Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / !!!LEHNI!!!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:54
- Nahlásit

No, tak jsem dostala na cvičáku sprcunk, že pes se mi místo lehání vyvaluje. On sice spolehlivě zareaguje na lehni, ale tak že vypadá jak "děvka na odpočinku". Vyvalí do boku prdel, vysune podvozek a čučí na mě, jak je dobrej, jak to má zmáknutý.

Mám úkol do pondělka naučit předpisově ležet psa.

Předpisově jsem s nervama na dně a pes, protože už ho to nebaví, tak místo polohy "odpočívající děvky" lehá rovnou na záda, vyvalí břicho, vzpírá ke mě packy a řve "Já už nevím, jak víc bych si mohl ještě lehnout, než ležím!!!!"

Anu
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:58
- Nahlásit

Garfield
Viděla bych tvůj problém s cvikem stejně neřešitelný,jako můj a to povel štěkej. Ať štěkám,vyju,brečím a řvu pes nehne ani pyskem. Taky mě to štve

michalm
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:02
- Nahlásit

to mi neco pripomina... jsme na tom podobne az na to servani... Beruska predpisove funguje v jedne situaci, a to kdyz se chystame ven nebo je v nejakym ocekavani... jinak se taky vyvali

Meggi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:12
- Nahlásit

Garfield
Napřed musí umět správně sedět a z toho sedu přejít do lehu, do něho ho narveš pokud máš dost síly. Aspoň nás to tak učili, jenže u nás je ten problém, že fena neumí sedět normálně, ale sedá si na stranu, ani když jí do normálního posezu narvu, tak si spíš sedí na zádech a dlouho to nevydrží. Ani nemůže broučínek, neb máme špatné patní klouby, něco v nich chybí, něco přebývá a ani páni doktoři si stím nevědí rady, co to tam má?! Takže na cvičák nemůžem!

Anu
Mě táta vyprávěl, že svý psi naučil štěkat stylem, zakroutil jim čumákem a řek štěkej a protože to toho psa strašně bolelo, tak se to naučil rychle, než aby musel znovu obsahovat kroucení čenichem Já takovej brutus nejsem, mě fena neštěká vůbec, ani na tý obraně, tam jen knučí a vrčí

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:15
- Nahlásit

Meggi
no myslim si, ze Anubis nebude stekat i kdybys ho natahovala na skripec ....

tosca
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:19
- Nahlásit

Garfield
Hmmm, a opravdu je nutné, aby pes ležel naprosto předpisově? Zvlášť pes s bolavými klouby? Pokud se chystáte na zkoušky, tak asi jo, ale jinak proč?

Meggi
Dost nepříjemná informace, že na cvičák nemůže pes, který není schopen (ze zdravotních důvodů) nějaký cvik provést 100%. Já pořád žiji v představě, že cvičáky mají být hlavně pro radost z práce a pro pomoc, když páníček potřebuje s něčím poradit a ne sloužit jako buzerace. Asi budu muset svůj názor změnit, a pokud je to tak, tak na cvičák nebudu chodit ani s dalším psem.

žanda
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:21
- Nahlásit

garfilede, my tohle děláme u odložení-lehne správně....ale za chvíli háže záda a moc se mu to líbí..............mě už míň tedy((

žanda
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:22
- Nahlásit

ještě malinká vsuvka, ve chvíli kdy měl lehni a měl hlídat figuranta si moje drahé bojové plemeno lehlo taky na záda, protože co by se namáhalo,když tohle stejně všechno řeší panička..........no komedie hadr(

Meggi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:25
- Nahlásit

Jirikovo
Já když jsem viděla, jak náš výcvikář učil svýho psa aport - stylem, že jí chytil za tlamu a k tomu aportu jí dotáhl! Tohle zkusit na mojí čubě, tak jí dřív tu držku utrne, než by jí k tomu aportu dostal. Je to hrozný tele a rači zvolí polohu na záda a vzdát se než něco dělat po dobrém natož pak po zlém!

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:25
- Nahlásit

Garfield
Taky si myslim, ze si Gafik jen ulevuje kloubum.. Znam par psu se spatnyma kyclema a vsichni si takhle ulevuji a vyvaluji se.. Hlavne, ze vi, o cem povel lehni je, a vic bych ho "nemucila".

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:27
- Nahlásit

Vzpomínám si, že jsem kdysi slyšela, že pes s dysplazkou si lehá do pozice "ležící děvky", protože při tom předpisovém "lehni" ho právě ty kyčle bolí. Ne, že by to nezvládl, ale je mu to nepříjemné. Podobné to bude nejspíš i s povelem "sedni".

Anu
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:31
- Nahlásit

Jirikovo
Hele nech bejt. On už asi tak 3x vydal zvuk.Sice jsem se lekla,že mi u gauče startuje nějaký fichtl,pak jsem viděla jeho hubu a tvářil se jako když mu zaskočí knedlík v tlamě,tak jsem k němu rychle běžela a nakonec jsem zjistila,že se můj miláček jen snaží štěknout

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:33
- Nahlásit

kámošce zlaťanda při odložení na VZ ( lovecké všestranné)ležela na boku a usnula ( byla to předposlední disciplína , odpoledne a pes už toho měl dost ) , rozhodčí se tlemili , ale pes dostal 4 ( 4 je nejvyšší a nejlepší známka) , protože se hodnotí jestli nevstane a zůstane na místě .....ale to jsou lovecké zkoušky , takže kámoška zírala , když si pro ni šla proč se rozhodčí chechtají .

Meggi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:35
- Nahlásit

tosca
To hodně záleží na výcvikáři, ale to bylo moje svobodné rozhodnutí, né cvičáku, ona se prostě pomaleji zvedá i z její polohy na boku, my jí tu radost z cvičení vynahrazujem na obraně, ta jí hrozně baví a je prý šikovná z perfektím zákusem - řikal pan obranář

Mirka2
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:42
- Nahlásit

Mně si Bára taky lehá vždycky zadníma na bok a na cvičáku mně nikdy neřekli, že by to bylo špatně. Myslela jsem, že je jedno, jestli pes leží v pozici "sfinga" nebo s zadníma nohama do boku. Obě možnosti se připouštějí. S tím ležením na zádech už je to teda horší. U sedu to samozřejmě jedno není, tam mě hned cvičitelka opravila, když si hafina hověla na boku. Takže se divím aji ušima, že má být dobře jen pozice "sfinga".

tosca
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:44
- Nahlásit

Meggi
Tak to jo, já to pochopila, že tam máte zakázaný vstup, když pes nezvládl nějaký cvik. Pokud nechodíte takhle cvičit proto, že to psovi nedělá dobře, tak to chápu. Přesně tak si totiž myslím, že by měl dobrý cvičák fungovat. Pes (i páníček) se naučí základní poslušnost a pak dělají to co je baví a z čeho mají radost

žanda
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:45
- Nahlásit

při dlouhodobém lehni-čili odložení pes může ležet na boku, u lehni by měl ležet předpisově........

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:46
- Nahlásit

mac1
Otec naší Saliny (už je v psím nebi) takhle usnul ale na ZPR, a tam je to odložení se střelbou ! každej se klepe strachy, že pes půjde hledat domnělou zvěř, a Quanto si dal chrupku

viky
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:55
- Nahlásit

Garfield
kup asi tak pul az kylo masa ( jedno jaky ) a flasku nebo dve dobryho vina ( taky jedno jaky, ja radeji bily ).
Maso nakrajej na maly kousky. Gafovi dej sedni a strc mu masiko pred cumak a pomalu sun ruku s masek k zemi, no a pes si lehne. Zadni stehno zapri nohou, aby se nemohl vyvratit.
Pripadny uspech poradne zapij ( neuspech taky je to dobry na nervy ).

Meta
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:55
- Nahlásit

Garfield

Nic si z toho nedělej, já s tím bojuji taky pořád. Pes už bezpečně ví, že jak bude ležet vyvalenej, nedostane odměnu, takže když má na něco opravdu chuť, zalehne předpisově a to tak, že sebou doslova práskne kosmickou rychlostí, ale jakmile si začne myslet "trhni si a sežer si to sama!", můžu ho zvedat desetkrát a pokaždé se složí jak lemra a ještě při tom hodí pohled "koukej, jak mě mučíš!!!". Svojí roli hraje určitě i puberta.
Někdy mi to přijde jako výzva - "Vo co, že mě nesrovnáš?!!!"

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 15:02 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

viky
Skvělá rada! Já to se svou povahou zabalím po 3. pokusu a pak už budu jen pít, abych se na to nemusela dívat.

Meta
Jo on předpisově leží na odložení, když je našpicovanej, skvěle si lehá, když má něco nadcházet a on čeká na odměnu a ví, že to tím "lehni" jen začíná a že budou následovat další povely. Ale na cvičáku? Nuda, nezájem, hovíme si, hovíme a cvičitelka s paničkou, ať si trhnou packama.

abby
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 16:09
- Nahlásit

Garfield

Nic si z toho nedělej.Hlavně,že leží

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 16:35
- Nahlásit

Garfield
hele případně tím vínem obdař výcvikáře..když bude pod parou třeba mu to nepříjde ne??
A jinak mladá mi sedá a lehá dobře..jen v tom nesmí chvilku zůstat..jinak ten bok vyvalí taky

maceska
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 17:19
- Nahlásit

no můj hafan taky lehal do boku, ale vždy jsem řekla-to je špatně to je špatně, a pak dala povel znovu sedni , a po chvíli opět lehni a pomohla mu zadek srovnat a pak pochvala, to je dobře to je lehni ,a znova tak je to dobře to je pašák...., teď už si špatně nelehá a když jednou za čas ano tak řeknu to je špatně a on podle hlasu pozná že leží blbě a rychle se srovná a já řeknu vidíš to je dobře to je lehni a tak dokola, jen nevím jestli to zvládnete do pondělka, chce to tedy zkoušet ráno v poledne a večer , ale neuspěchat , aby ho to nepřestalo bavit , pak už mu to ¨bude jedno jak leží a ani pochvala ho nebude těšit....

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 07:34
- Nahlásit

Garfield

jestliže nechceš s Gafem skládat zkoušky, tak se být tebou na nějaké kecy cvičitelů vydlábnu...

Mně si Akouš taky lehá na kejtu, pořád ho opravuju, ale on se hned poté, co ho opravím a pochválím zase pěkně vyvalí na bok Mně už je to vcelku šumák.

Jandula
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 08:28
- Nahlásit

Sára mi na cvičáku občas zaujímá polohu zvanou prostitutka... Ale tohle mi dělala taky, vyvalila zadek na jednu stranu, tak jsem jí to učila úplně od začátku, dala jsem jiný povel, aby si to nepletla, ze sedni jsem jí s pamlskem ukazovala dolů a přitom jí držela zadek, aby se jí nevyvalil, za chvilku pochopila (rozhodně bych to neřešila nějakým hrubým rvaním zadku dolů).

anonym
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:42
- Nahlásit

Vážení, prosím myslete u výcviku svých pejsků. 1. NIKDY necvičím tak, abych psa opravovala !!!!! Tak se nic nenaučí správně. U každého cviku používám mozek a udělám to tak, aby to pes ihned udělal správně. Např.nechat psa se rozvalit a následně ho násilím rovnat je největší hovadina.A to platí u každého cviku.Pokud opravdu chci, aby si pes lehl předpisově, musím ho to tak naučit. Metod je mnoho a podle svého psa (jeho povahy a stavby těla) si musím zvolit tu vhodnou. Nejjednodušší je ze stoje ho jaksi sklopit směrem dozadu, event. použít hračku nebo pamlsek a ten mu rychle dát pravou rukou před čumákem k zemi a levou přitlačit zadek. Netrvám na dlouhém ležení, nejdřív naučím rychlé a přesné zaujetí polohy třeba na vteřinku.Obrovská pochvala je samozřejmostí. Pokud jste již povel lehni totálně zkazili, zvolte jiný povel, jinou intonací a začněte znovu od začátku.
2.Štěkání - pokud nemáte naprosto němého psa, opět použijte mozek a sledujte ho, kdy a na co štěká. No a pak to jednoduše spojte s povelem. Některý si štěkáním něco vynucuje (krmení, míček, procházku........) některý se rozštěká, pokud ho uvážu a vzdaluju se, některému stačí něco trošku nepříjemného, např. pošimrání pírkem, ťuknutí proutkem (hračkou) do čumáku, pošimrání ouška, apod.

Barbucha
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:48
- Nahlásit

Neznam moc psu, kteri by prirozene dobrovolne lezeli v predpisove pozici sfinga Rekla bych, ze je to pro psa absoulutne normalni a pohodlnejsi lehat si mirne na bok a jinak se vyvalovat. Nicmene je vetsi pravdepodobnost, ze si lehne dobre ze stoje nez ze sedu (kdyz uz sedi krive). Tak bych zkusila nejakou dobu trenovat lehni z pozice vestoje a trenovat rovne sedni z teze pozice a az pak lehni z rovneho sedu. A delala bych to jen, jestli to potrebujes na zkousky, jinak bych se na to vykaslala, at si lezi tak, jak je mu to pohodlne.

Tami
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:48
- Nahlásit

U našeho prvního jezevčíčka nás chtěl náš tenkrát asi 10ti letý syn mile překvapit - takže když jsme se jednou vrátili domů ukazoval nám co Darinku naučil.
Na povel lehni! si lehla na záda a zvedla všechny čtyři packy - byl na to hrozně pyšný ,ale my to Darinku zaboha nemohli odnaučit

Lucinda
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:54
- Nahlásit

Učila jsem fenku štěkat s jiným psem. Oba jsme je přivázali a kámoška dala tomu svému povel "štěkej", jak začal, tak dostával pamlsky a když to ta moje trubka viděla, tak začala bafat taky a bylo vyhráno. Do té doby žádné dráždění ani odcházení nepomáhalo.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání