na to že sem skrz to utopila foťák v závěji a pět minut hledala kde je

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 17:32
- Nahlásit

Fajka
až na to že sem skrz to utopila foťák v zá
proc ho topis???
taky ti Fajus zere ten snih na kila?

Fajka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 17:38
- Nahlásit

Roxana
mě upad z ruky a v tom půl metru se to blbě hledá

Člověče nežere...to by celou zimu nedělala nic jinýho už je na něj zvyklááá. Ale tak tu a tam si chroupne.. ale spíš ledík dyž má žížu a nebo asi jako dezertík či co

moth
- Nahlásit

Roxana

Fifi
Člen
- Nahlásit

Cujinka
tu mas treba kousek poradny MVDr Štourače:
Dobrý den, pane doktore, chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti ohledně březích fen. Doporučil by jste preventivně fenu v březosti odčervit a přeočkovat - a pokud ano, neohrozí to vyvíjející se plody? Nebo stačí poctivá péče o fenu před nakrytím? Názory se velmi různí, člověk potom neví, z čeho si vybírat. Děkuji za odpověď.
Reply: Dobrý den, pro vyvíjející se plody v děloze feny je samozřejmě ideální, pokud nejsou z vnějšího prostředí atakovány žádnými léky. Pro štěňata může být velmi nebezpečná aplikace některých antibiotik, chemoterapeutik a kortikoidů. U řady léků není jejich vliv na nenarozená štěňata vůbec prozkoumán!
Vzhledem k životnímu cyklu škrkavek (aktivace jejich larev vzhledem k hormonálním změnám u březí feny) je možné a vhodné odčervovat fenu v polovině březosti případně ještě týden před předpokládaným porodem.
Vakcinaci je ideální provést před háráním feny. Fena má potom nejvyšší hladinu protilátek a ty předává prostřednictvím mleziva narozeným štěňatům. Dojde-li z jakýchkoliv důvodů k situaci, že březí fena má propadlé nebo snad dokonce žádné očkování, je možné provést vakcinaci feny v polovině březosti zejména proti parvoviróze a psince. Tedy nemocem, které mohou štěňata nejvíce ohrozit. Je celkem bezpředmětná a zbytečně březí fenu zatěžující vakcinace proti vzteklině. Zhruba do týdne po krytí je možné také fenu vakcinovat proti herpesviru. Tato vakcinace se opakuje ještě cca týden před očekávaným porodem.
Názory na vakcinaci březích fen se opravdu velmi různí, předkládám Vám zde své klinické zkušenosti, schéma, které používám ve své klinické i chovatelské praxi. Zatím se nikdy nestalo, že by fena např. potratila nebo došlo k nějakým jiným komplikacím v důsledku odčervení či vakcinace. Je však dobré konzultovat použitou vakcinu s veterinárním lékařem, ne všechny typy vakcin se hodí pro použití u březí feny!

Roxana
co ty na to
JO!

Cujinka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 17:45
- Nahlásit

Fifi
děkuju,něco podobného jsem četla na netu ale když je fenka v pohodě a má všechnu péči jak má mít,tak právě říkal náš veterinář,že je lepší nedávat jí nic

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 17:52
- Nahlásit

Cujinka
,že je lepší nedávat jí nic
Taky jsem toho nazoru, a ac moje fena v brezosti neodcervovana, nikdy u nas stenda cerviky nemely.

Fajka
Ale tak tu a tam si chroupne.. ale spíš ledík dyž má žížu a nebo asi jako dezertík či co
Mam to samy, obcas si vybagrujou do tlamy kus snehu, uhlodnou kousek ledu, ale nefutrujou se tim.
Hele, jak je na tom akiti srst v zime? - lepi se na ni snih? nebo mezi postarky? Rotvice jsou v tomhle smeru v pohode, ale erdelky jsou jak tehotny snehulaci, na kazdy noze x malejch, a ac mezi polstarkama maji vystihano, koule se jim delaji i tam Pro delsi pochod neupotrebitelny, bud furt vydoubavam namrazky nebo si to vykusujou za chuze.

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 17:56
- Nahlásit

moth
Caaaau
snad se navecir dostanu k mailu
Fajka
mě upad z ruky
moc horlive fotis
Fifi
Hele, jak je na tom akiti srst v zime? - lepi se na ni snih? nebo mezi postarky?
Arish naprosto v pohode, ani mezi polstarky, ani na tele .. jen obcas ma namrzly fousky, jak v tom neustale reje hlavou ... viy foto od Fajky

Cujinka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 18:02
- Nahlásit

Fifi
taky jsme nic poprvé nedali a mimča nic neměli,jinak ze sněhem na srsti a na tlapkách nemáme problém,když sněží tak to na nich ani moc netaje,musí se oklepat

Fajka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 18:08
- Nahlásit

Roxana
moc horlive fotis
to néééé ale mám volšový ruce ještě sem ani nezačala fotit a už byl v závěji

Fifi
Hele, jak je na tom akiti srst v zime? - lepi se na ni snih?
vůbec nic.. co na ní napadá to okamžitě spadne... žádný hrudky namrzlý na pacičkách protě nic... aspon teda Fajuš nic třeba Ayrin si myslím na tom bude hůř. No a jinák můj první pes kokr to byla katastrofa proběh se závějí a byl z něj okamžitě sněhulákco si pořád vykousával led z meziprstí no děs

Fajka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 18:10
- Nahlásit

Roxana
jo jo fousky to je to jediný co máme občas vobalený ledem

Fajka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 18:17
- Nahlásit

Fousky viz Corry
http://www.akita-feiko.estranky.cz/fotoalbum/vylet y/vanocni-jested-2007/original/235

Cujinka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 18:30
- Nahlásit

Fajka
může rovnou do pohádky o ledové královně

vlk
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 18:41
- Nahlásit

Psiska dnes měli namrzlý fšecko, jak se ožižlávaly a válely v závějích tak měly ty chlupiska zježený a zmrzlý ale stejně na mě koukaly zhnuseně když jsem je po třech hodinách zaháněla do tepla chalupy...... zato Arčí strávila nádherné odpoledne vyvalená na polštáři a pod dekou na gauči....

vlk
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 21:07
- Nahlásit

tuš kaj fšichni stě ?????? snad jste někde nepřimrzli ????

Laida
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 21:13
- Nahlásit

Ahoj všichni, vlastně vlku
Všuchni jste si užili snížku, já dům opustila po šesté a ve stejnou dobu po 12 hodinách se vrátila zpět. Takže jsme zvládli jen koulovačku s Corčou za tmy, ale zítra si to vynahradíme.

vlk
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 21:40
- Nahlásit

Laida
jééé aspoň někdo žije.... my jdem za chvilku, ale už jen čůrnout bo tam nějak přituhuje....

Laida
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 21:41
- Nahlásit

My už jsme po véče, zalezlí v teplíčku a panička je jediná, kdo nechrní

vlk
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 21:43
- Nahlásit

Laida
tak po véče jsme taky, ale ještě holt musíme zvládnout večerní čůranec, ale to je rychlovka, holky dřepnou a můžem jít domů....

Laida
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 21:45
- Nahlásit

holky dřepnou a můžem jít domů....

vlk
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 21:47
- Nahlásit

Laida
no je to výhoda, se psem jsem musela lítat nejmíň půl hoďky než si pořádně vyždímal ledviny....

Laida
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 22:06
- Nahlásit

vlk
To mi povídej, Corča stojí u mě, jako že ona vůbec nemusí a když ji vyženu, je zpátky jak bumerang, zato na Ronnyho čekáme.

vlk
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 22:27
- Nahlásit

Laida
no než si psi očuchají rožky a stromečky tak to trvá..... my jsme vyčůraný a jdem spát.....

ankaras
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 07:19
- Nahlásit

[/b]Laida
vlk

dobrý ráno

Roxana
no taky lítala jak blázen, nevěděla co dřív, jestli se ve sněhu válet, nebo ho všechen nacpat do břicha

Fajka
ty jo ta fotka je boží

vlk
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 09:03
- Nahlásit

Fajka
ta fotka je super, mramorovaná bábovka a ještě pocukrovaná - prostě k sežrání.....

Fajka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 09:42
- Nahlásit

vlk
mramorovaná bábovka a ještě pocukrovaná - prostě k sežrání tak tohle vysvětlení mě tada nenapadlo...

Dobré ráno...

ankaras
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 09:44
- Nahlásit

tak jsem se dneska rozhoupala , že si přečtu forum od začátku no, tak na straně 30 jsem to vzdala, to bych měla zase od 2 dioptrie víc

vlk
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 09:47
- Nahlásit

Fajka
mě to napadlo hned jak jsem na ni koukla......

ankaras
taky jsem to nedávno pročítala od začátku, ale vždycky tak 15 - 20 stránek za den, nejhorší bylo si vždycky zapamatovat, kde sem minulej den skončila...... no nakonec skleróza je nemoc inteligentů, blbec nemá co zapomenout

<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání