| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2006 21:43
- Nahlásit
Mucholabka
Ja nevim, zatim jsem si mohla vybrat, jedna fenule obchazi a jedna normalne priseda.. Kazdy vyhovuje neco jinyho..Zalezi, jak to naucis.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2006 21:45
- Nahlásit
Fifi
Já teda obcházím-snažila jsem se s prisedanim, ale plantaji se ji ty podelane zadni nohy a vzdycky si je prisedla tak radeji obchazime.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2006 22:49
- Nahlásit
Fifi
jo asi jsem pochopila, prostě se tam nějak smykem dobatolí.Když jde z volna to mi bylo jasné, tam až tak problém nemámeFifi
Mucholabka
tak uvidím co jí bude víc vyhovovat, pokud na to není přesná směrnice, zatím se tam motá.
Díky moc
Akorát máme menší problém s pochvalou, když se jí něco povede a pochvalu přeženu,Baruš si z té radosti - ze sedu nebo z lehu - okamžitě převalí na záda a chce hladit.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 19:41
- Nahlásit
Fifi
Jo, a nedelaji moc potizi na zkouskach, kdyz delas kazde jinak (jine obraty pri chuzi - pes obiha a pri prisednuti k noze - soupe zadkem)?
Ptam se, protoze jsem odmala ucila Lumpa obchazet, ale ted si to zjednodusuje a prisoupne se. Rada bych to nechala tak, jemu to nakonec vyhovuje vic, a je nejen rychlejsi, ale kupodivu i presnejsi...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 21:29 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
wami
Ale kdyz jednou pes obiha, tak musi obihat pri chuzi - celem vzad, ,pri tom prisedani z ke mne a v obratu celem vzad na miste.. vlevo vbok se dela jak za chuze tak na miste proste jen soupanim zadku.
A jak jednou pes obiha, musi vyse zminene obraty vzdy obihat(krom vlevo vbok), jinak ma srazky.. Michat to nelze..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 21:36
- Nahlásit
Fifi
Takze kdyz obiha vzdycky (chuze, celem vzad), tak musi obihat i pri prisedani k noze z "ke mne"?
Kolik bodu za to strhavaji?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 21:40 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
wami
Presne tak.. Kolik ti rozhodci presne strhne, to netusim, me nikdy za tohle nestrhavali.
Tak nauc vsude jen "soupani " zadkem a mas to
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 21:47
- Nahlásit
Fifi
To nenaucim, je jednodussi ho zacit nutit zase obihat z predsednuti...
Jinak ale u NZR je v metodice zkusebaku tohle:
Pes zůstává u levé nohy psovoda i při obratech a usedání k noze psovoda. Při obratech čelem vzad a přisedání k noze z předsednutí může pes psovoda obíhat, toto však musí být prováděno ve stejných situacích vždy shodně.
Coz se da ale chpat taky tak, ze pri poslusnostech musi pes provadet stejny obrat pri chuzi u nohy jako u doprovodu figuranta (tam se sice netoci, ale tak bych chapala "stejnou situaci").
Nebudu se hadat s rozhodcim... Ale myslim, ze je to trosku nejednoznacne (pri prisedani z "ke mne" je jedina situace, kdy psovod zcela stoji, tudiz to neni stejna situace ).
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 21:55
- Nahlásit
wami
Ale u doprovodu figuranta se preci celem vzad nedela..
A nejak jsem asi nepochopila, co chces rici..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 22:05
- Nahlásit
Fifi
Ale u doprovodu figuranta se preci celem vzad nedela..
Ale jo, ja vim, jen jsem rychle hledala nejakou "stejnou situaci".
A nejak jsem asi nepochopila, co chces rici.
Akorat to, ze podle zkusebaku je nejasne, co je chapano jako "stejna situace". Podle me kdyz je psovod v pohybu je neco jineho, nez kdyz se vubec nehybe, je to jina situace. Tudiz teoreticky muzu pri otockach (v chuzi nebo ve stoje) provadet jiny styl, nez pri prisedani po privolavacce (protoze tam staticky stojim).
Jasne, ze s nazorem rozhodciho nic neudelam a ze "se to proste vyzaduje takhle". A jasne, ze zkusebak kvuli mne nikdo menit nebude.
Ale trvam na tom, ze je ta formulace v NZR nejednoznacna...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 22:15
- Nahlásit
wami
Při obratech čelem vzad a přisedání k noze z předsednutí může pes psovoda obíhat, toto však musí být prováděno ve stejných situacích vždy shodně.
Podle me kdyz je psovod v pohybu je neco jineho, nez kdyz se vubec nehybe, je to jina situace.
Nikdy jsem to teda az takhle nepitvala ale oni jen uvadeji "pri obratech celem vzad" - nespecifikuji zda na miste ci v chuzi, tudiz asi mysli vsechny obraty celem vzad... Tak to zase chapu ja a nic nejasnyho na tom nevidim..
Ja to proste a jednoduse chapu tak, ze ve stejne situaci - tzn. treba na ZVV2 kdyz pes odevzda aport po preskoku - cilize sedi prede mnou, musi bud obejit nebo prisednouti - proste jen jeden zpusob..ktery musi souhlasiti s tim, jak se obracel na miste atd.. To samy, kdyz ho privolam z vysilacky... Zde ja vidim ty shodne situace..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 22:29
- Nahlásit
Fifi
No, ja prave vidim shodu jen v tom aportu a privolani...
Ale podle myho uz tim, ze to rozdelili v te vete (Při obratech čelem vzad a přisedání k noze z předsednutí ), tak tim rikaj, ze ty situace jsou dve... A pokazde ve stejne situaci to musi byt provedeno stejne.
To je jedno, jen mam dnes takovou rejpavou a stve me, ze bych ho to mela zas preucovat (protoze tak bude desna lemra pri tom prisedani z privolani...)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 22:42
- Nahlásit
wami
No, rejpavou do NZR fakt mas Tak Lumpika na ZM nauc privolani za pochodu k noze a nemusis nic resit!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2006 23:24
- Nahlásit
Fifi
To neni proti NZR, jen hledam cesticky, jak to zlegalizovat...
(Stejne ale pak pri aportu bude muset nejak prisednout... )
No nic, vzdavam se a jdu spinkat...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 12:44
- Nahlásit
Tak včera jsem na cvičáku vyrukovala s pravdou ven. Opět mi bylo vyčteno, že všechno jako dobrý, ale to lehání se pořád nespravilo.
Přiznala jsem tedy barvu, že posuzovatel DKK nám už před rokem a půl doporučil anti-trápící injekci a že od té doby jsme sice živi, ale čas od času se nosíme v plachtě k misce s vodou, bo po svých by tam nedošel a že čas od času jsme silně nadopovaní léky proti bolesti, abychom se mohli venku alespoň vyčůrat.
A že tedy čas od času mu chci odpouštět nestandartní "ležení", případně neskákat víc, než je nezbytně nutné a tak.
Paní cvičitelka byla docela zaskočená a říká: "No tak máte dvě možnosti, chovejte se k němu jako k nemocnému, voďte ho na vodítku, nepouštějte ho mezi psy, nenechávejte ho skákat, vydrží určitě o něco déle, ale je otázkou jestli není lepší nechat psa normálně žít dokud to půjde a pak mu ukrátit trápení až to bude neúnosné. Na Vašem místě bych se na to vysr..., pardon, vykašlala a dopřála mladému psovi spokojený plnohodnotný život. Samozřejmě skákání, správné ulehání či kousačky vůbec neřešte, na to už nemá."
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 12:53
- Nahlásit
Garfield
ježiš chudák Garfield,to jsem vůbec nevěděla že mu je chudáčkovi takhle špatně kolikrát
kolik mu je jestli se můžu zeptat?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 12:56
- Nahlásit
Mar3
No, v srpnu mu budou 2 roky.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 12:58
- Nahlásit
Garfield
chudáček malej....to je mi ho moc líto....
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 15:32
- Nahlásit
Garfield
super cvicitelka
Na Vašem místě bych se na to vysr..., pardon, vykašlala a dopřála mladému psovi spokojený plnohodnotný život. Samozřejmě skákání, správné ulehání či kousačky vůbec neřešte, na to už nemá."
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2006 16:13
- Nahlásit
popoluska
Její reakce se mi líbila. Obě jsme pochopily že veškerá moje snaha a ambice nejsou ani tak ovlivněné schopností mou cvičit psa a jeho schopností učit se, jako spíš časem. Nehrotit to, ale bavit se oba dva ku spokojenosti obou jak dlouho to jen půjde.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 09:30
- Nahlásit
Garfield
Nehrotit to, ale bavit se oba dva ku spokojenosti obou jak dlouho to jen půjde.
Tak snad to pujde co nejdyl. A dobre ti to rekla...
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 12:34
- Nahlásit
čtu to tady pořád dokola, a asi je to vedrem, už z toho nechápu vůbec nic a nikde se zde o tom nepíše.
na cvičáku jsme se doteď učili, že při čelem vzad se já otáčím doleva a pes mě obíhá, to mi bylo jasné.Vlevo vbok se šoupne dozadu. Doteď jsme to tak dělali, cvičitel to viděl a OK.
Ale teď tam byl jiný cvičitel a ten tvrdil že je i druhý způsob, kdy při povelu čelem vzad, který já dělám DOPRAVA může pes pochodovat prostě vedle mě a při dokončení obratu si normálně sedne. A tomu odpovídá ono šoupnutí doleva při povelu vlevo vbok- aby to bylo stejné.
To by samozřejmě bylo pro mě a špagetku jednodušší, ale fakt to může být doprava?
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2006 12:15
- Nahlásit
Tak jsem dnes byla opět na cvičáku, znovu jsem se ptala, - tak to byl renonc, ten nový cvičitel se přeřekl - je to doleva.
Tak to jsem ráda, byla jsem z toho docela zmatená.
|