Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / výcvik pro pokročilé
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Kanpe
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 07:25
- Nahlásit

viky
Když děláš stopu na pamlsky pes chodí přesně v klidu a s nízkým nosem, klidně když jdu po stopě jí může někdo několikrát přešlápnout a pes ani nezvedne hlavu. Pamlsky u staršího psa musíš dávat nepravidelně, aby neměl tušení kdy tam bude a kdy ne. Jedná se o sportovní stopy kde jde o body, nechci na stopách honit pachatele jako Tchoř.

Kanpe
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 07:29
- Nahlásit

Tchor
Ty pořád něco čteš , plkáš tady moudra , ale když tě člověk vidí se psem ..... Podívej se doma na svoje bodové karty z akcí asi jsi je už dlouho nečetl.

Jandula
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:17
- Nahlásit

Prosím, vraťte se ke slušnému chování... Přestaňte se napadat...

A BURDA36, vůbec by nebylo špatné, aby si nám tedy sdělil, kolik psů jsi vychoval, jaké máš složené zkoušky atd., ať víme, kdo nám chce radit... Děkuji předem...

viky
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:19
- Nahlásit

Kanpe
nechci na stopách honit pachatele jako Tchoř.
Ja taky ne, kdo by za nima behal

Nikdy jsem neucila stopy na pamlsky a psi mi taky stopuji ( teda spis stopovali, starej uz je starej, ten pred nim uz neni a mladej jeste nezacal ) s nizkym nosem, mozna trosku svizneji, ale tim nemyslim, ze by na stopach nejak litali a ja za nima musela behat, to ne, proste je stopovani bavi. Me tak nejak prijde, ze ucit stopy na pamsky je tak trosku obelhavani sebe sama. Ale kazdej at cvici jak chce, neodsuzuju zadnou metodyku, pokud je ucinna a dokaze psa motivovat....

ebag
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:22
- Nahlásit

.. já mám doma takovej miniaturní ostnáček (vypadá jako náramek na ruku) a ten dostávají už štěňata, aby si zvykli, že na krku nebudou mít jen koženej řemínek... a příjmením se jmenuju: krutá, zlá, nelítostná

ebag
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:24
- Nahlásit

viky

.. a jakou má ten pes na stopě motivaci... nebo spíš, jak donutíš štěně jít dopředu s čumákem u země, když ještě nechápe, že na konci bude odměna?

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:31
- Nahlásit

ebag
a já jsem milá, něžná hysterka,, který choděj i staří psi stopy pomalu a jistě na plátěným obojku...kruci asi někde dělám chybu
jinak sice mě to štve, že Kanpe opisuje, ale dělá stopy stejně jako já, jen já nemám ten kouzelný obojek, ach jo, jsem to ale nevzdělanec

Jandula
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:51
- Nahlásit

Ebony
No prostě si přiznej, že si krom hysterky, nevzdělance taky nemoderní...
prostě zastřelit tě je málo...

ira
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:52
- Nahlásit

Po přečtení této diskuse mám dojem, že jste zase skočili někomu na špek, že BURDA36 je zas jenom nějaký prudič a rýpal, který se snaží pár lidí tady rozeštvat. Další reality show.
tchořinenech se vytočit, Kanpepřečti si toho Eise.

ebag
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:53
- Nahlásit

Ebony

.. no on je taky rozdíl dělat stopu s takovým "Rexíkem" a třeba střelenym vlkošeďákem.. a taky je potřeba zvážit, zda pes opravdu čuchá a nebo ho psovod jen vede. Zní to divně, ale já si dva roky myslela, jak mi pes nestopuje, než mě někdo vyvedl z omylu.

Jandula
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:53
- Nahlásit

ira
No vždyť jooo... To snad musel pochopit každý...

ira
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:55
- Nahlásit

ebag
No to by mě zajímalo, jak stopujou Rexové a jak vlkošedi.

ebag
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:55
- Nahlásit

ira

Proč prudič? .. prostě každej děláme jinak a (někdy bohužel) jsme každej přesvědčenej o své pravdě a hlavně kvalitě té "naší metody".

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:56
- Nahlásit

Jandula
jojo, to už jsem slyšela, prý nejdu s dobou, s moderní evropskou kynologií
asi se fakt picnu, stará panna do moře hnána

ira
mně to napadlo hned, ale někteří se holt chytli,no
Kanpe a Eise?, tu překonanou brakovou literaturu

ebag
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:57
- Nahlásit

ira

No ty co znám já (Rexiky a vlkošeďáky) se nedají vůbec srovnávat.. a že jich znám těch i těch dost. Tak snad můžu posoudit. Ne nadarmo se říká, že No jsou buď hrbáči (pro vlastníky exteriéráci) a nebo pracáci.

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 10:00
- Nahlásit

ebag
tak to tak nežer, ale jestli si myslíš, že to bez ostnáče nejde, tvůj boj
tady je můj Rexík :

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 10:02
- Nahlásit

ebag
tak to znáš asi málo, mám doma výstavačku, která stopuje nejlíp ze všech psů, co jsem měla, víš barva nemá s povahou dneska nic společného, znám tolik vlkošedých sraček, až se mi z toho někdy chce brečet, protože vlkošedy miluju...ale to je na jiné téma

ira
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 10:09
- Nahlásit

ebag
Já si myslím,že o barvě to jenom není. NO je pořád NO, taky znám dost psů, i Rexe pracanty , i vlkošedy srajdy.

Jinak těch prudičů už tady bylo spoustu,tak už jsem poučená.

ira
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 10:11
- Nahlásit

Ebony byla rychlejší.

viky
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 10:16
- Nahlásit

Ebony
kde beres tak krasny pesany ? Tenhle je uzasnej.
ebag
sorac, ze se ozyvam az ted, ale obcas musim predstirat praci
cvicim normale, naslapu kratkou stopicku a stenatku ukazuju, na konci se potahame o peska, nebo dostane micek, cokoli ma pejsek rad. Za parkrat pochopi co se po nem chce. U nas to tak dela vetsina lidi a vsem to stopuje. Jinak omlouvam se za to jak to pisu, ja nejak neumim nikomu nic moc vysvetlovat a uz vubec ne psanym slovem.
A co se barvy tyka, myslim si ze nemas pravdu, je to o jednotlivym psovi ne o tom jestli je znakac nebo vlkosed.

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 10:51
- Nahlásit

viky
to víš, si vybírám
ale všechno souvisí se vším, mám opravdu většinou krásný psy, ale zase nejsou většinou chovní, ani tenhle, a já se psů nezbavuju z žádného důvodu, ale zas tak mě to netrápí, hlavně, že dělají

brut
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 10:54
- Nahlásit

viky
Takhle to děláme i s australákem. Nemáme žádný problém se stopováním. Baví ho to a je dost dobrej. Zatím jen na krátké vzdálenosti ( ještě pořád je to štěně). A nepoužívám ostnáč!!! To bych tohodle psa už na vodítko nikdy nedostala.

ebag
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:08
- Nahlásit

Ebony

.. já ani netvrdím, že vlkošeďák nemůže být sračka a Rexík, že nemůže stopovat.. ale když to vezmete v globále, tak musíte uznat, že mám pravdu.

A nikdy jsem ani netvrdila, že neumím a nebo nedělám bez ostnáče.. jenom se nebráním faktu, že s ním lze dosáhnu lepšího výsledku... ale stejně-tak na něm lze psa posrat.. jde o to, vědět, kdy - jak - a proč .. ale to už tady bylo řečeno tolikrát, že nemá cenu to řešit po 1008.

ebag
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:11
- Nahlásit

..jo a k té fotce.... Rexíka si představuju trošku jinak

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:15
- Nahlásit

jenom se nebráním faktu, že s ním lze dosáhnu lepšího výsledku...
tohle není fakt, znám čubu se stobodovýma stopama na IPO3 a nikdy neměla na stopě ostnáč, tak řekni, co je ještě lepší výsledek!
Já zase viděla psy dělaný na ostnáči, co se plazili na stopě, že rozhodčí nevěděl, jestli si u předmětu lehli, nebo se jen v lehu zastavili. Psi účastníka MS ovčáků.
Ale máš pravdu, buď někdo umí, nebo neumí, a to nemá s ostnáčema nic společného, je to jen o rukách, ale netvrď prosím, že ostnáč je cesta k lepšímu výsledku...je to jen jedna z cest a každý má na výběr.

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:17
- Nahlásit

ebag
to byl fór, že jsi říkala něco o tom, že bez ostnáče můžou stopovat jen Rexíci

ebag
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:19
- Nahlásit

Ebony

Ty ale vytrháváš slova z kontextu ..já jsem napsala...

jenom se nebráním faktu, že s ním LZE dosáhnu lepšího výsledku... ale stejně-tak na něm lze psa posrat.

viky
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:21
- Nahlásit

brut
jsem rada, ze to bylo aspon trosku pochopitelny. Ostnac taky nepouzivam a na stope bych si to ani netroufla. Nikomu neberu jeho metody a v podstate je me jedno jak si kdo cvici, ale tato metoda me prijde tak nejak poctivejsi

ebag
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:24
- Nahlásit

Ebony

.. no já jsem jednoho takovýho Rexíka na stopě viděla.. a zrovna tenhle byl teda fak tak leda na gauč .. a ta kočena co ho vedla je snad ta nejtrpělivější bytost na světě, protože to sním absolvovala několikrát týdně a měla docela výdrž. Bohužel pro ni, bylo to k ničemu. A přitom pes z jedné docela profláknuté ch.s. ..

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 11:27
- Nahlásit

ebag
to máš složitý, i ty nejprofláklejší stanice občas vyprodukují celkem slušný odpad, hlavně, když si udělají jméno, a pak už žijou jen z toho, a ta pak zjistíš, že ty štěňata v konečné fázi stojí za h....
Já si beru psy opravdu jen od mně osobně známých zvířat, bez ohledu na slavné jméno...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání