| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:37
- Nahlásit
Kony
Když o tom přemýšlím,tak to je nespravedlivé,že by nám strhli body za to že neštěká,když štěkat neumí.Kdyť za to nemůže? Já vím,že nikdo s basenjim nepočítá,že bude dělat nějaké větší zkoušky ale i tak.
na co se chystáš dál za zkoušku?
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:42
- Nahlásit
anonym
Diky, zkusim to odhazovani takto, je pravda, ze jsem zkousel 5 x neco odhodit a pak ne. Na druhou stranu nevim nevim, protoze on nepatri mezi psi, co jsme meli predtim, kteri pri pri pohybu ruky uz leteli jak blazni, ale zkusit se to muze
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:47
- Nahlásit
Je mi líto, ale musím za pejskama. Moc Vás všechny prosím o jedno. Vy sami byste měli znát své pejsky, já vím, že občas je to problém, ale skutečně se na cvičácích dají najít dobří instruktoři. nebojte se hledat a ptát. vyplatí se to. A ještě dneska závěrem. Nepolidšťujte pejsky a nevymýšlejte jak jim ulevit. neomlouvejte je, chtějte po nich tak trošku víc než si sami myslíte, že zvládnout a třeba se budete sami divit, jaktože jim to jde (viz. on si dobře lehnout nemůže, protože ho to bolí, je nesmysl) Hovawart je schopen skutečně vrcholového výcviku, ale je to dřina a dokáže to opravdu jen profík. Ale přesto je schopen slušných výkonů, jenže právě tady je zakopaný pes, neulevovat mu a netolerovat jeho flákání. Cvičit třeba 3 minuty, dokud je maximálně aktivní. Pomalu zvyšovat nároky a nic neuspěchat.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:54
- Nahlásit
Anu
Ja si rikam to same o tom Volnu, neni krasne, kdyz te pes tak zboznuje, ze se od tebe nevzdali ani za nic to by preci melo byt snem kazdeho majitele psa (pokud nema lovecaky,...)
No u nas jeden kluk s westikem dela vsechno mozny a zkousek uz ma habakuk, takze proc ne ty s bans.
Koncem prazdnin bych rad na ZPU1, ale nevim nevim, protoze na hlidani mu schazi aspon troska vzteku (ten nema skoro zadnej), takze by na figuranta tak mozna lehce ze sedu zastekal, ale s takovym dobrackym oblicejem a pak by mu hlidany predmet podal a nejak ho nutit do ostrosti nechci a navic je to u hovawarta sebevrazda. A stopa je zatim desna, ale casu je jeste dost, takze uvidime.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:58
- Nahlásit
anonym
Jojo, presne tak to myslim, proto mu i opravuji packy, kdyz si zkusi sednou blbe. Protoze uz jej znam dost dobre na to abych vedel, ze na 100% to zkusi priste zase. Ted na zkouskach jsme za sedni, lehni, vstan dostali i pochvalu od rozhodciho, protoze to mrskal jak NO (nevim co se mu stalo, jinak byl jak po opici )
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 12:03 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
Kony
já popravdě ani nevím o čem se tady bavíte jak se má správně sedět.Mě si Anubis (když už si teda lehne)tak si lehne jak socha.Absolutně žádné vychýlení nohou,prostě asi jak vy řikáte "jak sfinga"stejně si sedne a stejně si znovu lehne.Ani nevím co je pojem lehat od zadu.Anubis si vždycky (i za chůze )lehá od zadu-nejdřív položí prdel a pak sesune nohy-pravda je že vždycky leží jak nějaký fotomodel,prdel na bok by byla pod jeho úroveň. Závídím ti to volno,ale nejsem si jista,jestli to je bezmeznou láskou,či leností....Andy-zlatý retrívr dělá to samé.nehne se od tebe a při lehnutí se rozvalí jak bašvek....
todle je správně nebo špatně?
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 13:09
- Nahlásit
Anu
No samo, ze to je pekne. Me prijde, ze ti stihlejsi to delaj lip. Souseduv RR lezi uplne stejne. Ten nas nalezeny spunt taky a to jsme ho to naucili az my. To nase tele ale nee, ten si grcne nabok a basta. Jako ted uz ne, ted je vyjimka, ze si grcne po povelu, ale kdyz si sedne sam od sebe, tak dycky blbe, ale to mu nezazlivam, kdyby se mu tak nesedelo lip, tak si tak asi neseda, tak co ho budu tyranizovat, kdyz ma volnou chvilku a chce si uzivat, ne?
takhle blbe sedi:
a leh vypada vlastne stejne
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 13:12
- Nahlásit
Kony
to co spizdí sedem nahradí krásou ne? Oni prostě nevědí co s nohama nebo nevim. Na cvičáku tam mají skoro všichni problémy,jen já perlim....je fakt nádherný...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 13:16
- Nahlásit
Kony
víš co se mi líbí? Jak máš všechny fotky tak udělané abys tam nebyl vidět.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 13:24
- Nahlásit
Anu
No ted je podle me jeste hezci. Cim dal vic se srovnava a zacina mohutnet. Tady je jeste strasny desko a takova neurovnana potvora
Jojo, zadne foto na internetu vim o trech, z tech zkousek a to mi staci
Anubis je taky fakt moc hezkej pejsek, moc v okoli rasy podobnyho typu nejsou, takze se mi libi o to vic. Ani nevypada jako takova potvurka jak ji obcas popisujes
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 13:28
- Nahlásit
Anu
Tady je fotka z aktualniho stavu, sice tam vypada jako blbec, ale to proto, ze jsme za fotografem poskakovali aby si psiska divala priblizne jednim smerem
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_i d=7390
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 13:28 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
nenech se zmílit jeho "sladkým obličejem"je to potvora s velkým P,ale občas přeháním,to máš pravdu. Jenže s ním se to jinak nedá.Todle je fotka z minulého týdne-už se mu konečně -jak píšeš ty začínají dělat svaly z kola
kdy budete zase ve Třebové?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 13:30
- Nahlásit
Kony
to je nádherná fotka.A co nalezenec? Už pro něj máte nějakého pánička?
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:00
- Nahlásit
Anu
Hezoun.
Ted 1, 2. cervence. Jdeme do Bohemky se nazhrat
Nalezenec vypada, ze nam zustane. Sice vsem kolem rikam, ze mame volnyho psa, ale nikdo se nechyta a uz si na nej zvykame. Nejhorsi je, ze porad proleza k sousedu a to uz jsem to plotu namontoval i kralici pletivo. On asi nechce k nim, ale za nami kdyz jsme pryc, tak tam utece a steka u vrat
Enli uz si na nej taky zvyk, sice obcas mame strach, protoze ten maly byl vzdycky takove rozmazlenej alfak a ted ma najednou nekoho nad sebou, takze kdyz se Enlimu priblizil ke kosti a pak si na nej dovolil zavrcet, tak uz lital vzduchem. Jsem myslel, ze ho zakousne, ale jen ho chyt za srst na krku spolu s obojkem a radne s nim zatrepal, ale i tak jsme porad ostraziti, protoze trpelivost Enliho asi nebude nekonecna Az na takovy situace jsou v pohode, malej ma porad hlavu mokrou, protoze si ji Enli co chvili da do tlamy Jinak me vcera kousnul pri pokusu potrestat, ale asi se divil, ze mi temi svymi zoubky jaksi neublizil a trest pokracuje. Si to musime vsichni navzajem vyrikat. Ale uz se uci, trosku zvlada privolani, perfektne sedni a lehni.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:13
- Nahlásit
Kony
no to znám.To zžívání.Anubis taky neváhal-a občas ani neváhá použít zuby. Prostě on žil jako dříví v lese a rozhodně se mu nelíbí,když se snažím ohýbat již nepružný proutek.U něj však násílím nikdo nic nezmůže. Všechno musí jít po dobrém. Je to vyloženě dominant-dřív byl vůdcem sourozenců a čeká na každkou chybu aby ji mohl proti mě použít. S ním si člověk nemůže dovolit moc dělat chyby. To co mě u bývalého psa přišlo jako samozřejmnost,u něj rozhodně neplatí. Myslím,že jsi sou dost podobní.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:23
- Nahlásit
Anu
U toho naseho malyho je to blby, protoze ho jeste nezname a nevime co je pro nej 'dobry' (teda krome lezeni na kresle), protoze jidlo ho moc nebere, jako ne dost na to aby se mu udelalo temno pred ocima, hracky ho taky neberou, navic mu je ten velkej mameluk krade a pak ho chce navic zakousnout. Takze je obcas nutny to vykrakani aby aspon rychle vedel, ze to se nesmi. Ale uz se ohyba, prestal klast odpor Enlimu a dnes rano pry Enli jen lehoulince zavrcel a uz byl na zadech, to pred tydnem neexistovalo. Me taky posloucha, ale jde videt, ze nerad, ale i tady je pokrok, minuly tyden, kdyz jsem rekl Misto, tak jsem musel vstat, aby se dal do pohybu, vcera jsem rek Misto a jen mu sekundu trvalo, nez vyhodnotil a uz bez diskuzi masiroval
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:29
- Nahlásit
Kony
kdyť řikám,že jsou stejný.Před Anubisem můžeš mávat uzenou kýtou a jemu to jedno.Docela bych brala mít psa ,který vidí svůj svět v plné misce a za kus buřta by začal tancovat. anubis nepotřebuje k životu žrádlo,žere jen tak aby nezdechl,žádné rituály a nadšení se žrádla-prostě se musí na jíst. A piškot? No když mi ho dáš,dobrý,když ne,tak se prd stane,rozhodně si z toho neucvrnku...tak se asi na mě dívá. Jeho není možné ničím motivovat.Hračky má rád jen živé-nejlépe morče,křeček,kočka,ptáček,mraveneček,králíček,sous edův mops,sousedovi děti atd atd...prostě jako kdyby si z oka vypadli.Už musím dom měj se
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:39
- Nahlásit
Anu
Jojo, to i ten velky. Ale ja jej dobeh - hracky te moc nebavi, nezeres piskotky, ale kdyz jsem mu jednou podusil hovezi srdce, tak me malem chybelo par prstu takze od te doby pekne co 14 dni nadusim par srdci, jazyku,... (mame od svagrove z Alberta z trebove, co se pres tyden neproda), takze mame vyvar na granule a v mrazaku spoustu neodolatelnych pamlsku, jen je od toho clovek pekne zaspinenej, ale pes ma radnou motivaci
Ahoj
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 23:44
- Nahlásit
Gafi, nenechej ho lehat s dysplazkou. Taky se do mě snažili natlouct "lehni si slušně", ale ty dysplazky tahle poloha opravdu bolí a každý už ví, že my jsme prostě výjímky a že my to dělat nebudem. Hlavně ať má přední nohy srovnané, se zadkem se v tomhle případě neštvi. Ašopes je schopná se po mně i ohnat, když ji chci srovnat. Snaží se, jednu nohu si někdy i srovná, ale o to hůř vstává. A sedá si pomalu, cviky jsou nevzhledné, ale who cares? Je to můj pes, ne?
tosca
Můžeš chodit tam, kam teď já. Jsem nadšená a nebudu tam konečně sama.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 23:52
- Nahlásit
anonym
Víš, naučit to psa dobře je otázka jednoho dne
Už jsi cvičila osmiletého deprivanta s 4/4 dysplazkou? Vycvičit čistého psa umí každý, já bych ráda slyšela radu, jak na psa, který byl v začátku naprosto nekontaktní a má ještě pár problémů. Podle toho já poznávám profíka.
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:29
- Nahlásit
Mucholabka- víš já na omlouvání špatných výkonů kvůli DKK moc nedám, ono strašně záleží na jednotlivém psovi a jeho celkové kondici. Znala jsem psa s 4/4, který byl mistrem republiky, v 9ti letech mistrem republiky v záchranařině a to se ještě dělala klasická bariéra (šplh), plížení, příkop apod.V dnešní době pokud má pes 4/4, tak bych asi po něm nechtěla "vrcholové" výkony, nejen kvůli jeho zdravotnímu stavu, ale současné požadavky na vrchol jsou tak vysoké, že vložená práce by byla neúměrná výsledkům. A 8letého deprivanta s 4/4 bych opravdu necvičila, jen vychovávala. A to je zas o něčem jiném.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 16:12 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Garfield
no v podstatě tě nechci nijak zrazovat, ale mě si takhle taky Píďa lehá, jo kdyby si holomek jenom lehnul křivě, ale on se vyvalí půl metru ode mě, prdelí někam do pekel, hodně lidí mi říká, že už se toho nezbavim, že už si takhle bude lehat furt a můžu tě upozorni, že jsem vyzkoušel už dost metod jak ho to naučit správně, docela se jeden čas zdálo, že pomáhá klicker, za správný lehnutí klick a odměna, za špatný nic, ale pak jsem přišla na to, že to byly jenom náhody a v podstatě pes už si třičtvrtě roku lehá jak prostituka a já s tim už nic neudělám, tak doufám, že budeš mít větší úspěch, každopádně jestli přijdeš na nějakej trik, dej vědět, ráda se přiučím
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 16:31
- Nahlásit
Mucholabka
Taky se zmítám mezi názory, že to není omluva, že DKK psovi na správné lehnutí nevadí, ale praxe mi říká něco jiného, můj pocit je, že i když je pes nabuzenej a už se těší na další cvik, tak si sice lehne předpisově, protože očekává další úkon a pohyb, ale jakmile jej chvilku nechám být v leže, byť jej zabavuji jinak, tak si tu polohu okamžitě upraví do úlevové.
Zkusím se jí na to na cvičáku zeptat.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 17:37
- Nahlásit
anonym
A poslušnost by podle tebe takový pes neměl mít? Ona má i caudu-neví pořádně, kde ty nohy a ocas má. Překážky neděláme. 2 roky výchovy máme za sebou a když to psa baví, nenechám ho jen tak čučet v kotci, točit se dokola a hryzat ocas, když může mít smysluplnější zábavu. Teď po ní chci prostě víc, i když to ráda udělá po svém a není tak jednoduché ji přečůrat, jako se to dá s mladým psem. A o to větší to má pro mě i psa význam.
Já ji ty nohy prostě nenechám vyluxovat. Pokud už je tam artróza a osteofyty, nepůjdu přes to násilím, nejsem debil.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 18:41
- Nahlásit
Mucholabka
Mám doma 14 letou VK s 2/3 DKK, chodící, s výkonem IPO3, záchranařinou apod, o DKK se celkem zajímám, ale tohle nemá s výkonem a přesností moc společného.POZOR, pouze v případě, že je tam navíc tedy artroza a JINÉ změny, pak ano, ale opravdu na DKK se moc vymlouvat nemůžeme! A že takových psů znám.....
A násilím, jistě, že né, pokud pejskovi i mi např ze zdrav. důvodů stačí poze základní výcvik, kterým se "bavíme", pak je to jen a jen k dobru, ne?!
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:56
- Nahlásit
Vy pořád pletete dohoromady výcvik, t.j. skutečné precizní vypracování jednotlivých požadovaných cviků a cvičení se psem, kdy se více méně já i pes pouze bavíme základním zvládnutím cviků, které śtačí na zvládnutí nejnižších stupňů zkoušek. Pokud nemám ambice já ani pes na vyšší zkoušky, tak některé věci prostě neřeším od počátku a pokud se stane, že postupem času začnu mít ambice na vrchol, tak je to průs...., protože pes už má tolik zažitých zlozvyků a nectností, že se de facto na vrchol už nikdy dostat nemůže. Mucholabko, samozřejmě, že i tajkový pes musí mít poslušnost, ale poslušnost jako taková znamená poslouchat a nemá nic společného s výcvikem discipliny nazývané "poslušnost". Kalliope a Garfield - cvik lehni upotřebím - 1.dlouhodobé odložení - tam se klidně může rozvalit 2. - u nohy - tam leží tak malou chviůlu, že prostě rovně vydržet musí, 3. za chůze s přivoláním, pokud pes čeká, že bude přivolán a je fixován na psovoda musí tu chvilku vydržet. Tak v čem je problém ???
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:11
- Nahlásit
Garfield
Hele, ja ti dam jednu radu, co mi pomohla na Lumpa:
Nejakou dobu ho uc lehat si u nohy tak, ze se ti na tu nohu jakoby navali, ale zaroven, jak se opira, tak je z jedny strany rovne, druhou si srovnas. Ja Lumpa zezacatku opravovala neustale, jak jsme zacli jeste ve stenecim veku, vyvaloval se pokazde - a chce to srovnavat, srovnavat a srovnavat. Proste ho vem za kuzu na zadku a prdel mu vyrovnej, casem mu dojde, ze kdyz si predem srovna nohy, je to pohodlnejsi...
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:34
- Nahlásit
A co takhle dát mu jiným tónem místo "lehni" třeba "leh" a položit ho pomocí ruky a vodítka sklopením směrem dozadu a děsně pochválit ????? Už mě to nebaví, připadám si po letech vrcholového výcviku ve Vaší debatě jak mimozemšťan ne li hůř. POKUD BUDETE PSA NÁSLEDNĚ OPRAVOVAT, NIKDY HO NIC DOBŘE NENAUČÍTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:54 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
anonym
tak co sem chodíš? Když tě to nebaví, tak to proboha nekomentuj, omlouváme se ti ó bože s vrcholovými zkouškami, že my neznalci, skoro neschopný samostatného života, tě tady obtěžujeme svými přízemními a hloupými dotazy.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 17:26
- Nahlásit
POZOR! Já si myslím, že "anonym" to tak špatně nemyslí!
Jen je podle mě velký problém vysvětlovat něco v diskuzích než na živo, plete se výcvik "vrcholový" se "zálibou" a pak to tak dopadá!
Neznám vů¨bec nikoho pod těmi přezdívkami, ale škoda zase každého názoru, ne?!
A ono opravdu, pokud chci cvičit, polidšťování a omlouvání musí jít stranou....
|