Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / výcvik pro pokročilé
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:10
- Nahlásit

Kanpe
a není riziko, že se za ten ostnáč může někde chytit ? Děláte stopy jen na vodítku ?

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:11
- Nahlásit

Kanpe
mno to taky ne? a třeba začít ostnáčem se mi nechce.....fakt,stahovák prosím,ale ostnáč??vysvětli mi proč to jo a to ne?
a nezamlouvej ten účet

Kanpe
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:17
- Nahlásit

sarax
Jó , účet hned jam to nepochopil. Je to pořád stejný-
Když dáš psovi na stopě stahovák tak ho jen přidusíš, a to opravdu na stopě nepotřebujem. Když mu dáš ostnáč (ne na stahování), pes rychle pochopí aby netahal a v klidu si vyzbírával pamlsky.

burda 36
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:18
- Nahlásit

Kanpe
napiš ještě jak často dáváš pamlsky a jak dlouho

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:19
- Nahlásit

Kanpe
tak to je špatný...
ale každej nedělá s ostnáčem ne?

Kanpe
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:21
- Nahlásit

sarax
Ale já ostnáč nikomu nenutím, ať si každý sám rozhodne jak bude cvičit.

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:23
- Nahlásit

Kanpe
mno a to s ostnáčem začínáš hned napoprvý??
nebo jak???

burda 36
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:24
- Nahlásit

mac1
opravdu se to snad ještě nikomu koho znám nestalo že by se ostnáč zachyt a stopy pokud chceš opravdu naučit tak jen na vodítku a pak na stopovačce

Kanpe
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:29
- Nahlásit

burda 36
Nejříve jsem dělal jen pachový koláč - pošlapal jsem kolo tak 1x1 m a dal tam hodně pamlsků, aby štěně pochopilo že buřty "rostou" na
poli. To sem dělal tak 10x.Pak začínám pokládat malými kroky stopu a do každé šlápoty dám malý pamlsek. No a postupně jsem ubíral.

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:30
- Nahlásit

burda 36
no při učení jasně , ale když už umí, tak pořád na stopovačce nebo i na volno ? S tím zachycením ,jen jsem se ptala, protože já třeba , když jde pes do rákosí, do vody, do lesa tak obojky sundavám právě proto , aby se někde nechytnul. Samozřejmě pokud jsou stopy v terénu,kde to nehrozí, tak asi není důvod je sundavat.

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:30
- Nahlásit

Kanpe
jak starý štěně??jen mě zajímá kdyže začít se stopama a s ostnáčem

Kanpe
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:33
- Nahlásit

sarax
Na stopě - když zacíná pejsek tahat. Asi tak 4-6 měsíců. Ale v žádném případě nesmíš se psem škubat !!! Má ho jen aby nenapínal stopovačku,ne na trestání !!!

burda 36
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:35
- Nahlásit

Kanpe
no tak jseš fakt dobrej přestaň si delat z lidí srandu a založ ferový forum ať se lidi něco dozvědí máš na to tak jim poraď ja se zase ukážu tak ať to tu šlape .....čau jdu venčit

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:37
- Nahlásit

Kanpe
4-6měsíců????

Kanpe
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:45
- Nahlásit

sarax
Hmm...., a ještě se na tu stopu těší
Ale cvič si jak se ti líbí Jen jsem odpovídal na otázku.

Tchor
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:54
- Nahlásit

Kanpe
burda 36
Mozna by jste si mohli trochu uvedomit co udela ostnace se psem v ruce cloveka ktery nedokaze odhadnou kdy ho pouzit. Ano ostnac muze pri vycviku pomoct, ale jen tehdy kdyz clovek vi jak ho pouzit a kdy. Tyhle zkusenosti nejsou prenosny pres net takze radit na netu zacatecnikum pouzivani ostnace je minimalne nezodpovedny.

Kanpe
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:59
- Nahlásit

Tchor
Ale to to fórum je pro pokročilé, ne ??
Přečti si název fóra než zase začneš kritizovat

Tchor
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 23:07
- Nahlásit

Kanpe
Jo jenze to nectou jen ti pokrocily. A ti pokrocily si zase nemusi navzajem doporucovat ostnac protoze sami vedi kdy uz je indikovany a kdy je naprosto nepouzitelny. Na netu se tohle poznat neda.

Kanpe
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 23:15
- Nahlásit

Tchor
Já tu taky musím číst ty tvé bláboly !!

brut
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 23:17
- Nahlásit

Kanpe
No, u nás se ostnáč taky nepoužívá. A my na stopy. A ještě něco, neučíme stopy na pamlsky po pár metrech. Chceme, aby nám pes přežil a ne někde něco zblajznul a pošel. Jak radíš teď?

Tchor
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 23:30
- Nahlásit

Kanpe
To co jsem sem napsal za tim si stojim souhlasit stim nemusis, alenemleo by to nikomu ublizit.

K tem stopam, podle mne je lepsi nejdriv psa naucit cuchat a az potom chodit presne. pokud psa naucis resit pachove hadanky nestane se ti ze se pes rozsipe kdyz strati stopu. Dnesni trend chozeni po slapotach je pachovej mesmysl, ve slapotach prevazuje pach poruseneho terenu nikoli pach kladece. Pach kladece je mnohem silnejsi nekolik desitek cm od slapot.

Nepouzivam huste prokladenou rovnou nebo zkouskovou stopu, ale slapu pomerne slozite volne lozene stopy kde odmenuji vyresene hadanky.

brut
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 23:32
- Nahlásit

Tchor
Díky, takhle to cvičíme taky.

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 23:41
- Nahlásit

brut
Tchor
přijde mi to lepší teda.....

brut
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 23:51
- Nahlásit

burda 36
Kanpe
Pořád čekám na odpověď. A v čem je ostnáč lepší?

Eimy
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 05:40
- Nahlásit

burda 36
A nechceš se teda představit a říct, jaký máš úspěchy? Ať víme, jakej odborník nám tady radí?

hana
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 06:05
- Nahlásit

Tchor
aspoň někdo má rozum, dík

Kanpe
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 06:05
- Nahlásit

brut

Kanpe
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 06:18
- Nahlásit

Tchor
Pach kladece je mnohem silnejsi nekolik desitek cm od slapot.
Tak dnes si mě dostal - vzdávám se !!!
Zrovna nedávno jsem měl na jednom závodě diskusi na toto téma.
Jednomu pánovi přešel pes z jedné stopy do druhé (úseky byly od sebe 20m) a on podával protest. Tvrdil že má takového čuchače če cítí stopu na 20m. Tak jsem mu řekl pravdu (to samé platí pro tebe) ," jesli ti pes chodí vedle stopy tak se fláká" a ty jsi ho to špatně naučil .

Tchor
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 06:38
- Nahlásit

Kanpe
Precti si Eise tam ams o stopach asi nejvic z bezne dostupny literatury. Pes chodi v pachovem gradientu nikoli po rozslapany pude. Ono na stopach 4 a vic hodim ti bude rozslapana puda k nicemu tam uz totiz skoro zadnej pach neni a jsou useky kde neni vubec a pes musi ze zkusenosti prijit nato kde ty zbytky hledat. Fakt nedelam IPO kde je vrchol hodinovy erko. Hodinu stara stopa je porat cerstva. Myslis ze by pes ktery se flaka by udelal ZPS2 na 94,90,86. Nebo byl schopnej projit 2h stopu na frekvenci pripadne na louce 12h? Tohle moje stara cuba zvladala a docela spolehlive.

PS: Tu stopu na 20m citit moh, ale rozhoidne nani nemel co prejit protoze prave mel jit po specifickem pachu kladece nikoli po stope - smesnem pachu naruseneho terenu obecne. Co by takovej pes rek na cistej pachovej kriz kde slapaci jdou proti sobe dojdou k sobe a rozejdou se do stran. Pes co jde po porusenem terenu a stari stopy pude rovne.

viky
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 07:00
- Nahlásit

Kanpe
zajimalo by me, co ti pes udela v momente, kdy ti tvou pamlskovou stopu nekdo prekrizi a nahaze mu tam neco pro psa lakavjejsiho, vonavejsiho ?
Pes kteryho ucis stopovat a vyhledavat stopu normalne bez salamu nebo co tam davas, si sice druhou stopu overi, ale potom bude normalne pokracovat po te spravne. Ale kdyz je zvyklej hledat salam ? Priznam se, ze nevim jak se toto uci a zajimalo by me jaky to ma efekt zrovna napr. v pripade krizeni stopy jinou osobou. ...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání